DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Η TEATRO Productions, παρουσιάζει τη δημιουργική ομάδα της θεατρικής παράστασης, Το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Theatro Productions Ellinikos Kosmos

Η TEATRO Productions, παρουσιάζει τη δημιουργική ομάδα της θεατρικής παράστασης,
Το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ένα από τα πιο σπουδαία έργα της κλασικής δραματουργίας,
από την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, που θα μας κρατήσει συντροφιά, όλο το καλοκαίρι,
στο Αίθριο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ελληνικός κόσμος στον Ταύρο.

 

Ερρίκος Μπελιές, Μεταφραστής
O Γαλλικής καταγωγής ποιητής, λογοτέχνης και μεταφραστής γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Έχει εκδώσει έξι (6) ποιητικές συλλογές, 28 πεζογραφήματα και 311 θεατρικά έργα.

Φωτεινή Μπαξεβάνη, Σκηνοθέτης
Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Φ. Νάκας (πιάνο, τραγούδι, ενορχήστρωση, σύνθεση για το θέατρο και τον κινηματογράφο). Είναι φοιτήτρια του τμήματος κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ. Επαγγελματικά από το 1992 έως σήμερα συμμετείχε στο θέατρο σε περισσότερες από πενήντα παραστάσεις ως ηθοποιός, συνθέτης και σκηνοθέτης. Υπήρξε βοηθός γνωστών συνθετών και σκηνοθετών. Επίσης, έχει παίξει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και έχει υπογράψει την πρωτότυπη μουσική ταινιών και σίριαλ. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ και του Εθνικού Θεάτρου. Το 2008 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία “faos-music” με σκοπό την έκδοση πρωτότυπης μουσικής για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την jazz. Η πρώτη της προσωπική σκηνοθεσία ήταν το Prime Numbers του Γ. Σκαραγκά στη Νέα Υόρκη (Greek Cultural Center). Επόμενες σκηνοθεσίες: Ντον Τζιοβάννι του Μότσαρτ (Όπερα Θεσσαλονίκης), Στη Ντενεκεδούπολη της Ε.Φακίνου και Ο Μορμόλης του Ρ.Χάχφελντ (ΚΘΒΕ), Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη Ζούγκλα του Γ.Σκαραγκά (Εθνικό Θέατρο).
Πρόσφατες θεατρικές παραστάσεις: Ο γύρος του θανάτου του Θ.Κοροβίνη (σκην. Ν.Μαστοράκη), Μαντάμ Σουσού του Δ.Ψαθά (σκην. Γ.Αρμένη), Λωξάντρα της Μ. Ιορδανίδου σε θεατρική διασκευή Α. Δήμου και σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη (ΚΘΒΕ). Ενδεικτικές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές: Εγκλήματα, Απόστολος και μόνος, Γοργόνες, Το κόκκινο δωμάτιο, Φάε τη σοκολάτα σου, Είσαι πολύ αλήτης τελικά, Εν Ιορδάνη, Mαμά και γιος κ.ά. Κινηματογραφικές: Η κόρη του Ρέμπραντ (πρεμιέρα φθινόπωρο 2014), Beautiful People και Αυτή η νύχτα μένει (Ν. Παναγιωτόπουλος), Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (Γ. Σμαραγδής), Zητείται ψεύτης (Ι. Μιχαηλίδης), Uranya (Κ. Καπάκας), Η χορωδία του Χαρίτωνα (Γ. Καραντινάκης), Λουκουμάδες με μέλι (Ο. Μαλέα), Το όνειρο του σκύλου (σκην. Α. Φραντζής), Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο (σκην. Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππας), κ.ά.

Θάνος Μικρούτσικος, Συνθέτης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις µουσικές σπουδές του σε µικρή ηλικία στη Φιλαρµονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο. Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηµατικό Τµήµα του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ενώ παράλληλα µελέτησε αρµονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση µε τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου. Ασχολήθηκε µε όλα σχεδόν τα είδη της µουσικής. Έχει γράψει όπερες, συµφωνική µουσική, µουσική δωµατίου, µουσική για το θέατρο και τον κινηµατογράφο, πειραµατική µουσική. Παράλληλα ένα µεγάλο µέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού µε εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους ελλήνων και ξένων ποιητών. Έχει ηχογραφήσει δεκάδες LP και CD συνεργαζόµενος µε αρκετές δισκογραφικές εταιρίες. Έχει συνεργαστεί µε πολλούς έλληνες και ξένους σκηνοθέτες γράφοντας µουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσµο. Το 2002 τιµήθηκε για τη µουσική του στο θέατρο µε το βραβείο ∆ηµήτρης Μητρόπουλος από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο). Έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του µουσικού θεάτρου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συµµετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ µουσικής.

