DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ξεκινά ένα κύκλο εισαγωγικών σεμιναρίων στην Δραματοθεραπεία με τίτλο "Διαδρομές Έκφρασης"

Aeon DramatotherapyΤο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ξεκινά ένα κύκλο εισαγωγικών σεμιναρίων στην Δραματοθεραπεία με τίτλο "Διαδρομές Έκφρασης". Πρόκειται για έξι σεμινάρια-εργαστήρια που λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά παράλληλα αποτελούν ένα σπονδυλωτό σύνολο και έχουν θεραπευτικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
 Η παρακολούθηση και των έξι σεμιναρίων ισοδυναμεί με το εισαγωγικό έτος της εκπαίδευσης στην Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο μας.

1ο Σεμινάριο
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου
«Οι εξ-art-τήσεις της καθημερινότητας μας»
Συντονιστής: Στέλιος Κρασανάκης

2ο Σεμινάριο
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιανουαρίου
«Όσα οι άνθρωποι διαλέγουν να ξεχνούν»
Συντονιστές: Αφροδίτη Φουτρή και Ναούμ Λιώτας

3ο Σεμινάριο
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
«Drama therapy with young people»
Συντονίστρια: Brenda Meldrum

4ο Σεμινάριο
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαρτίου
«Το ομιλόν σώμα»
Συντονίστριες: Βίκυ Βάββα και Εμμανουέλα Κρασανάκη

5ο Σεμινάριο
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Μαΐου
«Συν-κίνηση: μια μουσική διαδρομή από το δράμα στην θεραπεία»
Συντονιστής: Τάσος Μπάμπαλης

6ο Σεμινάριο
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
«Δραματοθεραπεία και Οικογένεια:
“Μια ευαίσθητη ισορροπία” του Edward Albee»
Συντονιστής: Στέλιος Κρασανάκης

Τόπος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72 Αθήνα
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 11.00π.μ. έως 18.00μ.μ. και Κυριακή 11.00π.μ. έως 18.00μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κόστος σεμιναρίων 120 ευρώ έκαστο.
Η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου είναι στην ειδική τιμή των 600 ευρώ.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Επιστημονικά Υπεύθυνος Στέλιος Κρασανάκης

Ινστιτούτο δραματοθεραπείας Αιών
Πρατίνου 72
Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7258741, Fax. 210-7258766
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aeon DramatotherapyΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, οι εξ-art-τήσεις της καθημερινότητας μας.

Η Δραματοθεραπεία είναι μια δημιουργικά θεραπευτική μέθοδος, η οποία αξιοποιεί την μεταφορά που το θέατρο και γενικότερα η τέχνη εμπεριέχει. Φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική με δύσκολους πληθυσμούς, που αντιμετωπίζουν πολύπλοκα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Ένα τέτοιο φαινόμενο που χαρακτηρίζει την μεταμοντέρνα εποχή μας είναι εκείνο των εξαρτήσεων.
Εξαρτήσεις από πρόσωπα, από σχέσεις, από την εργασία, από το internet, από το χρήμα, από το φαγητό και τέλος από ψυχοτρόπες ουσίες, εξάρτηση με την οποία ασχολούμαστε περισσότερο, επειδή συχνά οδηγεί στον θάνατο και στην εξαθλίωση.
Χωρίς φυσικά να εξομοιώνουμε όλες τις μορφές εξαρτήσεων διαπιστώνουμε ότι προϋπάρχει πάντα μια ελλειμματική προσωπικότητα διαφορετική κάθε φορά εντός ενός δυσλειτουργικού κοινονικοπολιτισμικού πλαισίου.
Παρατηρούμε ότι κάθε περίπτωση  είναι μοναδική και ανεπανάληπτη.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αντιμετωπίσουμε βιωματικά τις εξαρτήσεις μας και θα διερευνήσουμε με δραματοθεραπευτικές τεχνικές  το πώς ξεκίνησε η εξαρτητική συμπεριφορά μας, τι εξυπηρετεί και τι ρόλους και υπορόλους υπαγορεύει. Πως αυτοί οι ρόλοι διευρύνουν ή περιορίζουν το κοινωνικό μας ρεπερτόριο και πως εντάσσονται ή όχι στο ευρύτερο σύστημα ρόλων.
Εν κατακλείδι θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές παραμέτρους που μας οδηγούν σε εξαρτητικές κατευθύνσεις, ανασύροντας  σωματικές μνήμες και ενδοβλημμένα μοντέλα συμπεριφοράς σε διαφορετικές ηλικίες και τόπους.
Θα κάνουμε όλοι μαζί ένα ταξίδι από και προς τον εαυτό μας, στη προσωπική μας ιστορία, αντιμετωπίζοντας τις στερεότυπες αντιλήψεις μας αλλά και τις ασυνείδητες επιλογές μας.

Ο Στέλιος Κρασανάκης σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), θέατρο στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης με την Ρούλα Πατεράκη και δραματοθεραπεία στην Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (English Institute of Drama therapy), της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης.                                                
Διευθυντής του θεραπευτικού κέντρου απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ»,                              Ιδρυτής του «Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ» από το 1994, που παρέχει εκπαίδευση και θεραπεία. Διευθυντής της σειράς  βιβλίων δραματοθεραπείας «Ρόλοι στη ζωή-ρόλοι στο θέατρο» και συνεργάτης πολλών επιστημονικών περιοδικών.
Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, διδάσκοντας και οργανώνοντας συνέδρια. Έχει σκηνοθετήσει 23 θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ( Πεθαίνω σαν χώρα, Περιμένοντας τον Γκοντό, Οδυσσέας, Insenso, Schreber’s Nervous Illness, Lenz, Camille Claudel, Το Παρτάλι κ.α.)
Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Πρόεδρος του κλάδου Τέχνη και Ψυχιατρική,  της  Ελληνικής Εταιρείας Σκηνοθετών, του Συλλόγου επαγγελματιών απεξάρτησης ΙΤΑCA και της Εταιρείας Κλινικής και  Κοινωνικής Έρευνας. Ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ταμίας) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δραματοθεραπευτών (EFD) ως εκπρόσωπος της Ελλάδος.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργαστήρια σε περισσότερα από 90 συνέδρια και έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο EATI Participant of the year το 2001.
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου.