DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ο Σταύρος Λάντσιας επιστρέφει με την τρίτη προσωπική δουλειά του με τίτλο "Ημερολόγιο Ονείρων" και τη συμμετοχή διεθνούς φήμης μουσικών, αλλά και δύο διασκευές του σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι

cover vinylΜετά από την "Επιστροφή" και το "Ταξίδι μιας Νότας", ο Σταύρος Λάντσιας επιστρέφει με τη τρίτη του προσωπική δουλειά, με τον τίτλο "Ημερολόγιο Ονείρων". Με τη συμμετοχή των διεθνούς φήμης μουσικών Peter Erskine (τύμπανα) & Lars Danielsson (κοντραμπάσο), το ‘Ημερολόγιο Ονείρων’ είναι αποτέλεσμα μιας φιλόδοξης παραγωγής που ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της ορχήστρας Καμεράτα και ολοκληρώθηκε στο Los Angeles με την συμβολή του βραβευμένου με Grammy ηχολήπτη Rich Breen.

Το "Ημερολόγιο Ονείρων" κυκλοφορεί από την ARGOMUSIC σε συλλεκτική έκδοση (500 αριθμημένα) διπλού άλμπουμ βινυλίου υψηλής ποιότητας (HQ 180g),  με νέο mastering 24bit/48khz. Η απόφαση κυκλοφορίας συλλεκτικού βινυλίου πάρθηκε έπειτα από προτροπές και προτάσεις συλλεκτών βινυλίου, αλλά και λάτρεις του, υψηλής ποιότητας, αναλογικού ήχου (audiophiles).

Μαζί με το βινύλιο προσφέρεται δωρεάν το cd καθώς και download card για νόμιμο κατέβασμα σε computer, iPad η smartphone.

Συμμετέχουν οι διακεκριμένοι σολίστες:
Chris Bleth: όμποε, φλάουτο
Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Renato Ripo: τσέλο
Sergiu Nastasa: βιολί
Γιώργος Καλούδης: κρητική λύρα

Το "Ημερολόγιο Ονείρων" αποτελείται από 10 καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια καθώς και δύο διασκευές του σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Πληροφορίες: Μαρία Σούμπερτ / Cloud 7,  
Τηλ: 210-3638509, 6938-255522
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα
O Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στή Kύπρο τό 1966. Σπούδασε κλασσικό πιάνο καί θεωρία μουσικής στό Eλληνικό Ωδείο Λευκωσίας με την καθηγήτρια Πίτσα Σπυριδάκη. Tό 1986 μεταβαίνει στήν Aμερική όπου παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης (Bachellor Of Music Degree in Commercial Arranging) απο το Berklee College of Music της Bοστωνης. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα σύνθεσης μουσικής γιά κινηματογράφο. Διακρίνεται μέ τά βραβεία “Count Basie Jazz Masters award for pianists 1989” και “Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990”. Mετά τό Berklee συνεχίζει σπουδές jazz πιάνου και αυτοσχεδιασμού μέ τόν διεθνούς φήμης καθηγητή καί “guru” τής jazz Charlie Banakos.     

Tό 1992 έρχεται στήν Aθήνα όπου εργάζεται κυρίως σάν ενορχηστρωτής-πιανίστας στήν Eλληνική δισκογραφία, τηλεόραση καί θέατρο. O Σταύρος Λάντσιας χαίρει μεγάλης εκτίμησης σάν πιανίστας καί έχει συνεργαστεί μέ σημαντικούς καλιτέχνες τής Eλλάδας όπως Διονύσης Σαββόπουλος , Eλλη Πασπαλλά, Aλκίνοος Iωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Eλένη Καραϊνδρου, Nίκος Ξυδάκης, Xαρις Aλεξίου, Κώστας Τουρνάς, Γιώργος Nταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Χαρούλης και Ελένη Βιτάλη.        
 Συνθέσεις του παρουσιάζει για πρώτη φορά μέ τό συγκρότημα “Human Touch” πού έχει δημιουργήσει μέ τούς διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Kιουρτσόγλου καί David Lynch. Το 1998 κυκλοφορεί το ομώνυμο cd “Human Touch” και το 2005 το “Movin”. Στο συγκρότημα ο Σταύρος Λάντσιας εκτός από πιάνο παίζει τύμπανα και κλασσική κιθάρα.        
H πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τόν τίτλο "Επιστροφή" (1999) και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες γιά πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπασο καί τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο διακεκριμένος μουσικός Haig Yazdjian στό ούτι καί φωνή.
Aκολουθεί η συνεργασία με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch στην δημιουργία του "Trio". Tο ομώνυμο cd (απο ζωντανή ηχογράφηση) κυκλοφορεί το 2000.
Tον απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο "Το Ταξίδι μιας Νότας". Στην ενορχήστρωση περιλαμβάνεται και 20μελής ορχήστρα εγχόρδων. Φιλοξενούνται οι David Lynch, Eλλη Πασπαλλά και ο κιθαρίστας Γιάννης Σπάθας.
To 2006-2007 συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και  τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Μαζί δημιουργούν τον “Πυρήνα” μια μουσική παράσταση (κυκλοφορεί σε cd-dvd) που αφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το πιο πρόσφατο του συνθετικό έργο ονομάζεται “Ημερολόγιο Ονείρων”, μια σουίτα για πιάνο, σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιαστηκε το 2006 στη Πάτρα με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ στα πλαίσια της “Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα 2006”. Το 2011 ολοκληρώθηκε στο Los Angeles η ηχογράφηση των πιο πρόσφατων του συνθέσεων με την συμμετοχή των Peter Erskine στα τύμπανα και  Lars Danielsson στο κοντραμπάσο. To "Ημερολόγιο Ονείρων" κυκλοφόρησε απο την ARGOMUSIC το Δεκέμβρη του 2011.
O Σταύρος Λάντσιας δραστηριοποιείται και στον εκπαιδεύτικό τομέα δίνοντας σεμινάρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Oι σπουδές του αλλά και η πολυετής του πείρα σαν επαγγελματία μουσικό τον καθιστούν μια πολύτιμη πηγή μάθησης και πληροφορίας.
Τα τελευταία χρόνια εκτός από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει την μουσική του σε αίθουσες συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες :  
www.stavroslantsias.com
www.facebook.com/slantsias
www.youtube.com/slantsias