Οδυσσέας Ιωάννου, Στιχουργός
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Πέρασε από σχολείο, Πανεπιστήμιο, ωδείο, στρατό, για να καταλήξει στο ραδιόφωνο, κάνοντας καθημερινή εκπομπή επί 22 χρόνια, κάθε απόγευμα 6-8, στον «902 Αριστερά στα FM» και στον «Μελωδία 99.2», του οποίου υπήρξε διευθυντής από το 2000 έως το 2010. Γράφει σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1986. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία, διηγήματα, χρονογραφήματα, βιογραφίες.  Έχει συνεργαστεί ως στιχουργός με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρη Μητροπάνο, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Τσακνή, Γιώργο Ανδρέου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Χρήστο Θηβαίο, Μίνωα Μάτσα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργο Σταυριανό, Κώστα Λειβαδά, Βασίλη Λέκκα, Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώτα Νέγκα, Παντελή Θαλασσινό, Νίκο Ζούδιαρη, Γιάννη Κούτρα, Γιάννη Χαρούλη, Γιώργο Μεράντζα, Μάριο Φραγκούλη κ.ά.

 Ρίτα Αντωνοπούλου, Τραγουδίστρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με μεγάλη αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι ξεκινά τα πρώτα της μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού στην ηλικία των 18 ενώ παράλληλα σπουδάζει Γραφιστική, στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών της Αθήνας. Σπουδάζει ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά) και ξεκινά να δουλεύει σε μικρές μουσικές σκηνές στην Αθήνα με διάφορα σχήματα ερμηνεύοντας τραγούδια ελλήνων συνθετών.

Σε ηλικία 20 ετών ξεκινά τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορα γκρουπς παρουσιάζοντας προγράμματα βασισμένα στο ξένο ρεπερτόριο αυτή τη φορά (Ροκ, τζαζ, φανκ κτλ) στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα το 2000 ξεκινά η συνεργασία της με το Μίμη Πλέσσα, η οποία διαρκεί 2 χρόνια και συμμετέχει σε όλες τις συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις του συνθέτη.

Αμέσως μετά παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής και τραγουδιού με το Σταμάτη Κραουνάκη από όπου ο συνθέτης την επιλέγει για να γίνει μέλος της μουσικοθεατρικής του ομάδας Σπείρα Σπείρα. Παραμένει στη Σπείρα για 2,5 χρόνια συμμετέχοντας στις παραστάσεις «Μπιμπερό», «On the road» και στα «Χορικά : Αιωνία θητεία στο κάλλος», παράσταση που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2006. Συμμετέχει στο cd «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», της ομότιτλης ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη.

Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με το συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο ο οποίος μετά από οντισιόν της προτείνει συνεργασία για τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, δίπλα στον ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και όλο το καλοκαίρι του 2007 με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Θάνος Μικρούτσικος συστήνει την Ρίτα Αντωνοπούλου στο κοινό με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Για φωνή και ορχήστρα» η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη διασκευασμένα από τον ίδιο μόνο για έγχορδα και πνευστά. Η δουλειά ηχογραφείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ.

Συνεχίζοντας τις ζωντανές τους εμφανίσεις στο Μύλο της Θεσσαλονίκης με την προσθήκη στο σχήμα του Μανώλη Μητσιά και μετά από καλοκαιρινές περιοδείες καταλήγουν στη Σφεντόνα κλείνοντας έτσι τον κύκλο αυτό στις αρχές του 2008. Η Ρίτα Αντωνοπούλου συνεχίζει τη συνεργασία της με το Μανώλη Μητσιά μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού του 2008.

Το Σεπτέμβριο την προσκαλούν για μια συναυλία στην Ολλανδία όπου παρουσιάζει αποκλειστικά τραγούδια του Έλληνα συνθέτη. Γυρνώντας ξεκινά την ηχογράφηση της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Πάμε ξανά απ’ την αρχή» σε συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, η οποία κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παράλληλα με την έναρξη των εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου δίπλα στο συνθέτη και στο Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Η συγκεκριμένη συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα ενώ παράλληλα η ίδια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη νέα δισκογραφική δουλειά καθώς και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων συνθετών.

Αλέκος Αναστασίου, Φωτιστής
Σπούδασε ηλεκτρονικά και κινηματογράφο. Από το 1984 εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ως διευθυντής φωτογραφίας έχει συνεργαστεί σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, για τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, καθώς και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ. Από το 1990 εργάζεται και στο θέατρο ως σχεδιαστής φωτισμών. Έχει συνεργαστεί σε 350 θεατρικές παραγωγές, σε παραστάσεις που δόθηκαν σε θέατρα της Αθήνας, από κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, και σε φεστιβάλ θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με το βραβείο κοινού για το περιοδικό Αθηνόραμα. Με το ΚΘΒΕ έχει συνεργαστεί στις παραστάσεις: Aρκαδία του Τ. Στόπαρντ, Ήταν όλοι τους παιδιά μου του Α. Μίλλερ (2006), 'Δον Κάρλος' του Φ. Σίλλερ (2007), όλες σε σκηνοθεσία Κ. Αρβανιτάκη, καθώς και στις παραστάσεις: 'Βασιλιάς Ληρ' (σκην. Σ. Λιβαθινός, 2009) και 'Αντιγόνη' (σκην. Τ. Ράτζος, 2009).

