DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στην Αθηνά Βαλκώνη

 

Valkoni Athina4

Συνέντευξη στην Αθηνά Βαλκώνη
Από τον Νεκτάριο – Γεώργιο Κωνσταντινίδη

Είναι ο άνθρωπος που θα περάσει τις χειροπέδες στον Μαλτέζο και θα τον παραδώσει στη δικαιοσύνη. Ο λόγος για την αστυνόμο Ηρώ, την κατά κόσμο Αθηνά Βαλκώνη. Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του φετινού κύκλου της αγαπημένης μας σειράς, Κλεμμένα όνειρα, η νεαρή και γοητευτική ηθοποιός μας μίλησε για το χρονικό των ερευνών και τις ανατρεπτικές εξελίξεις που κορυφώνουν το σασπένς...

Valkoni Athina1 Valkoni Athina5

Πώς προέκυψε η συνεργασία στα Κλεμμένα όνειρα;
Το χειμώνα έπαιζα στο θέατρο Λύχνος, το μονόλογο, Γυμνή αλήθεια, που έγραψαν ο Τάσος Μπαγλατζής και ο Κωνσταντίνος Σταυρίδης. Ο Δημήτρης Αρβανίτης είχε έρθει να με δει, του άρεσε πολύ η παράσταση και αργότερα με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν το ρόλο αυτό της αστυνομικού. Ελπίζω να συνεχιστεί και την επόμενη σαιζόν ο ρόλος. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Προς το παρόν δεν έχω ενημέρωση. Νοιώθω τυχερή γι’ αυτή την υπέροχη συνεργασία από την οποία έμαθα πραγματικά πάρα πολλά.

Η Ηρώ προσέγγισε με υποδειγματικό επαγγελματισμό τον Ίωνα και κέρδισε την εμπιστοσύνη του. Πού θα οδηγηθεί μέσα από αυτή τη συνεργασία;
Προσπαθεί με διάφορα κόλπα να τον παγιδεύσει και το καταφέρνει πολύ καλά. Για τον Ίωνα, η Ηρώ είναι μια γυναίκα που δεν θα την δει ερωτικά και θα κερδίσει στ’ αλήθεια την εμπιστοσύνη του. Ο Valkoni Athina23τρόπος που τον προσεγγίζει και η ιστορία που του πλασάρει τον κάνουν να ανοιχτεί και να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του. Η Ηρώ, αφού του έχει αποκαλύψει την αληθινή της ταυτότητα ζητάει τη βοήθεια του Ίωνα σε σχέση με τον Μαυρίδη και τον Μαλτέζο. Του ζητάει δηλαδή στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνά της. Ο Ίωνας θα συνεργαστεί αλλά θα θορυβηθεί παράλληλα καθώς φοβάται μην αποκαλυφθεί ότι αυτός είναι ο δολοφόνος με τη ζώνη.

Θα τον συλλάβει για τις εγκληματικές αυτές του πράξεις;
Η Ηρώ θα δώσει λύση στην ιστορία του Ίωνα. Θα τον παρακολουθήσει και θα του στήσει παγίδες.

Τι λύση θα δώσει; Καλή ή κακή; και για ποιόν;
Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις. Το ιδανικό για μια αστυνομικό θα ήταν να συλλάβει τον ένοχο χωρίς αυτός να πάθει κάτι. Στόχος της είναι να τον παραδώσει στη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του Ίωνα σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη για την Ηρώ.

Ευθύνεται για αυτόν τον θάνατο;
Όχι, δεν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο. Η Ηρώ είναι μια ευσυνείδητη αστυνομικός, που έρχεται από το εξωτερικό, έχει κάνει ειδικά σεμινάρια εγκληματολογίας και ξέρει πάνω από όλα να ψυχολογεί τους ανθρώπους και τα όρια τους και να καταλαβαίνει μέχρι που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος. Μέσα από τη συνεργασία της με τον Ίωνα, φθάνει σε ένα σημείο που τον θεωρεί ικανό για όλα. Με αυτό το δεδομένο, δεν μπορεί πλέον να προγραμματίσει τις κινήσεις του. Ο Ίωνας είναι εντελώς απρόβλεπτος. Σταδιακά θα καταλάβει πόσο την τρομάζει. Και είναι να φανταστείς το μόνο άτομο που έρχεται κοντά του και προσπαθεί να κατανοήσει έστω και λίγο την ψυχοσύνθεσή του.

 Valkoni Athina19 Valkoni Athina18

Από ποια άλλα πρόσωπα θα αντλήσει στοιχεία που θα τη βοηθήσουν στην υπόθεση Μαυρίδης-Μαλτέζος;
Έρχεται σε επαφή με όλη την οικογένεια για να δει τι κρύβεται πίσω από τον Μαυρίδη. Έρχεται πολύ κοντά με τα δύο αδέλφια, τον Άρη και τον Σταύρο. Βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, συλλέγουν στοιχεία, κάνουν τα τεστ DNA και τη βοηθούν να έχει πρόσβαση σε προσωπικά αντικείμενα του Μαυρίδη. Τα δύο αδέλφια συνεργάζονται στενά με την αστυνομία και βοηθούν ουσιαστικά την έρευνα.

Τι παγίδα θα στήσει η Ηρώ στο Μαλτέζο και πώς θα γίνει η σύλληψή του;Valkoni Athina12
Ακόμα και οι πιο σκληροί δολοφόνοι, έχουν σχεδόν πάντα έναν ισχυρό σύνδεσμο με τη μάνα. Η σχέση με τη μάνα μπορεί να χτυπήσει φλέβα και να δώσει τις απαντήσεις. Η Έλεν Τζόρνταν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως θα προσεγγίσει η Ηρώ τον Μαλτέζο. Τη βοηθάει να γνωρίσει πτυχές που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα. Η Έλεν θα αποκαλύψει πράγματα για το παρελθόν του Δημήτρη και πως αυτός έφθασε να είναι ένας άνθρωπος που έχει διαπράξει τόσα εγκλήματα. Τα λόγια της μάνας βοηθούν πολύ την αστυνομικό να καταλάβει τον ψυχισμό του ενόχου αλλά κυρίως να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του. Αυτό είναι το ταλέντο που έχει η Ηρώ, να ψυχολογεί. Και όχι τυχαία, ούτε με βάση αόριστα πράγματα αλλά παρατηρώντας τις εκφράσεις του προσώπου και αναμοχλεύοντας το παρελθόν του. Αντίθετα από τον Αχιλλέα Μακρή, την Τάνια Παπαδήμου και τον Γιώργο Αλεξάνδρου, οι οποίοι έφθασαν σε τέλματα, η Ηρώ θα έχει τη χαρά να συλλάβει τελικά τον Μαλτέζο χωρίς να χάσει τη ζωή της.

Τι κινδύνους όμως θα διατρέξει στο ανελέητο αυτό κυνήγι;
Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της καθώς μπαίνει σε μια διαδικασία αδιάκοπης παρακολούθησης. Διαρκώς τρέχει, δεν κάθεται στην ασφάλεια του γραφείου. Πριν γίνει η σύλληψη προφυλάγεται γιατί ήδη ξέρει πάρα πολλά. έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της. Λόγω της γνώσης της ψυχολογίας, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Βέβαια, πρέπει να πω ότι σε όλη αυτή την πορεία θα απογοητευτεί πάρα πολύ. Φθάνει κάποια στιγμή στο διοικητή και λέει, εγώ θα καταφέρω να λύσω αυτή την υπόθεση και αν δεν τη λύσω θα βρεις το σήμα μου στο τραπέζι σου. Εκείνος τη ρωτάει, ρισκάρεις την καριέρα σου; Και η Ηρώ απαντάει, ναι, τη ρισκάρω. Η απογοήτευση όμως την πεισμώνει, γι’ αυτό και τα καταφέρνει.

Έχετε κοινά στοιχεία με την Ηρώ;
Τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία. Έχω κι εγώ προσήλωση και στόχους στη δουλειά μου και προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

Valkoni Athina24Τι σας παρακίνησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Ήταν ένα μικρόβιο που είχα από πολύ μικρή. Στο σχολείο, δεν έκανα μάθημα (γέλια), τραγουδούσα και έπαιζα. Μου άρεσε να κάνω μιμήσεις από ταινίες. Βουγιουκλάκη, Καρέζη και άλλες. Έμπαινα στην τάξη κι ενημέρωνα, παιδιά το βράδυ στις 9 έχει την τάδε ταινία.

Αγαπάτε πολύ τον κινηματογράφο;
Τρελαίνομαι, βλέπω συνέχεια πάρα πολλές ταινίες και σειρές από το εξωτερικό κυρίως. Προσπαθώ να εξελίσσομαι και ως ηθοποιός μέσα από την παρατήρηση.

Έχετε εμπειρία από αυτό το μέσο;
Έχω παίξει σε δύο ταινίες, Μια μέλισσα τον Αύγουστο, του Αθερίδη και Illustration του Χαριτόπουλου.

Είχατε κάνει άλλες σπουδές πριν την υποκριτική;
Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και δημοσιογραφία παράλληλα με τη δραματική σχολή. Επίσης, ασχολούμαι με το τραγούδι. Πέρυσι, έκανα εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Κόμης», σε ένα ντούετο με τον Νάσο Πολυζωίδη, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα. Ένα πρόγραμμα σε ρυθμούς τζαζ, ποπ και ροκ!

Valkoni Athina13 Valkoni Athina25

Δουλέψατε ως δημοσιογράφος;
Συνεργάστηκα με την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Πρωινή Μελέτη» με την ιδιότητα όμως της ηθοποιού, όχι της δημοσιογράφου. Έβγαινα σε παραθυράκια κι έκανα κωμικές έρευνες, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε παλιότερα ο Μουτσινάς.

Σε ποιες τηλεοπτικές σειρές έχετε λάβει μέρος;
Η ώρα η καλή, Μπαμπά μην τρέχεις, Υπέροχα πλάσματα, Λατρεμένοι μου γείτονες, Παιδική χαρά, Σκοτεινά μονοπάτια, Κούκλες και στην εκπομπή Πλάκα κάνεις.

Ας αφήσουμε τη δουλειά. Πού θα σας βρει το καλοκαίρι;
Στο νησί μου, την Κεφαλονιά. Δυστυχώς δεν θα είμαι στο θέατρο εκτός κι αν κάτι ευχάριστο προκύψει.

Valkoni Athina2

Valkoni Athina10 Valkoni Athina14

Valkoni Athina7 Valkoni Athina15

Valkoni Athina22