DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Βασίλη Θελούρα

Vasilis Thelouras 1

Συνέντευξη στον Βασίλη Θελούρα
Από τον Βασίλη Χάγιο

Ο ηθοποιός Βασίλης Θελούρας μιλάει στο diaskedasi.info, με αφορμή την παράσταση, Η επανάσταση των pornstars, που παίζεται στο θέατρο Βαφείο.

Μιλήστε μας για το ρόλο σας στην παράσταση, Η επανάσταση των pornstars και τη συνεργασία σας με τον Αντώνη Σπίνουλα.
Υποδύομαι την παγκόσμια ψυχή, η οποία χωρίστηκε μέσα στον πόλεμο των ιδεών σε δύο παρατάξεις αρσενικό, θηλυκό. Είμαι ένα θύμα, το οποίο λόγω της ανάγκης για εξέλιξη, είναι φυλακισμένο στα δεσμά του και περιμένει να βρεθεί λύση ώστε να ελευθερωθεί. Με τον Αντώνη Σπίνουλα έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στην ταινία του Κλεοπάτρα VS Ρόκου. Ό, τι καλύτερο να βρίσκομαι σε δουλειές του και να με βοηθάει όχι μόνο σκηνοθετικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι τελειομανής πράγμα, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και ξέρει να σέβεται τον ηθοποιό. Στόχος του είναι μόνο το τέλειο αποτέλεσμα.

Vasilis Vafeio

Vasilis Digenis kai DrakontasΠως ανταποκρίνεται το κοινό;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλη η ομάδα διότι εισπράττουμε πολύ θετικά σχόλια, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο με βαθιά νοήματα που στόχο έχει να αφυπνίσει το κοινό.

Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Από μικρός ήμουν διαρκώς σε μια κατάσταση να θέλω να επικοινωνώ με τον κόσμο και συνάμα με τον ίδιο μου τον εαυτό. Με θυμάμαι να είμαι ο κωμικός της παρέας.
Σαφώς βέβαια με επηρέασε το γεγονός ότι όταν ήμουν μικρός παρακολουθούσαμε μαζί με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδερφό μου θεατρικές παραστάσεις στην πόλη της Λαμίας. Όλο αυτό το μαγικό στοιχείο που έχει το θέατρο με μάγεψε και όταν ήρθα στα 18 μου στην Αθήνα έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή Μαίρης Β. Τράγκα όπου και αποφοίτησα.

Μιλήστε μου για την εμπειρία σας από το παιδικό θέατρο.
Οι θεατρικές δουλειές που έχω παίξει σε παιδικό θέατρο είναι στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λαμίας στο έργο Διγενής και δράκοντας σε σκηνοθεσία Σέργιου Γκάγκα και στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη στα έργα Χειμωνιάτικο παραμύθι του Σαίξπηρ, Φιλάργυρος του Μολιέρου και Υπηρέτης δύο αφεντάδων του Γκολντόνι που έχει σκηνοθετήσει η Τούλα Ζαχαριουδάκη που γνωρίζει πολύ καλά το παιδικό θέατρο. Τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο και συγχρόνως αυθόρμητο κοινό. Δεν διστάζουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους αν κάτι δεν τους αρέσει. Είμαι ικανοποιημένος όμως στις παραστάσεις που έπαιξα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά.

Vasilis 2-afentadon Vasilis Xeimoniatiko-Paramithi

Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα στην πόλη της Λαμίας όπου έζησα μέχρι τα 18 μου χρόνια.

Είχατε άλλο προσανατολισμό πριν γίνεται ηθοποιός;Vasilis Thelouras1
Έχω τελειώσει βοηθός ιατρικών εργαστηρίων. Όμως η αγάπη μου για το θέατρο ήταν μεγαλύτερη από την αγάπη μου για τα παραϊατρικά επαγγέλματα. Οι γονείς μου με στήριζαν και με στηρίζουν σε όλες μου τις επιλογές. Ξέρεις είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να συμπαραστέκονται στα παιδιά τους. Έτσι αποφεύγουμε και διάφορες άσχημες καταστάσεις!

Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο χρόνο;
Τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να βγαίνω με φίλους για φαγητό ή ποτό, να ακούω μουσική, να πηγαίνω στο θέατρο και κυρίως να απασχολούμαι σε φιλοζωικές οργανώσεις δίνοντας την βοήθειά μου στους αγαπημένους τετράποδους φίλους που εξίσου μας έχουν ανάγκη.

