DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Οι Encardia για τη συναυλία που έγινε στο Θέατρο Βράχων

encardia

encardia1 encardia2

Με πολλές και ποικίλες εντυπώσεις αποχωρήσαμε από το θέατρο Βράχων αρκετά μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή την εβδομάδα που μόλις πέρασε.
Η παράσταση της 5ης Σεπτεμβρίου 2013, σίγουρα για όλους εμάς τους encardiώτες, ήταν σταθμός αλλά και μία πρόκληση. Ήταν σχολείο μεγάλο αλλά και στοίχημα.
Ήταν το πολυφωνικό πάντρεμα με τις έξι «πλειάδες» που έχουν δουλέψει πολύ το ταίριασμα των φωνών τους, ήταν η σκηνοθετική και χορογραφική επεξεργασία της Ιωάννας Μήτσικα και του Χάρη Πεχλιβανίδη, ήταν το φηφιακό-σκηνογραφικό περιβάλλον του Στάθη Μίτσιου.

Όμως περισσότερο απ΄όλα θέλουμε να σταθούμε στη σχέση μας με τη θεραπευτική κοινότητα παρέμβαση και τη συμμετοχή της ομάδας κρουστών στη συναυλία με τέσσερεις ξεσηκωτικούς ρυθμούς: ταραντέλλα, ζωναράδικο, μαντηλάτο Θράκης και ποντιακό διπάτ. Τα παιδιά και στην προετοιμασία αλλά και στις πρόβες και φυσικά στην παράσταση επέδειξαν μοναδικό ήθος και συνεργασία και δούλεψαν με απόλυτη πειθαρχία. Ακόμα μια φορά φαίνεται πως η θεραπευτική κοινότητα οπλίζει τα μέλη της με σπουδαία όπλα για να
προχωρήσουν όχι μόνο στον αγώνα της απεξάρτησης αλλά και σε αυτόν της ζωής.

Σε μία κοινωνία περίεργη και προβληματική με φόβους και ποκίλες ανασφάλειες, είχαμε την ευλογία να μοιραστούμε με αυτά τα παιδιά και τους θεραπευτές τους αμοιβαία εμπιστοσύνη, κοινοτικό πνεύμα αληθινά σπάνιο και γόνιμη συμμετοχή στην ζωτική του καθενός ατομική προσπάθεια... εννοείται πως κερδίσαμε περισσότερα απο αυτά που προσφέραμε.

Ευχαριστούμε πολύ τους 1200 περίπου θεατές που στήριξαν με την παρουσία τους αυτήν την παράσταση τέχνης και ζωής.
Ευχαριστούμε και το σύλλογο γονέων της εναλλακτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ-Παρέμβαση που μας εμπιστεύτηκε γενναιόδωρα.
encardia

encardia3 encardia4 encardia5