DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Καίτη Γαρμπή, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια

Kaiti Garmpi-5

Καίτη Γαρμπή

Η Καίτη Γαρμπή είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Μετράει ήδη 27 χρόνια παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία. (8 Ιουνίου 1963)

Η Καίτη Γαρμπή είναι παντρεμένη από το 1997 με τον επίσης τραγουδιστή Διονύση Σχοινά και έχουν ένα γιο, το Δημήτρη, που γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1999. Στις 14 Μαρτίου 2010, το κανάλι Alpha στην εκπομπή Chart Show'-Your Countdown κατέταξε τη Γαρμπή στην 8η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές γυναίκες τραγουδίστριες της Ελλάδας από το 1960.

Η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε τη καριέρα της μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Λιάνα ως «Αδελφές Γαρμπή» όταν ήταν μόλις 15 χρονών και η Λιάνα 13. Ως «αδελφές Γαρμπή» είναι περισσότερο γνωστές για την συνεργασία τους με το Γιάννη Φλωρινιώτη.

Kaiti Garmpi-4Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Λιάνα αποφάσισε να παντρευτεί και να σταματήσει το τραγούδι και έτσι η Καίτη ξεκίνησε τη solo καριέρα της. H πρώτη της ηχογράφηση ήταν το «Στο Σαιν Τροπέ» μια διασκευή του “St. Tropez twist” το οποίο συμπεριλήφθηκε στην συλλογή «Τα δέκα δεκάρια», το 1987, όπου συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Μαντώ, η Πωλίνα και η Σοφία Βόσσου.

Η συλλογή συνεχίστηκε με τη Γαρμπή να ηχογραφεί δύο διασκευές ξένων τραγουδιών, το «Αχ αυτό μ’αρέσει» (That’s the way I like it) και το «Ζω να σ’αγαπώ». Η επιτυχία της τράβηξε το ενδιαφέρον των μουσικών παραγωγών της τότε CBS Record (από το 1991 Sony Music) με την οποία υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο.

1989 - 1992: Οι πρώτες κυκλοφορίες
Το 1989, ένα χρόνο μετά την ένταξη της Γαρμπή στην CBS, κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο Πρόβα. Παραγωγός και βασικός συνεργάτης της στα πρώτα δισκογραφικά της βήματα και μέχρι το 2005 ήταν ο Γιάννης Δουλάμης.

Με το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, η Γαρμπή έκανε αισθητή για πρώτη φορά την παρουσία της στα τότε μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Ο δίσκος περιείχε 10 τραγούδια, 5 σε μουσική και στίχους του Γιάννη Καραλή, 1 σε στίχους και μουσική του Πάνου Τσαπάρα, και 4 διασκευές ξένων ποπ επιτυχιών και πάλι σε στίχους του Τσαπάρα.

Το 1990 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Γυαλιά καρφιά, το οποίο σημειώνει επιτυχία, με τραγούδια όπως το ομότιτλο, το «Φαντασματάκι» και το «Τζίνι» να γίνονται ραδιοφωνικές επιτυχίες (τα δύο πρώτα και ως βιντεοκλίπ) καθώς επίσης και η μπαλάντα «Ψεμματάκι». Το 1991 κυκλοφόρησε το Ένταλμα συλλήψεως το οποίο περιείχε 10 νέα τραγούδια, από τα οποία προέκυψαν και άλλες επιτυχίες, αλλά και μερικά από τους προηγούμενους δίσκους της που είχαν σημειώσει επιτυχία.

Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος Του φεγγαριού αναπνοές. Ήταν ο δίσκος που την καθιέρωσε ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής,καθώς περιείχε το τραγούδι «Πέστο μ΄ένα φιλί», τη μεγαλύτερη ως τότε ραδιοφωνική επιτυχία της. Επίσης, περιείχε κι άλλες επιτυχίες, όπως τα «Του φεγγαριού αναπνοές», «Σ΄αγαπώ πιο πολύ"» κ.ά. και μάλιστα έβγαλε 6 βιντεοκλίπ.

Επίσης ήταν και ο πρώτος δίσκος της που κινείτο σε πιο λαϊκό στυλ, σε αντίθεση με τους αποκλειστικά ποπ 3 πρώτους, καθώς και ο πρώτος που έγινε χρυσός, ξεπερνώντας τις 40.000 πωλήσεις δίσκων. Στο δίσκο αυτό η Γαρμπή Kaiti Garmpi-Eurovisionσυνεργάστηκε κατά βάση με το συνθέτη Σπύρο Πάζιο και τη στιχουργό Τασούλα Θωμαϊδου, ωστόσο υπήρχαν και άλλες συμμετοχές με κυριότερη αυτή με τη Ναταλία Γερμανού και τον Νίκο Τερζή στο τραγούδι "Πες το μ' ένα φιλί". Η Γαρμπή αρχικά δεν ήθελε να ερμηνεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι, όμως τελικά ήταν αυτό που έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στην καριέρα της ως τότε.

1993: Eurovision και Φοίβος
To 1993 έγινε πρόταση στην Καίτη Γαρμπή από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. H Γαρμπή την αποδέχτηκε, ταξίδεψε στην Ιρλανδία, τραγούδησε το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατέκτησε την 9η θέση με 64 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ελλάδας εκείνη τη χρονιά έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμού τόσο λόγω της πολύ ιδιαίτερης σκηνικής παρουσίας της τραγουδίστριας πάνω στη σκηνή, όσο για το φόρεμα της Σίλιας Κριθαριώτη που φόρεσε η τραγουδίστρια.

Το ίδιο έτος, μετά την συμμετοχή στην Eurovision κυκλοφόρησε τον δίσκο Ως τον παράδεισο ο οποίος συνέχισε την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου. Έβγαλε μεγάλο αριθμό νέων επιτυχιών και έγινε επίσης χρυσός ξεπερνώντας τις 60.000 πωλήσεις.