Τι σημαίνει για σας διασκέδαση;
Διασκέδαση είναι η δραστηριότητα που κάνει τους ανθρώπους να ξεχνιούνται από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και τους χαλαρώνουν. Ο καθένας διασκεδάζει με διαφορετικό τρόπο. Για μένα, διασκέδαση είναι απλά πράγματα ένας καφές με τους φίλους μου, μια βόλτα για περπάτημα ένα καλό θέατρο, ένα ταξίδι στον τόπο καταγωγής μου την Λαμία. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, διασκέδαση για μένα είναι επίσης και κοινωνικές εκδηλώσεις και τα διάφορα πάρτυ που κάνω με  φίλους κατά καιρούς.

Που σας αρέσει να διασκεδάζετε;
Μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου στην πλατεία Αγίας Eιρήνης, στο Μοναστηράκι στο Six Dogs, στην πλατεία στο Γκάζι και ένα από τα αγαπημένα μου στέκια τόσο για ποτό όσο και για φαγητό είναι το ελληνικό εστιατόριο, Όπου Λαλούν, στο Χαλάνδρι.

Ποια είναι τα προσεχή καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Θα βρισκόμαστε με την ομάδα, VIRUS B, στο θέατρο Βαφείο από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00 το βράδυ, μέχρι και 1 Ιουνίου στην παράσταση, Η επανάσταση των pornstars, του Αντώνη Σπίνουλα και Νίκου Γιαννίκα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με την ίδια παράσταση και ένα επιπλέον έργο το χειμώνα που σκέφτεται η σκηνοθετική ομάδα, αλλά μέχρι τότε καλοκαιράκι έρχεται ας ξεκουραστούμε λίγο.

Vasilis Thelouras3Με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση που συμμετέχουν συνάδελφοι με τις ίδιες ανησυχίες με μένα και στόχο τους έχουν να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο κοινό, είτε αυτό είναι θεατρικό είτε κινηματογραφικό είτε τηλεοπτικό γιατί και η τηλεόραση είναι ένα δυνατό μέσο επικοινωνίας με το κοινό όταν το χρησιμοποιούμε σωστά.

Είστε ερωτευμένος αυτή την περίοδο; Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας;
Στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν είμαι ερωτευμένος. Θα το ήθελα πολύ! Ο έρωτας για τους ανθρώπους όπως και για μένα είναι πηγή ενέργειας, χαράς και δημιουργικότητας. Όλη η καθημερινότητα αποκτά διαφορετική διάσταση και ακόμα και τις πιο άσχημες καταστάσεις τις βλέπεις με θετική ματιά και ελπίδα. Εκτός από τον έρωτα, κυρίαρχο ρόλο στην ζωή μου παίζουν η αγάπη και η συντροφικότητα.

Έρχονται Δημοτικές εκλογές. Τι περιμένετε να αλλάξει στην Αθήνα;
Όπως όλοι συμπολίτες μου έτσι και εγώ νοιώθω μια αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας αλλά και γενικότερα για την πόλη που κατοικώ τα τελευταία 10 χρόνια την Αθήνα.
Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Ελλάδας μια πόλη που ενώ θα έπρεπε να είναι ένα από τα «στολίδια» της χώρας μας όσο πάει και αλλοιώνεται.
Θεωρώ ότι όσοι κατοικούν στην Αθήνα και γενικώς στο νόμο της Αττικής θα πρέπει να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου ένα κίνητρο.
Να δούμε μια Αθήνα διαφορετική και σύγχρονη.
Να ζήσουμε δηλαδή σε μια πόλη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα αναψυχής και διασκέδασης αλλά και θα εμπνέει το αίσθημα ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών.
Θέλω να δω την Αθήνα να γίνεται μια πρωτεύουσα η οποία θα είναι ένα παράδειγμα όσον αφορά την φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό που την χαρακτηρίζει από την αρχαιότητα.

Αν σας ζητούσαν να γράψετε ένα σύνθημα σε έναν τοίχο ποιο θα ήταν αυτό;
Δώστε το χέρι στο διπλανό σας.

Vasilis Thelouras 2