DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Χρυσώ Σταματοπούλου

Xrysw6

Xrysw.jpg4Η Χρυσώ Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μέσα σε μια μουσική οικογένεια.
Ο πατέρας της, Νίκος Σταματόπουλος είναι πιανίστας της jazz, η μητέρα της, Μαίρη Απέργη Leggera soprano της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η αδελφή της, Μαντώ, επίσης τραγουδίστρια.

Σπούδασε από μικρή ηλικία πιάνο, βιολοντσέλο, θεωρία και αρμονία της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και Κλασσικό Μπαλέτο στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα.

Στα 13 της, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παιδικό διαγωνισμό της UNICEF- όπου πραγματοποιήθηκε στο Maastricht της Ολλανδίας- DANNY KAYE AWARDS, με το τραγούδι «ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ», σε μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους της Εύης Δρούτσα, όπου και διακρίθηκε με τη 2η θέση!

Όταν ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Γιάννη Πάριο, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργο Χατζηνάσιο, Λίτσα Διαμάντη, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Αλέξια, Πασχάλη Τερζή, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Πλούταρχο κ.α.

Έχει ταξιδέψει, περιοδεύοντας με μεγάλα μουσικά σχήματα, σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως στο Wembley Arena της Αγγλίας, στο Xrysw2Johannesbourg, στη Νέα Υόρκη κ.α.

Συμμετείχε δύο φορές στη Eurovision ως Backing Vocalist (φωνητικά), το 2003 με τη Μαντώ στο τραγούδι «NEVER LET YOU GO» και το 2005 με την αποστολή της Λευκορωσίας, με την οποία εμφανίσθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Είχε τη χαρά να συμμετέχει σε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές Musical, μαζί με τη Μιμή Ντενίση, τον Δάνη Κατρανίδη και ένα επιτελείο από γνωστούς ηθοποιούς, στο « Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» (THE KING AND I), όπου εκπλήρωσε με επιτυχία τον απαιτητικό ρόλο της «ΤΑΠΤΙΜ».

Αυτήν την εποχή, κυκλοφορούν σε Digital μορφή τα νέα της τραγούδια, σε μουσική και στίχους των ‘ΠΗΓΑΣΟΣ’. Μια συνεργασία και μια ανατρεπτική παραγωγή που εκφράζει απόλυτα τη μουσική της προσωπικότητα.

Xrysw

  Xrysw.jpg1 Xrysw.jpg5