DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Πένυ Παπακωνσταντίνου

 

Penny

Penny.jpg7Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρία της μουσικής, ενώ μεγαλώνοντας ασχολήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το κλασικό τραγούδι και το μαντολίνο.

Η πρώτη επαφή με την παραδοσιακή μουσική ήρθε σε ηλικία 19 ετών μέσω του Κ.Α.Λ.Μ.Ε (Κέντρο Αιγαϊακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών), όπου υπήρξε μέλος της χορωδίας Αιγαίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεοφάνη Σουλακέλη.

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές , όπου και γνώρισε τους δασκάλους της, Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο).

Στα πλαίσια του προγράμματος Medimuses που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό οργανισμό «Εν Χορδαίς» παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με την εξαιρετική ερμηνεύτρια από την Τουρκία , Melihat Gulses. Έχει υπάρξει μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι», «Σαντουροβιόλι express», υπό την επιμέλεια του βιολιστή Κυριάκου Γκουβέντα, καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη», υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα. Σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της ορχήστρας «Smyrna».Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο και φλογέρες.

Penny.jpg1

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Marta Sebestyen,Νίκος Ξυδάκης, Μάνος Πυροβολάκης Penny.jpg6,Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Λιζέτα Καλημέρη , Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά , Ζαχαρίας Καρούνης κ.α.Συμμετείχε επίσης ως ερμηνεύτρια στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004, με τη Δόμνα Σαμίου.

Το 2011, παράλληλα με την ενασχόλησή της με την παραδοσιακή μουσική, έχοντας τη διάθεση να δοκιμάσει νέα πράγματα και να πειραματιστεί με διαφορετικά ηχοχρώματα και είδη μουσικής, κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» από την δισκογραφική εταιρεία «Polytropon» σε στίχους – μουσική της Χάρις Τσεκούρα.

Τον Μάιο του 2012, έγραψε τη μουσική και ερμήνευσε το soundtrack «Από το τέλος στη αρχή», της διαγωνιστικής ταινίας μικρού μήκους «Dissolve», του Λάμπρου Γεωργόπουλου.

Το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο «Ο νοτιάς των λίγων», σε δική της παραγωγή.Συμμετέχουν η ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού και η ερμηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά. Στίχους – μουσική υπογράφουν η Χάρις Τσεκούρα, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Καναβάκη, η Κατερίνα Δήμα ενώ η ίδια συμμετέχει γράφοντας μουσική σε 4 κομμάτια.

Η επόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Folk this way» η οποία θα περιλαμβάνει διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2014 από τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch του Μίλτου Καρατζά. Το promo κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο «Margoudi» κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο.

Penny.jpg5

Συνεργάστηκε με το Μάνο Πυροβολάκη στα πλαίσια παράστασης που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Nueva Trova” το Μάιο του 2013.

Συνεργάστηκε με το Μάνο Αχαλινωτόπουλο στα πλαίσια παράστασης που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Nueva Trova” τον Απρίλιο του 2013.

Συνεργάστηκε με τη Σαββέρια Μαργιολά για τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά “Ο νοτιάς των λίγων” , στο κομμάτι «Ο πόνος όταν τραγουδά», ένα αισιόδοξο τραγούδι, πλούσιο σε εικόνες, με «παραδοσιακό» άρωμα, που μιλάει για δύο άμεσα συνυφασμένες έννοιες: τον πόνο και το τραγούδι.

Συνεργάστηκε με το Νίκο Ξυδάκη και τη Γεωργία Νταγάκη στα πλαίσια συναυλιών που δόθηκαν στο θέατρο Badminton στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Συνεργάστηκε με τη Βασιλική Καρακώστα στα πλαίσια συναυλιών που δόθηκαν το Νοέμβριο του 2012 στη μουσική σκηνή “1002 νύχτες” με την ορχήστρα Smyrna.

Συνεργάστηκε με τη Μαρία Καναβάκη και τη Σαββέρια Μαργιολά στα πλαίσια της παράστασης με τίτλο “Φεγγάρι στην ταράτσα με πικάντικη SOS” που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Πυρήνας” το Μάιο του 2012.Penny.jpg8

Συνεργάστηκε με τη Μαρία Σουλτάτου ως μέλος της ορχήστρας “Σεμέλη” στα πλαίσια παράστασης που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Πυρήνας”.

Συνεργάστηκε με τη Δόμνα Σαμίου στα πλαίσια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών αγώνων “Αθήνα 2004?.

Συνεργάστηκε με την Καίτη Κουλλιά ως μέλος του μουσικού σχήματος “Σαντουροβιόλι express” υπό την επιμέλεια του Κυριάκου Γκουβέντα.

Συνεργάστηκε με τη Λιζέτα Καλημέρη στα πλαίσια συναυλίας που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Αυλαία” το Δεκέμβριο του 2008.

Συνεργάστηκε με τη Marta Sebestyen στα πλαίσια συναυλίας που δόθηκε στη μουσική σκηνή “Αυλαία” το Δεκέμβριο του 2008.

Υπήρξε μέλος της ορχήστρας “Σεμέλη” υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα το έτος 2009-2010.

Υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος “Σαντουροβιόλι express” υπό την επιμέλεια του Κυριάκου Γκουβέντα το έτος 2008-2009.

Υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος “Αλός απόηχοι” το έτος 2006-2008.

Το κανάλι της Πένυ Παπακωνσταντίνου στο youtube: http://www.youtube.com/user/penypap2004

Penny.jpg4