Στο δίσκο, επίσης, περιέχονται και τέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Φοίβου (ανάμεσά τους και το «Ναι, υπάρχω εγώ» που αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συνθέτη), που στάθηκε το ξεκίνημα μιας πετυχημένης συνεργασίας που θα έκανε τους δύο καλλιτέχνες ένα από τα πιο εμπορικά δίδυμα της δεκαετίας.

1994-1996: Ατόφιο χρυσάφι & Αρχίζω πόλεμο
Ύστερα από την καθιέρωση της στο ελληνικό πεντάγραμμο ως ενός από τα πιο γνωστά πλέον ονόματα στο χώρο του τραγουδιού, η Γαρμπή κυκλοφόρησε το 1994 το Ατόφιο χρυσάφι. Το άλμπουμ περιελάμβανε δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους των Κώστα Τουρνά (1-5) και Φοίβου (6-10) συνεχίζοντας με το δεύτερο την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και είχε πολλές επιτυχίες. Τα τραγούδια «Ατόφιο χρυσάφι», «Ξυπόλυτη χορεύω» και «Μη με συγκρίνεις» του Τουρνά καθιερώνουν πια τη Γαρμπή ως πρώτο όνομα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον τότε παραγωγό της, Γιάννη Δουλάμη, το «Μη με συγκρίνεις» αποτέλεσε τη βάση για την καριέρα της τραγουδίστριας.

Το 1996, η συνεργασία με το Φοίβο συνεχίστηκε στο δίσκο Αρχίζω πόλεμο, με το γνωστό συνθέτη να γράφει τα 9 από τα 12 τραγούδια του δίσκου. Περιείχε επίσης μια διασκευή, το «Περασμένα-ξεχασμένα» και 2 τραγούδια του Ανδρέα Μέξα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς, αφού έγινε δύο φορές πλατινένιος και ξεπέρασε τις 160.000 πωλήσεις στην ελληνική αγορά ενώ στην Κύπρο ξεπερνώντας τις 12,000 αντίτυπα έγινα 2 φορές Πλατινένιος. Συνολικά με τις πωλήσεις του εξωτερικού ο αριθμός αυτός υπερέβη τις 180.000. Θεωρείται ως ο πιο κλασικός δίσκος της Γαρμπή και είναι ο δίσκος που έκανε πασίγνωστο το Φοίβο μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες «Θα μελαγχολήσω» και «Χαμένα». Στα μουσικά βραβεία του περιοδικού Ποπ Κορν ο δίσκος κέρδισε 4 βραβεία (βραβείο καλύτερου στίχου για το ομώνυμο τραγούδι, βραβείο καλύτερης σύνθεσης για το «Θα μελαγχολήσω», βραβείο καλύτερου χορευτικού λαϊκού για το «Περασμένα-ξεχασμένα» και βραβείο καλύτερου δίσκου της χρονιάς). Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ για το «Θα μελαγχολήσω», η Γαρμπή έκοψε τα πραγματικά της μαλλιά μπροστά στην κάμερα.

1997: Ευαισθησίες
Τον Οκτώβριο του 1997 η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε τον δίσκο Ευαισθησίες, ο οποίος συνέχισε το σερί επιτυχιών της τραγουδίστριας. Έγινε δύο φορές πλατινένιος με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 140.000 αντίτυπα στην ελληνική αγορά. Στην Κύπρο ξεπέρασε τις 14,000 αντίτυπα και έγινε επίσης δύο φορές Πλατινένιος. Οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν τις 160.000 διεθνώς. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του δίσκου φάνηκε και από τον αριθμό των τραγουδιών που απέκτησαν βίντεο κλιπ, καθώς τα 8 από τα 12 κομμάτια οπτικοποιήθηκαν. Συν τοις άλλοις ο δίσκος συνέχισε να βγάζει σίνγκλς σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Για το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera λόγω του ότι πέτυχε το μεγαλύτερο airplay της χρονιάς.

1998 & 1999: Χριστούγεννα με την Καίτη & Δώρο Θεού
Στα τέλη του 1998 ηχογράφησε έναν δίσκο με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. Ο δίσκος ονομάστηκε Χριστούγεννα με την Καίτη και έγινε χρυσός με 40.000 πωλήσεις και μάλιστα είναι ο μόνος χριστουγεννιάτικος δίσκος που έλαβε χρυσή διάκριση στην Ελλάδα.

Το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο Δώρο Θεού, σε συνεργασία με τους συνθέτες Γιώργο Θεοφάνους, Κυριάκο Παπαδόπουλο, αλλά και με άλλους σπουδαίους συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Αντώνης Βαρδής. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος (50.000 αντίτυπα) και ανακηρύχθηκε ως ο δίσκος με το καλύτερο εξώφυλλο για τη χρονιά 1999 στα μουσικά βραβεία Ποπ Κορν. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι θεωρείται ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχει κυκλοφορήσει η Καίτη Γαρμπή, ο δίσκος αυτός δεν είχε την ανάλογη ραδιοφωνική και εμπορική επιτυχία των προηγούμενων. Ο εν λόγω δίσκος ήταν αφιερωμένος στον σύζυγό της Διονύση Σχοινά, καθώς στο ένθετο του CD υπήρχε η εξής αφιέρωση: «Διονύση μου, το "δώρο θεού" είναι χαρισμένο σε σένα που βρίσκεις τρόπο να κάνεις ξεχωριστή την κάθε συνηθισμένη μέρα μας». Οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού γράφτηκαν από τη Γιούλα Γεωργίου, η οποία τους εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στην Καίτη και τον Διονύση.

Kaiti Garmpi-3

2000-2001: Το κάτι, Τι θέλουνε τα μάτια σου & Απλά τα πράγματα
Τον Απρίλιο του 2000, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε για τελευταία φορά με το Φοίβο. Αποτέλεσμα αυτής τους της συνεργασίας ήταν ο τέσσερις φορές πλατινένιος δίσκος Το κάτι. Ο διπλός αυτός δίσκος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100.000 αντίτυπα (200.000 δίσκοι) και πέτυχε τετραπλά πλατινένια διάκριση. Στο δίσκο περιέχονταν 7 νέα τραγούδια του Φοίβου, ένα εκ των οποίων είναι ντουέτο με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, μία διασκευή δύο παλαιότερων τραγουδιών τους, καθώς και 23 παλιές επιτυχίες τους. Το ομώνυμο τραγούδι συζητήθηκε για τους στίχους του όσο κανένα άλλο μέχρι τότε και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των ραδιοφωνικών επιτυχιών ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του. Ένα άλλο τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο αυτό είναι η μπαλάντα «Το λάθος μου». Στα μουσικά βραβεία Ποπ Κορν 2000 η Γαρμπή ήταν υποψήφια στις κατηγορίες «Καλύτερη τραγουδίστρια», «Τραγούδι της χρονιάς» για «Το κάτι» και «Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία» για τη μπαλάντα «Το λάθος μου», ενώ κέρδισε δύο βραβεία. Ένα για το τραγούδι «Το κάτι» που ψηφίστηκε ως το καλύτερο χορευτικό μοντέρνο τραγούδι και ένα για το τραγούδι «Επιτέλους» που ψηφίστηκε από το κοινό ως το καλύτερο ντουέτο της χρονιάς, βραβείο που μοιράστηκε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Στα τέλη του 2000, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε ένα cd single Τι Θέλουνε Τα Μάτια Σου με 3 νέα τραγούδια, αλλά και 2 remix. Το ομώνυμο τραγούδι είχαν υπογράψει οι exis, ένα ποπ-ροκ συγκρότημα. Επιτυχία του cd single ήταν και το τσιφτετέλι «Άσπρο ή μαύρο», διασκευή από αραβικό τραγούδι. Κι αυτός ο δίσκος έγινε πλατινένιος. Την ίδια περίοδο συμμετείχε στο δίσκο Κραυγή της Άννας Βίσση στο ντουέτο τους με τίτλο «Καλύτερα οι δυο μας», που είχε μάλιστα οπτικοποιηθεί σε βίντεο κλιπ σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Η συνεργασία της Γαρμπή με τη Βίσση στο Fever τη σεζόν 2000-2001 είχε αξιοσημείωτη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, ενώ η ανακοίνωση της συνεργασίας τους είχε αποτελέσει μεγάλη έκπληξη τόσο για τους θαυμαστές τους όσο και για το ευρύ κοινό, καθώς από το 1994 και μέχρι τότε ο λάιφ στάιλ τύπος τις είχε ανακηρύξει ως τις δύο βασικές αντίπαλες στην ελληνική δισκογραφία και τις πίστες.

2002-2004: Μια καρδιά, Έμμονες ιδέες, Γαλάζιο και λευκό
Το 2002, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε το CD σινγκλ Μια καρδιά με 5 νέα τραγούδια και έγινε διπλά πλατινένιο. Από το σινγκλ αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Άντε γεια», «Μια καρδιά την έχω», «Μ΄έχεις αρρωστήσει» και το «Θα μείνει μεταξύ μας», ντουέτο με το Γιώργο Τσαλίκη. Το συγκεκριμένο cd σινγκλ αποτελεί το πιο επιτυχημένο εμπορικά της τραγουδίστριας, ενώ αποτελεί κι ένα από τα πιο εμπορικά cd σινγκλς στην ελληνική αγορά με πωλήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα. Τη σεζόν 2002-2003 η Γαρμπή εμφανιζόταν στον Απόλλωνα έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Τσαλίκη και αποτέλεσαν ένα από τα πιο πετυχημένα σχήματα της χρονιάς.

Το 2003, ο νέος δίσκος της Γαρμπή, Έμμονες ιδέες πέτυχε πλατινένια διάκριση στην Ελλάδα και πλατινένια στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα λαϊκό δίσκο με τραγούδια από διάφορους δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός περιείχε μια από τις πιο επιτυχημένες μπαλάντες της δεκαετίας, το «Εσένα μόνο», τραγούδι που έκανε επιτυχία και στην Τουρκία. Είναι, μάλιστα, και ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε με πρόσθετο DVD με βίντεο κλιπ του καλλιτέχνη στην ελληνική αγορά.Tην ίδια περίοδο η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε στο cd single Καλή σου τύχη του Τόλη Βοσκόπουλου, σ΄ένα ντουέτο που έγραψε γι΄αυτούς η Άντζελα Γκερέκου με τίτλο «Εμείς». Το ντουέτο ηχογραφήθηκε λόγω των εμφανίσεών τους στο REX. Οι δύο καλλιτέχνες προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει αρχικά επιτυχημένες εμφανίσεις στο FOCUS στη Θεσσαλονίκη (Αύγουστος έως Οκτώβριος του 2003), ενώ κατόπιν εμφανίζονταν στην Αθήνα στο REX τη σεζόν 2003-2004.

Το καλοκαίρι του 2004, με αφορμή την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν της Αθήνας κυκλοφόρησε το χρυσό CD σινγκλ Γαλάζιο και λευκό με 2 νέα τραγούδια και 3 remix, από τα οποία ξεχώρισαν το τραγούδι Καταπληκτικό και το remix του «Εσένα μόνο» το οποίο έγινε επιτυχία και σε άλλες χώρες. Την ίδια περίοδο η τραγουδίστρια εμφανιζόταν στα "Αστέρια" Γλυφάδας.

