DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Μαρλένε Ντίτριχ, Γερμανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου

Marlen Ntitrich 5

 Μαρλένε Ντίτριχ

Η Μαρλέν Ντίτριχ (Marlene Dietrich ) δεν ήταν απλά μία πολύ καλή Γερμανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, αλλά και μία από τις πρώτες σταρ της μεγάλης οθόνης που με τις ερμηνείες και την παρουσία της, επηρέασε τις επόμενες γενιές.

Marlen Ntitrich 2Η Ντίτριχ καθιέρωσε στον κινηματογράφο της εποχής τον τύπο της μοιραίας γυναίκας και υπήρξε το ίνδαλμα εκατομμυρίων γυναικών.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει ένατη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Το 1936 η Ντίτριχ ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου. Το 1939 αλλάζοντας την υπηκοότητά της σε Αμερικανική αποδοκιμάστηκε από τον Γερμανικό λαό και ο Τύπος της αφιέρωνε πρωτοσέλιδα με τίτλο: «Ντίτριχ: προδότρια της πατρίδας».
Στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου η Μάρλεν συμμετείχε στον αγώνα κατά του ναζιστικού κινήματος και τιμήθηκε αργότερα για την προσφορά της με το μετάλλιο της ελευθερίας.

Το 1930 έπαιξε στην ταινία που της χάρισε διεθνή φήμη: Γαλάζιος Άγγελος (Der blaue Engel). Βασισμένο στη νουβέλα του Χάινριχ Μαν (Heinrich Mann), το αριστουργηματικό φιλμ του Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ, έχει ως πρωταγωνιστές του τη θρυλική Μαρλέν Ντίτριχ και τον βραβευμένο με Όσκαρ, Εμίλ Γιάνινγκς.

Ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα ο τίτλος «Ο Γαλάζιος Άγγελος» χρησιμοποιείται σε νάιτ-κλαμπ, μοίρες της αεροπορίας και νέες εκδόσεις κινηματογραφικών έργων. Πριν από την ταινία μου, ο τίτλος αυτός δεν υπήρχε.

Το 1950 συνεργάστηκε με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στην ταινία «Ο δολοφόνος έρχεται κάθε βράδυ»(«Stage Flight»). Το 1951 η Ντίτριχ ηχογράφησε για λογαριασμό της Columbia στη Νέα Υόρκη τον πρώτο της δίσκο με τίτλο: Marlene Dietrich Overseas. Το 1960 Marlen Ntitrich 6ρίσκαρε την επιστροφή της στη Γερμανία και παρ’ όλη την κατακραυγή που της είχε επιφυλαχθεί δεν της συγχώρησαν ποτέ την αλλαγή της υπηκοότητας εκείνη επέμεινε και κέρδισε πίσω την αγάπη τους.

Το 1978 η Ντίτριχ εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην ταινία του Ντέιβιντ Χέμινγκ «Ζιγκολό» («Just a gigolo»), με τον David Bowie. Το 1982 επέτρεψε στον Μαξιμίλιαν Σελ για να ηχογραφήσει την τελευταία της συνέντευξη διάρκειας 18 ωρών. Ο Σελ χρησιμοποίησε αποσπάσματα της συνέντευξης στο αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Marlene: Α feature» που γνώρισε το 1984 τεράστια επιτυχία παγκοσμίως

Η ιστορία μιας φωτογραφίας
Την φωτογραφία αυτή θα την έχετε συναντήσει αρκετές φορές στο διαδίκτυο.
Η όμορφη γυναίκα φιλά τον νεαρό που ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την πρώτη γραμμή του πολέμου .

Η γυναίκα αυτή λοιπόν είναι η Μαρλέν Ντίτριχ, που τιμήθηκε με το μετάλλιο της ελευθερίας.
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κι αυτή, όπως πολλοί άλλοι αστέρες του αμερικανικού κινηματογράφου, έκαναν δημόσιες εμφανίσεις για να τονώσουν το ηθικό των στρατιωτών και να αυξήσουν τις πωλήσεις ομολόγων πολέμου. Στις 20 Ιουλίου του 1945 στη Νέα Υόρκη, η Μαρλέν φίλησε έναν στρατιώτη που επέστρεφε στην Αμερική και σύντομα θα έφευγε για να πολεμήσει στην Ιαπωνία. Τη στιγμή απαθανάτισε ο φωτογράφος Ίρβινγκ Χάμπερμαν. Η Ντίτριχ πούλησε περισσότερα ομόλογα από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό της…

Μαρλένε Ντίτριχ άφησε την τελευταία της πνοή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι