DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Vegas, συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Vegas-1

Οι Vegas είναι ένα απ΄ τα καλύτερα συγκροτήματα της χώρας μας, με πολλές και σημαντικές συνεργασίες-επιτυχίες σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, με πολύ σοβαρή και ποιοτική μουσική. Σίγουρα έχουν πρωτοτυπήσει και συνεχίζουν να πρωτοτυπούν και να αφήνουν το στίγμα τους στο Ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο, αναμφισβήτητα έχει μείνει ανεξίτηλο το στίγμα τους και όλοι σέβονται την παρουσία τους, καθώς και τα τραγούδια τους παίζονται συνεχώς. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι΄ αυτό το συγκρότημα, αλλά ας τα πει παρακάτω η άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Πρόσφατα είχα την τύχη να βρεθώ στο στούντιο και πραγματικά απόλαυσα την πάρα πολύ όμορφη συνομιλία μας, αισθάνθηκα πολύ οικεία, όπως και εκείνη και αυτό βοήθησε να γίνει μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα κουβέντα που δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει και να φύγω. Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα και ακόμα μια πολύ ωραία συνέντευξη που όλοι αξίζει να διαβάσετε παρακάτω, μόνο στο Diaskedasi.info.

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Το υλικό που ντύνει την συνέντευξη είναι από το προσωπικό αρχείο των Vegas

Vegas-Zeraw

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη λέγοντας δύο λόγια για τις νέες δραστηριότητες τις οποίες έχετε κάνει μέχρι στιγμής και είναι να κάνετε στο άμεσο μέλλον...
Zeraw: Ξεκίνησε και δυναμικά και όχι τόσο το φετινό τουρ γιατί είχαμε την αναποδιά με τον καιρό. Ο καιρός έκοψε πολύ την φόρα των lives. Ο Ιούνιος πήγε σχεδόν νεκρός, αλλά εμείς δόξα το θεό, είχαμε πολλά,σημαντικά και δυνατά...Ένα από αυτά ήταν το Thessaloniki Pride που όπως άκουσες μάζεψε πάρα πολύ κόσμο και είναι από τα πιο επιτυχημένα της Ευρώπης μέχρι στιγμής. Εμείς ήμασταν στο κλείσιμο της βραδιάς και μετά από μια βδομάδα με 10 μέρες ήμασταν πάλι ακόμα πιο τυχεροί. Μας προσκάλεσαν οι Αντετοκούμπρος να κάνουμε το opening στον αγώνα που έκαναν για φιλανθρωπικό σκοπό και για να δείξουν τελικά ότι όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι Έλληνες είμαστε μια οικογένεια, είμαστε όλοι αδέλφια. Κι εκεί μάζεψε πάλι πάρα πολύ κόσμο, κοντά 20000 άτομα αλλά όπως και να χει πληροφορήθηκα ότι είχαμε σχεδόν τον διπλάσιο κόσμο απ’ ότι η Νέα Υόρκη που έκαναν αντίστοιχο event. Τους φάγαμε τους Νεοϋορκέζους(γέλια)...
Τώρα είμαστε στην  διαδικασία των κλεισιμάτων των υπόλοιπων events για την φετινή σεζόν. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά γιατί έχουμε και καινούρια τραγουδίστρια η οποία πρέπει να γνωριστεί με τον κόσμο των Vegas. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά το booking, νομίζω θα κάνουμε αρκετές εμφανίσεις. Επίσης είμαστε και σε μια διαδικασία που αλλάζουμε πάρα πολλά πράγματα και στον τρόπο εμφάνισης του συγκροτήματος όσο και στον τρόπο παρουσίασης κομματιών, σκηνικών κ.α γιατί θέλουμε να μπούμε σε μια νέα εποχή, ν’ ακολουθήσουμε και εμείς την παγκόσμια νοοτροπία και αυτό απαιτεί πάρα πολύ δουλεια. Αλλά γενικά ετοιμάζονται πάρα πολλά καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα από τους Vegas. Πράγματα που λόγω κρίσης κάποιοι μπορεί να τα κάνανε παλιότερα, εμείς όμως κάνουμε τώρα μια επένδυση γιατί νομίζουμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να δει κάτι διαφορετικό.

Vegas-DJ Airth

Θα ήθελα να μου πεις όταν δημιουργήθηκε το συγκρότημα Vegas ποια ήταν η κεντρική ιδέα για να δημιουργηθεί...
Airth: Είχαμε σκοπό αρχικά να βγαίνει ο Zeraw μόνος του κι εγώ σαν DJ του αλλά μετά κάναμε το πλάνο και είπαμε σίγουρα με μια γυναικεία φωνή θα είχαμε μια περισσότερη ευελιξία μουσικά. Οπότε ξεκινήσαμε στην αναζήτηση γυναικείας φωνής, βρήκαμε τη Μελίνα και ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό ηχητικά το οποίο δεν έχει ξανακουστεί στην Ελλάδα ακολουθώντας πάρα πολύ τις τάσεις του εξωτερικού και τον ήχο του εξωτερικού. Γιατί μέχρι να βγουν οι Vegas ποπ επιπέδου εξωτερικού δεν υπήρχε. Υπήρχε ελληνικό ποπ με ελληνικό ήχο. Δεν υπήρχε και η φόρμα τέτοιου συγκροτήματος με ράπερ, τραγουδίστρια και DJ. Εμείς είμαστε δημιουργοί της φόρμουλας, δημιουργοί θεωρώ του fashion όσον αφορά τη μουσική. Γενικά δώσαμε έναν αέρα και μια πνοή που δεν υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα χωρίς αυτό να υπάρχει σκοπός να γίνει. Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’ ότι υπήρχε τότε.

Zeraw: Ακολουθήσαμε βασικά πιστά το εξωτερικό. Από urban υπήρχε βασικά μόνο το hip-hop αλλά urban pop δεν υπήρχε. Το urban pop γεννήθηκε στην Ελλάδα μαζί με τους Vegas. Το 2009 άρχισε να υπάρχει το urban pop είτε μουσικά είτε σαν κουλτούρα, σα μόδα με τους Vegas.

Airth: Όπως δεν υπήρχε το live clubbing. To live clubbing το έχουμε ξεκινήσει στην Ελλάδα εγώ και ο Zeraw. Παλαιότερα και πριν τους Vegas ήμασταν οι πρώτοι που βάλανε μικρόφωνο και ζωντανή εμφάνιση σε clubs.

Zeraw: Το live clubbing, γιατί ένα πολύ μεγάλο λάθος αυτή τη στιγμή, έχουνε βαφτίσει πάρα πολλά μαγαζιά και καλά ότι κάνουν live clubbing. Το live clubbing τι σημαίνει; Είναι ένα μικρό ενσταντανέ σε μια βραδιά ενός club. Όταν το μεγαλύτερο μέρος είναι live τι διαφορά έχει με τα μπουζούκια; Όλοι οι καλλιτέχνες πλέον το πρόγραμμα που θα έκαναν στα μπουζούκια το κάνουν στο club και βάζουν ενδιάμεσα ένα διαλειμματάκι με το DJ. Αυτό δεν είναι live clubbing απλά είναι μπουζούκια μέσα σε ένα club. Εμείς κάναμε το αντίθετο. Είχαμε δηλαδή λίγο live, πολύ μουσική και hipping με το μικρόφωνο, δηλαδή παίζαμε με τον κόσμο και είχαμε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Δημιουργούσε ένα κλίμα πολύ οικογενειακό, πάρτι δηλαδή.

Airth: Διαφωνούμε κάθετα στο 3ωρο πρόγραμμα live σε clubs. Σίγουρα έχουμε μεγαλώσει πολύ το πρόγραμμά μας γιατί έχει μεγαλώσει πολύ και η δισκογραφία μας και οι επιτυχίες μας αλλά πάλι κοιτάμε να το κρατήσουμε στα λογικά πλαίσια όπου περιλαμβάνει και διάλειμμα με DJ μετά και DJ πριν το live, πολύ επικοινωνία με τον κόσμο, παιχνίδια, ανεβάζουμε κόσμο πάνω, κάνουμε χίλια 2 πράγματα τα οποία πριν από εμάς δεν τα έκανε κανείς.
Zeraw: Αυτό το πράγμα μας στενοχωρεί κιόλας. Είμαστε τυχεροί, έχουμε ζήσει 3 εποχές του ελληνικού clubbing γενικότερα. Ζήσαμε τις εποχές που δεν υπήρχε τόσο πολύ το ποπ, το hip-hop, το r n b κτλ. Ζήσαμε εποχές που έγινε μόδα το r n b και το ποπ και αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Πάρα πολλά μαγαζιά το γύρισαν στο ξένο και λιγότερο στο ελληνικό και ζούμε τώρα μια άλλη εποχή που μαστίζεται όλη η αγορά από το λαϊκό και λιγότερο ποπ και r n b. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάρα πολλοί καλλιτέχνες των μπουζουκιών που έχουν μεταφερθεί στα clubs, αυτό έχει κάνει τον κόσμο να κάθεται. Δε χορεύει ο κόσμος όπως χόρευε παλιά γιατί και τα μπουζούκια είναι η φιλοσοφία τέτοια. Ενώ το clubbing είναι ότι όλο το βράδυ είναι όρθιος, χορεύεις και στο club ειδικά αυτό που δε βλέπουν οι επιχειρηματίες είναι ότι αν δε χορέψει ο άλλος δε θα κάνει κατανάλωση. Τώρα αντί να χορεύεις, selfie. Πέφτει η κατανάλωση και αυτό είναι πρόβλημα για όλους. Είναι η μόδα της εποχής αλλά στο εξωτερικό που έχουμε πάει δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Airth: Χορεύουν πολύ στο εξωτερικό από νωρίς.

Zeraw: Θα την βγάλουνε και τη selfie τους αλλά είναι όλοι όρθιοι και χορεύουν και τα δίνουν όλα. Σ’ εμάς έχουμε πάει σε άλλα επίπεδα. Έχουμε μπει υπερβολικά στη selfie νοοτροπία.

Vegas-Katerina Koukouraki

Εσύ είσαι ένα νέο μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας. Θα ήθελα να μου πεις πως νιώθεις γι αυτό;
Κατερίνα Κουκουράκη: Είμαι, ναι, το νέο μέλος. Είμαστε μαζί σχεδόν ένα χρόνο Νιώθω πολύ χαρούμενη. Αγχωμένη αλλά θετικά αγχωμένη γιατί είναι όλα πολύ πρωτόγνωρα για μένα. Τα καινούρια τραγούδια, το πώς πρέπει να τα τραγουδάω, το πώς πρέπει να είμαι σε ένα live, το πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι έξω. Όλα είναι πάρα πολύ καινούρια. Το να πας σε μία παρουσίαση δίσκου, από το να τραγουδήσεις σε ένα club με τους Vegas γιατί δεν το έκανα παλιά αυτό, οι συναναστροφές και το πιο βασικό για μένα είναι η δουλειά και οι ώρες στο στούντιο γιατί τα παιδιά εδώ πέρα με μαθαίνουν. Δεν ήρθα να τα ξέρω όλα. Ήρθα για να μου τα δείξουν, με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Από την αρχή με έκαναν να νιώσω πάρα πολύ καλά, από την πρώτη μας γνωριμία που έγινε εδώ πέρα, που ήμασταν στην audition μου. Ήταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή, ήμουν κι εγώ. Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα ταξίδι γιατί για μένα είναι ένα ταξίδι όλο αυτό, και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα και μου δείχνουν ότι θα μου δείξουν κι άλλα πάρα πολλά γιατί πιστεύουν σ’ εμένα

Πως ένιωσε όταν ήρθες εδώ να περάσεις audition;
Κατερίνα Κουκουράκη: Εγώ γνώριζα τον σκοπό από το τηλέφωνο. Ήρθα από την Κρήτη γιατί είμαι από εκεί και είχα κατέβει για κάποιες μέρες. Επέστρεψα νωρίτερα για την audition, αγχωμένη στη διαδρομή, η μαμά μου με έπαιρνε τηλέφωνο. Ανέβηκα επάνω, ξεκινήσαμε μια συζήτηση, θα έλεγα πολύ φιλική λες και πίναμε καφέ. Ήρθα για μια ώρα και έφυγα στις 8 πήρε πάρα πολύ. Με δοκίμασαν εδώ πέρα live με την κιθάρα να πω κάποια κομμάτια. Ρωτήσανε τι έχω κάνει, ρώτησα κι εγώ εκείνους. Ήταν περισσότερη φιλική θα έλεγα η συζήτηση. Δεν κινηθήκαμε τόσο πολύ στο επαγγελματικό. Είχα άγχος αλλά στην πορεία έφυγε πολύ γρήγορα.

Οι σπουδές σου και όλο το πακέτο πριν τους Vegas ήταν πάνω στη μουσική? Είχες κάνει διάφορους πειραματισμούς πριν;
Κατερίνα Κουκουράκη: Καταρχήν από πολύ μικρή ξεκίνησα πιάνο το οποίο σταμάτησα στα 17 μου γιατί τότε έδινα και εξετάσεις και πολύ κακώς δεν πήγα να δώσω τις εξετάσεις στο πιάνο και να πάρω ένα χαρτί στα χέρια μου. Είχα επενδύσει στο να περάσω στις πανελλήνιες. Παράλληλα επειδή στην επαρχία δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μαθήματα φωνητικής και είχαμε ρωτήσει κιόλας έναν γιατρό και μας είχε πει πριν τα 18 να μην πειράξω τις φωνητικές μου χορδές σε μαθήματα, όχι να τραγουδάω. Οπότε συνδυαστικά με το πιάνο είχα φτιάξει μία μπάντα με κάτι συμμαθητές μου που μέχρι τα 18 τραγουδάγαμε σε ό,τι δρώμενα συνέβαιναν στο δήμο μας αλλά και παγκρήτια σε διαγωνισμούς. Και ατομικά και με τα παιδιά είχα διαγωνιστεί όπου είχα πάρει κάποιες διακρίσεις. Μετά ήρθα στην Αθήνα, σπούδασα εφαρμογές multimedia, παράλληλα σπουδές φωνητικής και τέλος κατέληξα να κάνω σπουδές πάνω στα φάρμακα που μου αρέσουν πάρα πολύ και θεώρησα ότι έπρεπε να το είχα κάνει πιο πριν. Όλο αυτό το διάστημα δούλευα τη φωνή μου με κάποιους καθηγητές. Άλλαξα 2-3. Μετά, παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλευα και για ένα διάστημα έκανα πάλι παύση στο να κάνω τα μαθήματά μου. Έκανα άλλα μαθήματα, χορού, κινησιολογίας, θέατρο. Τα χρόνια που δούλευα όμως παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλευα πάνω στο ποπ ρεπερτόριο. Χρειάστηκε ένα διάστημα να δοκιμάσω κάτι άλλο το οποίο και το τόλμησα μόνη μου, δηλαδή να πάω λίγο στο πιο ελαφρολαϊκό αλλά ξαναεπέστρεψα στο ποπ.

Vegas Pio dynata1

Θα ήθελα να μου πείτε από τις διάφορες συνεργασίες που έχετε κάνει αν έχετε αποκομίσει πράγματα και αν μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια...
Zeraw: Απ’όλες τις συνεργασίες μας έχουμε αποκομίσει πράγματα γιατί ήμασταν και τυχεροί γενικά στην πορεία μας. Από το πρώτο έτος συνεργαστήκαμε με μεγάλα ονόματα. Πριν από τους Vegas δεν είχαμε καμία σχέση με τον χώρο των μπουζουκιών. Με τους Vegas ξεκινήσαμε πρώτη φορά τις εμφανίσεις μας σε πίστα. Ήμασταν τυχεροί γιατί ξεκινήσαμε από πολύ καλά μαγαζιά, με μεγάλα ονόματα του χώρου οπότε καταλαβαίνεις ότι οι εμπειρίες μας ήταν καθαρά εκπαιδευτικές δηλαδή μάθαμε από τους καλύτερους. Μάθαμε πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ και στο live μας. Πολλοί μας ρωτάνε πως γίνεται οι Vegas που είστε club mainstream να πηγαίνετε στις πίστες. Οι Vegas μπορούν να πάνε παντού. Η επαφή μας με την πίστα μας βοήθησε πάρα πολύ στο live μας συναυλιακά. Ο συνδυασμός της πίστας με το club λειτουργεί πάρα πολύ στο συναυλιακό. Μεγάλο σχολείο οι πίστες. Οι καλλιτέχνες οι οποίοι εμφανίζονται στις πίστες είναι από τους πιο σκληραγωγημένους παγκοσμίως. Σπάνια θα δω στο εξωτερικό καλλιτέχνες να δουλεύουν 6 μήνες σερί, 5 μέρες την εβδομάδα. Αυτό νομίζω είναι μια παγκόσμια πρωτοπορία της Ελλάδας που σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες εδώ είναι πάρα πολύ σκληραγωγημένοι. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχεις να μάθεις πάρα πολλά πράγματα από αυτούς τους ανθρώπους γιατί θέλει πάρα πολύ δύναμη ψυχική να μπορείς να το κάνεις αυτό κάθε χρόνο, 6 μήνες, 5 μέρες τη βδομάδα και παραπάνω για κάποιους. Να ξεχωρίσω κάποια είναι πολύ δύσκολο. Μιλάμε για ονόματα τρελά. Ο καθένας είχε κάτι παραπάνω να μας δείξει. Ίσως να ξεχωρίζουμε κάποιους με τους οποίους έχουμε διατηρήσει περισσότερο φιλικές σχέσεις και όχι τόσο επαγγελματικές. Τη Δέσποινα Βανδή την έχουμε πάρα πολύ μέσα στην καρδιά μας, μας έχει συμπαρασταθεί, μας πιστεύει πολύ, έχει φερθεί σα φίλη περισσότερο πέρα από τη συνεργασία. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Κιάμος, ο Χολίδης, ο Βέρτης. Όλους αυτούς με τους οποίους έχουμε δουλέψει έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν έχουμε δουλέψει και έχουμε πάλι πολύ καλές σχέσεις. Με τον Λευτέρη Πανταζή δεν έχουμε δουλέψει ακόμα αλλά είναι λες και έχουμε συνεργαστεί χρόνια. Με τον Αντύπα έχουμε τρομερή αγάπη, με τον Μακρόπουλο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω είναι δύσκολο. Παίρνεις από τον καθένα κάτι διαφορετικό.

Κεφάλαιο Eurovision. Θα σας ενδιέφερε σα συγκρότημα;
Airth: Πιο πολύ ενδιαφέρει το λαό γιατί παίρνουμε συνέχεια μηνύματα, τα βλέπουμε σε blogs. Υπάρχει μια λαϊκή απαίτηση να πάνε οι Vegas στη Eurovision. Πάρε αυτούς στην Ερτ να μας πάρουν τηλέφωνο(γέλια).

Zeraw: Το σίγουρο είναι ότι οι Vegas έχουν την όρεξη και τη διάθεση να πάνε στη Eurovision.
Airth: Ναι γουστάρουμε πολύ να πάμε, το θέλουμε να πάμε. Παλαιότερα να σου πω την αλήθεια μας είχε γίνει πρόταση αλλά δεν ήταν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι συνεργάτες που έχουμε τώρα, τα contacts που έχουμε σε όλη την Ευρώπη τώρα, νομίζω δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και πιστεύω ότι θα πάμε και καλά άμα πάμε. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ταιριαστό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μετά τις απογοητευτικές θα έλεγα εμφανίσεις των τελευταίων ετών.

Zeraw: Αν εκδηλώσει η Ερτ ενδιαφέρον να πάμε σίγουρα κι εμείς θα μπούμε σε μια διαδικασία να βρούμε το σωστό κομμάτι. Εκεί εννοείται ότι το ψάξιμο θα είναι διεξοδικό. Θα πρέπει ίσως να απευθυνθούμε και σε ανθρώπους τους εξωτερικού για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Eurovision γιατί υπάρχουν άνθρωποι στο εξωτερικό οι οποίοι είναι η δουλειά τους να γράφουνε τραγούδια για τη Eurovision. Οπότε κοιτάς ποιοι έχουνε κάνει τις περισσότερες επιτυχίες στη Eurovision και πας και χτυπάς την πόρτα τους αλλά για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει η Ερτ η ίδια να μας πει «Vegas σκεφτόμαστε να στείλουμε εσάς στη Eurovision. Σας ενδιαφέρει?» «Ναι μας ενδιαφέρει».

Airth: Το 50% είναι το κομμάτι ό,τι και να λέμε ειδικά με την καινούρια διεξαγωγή ψηφοφορίας που επιλέγει και ο κόσμος πέρα από την κριτική επιτροπή. Είδαμε φέτος ειδικά ότι η ανατροπή ήταν τρελή δηλαδή κομμάτια που οι κριτικές επιτροπές δεν πιστέψανε, ο κόσμος τα πίστεψε. Θεωρώ ότι οπτικά ταιριάζουμε πάρα πολύ. Η Κατερίνα είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια, στα αγγλικά είναι πάρα πολύ καλή. Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα στη Eurovision μάλλον στο χορευτικό θα ήμουν(γέλια).

Zeraw: Σίγουρα θέλει και show. Ακόμα και μπαλάντα να είναι πρέπει να έχει κάτι στο σκηνικό, δηλαδή να γεμίζει.

Airth: Στο ελληνικό κομμάτι ο Φωκάς είναι εξαιρετικός. Έχει αποδείξει με τη δουλειά του στη Eurovision , γιατί έχει κάνει και με πάρα πολλές άλλες χώρες.

Vegas

Επειδή έχετε ζήσει και το εξωτερικό εκτός από την Ελλάδα, ποιες είναι οι διαφορές;
Zeraw: Είμαστε κάποια χρόνια πίσω μουσικά. Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα. Έχει τις δικές της συνήθειες και είναι δυνατές συνήθειες και δυσκολεύεται να τις κάνει στην άκρη για ν’αφήσει κάτι άλλο καινούριο να μπει.

Airth: Όχι να τις κάνει στην άκρη, να τις βάλει παράλληλα μαζί με κάποια άλλα πράγματα. Να τις συνδυάσει.

Zeraw: Σκέψου για παράδειγμα ότι είμαστε από τις πολύ λίγες χώρες παγκοσμίως που τα Mac Donalds δεν είναι τοπ γιατί έχουμε το σουβλάκι. Δυσκολευόμαστε να μπούμε στη διαδικασία ότι έχουμε το σουβλάκι μας αλλά έχουμε και τα Mac Donalds. Έτσι κάπως είναι και η μουσική. Λέμε λαϊκό και έχουμε κάνει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής στην άκρη. Αυτή τη στιγμή λείπει το ροκ, το ελληνικό ροκ, που κάποτε μεσουρανούσε. Είχαμε τόσες μπάντες, τόσα ονόματα.

Πού είναι το ελληνικό ροκ;
Airth: Παρεμπιπτόντως έχουμε τόσες ελληνικές metal και ροκ μπάντες που διαπρέπουν στον εξωτερικό και δεν τις ξέρει κανείς στην Ελλάδα.

Zeraw: Το ποπ αυτή τη στιγμή αιμορραγεί. Μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε πολλά ονόματα ποπ, καλλιτέχνες. Τώρα μείνανε μια χούφτα.

Airth: Πες μου έναν Έλληνα καλλιτέχνη που να κάνει πράγματα στο εξωτερικό στην ποπ τώρα. Ο Claydee είναι παγκόσμιος.

Zeraw: Το πρόβλημα είναι ότι δεν τυγχάνει της σωστής προώθησης από τα Μέσα εδώ. Τα Μέσα είναι επικεντρωμένα σε ένα μόνο μουσικό είδος, το λαϊκό. Οπότε οτιδήποτε άλλο δεν τυγχάνει της σωστής και ανάλογης προώθησης που θα έπρεπε.

Airth: Γενικότερα ο μεγαλύτερος σταρ που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ο Claydee βάσει αριθμών. Στην ουσία για μένα είναι αυτός. Δε γίνεται να πηγαίνεις στα βραβεία στην Πολωνία, έκανε τώρα συνεργασία με τον Arash , να έχουν κομμάτι δικό του στο Fast and the Furious. Αυτά είναι τεράστια πράγματα. Να ξεκαθαρίσουμε δεν έχουμε κανένα θέμα με το λαϊκό.

Κατερίνα Κουκουράκη:  Μα δε βλέπεις ούτε λαϊκά πλέον. Βλέπεις μόνο το lifestyle. Όλο το μιντιακό κινείται από το lifestyle. Έχουμε χάσει το να ασχοληθούμε με το αντικείμενο που πρέπει να ασχοληθούμε. Τι έβαλε και με ποιον τα χει φτιάξει.

Zeraw: Αυτό δε με απασχολεί ας ασχοληθούν οι ανάλογες εκπομπές με αυτό αλλά το θέμα είναι γιατί να μη βλέπω αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ρεύμα που έχει δημιουργήσει ο Υποχθόνιος, ο Snik. Μετράνε εκατομμύρια views. Παρ’ όλα αυτά όμως τα media δεν ασχολούνται με αυτά τα παιδιά όπως ασχολήθηκαν με τη Μαρίνα Σάττι. Αυτό που έκανε η Μαρίνα Σάττι δεν ήταν πρωτόγνωρο. Πέρσι το κάνανε ο Υποχθόνιος και ο Snik. Γιατί δεν είχαν την ανάλογη μεταχείριση από τα media;

Airth: Γιατί είχε καθαρά ήχο εξωτερικού.
Zeraw: Γιατί να μη βλέπω ένα άρθρο να λέει, ο Υποχθόνιος ήταν εκεί, έκανε συναυλία εκεί, ο Snik έκανε αυτό, έκανε εκείνο. Lifestyle για τους hip-hoppers. Εσύ έχεις τη διάθεση και είναι το σωστό να το ψάξεις. Ένα κακό ότι στα πολλά μέσα δουλεύουν μεγάλοι άνθρωποι και οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν κολλήματα. Έχει τύχει να είμαι σε μια παρέα να λένε ότι το ραπ του σήμερα δεν τους αρέσει καθόλου ενώ το δικό μας το ραπ τότε πριν 10-15 χρόνια ήταν καλύτερο. Τους λέω μην είστε απόλυτοι. Οι εποχές αλλάζουν, τα πράγματα αλλάζουν, υπάρχει μια εξέλιξη γενικότερα. Αυτή τη στιγμή το hip-hop του 90 δεν υπάρχει. Δεν αγγίζει τη νεολαία. Η νεολαία θέλει εικόνες του σήμερα. Οφείλουμε εμείς ή να συμβαδίσουμε ή απλά να μη μιλάμε και να ακούμε αυτά που μας εκφράζουν αλλά όχι να βγαίνεις μετά να το πολεμάς. Αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος νοοτροπία. Οι νέοι άνθρωποι όμως και το παλιό θα το ακούσουν και το καινούριο. Συμβαδίζουν. Θα εκτιμήσουν το χτες, θα εκτιμήσουν και το αύριο. Αυτό αν μπορούσαν να το κάνουν και οι μεγάλοι, να βγάλουν τις παρωπίδες, νομίζω ότι θα ήμασταν σε άλλα επίπεδα. Ο μη προοδευτισμός κρατάει την Ελλάδα πίσω σε πολλά επίπεδα. Σκέψου ότι στον αθλητισμό μεγαλώνανε μετανάστες στην Ελλάδα τα οποία δεν τους δινόταν η ευκαιρία να παίξουν σε αγώνες, σε πρωταθλήματα και χάνονταν πολλά ταλέντα. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο Αντετοκούμπο αυτή τη στιγμή. Του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει και κοίτα που έχει φτάσει και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες διαφημίσεις που έχουμε παγκοσμίως. Το ίδιο γινόταν και στη μουσική. Όταν ξεκινήσαμε εμείς πιτσιρικάδες είχαμε κλείσει πάρα πολλές πόρτες από δισκογραφικές γιατί υπήρχαν άνθρωποι μη προοδευτικοί οι οποίοι λέγανε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί έναν μαύρο καλλιτέχνη που δεν ίσχυε. Κάποια στιγμή πίστεψε ότι οι Vegas μπορούνε και μας υπέγραψε, η Warner, και τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους. Ξεκίνησαν μετά να ξυπνάνε οι άλλοι και να λένε ότι τελικά η ελληνική κοινωνία μπορεί να δεχτεί έναν μαύρο, έναν αλβανό. Αν δεν τα ξεπεράσουμε αυτά θα μείνουμε πολύ πίσω. Βλέπω γειτονικές χώρες των Βαλκανίων που ήμασταν πολύ πιο μπροστά από αυτούς στη μουσική να μας έχουν ξεπεράσει. Βλέπω την Αλβανία η οποία πέρασε πάρα πολλά και προσπαθεί να συμβαδίσει, να έρθει κοντά και μουσικά αυτή τη στιγμή εξάγει στο εξωτερικό. Έχει αυτή τη στιγμή 4 τεράστια ονόματα στην Αμερική, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν προωθούνται στην Ελλάδα νέα ταλέντα και έχει μείνει ο πήχης χαμηλά. Οι παλιοί δεν θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω να ξεπεράσουν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να μένουν εκεί που είναι γιατί είναι αυτοί που είναι. Ποιον να ανταγωνιστούν τον εαυτό τους? Ενώ αν ο πήχης ανέβαινε αντιθέτως όλοι θα ξεκινούσαν να βγάλουν πολλοί καλές δουλειές και καλύτερα πράγματα. Η έλευση του Παντελίδη βοήθησε πάρα πολύ την ελληνική μουσική γιατί ο Παντελίδη ήταν καλός. Άγγιζε τον κόσμο και ξεκινήσανε πολλοί καλλιτέχνες τότε να κάνουν καλύτερα πράγματα να μπορούν να ανταγωνιστούν τον Παντελίδη. Όταν πρωτοβγήκε ο Παντελίδης ήταν μόνος τους σε άδειο γήπεδο. Έφερε ένα ρεύμα. Την επόμενη χρονιά όσοι καλλιτέχνες βγήκαν ήταν με διαφορετικό στίχο και έτσι κατευθείαν έγινε μια μάχη και ανέβηκε το επίπεδο. Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα ανεβάσει το επίπεδο. Στις γυναίκες έχουμε θέμα, δεν υπάρχουν. Άντρες βγαίνουν συνέχεια ενώ γυναίκες δε βγαίνουν. Είναι πρόβλημα για τη χώρα αυτό.

Τα social media, το ίντερνετ, όπως και τα talent shows είναι αυτά τα οποία κυριαρχούν αυτή την εποχή. Βοηθάνε καθόλου τη μουσική;
Zeraw: Όλα είναι καλά. Καλή είναι η τεχνολογία αρκεί το πώς τη χρησιμοποιείς. Πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο. Καλά είναι και τα reality αλλά είναι το θέμα και πως χρησιμοποιούνται. Το ίδιο και τα social media. Θέλει και μια παιδεία πίσω απ’ όλα αυτά. Ένα παιδί που πάει στα reality πρέπει να χει την απαιτούμενη παιδεία να διαχειριστεί την απότομη αυτή αναγνωρισημότητα που θα λάβει από τα reality ή και την αποτυχία ακόμα. Το ότι απέτυχες στο reality ή δεν κέρδισες δε σημαίνει ότι τελείωσαν όλα. Δουλεύεις σκληρά και προχωράς. Είναι ένα βήμα απλά. Το ίδιο ισχύει και με το ίντερνετ. Θέλει προσοχή αλλά αυτό είναι και μεγάλη υπευθυνότητα των γονέων. Να είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους όταν κάνουν χρήση των social, να ξέρουν με ποιους μιλάνε και να τα προειδοποιούν κιόλας για τους κινδύνους που κρύβονται από πίσω.

Παρακολουθούσες τους Vegas (ερώτηση στην Κατερίνα) πριν μπεις. Τώρα που είσαι;
Κατερίνα Κουκουράκη: Όχι επειδή είμαι στους Vegas, αλλά είναι ένα συγκρότημα που πάντα ξεχώριζα. Ήταν πολύ πρωτοπόροι. Έφεραν ένα ρεύμα το οποίο δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα. Έβλεπα τους Vegas όπως έβλεπα κι άλλους καλλιτέχνες. Την Έλενα Παπαρίζου, πιο πίσω τους ΟΝΕ και όλα τα συγκροτήματα από το εξωτερικό γιατί αγαπούσα τη μουσική. Τους Vegas τους είχα ξεχωρίσει. Πέρασα ένα διάστημα στο οποίο δοκίμαζα πάρα πολύ τον εαυτό μου μέσα από άλλες auditions κλειστές ή από προτάσεις για auditions. Έχει τύχει να πάω να συναντηθώ με πολύ γνωστά ονόματα σε καλλιτέχνες ή group που υπάρχουν ήδη. Με κάποιους έχω συνεργαστεί από πίσω στο στούντιο για backing vocals στο παρελθόν. Όταν οι Vegas έψαχναν τραγουδίστρια μου το είχε σφυρίξει ένας φίλος μου ότι ξεκινάει ένα συγκρότημα μήπως και θέλω να πάω στην audition. Τότε είχα αποτανθεί σε μία άλλη δισκογραφική εταιρεία, με είχαν πλησιάσει κάποιοι άνθρωποι, είχαμε πει να κάνουμε κάποια πράγματα, κάτι δε μου άρεσε και το σταμάτησα. Μέχρι να το αποφασίσουμε ήταν τότε που ήταν η audition των παιδιών και είχα «δεσμευτεί». Μου φάνηκε πιο σίγουρο ότι θα ήμουν σε εταιρεία που να ήξερα. Δεν πήγα τελικά στην audition. Μετά έγιναν πάλι ανάλογα πράγματα και δεν πήγα και χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνό μου ότι είμαι στο συγκρότημα. Όταν ήρθα για την audition και οι μέρες που περίμενα, μέτραγα και τα δευτερόλεπτα. Ήταν καλοκαίρι και ήμουν άρρωστη με πυρετό. Κοιτάω το τηλ και έγραφε Zeraw. Μίλαγα μόνη μου και έλεγα «απάντα το». Του απαντάω και δε μου λέει στην αρχή κάτι, με τρόμαξε. Δε μου λέει από την αρχή ναι απλά σε κάποια φάση μου λέει «είσαι έτοιμη να γίνεις Vegasaki»? Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι μου έχει πει, από τη χαρά μου μπλόκαρα. Εν τέλει το συνειδητοποίησα και τσίριξα, χόρεψα, χοροπήδησα με τη μαμά μου και την αδελφή μου.

Όπως είπες προηγουμένως όλο αυτό είναι ένα ταξίδι που παίρνεις πράγματα, που μαθαίνεις κτλ. Συνάμα είναι και καλλιτεχνική πρόκληση. Σε τρομάζει όλο αυτό ή όχι;
Κατερίνα Κουκουράκη: Δε θα έλεγα το απολαμβάνω αραχτή. Είναι θετικό το άγχος. Μου αρέσει η πρόκληση είναι δημιουργικό. Δε φοβάμαι γιατί έχω αυτούς τους 2 που έχουν στην πλάτη τους πολλά χιλιόμετρα. Αν κάτι φοβηθώ θα έρθουνε να με ταρακουνήσουν, να με αγκαλιάσουν. Με πλαισιώνουν και μου το δείχνουν ότι είναι έτσι , είμαστε εμείς. Αν με πετάξουν μπροστά θα το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι μπορώ να τα καταφέρω. Οπότε κι εγώ όταν θα το κάνουν θα πω ότι κάτι έχουν δει. Δε φοβάμαι. Αντιθέτως θέλω και δεν μπορώ να υπάρχει στασιμότητα.

Επειδή τώρα σε μαθαίνουμε και μουσικά και γενικότερα μέσα από τις εμφανίσεις θα ήθελα να μου πεις με λέξεις ή προτάσεις χαρακτηριστικά δικά σου.
Κατερίνα Κουκουράκη: Σίγουρα αγχωτική, ευαίσθητη. Έχω πολύ όρεξη για τη ζωή γενικά και δε μιλάω μόνο για το επάγγελμά μου. Γενικά έχω πολύ όρεξη να κάνω πράγματα και μ’ αρέσει να μαθαίνω αλλά είμαι και πολύ αντιδραστική. Ναι μεν θέλω ν’ αλλάξω αλλά έχω πάντα φόβο. Την αλλαγή τη φοβάμαι λίγο υπό την έννοια ότι δε θα μπορώ να το κάνω. Ο Zeraw και ο Σταύρος θα μου πουν ότι μπορείς να το κάνεις ενώ εγώ ότι δεν μπορώ. Μου λένε να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι. Είμαι κα τρελή.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;
Κατερίνα Κουκουράκη: Θέλουμε να πούμε ότι σας ετοιμάζουμε εκπλήξεις. Είναι μία νέα εποχή αλλαγών για τους Vegas και στα επαγγελματικά μας και προσωπικά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε να τα δει ο κόσμος.

 

Φέτος το καλοκαίρι οι VEGAS πραγματοποίησαν ένα όνειρο ετών και μια απαίτηση των θαυμαστών τους προχωρώντας στο πολυπόθητο άνοιγμα σαν φυσική εξέλιξη.
Πρόκειται για την αγγλόφωνη εκδοχή του «Πιο Δυνατά», του καινούριου τους single που κυκλοφόρησε από τη Spicy Music και έγινε το απόλυτο hit του καλοκαιριού.

Με τίτλο"Love on me", το τραγούδι κυκλοφόρησε από τη Roton Music τη μεγάλη δισκογραφική εταιρία της Ρουμανίας και εξέπληξε τους πάντες με την τεράστια αποδοχή που είχε, καθώς μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε χιλιάδες views.
Απολαύστε το «Love on me» και νιώστε για μια ακόμη φορά περήφανοι για τους VEGAS.