2005 - 2006: Έχω στα μάτια ουρανό & Πώς αλλάζει ο καιρός
Το 2005 η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε με το Χρήστο Δάντη και κυκλοφόρησαν τον δίσκο Έχω στα μάτια ουρανό. Ο δίσκος έγινε χρυσός σε Ελλάδα και Κύπρο. Την ίδια περίοδο ο Δάντης βρισκόταν σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της καριέρας του, καθώς ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού με το οποίο θα συμμετείχε η Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Ο δίσκος σημείωσε ραδιοφωνική επιτυχία με τραγούδια όπως: «Άκουσε αγόρι μου», «Το ναρκωτικό μου», «Έχω στα μάτια ουρανό» και «Spaciba baby». Την ίδια χρονιά εμφανιστήκε στα Mad Video Music Awards 2005, όπου τραγούδησε το "Άκουσε, αγόρι μου". Η συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά αποτέλεσε την τελευταία συνεργασία με τον Γιάννη Δουλάμη, με τον οποίο συνεργαζόταν από την αρχή της καριέρας της. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους η Γαρμπή εμφανίστηκε μαζί με το Δάντη στο νυχτερινό κέντρο "Odeon" της Θεσσαλονίκης. Τη σεζόν 2005-2006 εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο Bodroom στην Αθήνα σ΄ένα πρόγραμμα με ανατολίτικο χρώμα. Την άνοιξη του 2006 συμμετείχε ως κριτής στο FAME STORY 4 του ANT1, ενώ στα MAD VIDEO MUSIC AWARDS τον Ιούνιο του 2006 το ντουέτο της με τον Χρήστο Δάντη "Spaciba Baby" ήταν υποψήφιο στην κατηγορία "Καλύτερο Video Clip ντουέτο".

Toν Οκτώβριο 2006 η Γαρμπή κυκλοφόρησε το πολυσυλλεκτικό Πώς αλλάζει ο καιρός, την πρώτη της δισκογραφική δουλειά χωρίς τον Γιάννη Δουλάμη ως παραγωγό της. Από το δίσκο ξεχώρισαν τραγούδια όπως το ομότιτλο, το «Αυτή» αλλά και ο «Ισόβιος Δεσμός» που ήταν ντουέτο με τον Στάθη Ραφτόπουλο, το οποίο παρουσίασαν ζωντανά σε ζωντανή εκπομπή του Fame Story 4 λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του cd στα δισκοπωλεία.Ο δίσκος έγινε χρυσός.Παράλληλα, η Γαρμπή εμφανιζόταν με τον Αντύπα στα "Αστέρια" Γλυφάδας με επιτυχία.

2007: Επτά θανάσιμες πεθερές και 18 Χρόνια LIVE
Τον Οκτώβριο του 2007 προβλήθηκε μία σειρά 3 επεισοδίων των "Επτά Θανάσιμων Πεθερών" στην οποία η Καίτη Γαρμπή υποδύθηκε την Αθηναία πεθερά, μια τραγουδίστρια της οποίας ο γιος ερωτεύεται τη συνάδελφό της με την οποία τραγουδούν στο ίδιο κέντρο. Η Καίτη Μαρίνη (όπως είναι το ονοματεπώνυμο του ρόλου που υποδύθηκε) αρχικά προσπαθεί με δολοπλοκίες να χωρίσει το ζευγάρι και στη συνέχεια να σκοτώσει την «αντίζηλό» στην αγάπη του γιου της. Η Γαρμπή δέχτηκε την πρόκληση να πρωταγωνιστήσει στη σειρά, καθώς, σύμφωνα με τις τότε φημολογίες, το σενάριο γράφτηκε από θαυμαστή της, ο οποίος δήλωσε πως αν δεν ενσαρκώσει η Γαρμπή το ρόλο, το σενάριο δεν θα γυριζόταν καθόλου. Η Γαρμπή απέσπασε θετικά σχόλια για το εγχείρημά της αυτό, ενώ -έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση- προβλήθηκαν μέσω της σειράς τέσσερα τραγούδια από το άλμπουμ της "Πώς αλλάζει ο καιρός" (το ομώνυμο τραγούδι, "Τα παιδικά σου μάτια", "Ισόβιος δεσμός", "Αυτή").

Δυο μήνες πριν την προβολή της σειράς, στις 30 Αυγούστου του 2007 η Γαρμπή είχε πραγματοποιήσει μια φιλανθρωπική συναυλία στο Αιγάλεω για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους σε έναν διπλό δίσκο με τον οποίο η Καίτη γιόρτασε τα 18 χρόνια δισκογραφικής της παρουσίας. Την επιλογή του ρεπερτορίου και την επιμέλεια της παραγωγής είχε αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Πρόκειται για έναν αμιγώς λαϊκό live δίσκο, στον οποίο η Γαρμπή τραγουδά με το δικό της στυλ τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ίδια στο ένθετο του cd, ο δίσκος 18 χρόνια live είναι «ο δίσκος που την ενηλικίωσε δισκογραφικά».

2008: Καινούργια Εγώ
Το χειμώνα του 2008 η Καίτη Γαρμπή έκανε την έκπληξη και συνεργάστηκε με τον έντεχνο συνθέτη Νίκο Αντύπα και μαζί κυκλοφόρησαν τον δίσκο Καινούργια Εγώ, ο οποίος θεωρείται πως έχει ένα από τα πιο καλαίσθητα εξώφυλλα της ελληνικής δισκογραφίας. Ο δίσκος περιελάμβανε δέκα τραγούδια και έλαβε αρκετά καλές κριτικές τόσο για την ποιότητα όσο και για την αισθητική του. Το ομότιτλο είναι ένα ντουέτο με τον rapper Θηρίο και το πιο γνωστό τραγούδι του δίσκου, για το οποίο κυκλοφόρησε κι ένα πρωτοποριακό για την εποχή του βίντεο κλιπ. Ο συγκεκριμένος δίσκος κινείται σε ένα διαφορετικό στυλ απ' ό,τι είχε ως τότε κυκλοφορήσει η Γαρμπή, αλλά έχει και λαϊκά κομμάτια. Τελικά ο δίσκος Καινούργια Εγώ δεν κατάφερε να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία τόσο σε πωλήσεις όσο και ραδιοφωνικά, παρ' όλο που πέρασε και από την κορυφή του τοπ 50 των εβδομαδιαίων πωλήσεων δίσκων και τις γενικά θετικές κριτικές. Με τη συγκεκριμένη δουλειά η Γαρμπή προσπάθησε να προσεγγίσει ένα κοινό που ως τότε της ήταν ξένο και σηματοδότησε μια νέα εποχή στην καριέρα της, αφού στράφηκε σε νέα, για την ίδια, μουσικά μονοπάτια. Το πρώτο σινγκλ του δίσκου, «Αυτό αξίζω» παρουσιάστηκε στο κοινό ζωντανά στο νυχτερινό κέντρο Έναστρον, όπου εμφανιζόταν η τραγουδίστρια στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη κατά τη χειμερινή περίοδο 2008-2009, ένα σχήμα που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 η Γαρμπή επέλεξε να παρουσιάσει το δίσκο της σε ένα χώρο διαφορετικό απ' αυτούς που συνήθιζε να εμφανίζεται, στη μουσική σκηνή Polis Studio. Οι εμφανίσεις της είχαν σημειώσει επιτυχία, ωστόσο έναν μόλις μήνα αργότερα η συνεργασία της με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής διακόπηκε απότομα λόγω έντονων διαφωνιών για την παράσταση.

2011: Παζλ
Μετά από μία απουσία δύο χρόνων και μερικών μηνών, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε και πάλι με τον Νίκο Αντύπα. Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου ο νέος δίσκος της με τον τίτλο Παζλ. Στο δίσκο αυτό υιοθετήθηκαν πιο έντεχνες μελωδίες απ' ό,τι στον προηγούμενο. Παράλληλα, είχε πάρει μετεγγραφή από τη Sony, στην οποία βρισκόταν από την αρχή της καριέρας της, για τη Universal. Στα τέλη Μαρτίου ο νέος δίσκος κυκλοφόρησε και στα δισκοπωλεία με την υπογραφή της νέας εταιρείας. Ο εν λόγω δίσκος απέσπασε γενικά πολύ καλές κριτικές, χωρίς όμως να σημειώσει επιτυχία.

2012: Buona Vita, 20 χρόνια Φοίβος-συναυλία & Odeon Kosmopolis
Το καλοκαίρι του 2012 η Γαρμπή έκανε την έκπληξη και συνεργάστηκε σε ένα ντουέτο με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι στη διασκευή του «Buona Vita», την παραγωγή του οποίου έκανε ο Ιταλός παραγωγός Αλμπέρτο Ζεπιέρι. To τραγούδι δόθηκε σε αποκλειστικότητα στον ραδιοφωνικό σταθμό Loveradio και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στα τραγούδια που μετέδιδε ο εν λόγω σταθμός. To «Buona Vita» αποτέλεσε τον προάγγελο για τον ομώνυμο δίσκο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 η Γαρμπή έλαβε μέρος στην επετειακή και πολύ πετυχημένη συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου στην ελληνική δισκογραφία. Η εν λόγω συναυλία έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, όπου η Γαρμπή τραγούδησε κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες τους κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Στις 12 Οκτωβρίου 2012 η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε τις δέκα προγραμματισμένες εμφανίσεις της στο ODEON Kosmopolis στην Αθήνα σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση. Οι παραστάσεις γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου. Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειτο στο ότι η Γαρμπή τραγουδούσε, ενώ στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου οι θεατές παρακολουθούσαν μία mini ιστορία για κάθε τραγούδι που ερμήνευε. Εκτός από τις σκηνές από τα βίντεο κλιπς των τραγουδιών της, η οθόνη έδειχνε και σκηνές από μέρη όπως η Σαντορίνη, το Λονδίνο και η Κωνσταντινούπολη που η Γαρμπή είχε επισκεφτεί το καλοκαίρι του 2012. Οι παραστάσεις ήταν επιτυχημένες, αφού η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη. Παράλληλα, και οι κριτικές ήταν θετικές απέναντι στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα. H επιθυμία της τραγουδίστριας να περιοδεύσει σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να παρουσιάσει και εκτός πρωτεύουσας το πρωτότυπο πρόγραμμά της, δεν υλοποιήθηκε λόγω υψηλού κόστους.

Από τις 22 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2013 η Καίτη Γαρμπη εμφανίστηκε στο Casablanca Music Hall σ΄ ένα έκτακτο θεατροκινηματογραφικὀ πρόγραμμα με μία ερωτική ιστορία – ταξίδι στη μουσική και συμμετοχή της γνωστής ακορντεονίστριας Ζωής Τηγανούρια. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα που εμπεριείχε τολμηρές κι ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις και, περνώντας από το έθνικ και το βαλκανικό, συμπεριελαμβάνε υλικό που εκτεινόταν από τα καλύτερα τραγούδια του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έως τα γνωστότερα σύγχρονα εντεχνολαϊκά, ενώ κατέληγε στο πιο αυθεντικό λαϊκό ρεπερτόριο.

2013: Από Καρδιάς και Buona Vita
Η Καίτη Γαρμπή το 2013 άλλαξε δισκογραφική εταιρεία και υπογράφει συμβόλαιο με τη Frontseat, θυγατρική της Sony Music, της εταιρείας που την ανέδειξε. Ο νέος της παραγωγός ήταν ο Γιάννης Δόξας, ο οποίος υπήρξε ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής του δίσκου της Καίτης Πώς αλλάζει ο καιρός του 2006, αλλά και στιχουργός κάποιων επιτυχιών της. Στις 23 Μαρτίου 2013 κυκλοφόρησε από την εφημερίδα Espresso News CD με επιτυχίες της Γαρμπή με τίτλο «Από Καρδιάς». Περιείχε 32 παλιότερες μεγάλες επιτυχίες της τραγουδίστριας καθώς και δυο νέα τραγούδια, το «Πιο πάνω από σένα» (μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης, στίχοι: Θάνος Παπανικολάου) και το «Ζωντανός ουρανός» (μουσική-στίχοι: Ζωή Τηγανούρια). Η εφημερίδα εκείνο το Σαββατοκύριακο σημείωσε 20.000 πωλήσεις. Στα μέσα Απριλίου ο δίσκος κυκλοφόρησε και στα δισκοπωλεία, περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά 38 συνολικά τραγούδια (36 παλιότερες επιτυχίες της τραγουδίστριας και τα 2 νέα τραγούδια που προαναφέρθηκαν).

