DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Κωνσταντίνος Τσιμούρης

 

photo 1Ο Κωνσταντίνος Τσιμούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια Ημαθίας απ' όπου έφυγε στα 18 του για τη μαγευτική πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκεί έζησε μέχρι και τον Οκτώβρη του 2007, όταν μετακόμισε στην Αθήνα για να κυνηγήσει πλέον το όνειρό του. Το 2008 πήρε μέρος στο μουσικό show X Factor για το οποίο λέει χαρακτηριστικά: "Ήταν μια δυνατή εμπειρία, με τα καλά της και τα άσχημά της, αλλά θεωρώ ότι μου έδωσε πολλά πράγματα. Άλλωστε τώρα, εκτός παιχνιδιού, ξεκινάει η πραγματική μάχη για να κάνω αυτό που αγαπάω..."

Η μουσική παιδεία του Κωνσταντίνου ξεκινά από τα 7 περίπου χρόνια του όταν ξεκίνησε μαθήματα πιάνου τα οποία συνέχισε μέχρι και την ηλικία των 13. Επόμενο όργανο που έμελλε να πέσει στα χέρια του ήταν μια παλιά κιθάρα που την περιποιήθηκε σαν να ήταν δική του για να μάθει να παίζει.
Το καλοκαίρι του 1996 γνωρίζεται με μία μπάντα στη Βέροια που έψαχνε τραγουδιστή. Ο Κωνσταντίνος μέχρι τότε έπαιζε και τραγουδούσε μόνο για τον ίδιο και τους φίλους του. Όταν ο κιθαρίστας της μπάντας τον άκουσε να τραγουδά του ζήτησε να πάρει μέρος, κάτι που ο Κωνσταντίνος έκανε με χαρά και ενθουσιασμό. Έτσι, η πρώτη συναυλία του με την μπάντα Πεδίο Βολής ήταν στο δημοτικό θέατρο Βέροιας, Μελίνα Μερκούρη, μπροστά σε 2.500 κόσμο.

Τα επόμενα χρόνια, ο Κωνσταντίνος άρχισε να δημιουργεί τη δική του μουσική και στίχο. Το 2000 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Πηγαίνοντας σε ένα live rock μαγαζί, τον Παπαγάλο και ενώ διασκέδαζε του προσφέρθηκε το μικρόφωνο. Όταν αυτή η απρόσμενη παράσταση τελείωσε, του προτάθηκε να εργαστεί ως βασικός τραγουδιστής του μαγαζιού.photo 2

Το ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει. Για τα επόμενα 7 χρόνια ο Κωνσταντίνος θα εμφανιστεί σε πολλά live μαγαζιά της Θεσσαλονίκης ως τραγουδιστής, συμμετέχοντας σε πολλές τοπικές μπάντες. Μία από αυτές, οι Mojo, ήταν εκείνη που τελικά τον κέρδισε και με αυτήν είχε την μακροβιότερη και την καλύτερή πορεία του στη live σκηνή της Θεσσαλονίκης.
Ο κιθαρίστας των Mojo και πολύ στενός φίλος του Κωνσταντίνου, Γιάννης Χατζηδήμος, θα συνεχίσει να γράφει νέα τραγούδια με και για τον Κωνσταντίνο, ακόμα και μετά το "τέλος" των Mojo. Έστω κι από 500 χιλιόμετρα μακριά, ο Κωνσταντίνος συνεχίζει να συνεργάζεται με τον αγαπημένο του φίλο και κιθαρίστα, γράφοντας μουσική, από μπαλάντες μέχρι και metal, σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος ζει στην Αθήνα. Μαζί με τους Omikron, (Κίμωνας Πολλάτος, Πόλυς Πελέλης, Κώστας Σέγγης, Πέτρος Πελέλης), παίζουν σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, μοιράζοντας τον rock ήχο τους σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Τον Φεβρουάριο του 2014 η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Κωνσταντίνου, η οποία έχει τον τίτλο, Ελεύθερα, κυκλοφορεί από την Final Touch (Distributed by Cobalt). Περιέχει 9 πρωτότυπα τραγούδια και μία διασκευή στο παραδοσιακό τραγούδι, Στης πικροδάφνης τον ανθό. Τη μουσική υπογράφει ο Σάκης Τσιλίκης και σε δύο τραγούδια ο ίδιος ο Κωνσταντίνος.
Δύο ακόμα από τραγούδια του δίσκου τα υπογράφουν μουσικά ο Σταμάτης Μεσημέρης και ο Κίμωνας Πολλάτος. Τους στίχους του δίσκου έγραψαν οι: Σταμάτης Μεσημέρης, Βασίλης Μαστροκώστας, Γιώργος Θεοχάρης, Μαίρη Γκαζιάνη, Ηλίας Κολύβας, Κίμωνας Πολλάτος, Κωνσταντίνος Τσιμούρης και ο Άγγελος Πυριόχος.
Στο δίσκο συμμετέχει επίσης η υπέροχη Αλεξάνδρα Κόνιακ στο τραγούδι, Κοιμήσου απόψε εδώ.

photo 3

photo 4

 

Soundcloud: https://soundcloud.com/ktsimouris/sets/elefthera
Facebook: http://facebook.com/ktsimouris
Twitter: http://twitter.com/ktsimouris
Website: http://tsimouris.gr
mail Konstantinos Tsimouris: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.