DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ελεύθερο κάμπινγκ και γιόγκα στην άμμο στην παραλία Κέδρος της Δονούσας τρία 10ήμερα 2-11, 12-21 και 22-31 Αυγούστου. Παραλία Κέδρος Δονούσας

Ελεύθερο κάμπινγκ και γιόγκα στην άμμο στην παραλία Κέδρος της Δονούσας
Τρία 10ήμερα : 2-11/8, 12-21/8 και 22-31/8
Παραλία Κέδρος Δονούσας.

Το σεμινάριο :
Χάθα, στα σανσκριτικά, σημαίνει ήλιος (χα) και φεγγάρι (θα) και γιόγκα σημαίνει ένωση - σύνδεση.
Ένωση της αναπνοής με την κίνηση, του σώματος με το νου, της ατομικής με τη συμπαντική ψυχή, του αρσενικού με το θηλυκό... όλων των αντιθέτων για να βρούμε ξανά το κέντρο μας, την πηγή.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την επιστροφή στις ρίζες μας, την επανένωση με την πηγή, με την εσωτερική μας δύναμη για να ξανακερδίσουμε την ακεραιότητά μας, την ενότητα σώματος, νου και ψυχής ώστε ν' αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος που παράγουν οι καθημερινές συνθήκες της ζωής μας.
Η γιόγκα αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να το πετύχουμε, πόσο μάλλον όταν ασκείται στη φύση.

Yoga Kedros-Donousa

Ελεύθερο κάμπινγκ και γιόγκα στην άμμο στην παραλία Κέδρος της Δονούσας. Τρία 10ήμερα : 2-11/8, 12-21/8 και 22-31/8
Παραλία Κέδρος Δονούσας

Yoga Kedros-Donousa1Γιόγκα στην άμμο λοιπόν! Σ’ αυτό το σεμινάριο θα ιχνηλατήσουμε το δρόμο της επιστροφής στην πηγή της πραγματικής μας ύπαρξης, στην αγκαλιά της μητέρας φύσης. Πάνω στην άμμο, περιτριγυρισμένοι από την άγρια ομορφιά των Κυκλάδων και με τη μουσική συνοδεία της θάλασσας θα βιώσουμε την ουσιαστική χαλάρωση και αποκοπή από κάθε τι περιττό και αγχογόνο για ν’ αναδειχθούν μέσα μας όσα είναι πραγματικά πολύτιμα.

Άσκηση σωματική, ενεργειακή και πνευματική, βασισμένη στην προσεκτική και ακούραστη αυτοπαρατήρηση των ανθρώπων που ασκήθηκαν και ασκούνται σ' αυτή, εδώ και χιλιετίες, η γιόγκα αποτελεί, στην πραγματικότητα, μία πλήρη επιστημονική αγωγή υγείας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.
Από τη γιόγκα μπορούν να ωφεληθούν ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυοι γυναίκες, καθώς και άνθρωποι με χρόνιες καρδιακές ή άλλες παθήσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, καινούργιους και έμπειρους μαθητές της γιόγκα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει καθημερινά 4 ώρες πρακτική εξάσκηση σε:
• τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα),
• ασάνες (στάσεις που εναλλάσσονται),
• καθοδηγούμενο διαλογισμό, ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, βαθιά χαλάρωση (νίντρα γιόγκα)
• και τεχνικές συγκέντρωσης του νου, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, διαλογισμό.
Και ½-1 ώρα θεωρητική εμβάθυνση στη φιλοσοφία της γιόγκα.
Τα μαθήματα θα γίνονται με την ανατολή και τη δύση του ήλιου.

Η παραλία :
Η παραλία του Κέδρου είναι μόλις είκοσι λεπτά με τα πόδια από τον Σταυρό, το λιμάνι της Δονούσας. Ακολουθώντας την ανηφόρα που ξεκινά από την Πέρα Πάντα, βρίσκεις το μονοπάτι που σε οδηγεί στη θάλασσα. Είναι όμως προσβάσιμη και με αυτοκίνητο και καραβάκι που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια.
Στον βυθό υπάρχει το κουφάρι ενός ναυαγισμένου πλοίου, απομεινάρι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που διακρίνεται ακόμα. Εδώ το μέρος είναι πραγματικά μαγικό. Δυο λόφοι αγκαλιάζουν την ακρογιαλιά και νιώθεις, λες, προστατευμένος. Λίγα μόλις μέτρα από την άμμο, στη μέση του πουθενά, “Ο κέδρος”: Από το πρωί έως αργά το βράδυ, προσφέρει πρωινό, καφέ, φαγητό, (με ποικιλία χορτοφαγικών πιάτων), ντόπια εδέσματα και ποτά. Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι και νόμιμο αφού η έκταση είναι ιδιόκτητη!

Την οργάνωση του προγράμματος και τα μαθήματα Γιόγκα καθοδηγεί η Τατιάνα Σκανάτοβιτς πιστοποιημένη δασκάλα από το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.
Ημερήσια συμμετοχή : 10 ευρώ.
Το κόστος του 10ήμερου σεμιναρίου (45-50 ώρες) είναι 75 ευρώ !
Για να δηλώσετε συμμετοχή και να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210-8653642 ή 6973-428313

Παραλία Κέδρος
Δονούσα, Κυκλάδες