Την ημέρα των γενεθλίων της πραγματοποιήθηκε και η κυκλοφορία του δίσκου που είχε ηχογραφήσει την προηγούμενη χρονιά στην Ιταλία, με το γενικό τίτλο Buona Vita και περιείχε δώδεκα τραγούδια, τα δέκα από τα οποία ήταν παλιότερες επιτυχίες της τραγουδίστριας, με άλλη όμως ενορχήστρωση και σε ιταλικό στίχο (πχ «La Malinconia» = θα μελαγχολήσω, «Anime» = πώς αλλάζει ο καιρός, κ.ά.). Ο εν λόγω δίσκος, που κυκλοφόρησε από την Egea Music, περιείχε και μια διασκευή του τραγουδιού "Ti Sento" (μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Ιταλικού συγκροτήματος Matia Bazaar) που η Καίτη Γαρμπή έκανε ντουέτο με τον Κάρλο Μαράλε. Για το τελευταίο τραγούδι κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ. Την παραγωγή και την επιμέλεια του δίσκου, ουσιαστικά της πρώτης διεθνούς κυκλοφορίας της Καίτης Γαρμπή, είχε αναλάβει ο γνωστός παραγωγός Αλμπέρτο Ζεπιέρι.

Τον Ιούνιο του 2013 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ερμήνευσε το κομμάτι «Ιεροσυλία» μαζί με τον Νικηφόρο και τους Rec σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αφού ήταν ένα από τα πρώτα σε συνολικές θεάσεις βίντεο στο youtube ενώ σημείωσε και ραδιοφωνική επιτυχία.

Παράλληλα, η Καίτη σε συνέντευξή που παραχώρησε τον Ιούλιο σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανακοίνωσε πως μέσα Σεπτέμβρη θα κυκλοφορούσε το πρώτο single από το νέο της δίσκο. Τον Αύγουστο, η επίσημη ιστοσελίδα της ανάρτησε στους στίχους από δύο τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνονταν στη νέα της δουλειά με τους τίτλους «Στην άδεια σου καρέκλα» (στίχοι: Θ. Παπανικολάου, μουσική: Β. Γαβριηλίδης) και «Η ζωή συνεχίζεται» (στίχοι: Γιάννης Δόξας, μουσική: Γιώργος Σαμπάνης). Το τελευταίο τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο δίσκο. Στις 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε ως αποκλειστικό στον Λάμψη fm το τραγούδι «Στην άδεια σου καρέκλα» ως το πρώτο σινγκλ του νέου δίσκου.

2013 - 2014: Περίεργες μέρες και Φωταέριο
Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά της Καίτης Γαρμπή με τίτλο Περίεργες μέρες. Εταιρεία κυκλοφορίας του δίσκου ήταν η Front Seat υπό την αιγίδα της MINOS EMI. Το CD περιελάμβανε συνολικά 15 τραγούδια, από τα οποία τα 11 ήταν καινούργια ενώ τα 4 αποτέλεσαν bonus tracks καθώς είχαν ξανακυκλοφορήσει σε άλλους δίσκους (πρόκειται για τα «Πιο πάνω από σένα», «Ιεροσυλία VMA version», «Ζωντανός ουρανός» και «Βuona vita»). Τα 11 νέα τραγούδια υπέγραφαν οι: Γιώργος Σαμπάνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τάσος Παναγής, Βασίλης Γαβριηλίδης, Νίκος Γρίτσης, Ελένη Γιαννατσούλια, Βίκυ Γεροθόδωρου, Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Δόξας και Θάνος Παπανικολάου. Ο δίσκος αυτός κινήθηκε σε ποπ κυρίως ρυθμούς, δεν έλειπαν όμως και κάποια λαϊκά τραγούδια και σηματοδότησε την επιστροφή της τραγουδίστριας στο εμπορικό τραγούδι. Παράλληλα, η Γαρμπή επέστρεψε δυναμικά στις μεγάλες πίστες και συνεργάστηκε τη σεζόν 2013-14 για πρώτη φορά με τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Φωταέριο, ένα σχήμα που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το πρώτο τραγούδι που οπτικοποιήθηκε ήταν το «Ανεμοδαρμένα Ύψη» σε σκηνοθεσία Βίκυς Βελλοπούλου. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία του δίσκου, αφού για πολλούς μήνες βρέθηκε στους επίσημους καταλόγους επιτυχιών των ραδιοφωνικών σταθμών. Παράλληλα, πολύ θετικές ήταν οι κριτικές και για το ομώνυμο βίντεο κλιπ της Βελλοπούλου.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου του 2014 ο δίσκος Περίεργες μέρες κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα Η εφημερίδα τη συγκεκριμένη Κυριακή σημείωσε 120.650 πωλήσεις. Το βράδυ της ίδιας μέρας η τραγουδίστρια έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στο σόου Dancing with the stars του ANT1 χορεύοντας ρούμπα με παρτενέρ τον επαγγελματία χορευτή Θοδωρή Παναγάκο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ανεμοδαρμένα Ύψη». Ο δίσκος έγινε πλατινένιος με βάση τις πωλήσεις που πέτυχε.

2014 - 2015: Magique salle de musique, συμμετοχή στο soundtrack "Οι γαμπροί της Ευτυχίας", "Ελεύθερη" και CENTRAL
Από τις 28/11/14 μέχρι και τις 17/01/15 η Καίτη Γαρμπή εμφανιζόταν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο νυχτερινό κέντρο Magique salle de musique στη Θεσσαλονίκη με επιτυχία έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμο Μπέκε.

Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε και το soundtrack του remake της ταινίας "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" (PanikRecords), στο οποίο η τραγουδίστρια συμμετείχε ερμηνεύοντας τρία τραγούδια του συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου ("Να μου μιλάς στον ενικό", "Τα πάνω κάτω μας" και "Φουντώνω και λυγίζω"). Στις 6 Μαρτίου 2015 κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Να μου μιλάς στον ενικό" που γυρίστηκε τον Ιανουάριο στα Ζαγοροχώρια και σκηνοθετήθηκε από τη Βικτώρια Βελλοπούλου.

