DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν μια μοναδική ιδέα για τα παιδιά Pediasis

Pediasis

Οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν μια μοναδική ιδέα για τα παιδιά Pediasis.

Pediasis 1

Πόσες φορές μια ιδέα παίρνει σάρκα και οστά;

Πόσες φορές μπορείς να ονειρευτείς κάτι και να γίνει πραγματικότητα; Να συνωμοτίσει το σύμπαν για να γίνει ένα όραμα αλήθεια;
Όταν μάθαμε για το Pediasis ήταν ακόμα μια ιδέα στα σπάργανα. Μια ιδέα που ξεκίνησε από το όνειρο μιας νέας κοπέλας να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη μέσα από την τέχνη. Μια ιδέα της Χριστίνας Νέλια που αγωνίστηκε για να βρει τον τρόπο να το κάνει πράξη.

Το project “Pediasis” κατέκτησε τη 1η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό “Launching People” By SAMSUNG στην κατηγορία της κοινωνικής δράσης. Οι 20 φιναλίστ της τελευταίας φάσης, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα σε συνολικά 262 συμμετοχές.

Το κοινό επέλεξε με την ψήφο του τους τέσσερις νικητές ανάμεσα στους φιναλίστ και, έπειτα από τη διαδικασία εξασφάλισης της εγκυρότητας των ψήφων, διακρίθηκε ένας σε κάθε κατηγορία από τις 4.
Η ψηφοφορία διήρκησε 2 εβδομάδες και ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ με χιλιάδες ψήφους υποστήριξης.

Και το όνειρο της σήμερα δεν είναι πια όνειρο. Μένει ένα μικρό βήμα ακόμα: Να συμπορευθούν μαζί της καλλιτέχνες που θα θέλουν να βοηθήσουν το έργο της, για να φέρουν τα παιδιά των ευπαθών ομάδων σε επαφή με διάφορες μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική, χορός, γλυπτική,ζωγραφική, λογοτεχνία). Να δοθεί πρόσβαση στην τέχνη όπου υπάρχει αποκλεισμός π.χ. οικονομικός, απώλεια οικογενειακού περιβάλλοντος, παιδιά με μακροχρόνιες παθήσεις αλλά και βραχύχρονης νοσηλείας σε νοσοκομεία.
Στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι φιλοξενίας για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να δραστηριοποιηθεί το δίκτυο των καλλιτεχνών που θα δημιουργηθεί και να βρουν μια αγκαλιά όλοι οι μικροί ήρωες ανά την Ελλάδα.

Pediasis 3

Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, κάθε παιδί είναι ένας μικρός ήρωας. Μικρός ήρωας είναι αυτός που ξέρει να ζει, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις ασθένειες, την φτώχεια και τις απώλειες με μία τόσο δα πράξη. Με μια αγκαλιά. Γιατί τελικά, η μεγαλύτερη τέχνη απ’ όλες είναι να αγαπάς τους ανθρώπους. Κι από μία τόσο δα μικρή πράξη ξεκίνησε όλη μας η ιστορία. Το PEDIASIS οραματίζεται έναν κόσμο για όλα τα μικρά παιδιά που το έχουν ανάγκη, όπου όλοι οι άνθρωποι των τεχνών θα ενώνουν την αγάπη τους και με τη συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στην ίαση τους. Το όνομα της κοινωνικής μας δράσης δημιουργήθηκε από τις λέξεις παιδί και ίαση με έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σκοπός:
Η υποστήριξη και η βοήθεια στην ίαση των παιδιών, μέσω της τέχνης και η διατήρηση της δημιουργικότητας τους καθώς μεγαλώνουν. Αγκαλιάζουμε όλους τους μικρούς ήρωες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες παιδιών μεταξύ των ηλικίων 4-14 ετών.
Οι μικροί ήρωες:

Οι ευπαθείς ομάδες παιδιών ηλικίας 4-14 ετών:

Παιδιά που μάχονται με την επάρατη νόσο και τις παιδικές ασθένειες.
Παιδιά μονογονεικών οικογενειών.
Παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Παιδιά που κατοικούν/φιλοξενούνται σε χώρους κοινωνικών ιδρυμάτων.
Το Δίκτυο των καλλιτεχνών:

Pediasis 2

Καλλιτεχνικοί/Δημιουργικοί χώροι, οργανισμοί, ομάδες, άτομα που μπορούν να υποστηρίξουν τις δράσεις:

Ηθοποιοί.
Μουσικοί – Τραγουδοποιοί.
Καλλιτέχνες Χειροτεχνίας – Κουκλοθεάτρου.
Χορευτές.
Γλύπτες – ζωγράφοι.
Λογοτέχνες.
Δωρεάν διάθεση εισητηρίων από παιδικά θέατρα.
Αξιοποίηση χώρων κοινωνικών ιδρυμάτων για καλλιτεχνικά δρώμενα παιδιών.
Official Logotype-01

Μπες τώρα στο www.pediasis.org, δήλωσε συμμετοχή στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να μπεις στο δίκτυο των καλλιτεχνών που στηρίζουν τις δράσεις μας!
Μοιράσου τη σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/Pediasis
Μοιραζόμαστε τη τέχνη, μοιραζόμαστε τη ζωή!!