DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Βράβευση του ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ από τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη

vravefsi Toli Voskopoulou sti Nikaia

Βράβευση του
ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
από τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη
με αφορμή τη συναυλία του μεγάλου ερμηνευτή στο
Κατράκειο Θέατρο την Τρίτη 11 Ιουλίου

vravefsi Toli Voskopoulou sti Nikaia-2Με ένα μεγάλο και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Τόλη Βοσκόπουλο, οι θαυμαστές του στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας, τη Τετάρτη 5 Ιουλίου, όπου ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, τον βράβευσε για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο δικός τους Τόλης, επιστρέφει εκεί όπου γεννήθηκε λίγες ημέρες, πριν τη μεγάλη συναυλία του στο Κατράκειο θέατρο, την Τρίτη 11 Ιουλίου.
«Αφού μπορεί να βγαίνει ακόμη η φωνή με τέτοια συγκίνηση που νοιώθω ,απορώ… είπε χαμογελώντας και βαθειά συγκινημένος ο Τόλης Βοσκόπουλος, μπαίνοντας στην αίθουσα του δημαρχείου. «Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ ήταν τα στέκια μου, η γειτονιά μου, ο τόπος μου. Και στην Αθήνα ακόμη νοιώθω ξενάκι. Σκέφτομαι διαρκώς πότε θάρθω εδώ… . και να σήμερα είμαι εδώ»

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, δίπλα στον Δήμαρχο Νίκαιας Γιώργο Ιακειμίδη δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αλλά και την ευγνωμοσύνη του για όλους αυτούς, οι οποίοι τον ακολουθούν στα πενήντα και πλέον χρόνια της μουσικής του διαδρομής.
«Είχα την τύχη να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Ανάμεσα τους και τον συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη, ο οποίος έλεγε κάτι το οποίο νοιώθω κι εγώ τώρα. «Μέσα από τα έγκατα της γης βγαίνουν φωτιές όπως και μέσα από τα τρίσβαθα της ανθρώπινης ψυχής. Αυτές τις φωτιές βλέπω τώρα στα μάτια σας. Με συγκινείτε.»

Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δίνοντας του την τιμητική πλακέτα είπε: «Ο Τόλης είναι ο Τόλης.. Γιατί χρόνια τώρα δίνει αυτή τη φωτιά σε όλους μας. Καλλιτέχνης όπως ο Τόλης δεν υπήρξε πριν από αυτόν και ούτε θα υπάρξει μετά από αυτόν. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και χαιρόμαστε που θα είμαστε όλοι εκεί μαζί του στο Κατράκειο Θέατρο, την Τρίτη 11 Ιουλίου. Τον αγαπάμε πολύ»

Όμως ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν ήρθε μόνος στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Μαζί του ήταν η σύζυγος του Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία. Η συγκίνησή τους περίσσευε. Κι όταν η Άντζελα Γκερέκου κλήθηκε να μιλήσει είχε πολλές ευχές και αγάπη να του χαρίσει.» Είναι μια σημαντική στιγμή αυτή η βράβευση για την οικογένεια μας , είπε. Εύχομαι στον Τόλη να είναι καλά, γερός, δυνατός και να συνεχίσει να δίνει φωτιές σε όλους μας. Αγάπησα αυτές της περιοχές μέσα από τα δικά του μάτια, μέσα από τις μνήμες του. Εύχομαι να ολοκληρώσει γρήγορα το βιβλίο που γράφει με διηγηματικό τρόπο, ώστε να μοιραστεί τις μνήμες του με όλους όσοι τον αγαπούν».

Η τιμητική εκδήλωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο έκλεισε με τα λόγια του φίλου του Γιώργου Λιάνη. «Συνοδοιπόρησα μαζί του, είπε, σε χρόνια δύσκολα. Ξέρω το ύψος του ανδρός, την γενναιοδωρία του και την αγάπη που έχει για τους γύρω του»

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο άρχοντας στη ζωή και τη σκηνή, έδωσε ραντεβού με τους πολυάριθμους θαυμαστές του
στο Κατράκειο θέατρο την Τρίτη 11 Ιουλίου, για μια μοναδική συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

vravefsi Toli Voskopoulou sti Nikaia-1