Το Μάρτιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε και το νέο σινγκλ της τραγουδίστριας με τίτλο "Ελεύθερη" σε μουσική της Τζωρτζίνας Καραχάλιου και του JP και σε στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη. Από τις 17 Απριλίου μέχρι και τις 23 Μαΐου κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Καίτη Γαρμπή εμφανιζόταν με επιτυχία στο CENTRAL μαζί με το Γιώργο Παπαδόπουλο και τη Ναταλία Γερμανού σε ρόλο DJ.

Στα Mad Video Music Awards η Καίτη Γαρμπή το 2015 ήταν υποψήφια στην κατηγορία "Best Female Adult".

2015-2016: "Άψυχα Πράγματα", 80's the musical & Αpotheke Live Clubbing
Στις 26 Οκτωβρίου 2015 κυκλοφόρησε στο youtube το βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Άψυχα Πράγματα" που συμπεριλαμβανόταν στο CD "Έμμονες Ιδέες" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2003 από τη Sony Music. Το βίντεο κλιπ σκηνοθετήθηκε από τη Β. Βελλοπούλου λόγω των κινηματογραφικών συναυλιών της Καίτης στο σινεμά ODEON KOSMOPOLIS το φθινόπωρο του 2012.

Τη σεζόν 2015-2016 (αρχές Νοεμβρίου έως και τέλη Μαρτίου) η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη και πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση (μιούζικαλ-κωμωδία) των Γ. Βάλαρη και Στ. Παπαδόπουλου "80's the Musical" στο Θέατρο Πειραιώς 131. Συγκεκριμένα, υποδύθηκε την Τζένη Πάππας, μια διάσημη τραγουδίστρια και σταρ της εποχής των 80's. Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν επίσης οι: Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Αιμίλιος Ράφτης, Χάρης Χιώτης και ο Σταμάτης Γαρδέλης. Μαζί τους και οι Αλχημιστές. Οι κριτικές για το ντεμπούτο της Καίτης στο θεατρικό σανίδι ήταν θετικές.

Παράλληλα, από τις 19 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2016 η τραγουδίστρια πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Apotheke Live Clubbing έχοντας στο πλευρό της τη Josephine και τον Γιάννη Παπαποστόλου. Η αφίσα και γενικότερα το concept των εμφανίσεων της Καίτης στο συγκεκριμένο χώρο είχαν επιρροές από την κινηματογραφική ταινία "Μάτια Ερμητικά Κλειστά". Αρχές Δεκεμβρίου 2015 είχε προηγηθεί και η κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού στα ραδιόφωνα με τίτλο "Κοίτα, σ' αγαπάω" (μουσική: Θάνος Γεωργουλάς, στίχοι: Ναταλία Γερμανού), που ήταν το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από την PANIK PLATINUM, τη νέα δισκογραφική στέγη της τραγουδίστριας. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού οπτικοποιήθηκε στη Μύκονο από τη Β. Βελλοπούλου.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησαν τα τραγούδια "Disco μεσ' τη ζάλη" (διασκευή του "Disco Partizani" του Shantel) και "Σαββατόβραδο" (μουσική: Μ. Ψιμόπουλος, στίχοι: Ε. Γιαννατσούλια) αντίστοιχα. Το πρώτο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στα Madwalk 2016.

2016-2017: Φως, "Αύριο" & mini καλοκαιρινή περιοδεία
Τη σεζόν 2016-2017 η Καίτη Γαρμπή εμφανιζόταν κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή απόγευμα στο "Φως" έχοντας στο πλευρό της τη Στέλλα Καλλή. Οι επιτυχημένες εμφανίσεις τους, τις οποίες παρακολούθησαν και πολλοί επώνυμοι, διήρκησαν από τις 03 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 09 Απριλίου 2017. Η αφίσα του σχήματος ήταν εμπνευσμένη από την ταινία των 90's "Pulp Fiction". Λόγω της επιτυχίας του σχήματος οι εμφανίσεις των δύο κυριών συνεχίστηκαν για δύο Σάββατα, μετά το Πάσχα, 22/04 και 29/04/2017. Πριν την πρεμιέρα στο "Φως", τέλη Οκτωβρίου 2016, είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του νέου τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή με τίτλο "Αύριο" από την PANIK PLATINUM σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη και στίχους του Νίκου Γρίτση. Το τραγούδι σημείωσε επιτυχία και στις 24 Φεβρουαρίου 2017 κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ του σε σκηνοθεσία της Β. Βελλοπούλου. Σύμφωνα με το κονσεπτ, ένα ζευγάρι μετακινείται στο χρόνο και σε προηγούμενες ζωές, ώστε να φτάσει στην ολοκλήρωση και σε επόμενη ζωή να λύσει, αν καταφέρει, ό,τι έμεινε άλυτο στον έρωτά του. Στο βίντεο συμμετείχαν το μοντέλο Παρασκευάς Μπουμπούρακας ως παρτενέρ της Καίτης και η ηθοποιός Μυριέλλα Κουρεντή ως Καίτη σε μία από τις τρεις ζωές.

Στις 02 Απριλίου 2017 η τραγουδίστρια έκανε μία γκεστ εμφάνιση στο talent show του ΑΝΤ1 Rising Star ερμηνεύοντας κάποιες από τις επιτυχίες της και κάνοντας ντουέτο με δύο παίκτες από την ομάδα της Δέσποινας Βανδή, η οποία και την προσκάλεσε. Επίσης, παρουσίασε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το νέο της τραγούδι με τίτλο "Κανείς σαν εσένα" (μουσική: Ιορδάνης Παύλου, στίχοι: Αγγελική Μακρυνιώτη). Το τραγούδι σημείωσε μία αξιοπρεπή πορεία στο ραδιοφωνικό airplay.

Το καλοκαίρι του 2017 η Καίτη Γαρμπή πραγματοποίησε εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (π.χ. Ζάκυνθος, Κιάτο, Ρόδος κ.ά.) ενώ σε κάθε της live την πλαισίωνε εναλλάξ ένας/μία νεότερος,/-η συνάδελφός της (Στέλλα Καλλή, STAN και Ραλλία Χρηστίδου). Το summer tour τους είχε τίτλο "Με καρδιά γεμάτη φως".

2017-2018: "Σπάσε τους δείκτες","Kaitoji", "STAGE Live" & "Ιερά Οδός", "Ακρωτήρι"
Στις 10 Νοεμβρίου 2017 κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ της Καίτης Γαρμπή με τίτλο "Βάλε μια τελεία" (μουσική: Γαβριήλ Γαβριήλογλου, στίχοι: Βασίλης Καρράς), καθώς και το βίντεο κλιπ αυτού σε σκηνοθεσία της Βικτώριας Βελλοπούλου. Επρόκειτο για τον "προάγγελο" του νέου πολυσυλλεκτικού δίσκου της με τίτλο "Σπάσε τους δείκτες" που κυκλοφόρησε από την PANIK PLATINUM στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Την παραγωγή ανέλαβε ο μουσικός Λεωνίδας Τζίτζος. Το CD περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια, μεταξύ αυτών και το ντουέτο με τον Βασίλη Καρρά "Ούτε Λέξη", με τον οποίο τη σεζόν 2017-18 η τραγουδίστρια συνεργάστηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της. Στις 19/12/17 είχε κυκλοφορήσει και το επόμενο σινγκλ με τίτλο "Σπάσε τους δείκτες του ρολογιού" σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια στο youtube, ενώ το ίδιο τραγούδι παρουσιάστηκε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στις 04/02/2018 στην πρεμιέρα του βραδινού σόου Sunday Live του ΑΝΤ1. Η νέα της δισκογραφική δουλειά μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία της είχε γίνει το νούμερο 1 ψηφιακό άλμπουμ στις προτιμήσεις του κοινού στα iTunes. Στους επίσημους δείκτες της IFPI η καλύτερη θέση που κατέλαβε ο δίσκος ήταν το νούμερο 16. Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου της cd, η τραγουδίστρια προέβη σε άλλο ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε τα στίκερς της με το όνομα "Kaitoji"-"Πες το με μια Γαρμπή". Πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα καλλιτέχνη που προβαίνει σε μία τόσο πρωτότυπη κίνηση. Τα στίκερς αποτυπώνουν όχι μόνο σκίτσα με το πρόσωπο της Καίτης, αλλά και σλόγκαν από τα τραγούδια της, όπως "Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου", "Τι να λέμε, μου 'χεις λείψει" κ.ά.

Οι εμφανίσεις της Γαρμπή και του Καρρά στο "STAGE Live" της Θεσσαλονίκης διήρκεσαν από τις 24 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2018. Το επιτυχημένο σχήμα συνέχισε κατόπιν τις εμφανίσεις του, όπως ήταν προγραμματισμένο, στην πρωτεύουσα στην "Ιερά Οδό" από τις 02 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 21 Απριλίου 2018. Στο πλευρό των δύο τραγουδιστών βρισκόταν ο Χρήστος Μενιδιάτης.

Στα Mad Video Music Awards η Καίτη Γαρμπή το 2018 ήταν υποψήφια στην κατηγορία "Best Female Adult".

Την καλοκαιρινή σεζόν του 2018, μετά σχεδόν από 10 χρόνια, η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε για άλλη μία φορά επί πίστας με τον Νότη Σφακιανάκη στο "Ακρωτήρι nightclub-restaurant". Οι επιτυχημένες εμφανίσεις τους ήταν δύο φορές την εβδομάδα και διήρκησαν από τέλη Ιουνίου έως και περίπου τέλη Σεπτεμβρίου.

Στις 27 Αυγούστου 2018 η τραγουδίστρια πραγματοποίησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία στο "Κηποθέατρο Παπάγου", με την ίδια να δηλώνει πως εκείνη "η μαγική βραδιά θα της μείνει αξέχαστη". Την επιμέλεια και το ρεπερτόριο της συναυλίας είχε αναλάβει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο οποίος φρόντισε να τη διανθίσει και με ανεπανάληπτα τραγούδια αξέχαστων δημιουργών (Μάνος Χατζιδάκις, Απόστολος Καλδάρας, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας κ.ά.).

2018-19: Εμφανίσεις στο εξωτερικό, καλλιτεχνική επανασύνδεση με τον Φοίβο, 30 χρόνια καριέρας
Το φθινόπωρο του 2018 η τραγουδίστρια έκανε κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις στο εξωτερικό (Αμερική και Αγγλία).

Τον Ιανουάριο του 2019 ανακοινώθηκε επίσημα πως η Καίτη Γαρμπή και ο Φοίβος ξανασυνεργάζονται δισκογραφικά μετά από 19 χρόνια. Το νέο τους σινγκλ τιτλοφορείται "Ήλιος δεν βγαίνει αν δεν πεις καλημέρα" και κυκλοφόρησε στις 06 Φεβρουαρίου 2019 απευθείας οπτικοποιημένο σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου. Το τραγούδι σημείωσε αμέσως επιτυχία, όπως φάνηκε από τα ραδιοφωνικά charts και τα views στο youtube. Η είδηση της καλλιτεχνικής της επανασύνδεσης της τραγουδίστριας με τον συνθέτη των επιτυχιών Φοίβο έγινε θέμα σε πολλά ιστολόγια και μάλιστα προέκυψαν και εκτενή αφιερώματα-αναδρομές που αφορούσαν στην κοινή επαγγελματική τους πορεία (1993-2000) και τη συμβολή τους στο μοντέρνο τραγούδι.

Λόγω της συμπλήρωσης 30 χρόνων στην ελληνική δισκογραφία η Καίτη Γαρμπή ήδη από την άνοιξη του 2019 ξεκίνησε μία "εορταστική" περιοδεία στην Ελλάδα με τίτλο "Αυτό το πάρτυ που θέλω". Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις φάνηκε η θερμή υποδοχή του κόσμου στην τραγουδίστρια, όπως στην Πάτρα, όπου το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.