DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

The Cadena Project, μια νέα σειρά συναυλιών έρχεται στην καρδιά της Αθήνας

Cadena Project

The Cadena project

The Cadena Project, μια νέα σειρά συναυλιών έρχεται στην καρδιά της Αθήνας!
Το The Cadena project και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Creatists παρουσιάζουν μια μοναδική μουσική αλυσίδα στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου!

Δέκα μοναδικές συναυλίες, δέκα διαφορετικοί μουσικοί, δέκα μουσικοί κρίκοι ενώνονται σε μια προσπάθεια προβολής του πλούτου της ελληνικής μουσικής και των νέων μουσικών της χώρας.

Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους και την δεξιοτεχνία τους σε ένα ιδιαίτερο project! Ένα παιχνίδι μουσικής ψυχολογίας! Μια αλυσίδα της οποίας είμαστε όλοι αναπόσπαστα μέρη.
Η κλασσική μουσική παντρεύεται με την έντεχνη, η ροκ με την jazz, η ποίηση με την όπερα, η ρετρό με την μουσική δωματίου.
Μοναδικές συνθέσεις, ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και εκτελέσεις μας υπόσχονται έναν ξεχωριστό μουσικό χειμώνα!
Ένα πολλά υποσχόμενο project κάθε Τετάρτη από τις 17 Ιανουαρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία.

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27
Σύνταγμα, Αθήνα

Για κρατήσεις θέσεων :  www.ticketservices.gr,  www.thecadenaproject.com,
στο εκδοτήριο της Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) και στα καταστήματα Public.
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 20:30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πρόγραμμα The Cadena project

Τετάρτη 17/1: The Catharsis project. Ο Γιώργος  Τσοκάνης και η Μαρίνα Τσοκάνη παρουσιάζουν την πιο έντονη συναυλία του χειμώνα αφιερωμένη στην δύναμη της μουσικής. Έξι βασικά συναισθήματα ταξιδεύουν να βρουν τα υπόλοιπα κρυμμένα στο βάθος της κάθε ψυχής, με τελικό προορισμό την κάθαρση. Παιχνίδια μουσικής ψυχολογίας και ήχων συναντούν τον κάθε ακροατή στον δικό του κόσμο και τον οδηγούν στην κάθαρση!

Τετάρτη 24/1: Athens Love Prelude. Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο Γιώργος Τσοκάνης παρουσιάζουν έναν μοναδικό περίπατο στην κλασσική Αθήνα όπου οι canzonettes συναντούν το ελληνικό ρετρό. Μια μοναδική φωνή συναντά τα μαγικά δάχτυλα του κορυφαίου πιανίστα Γιώργου Τσοκάνη!

Τετάρτη 31/1:  Πέντε μινιατούρες. Κοντσέρτο για κιθάρα και σύνολο εγχόρδων. Ο μοναδικός Έλληνας συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει το νεότερο έργο του μαζί με το quarteto L’anima . Μια σουίτα ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας η οποία βασίζεται κυρίως σε ελληνικά θέματα και ρυθμολογία, ενώ αντλεί  θεματολογία από την ισπανική, την κέλτικη και την κινέζικη μουσική.

Τετάρτη 7/2: Greatest Movie Soundtracks. Οι Γιώργος και Μαρίνα Τσοκάνη και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος παρουσιάζουν τα πιο γνωστά soundtracks της ιστορίας του διεθνούς κινηματογράφου μέσα από την δική τους μοναδική ενορχηστρωτική προσέγγιση. Η μεγάλη οθόνη στη σκηνή της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Μουσικές στιγμές, βγαλμένες από τις πιο διάσημες ιστορίες αγάπης της μεγάλης οθόνης, όπως «Love Story», «Τιτανικός», «Όσα παίρνει ο άνεμος», «West side story», «Star Wars», «Πέρα από την  Αφρική», «Doctor Zhivago» και πολλές άλλες υπόσχονται στο κοινό ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!

Παρασκευή 23/2: Gaia, Το ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη (7χορδή κιθάρα) και Σταύρου Παργινού (τσέλο, εφφε) σε συνεργασία με τις σοπράνο Λητώ Μεσσήνη και Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, παρουσιάζει το project "Gaia". Το "Gaia" χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη σύζευξη της λυρικής μουσικής και της European jazz που μέσα από τη minimal αισθητική του εξωτερικεύει μία προσωπική καλλιτεχνική ταυτότητα.
Το μουσικό πρόγραμμα θα περιέχει συνθέσεις από το debut cd του Γιώργου Ταμπάκη και Σταύρου Παργινού Drops of Time (2017-AuxMusic) καθώς και παλαιότερο υλικό από τα cd του Ταμπάκη, συνθέσεις της Μαριλένας Χρυσοχοΐδη αλλά και νέα κομμάτια που πρόκειται να ηχογραφηθούν το επόμενο διάστημα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Τετάρτη 28/2: If Mozart had a keyboard. Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης παρουσιάζει το έργο του If Mozart had a keyboard! Ένα μοναδικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους! Ένα παιχνίδι της φύσης, ένα ταξίδι από τη γαλήνη στη φωτιά, στην ισορροπία και τη χαρά! Ένα δάσος που φλέγεται και μια φύση που πάντα φροντίζει να επαναφέρει την ομορφιά! Μια παρομοίωση που αγγίζει κάθε άνθρωπο και την πάλη που έχει να κάνει με όλα τα κομμάτια του εαυτού του. Ένα ορχηστρικό έργο που τραγουδιέται στην καρδιά!

Τετάρτη 7/3: Romantic roads of music for guitar and piano. Η Χαριτίνη Πανοπούλου αγκαλιά με την κιθάρα της μας ξεναγεί στους ρομαντικούς δρόμους της μουσικής! Ένα πιάνο την συνοδεύει στα πιο ρομαντικά ελληνικά και διεθνή τραγούδια σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αγάπη και στις γυναίκες!

Τετάρτη 21/3: Bedroom art sessions. Η Αντριάννα Μπάμπαλη και οι Quarderinas String Quartet  παρουσιάζουν το project τους Bedroom art sessions. Τέσσερις φίλες υποκινούμενες από τη μόνιμη πια οικονομική κρίση αλλά και από το κίνημα των “Bedroom Artists” μαζεύτηκαν στα σπίτια τους, προβάρουν, τραγουδούν και ηχογραφούν αγαπημένα κλασικά τραγούδια (από Henry Mancini και A.C.Jobim, ως  Μ.Χιώτη  και Ν.Καρβέλα) υπό την καθοδήγηση και ενορχήστρωση του Άκη Κατσουπάκη. Μπορεί να είναι μόνο τέσσερις αλλά δημιούργησαν ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό και ανάλαφρο, υψηλής αισθητικής. Σας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα των πρόσφατων Bedroom Art session τους!