Σταύρος Λίτινας, Σκηνογράφος / Κινησιολόγος
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Ασχολήθηκε με το χορό σε ηλικία 10 ετών και χόρεψε 12 χρόνια με την ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου και Αθήνας. Σολίστ του κουβανέζικου συγκροτήματος A. DONNER. Σολίστ και guest artist της flamenco ομάδας DANZA NOVENTA στις παραστάσεις TABLAO FLAMENCO I & II, CARMEN, BLOOD WEDDING και RITMO. Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας ARROYO NUEVO. Σολίστ της ομάδας στις παραστάσεις TANGUEDIA, AMOR DE UNA NOCHE, DISCORDIA DE ANDALUCIA, ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ, VIBRACIONES DE FLAMENCO, CUERPO Y ALMA, VIENTO DEL SUR. Χορογράφος και σκηνοθέτης των παραστάσεων TANGUEDIA, AMOR DE UNA NOCHE, DISCORDIA DE ANDALUCIA, CUERPO Y ALMA, VIENTO DEL SUR, ARROYO-10 AÑOS, COLORES DE OTOÑO, ARENA, ENSAYO, VERDE, CANDELA, ΔΕΙΠΝΟ GOURMET? βασισμένο στο μυθιστόρημα του C. Malaparte “ΤΟ ΔΕΡΜΑ”. Έχει εμφανισθεί ως ηθοποιός με το ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ στο έργο “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.ΤΟΜΗ”, σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Έκανε την κίνηση στο “ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ”, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ). Χορογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της flamenco εκδοχής του έργου ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ  του August Strindberg που απέσπασε 17 εξαιρετικές κριτικές. Στην παράσταση επιμελήθηκε ο ίδιος τη μουσική, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια.

Πάνος Αλμπάνης, Ενδυματολόγος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ναυτιλιακά στο London Metropolitan University και ενδυματολογία και θεατρικό κοστούμι στο Central Saint Martins College. Εργάζεται ως ενδυματολόγος από το 2010. Έχει επιμεληθεί τις παραστάσεις: 50 χρόνια έρωτας (σκην. Α. Καλογρίδης), Brains Paths (σκην. Σοφία Ιόλη Μουντά) - Πάττυ Χύμα (σκην. Α. Καλογρίδης - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), I will survive (σκην. Γιάννης Σαρακάτσανης). Fashion editorials του έχουν δημοσιευτεί τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα περιοδικά μόδας. Έχει επιμεληθεί την εκπομπή Π.Ε.Δ.Ε.Σ και το Happy Day στην τηλεόραση του Alpha.

Γιάννα Μαρματάκη, Make up Artist
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από μουσικό γυμνάσιο και λύκειο, συνέχισε με σπουδές στο μακιγιάζ και το μακιγιάζ ειδικών εφέ. Εργάζεται ως μακιγιέζ στην τηλεόραση, το θέατρο, τη διαφήμιση και τον κινηματογράφο (Το Κακό, και το κακό, το 1+2 Χαρισμα, θεατρο.

Έφη Λιάλιου, Βοηθός Σκηνοθέτη

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (2005), και στο Kingston University of London (Ψυχολογία -Κοινωνιολογία). Συμμετείχε στις παραστάσεις: Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα Γ.Σκαραγκά - σκην.Φ.Μπαξεβάνη (Εθνικό Θέατρο), Ειρήνη του Αριστοφάνη - σκην. Σ. Χατζάκη, Ο Μορμόλης του Ρ.Χάχφελντ -σκην. Φ. Μπαξεβάνη (βοηθός σκηνοθέτη), Μαντάμ Σουσού του Δ.Ψαθά - σκην. Γ. Αρμένη, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται Σ. Μελά - σκην. Γ. Κωνσταντίνου (ΚΘΒΕ). Επίσης, Ο ύμνος στους θεούς ας πάει μουσική παράσταση για τον Μ. Χατζιδάκι (σκην. Α. Καραγιαννοπούλου - Θέατρο Τέχνης ), 9η Αναβίωση αρχαίων και εορτών (σκην. Π. Οικονομοπούλου - Λύκαιο Όρος), Απόπειρες κατά της ζωής της M.Crimp (σκην. A. Καραγιαννοπούλου - Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση), The Game (σκην. Β. Χρυσανθόπουλος - Μ. Μπουζιούρη - Θέατρο Βικτώρια), Θαΐς Μassenet (σκην. A. Bernard - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Τηλεοπτικές σειρές: Ιωάννα της καρδιάς, Γητευτής, Οικογένεια Βλάπτει. Συμμετείχε στην κινφ/κή ταινία Παράδεισος του Π. Φαφούη.

Δημήτρης Σιγανός, Βοηθός Σκηνοθέτη

Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά, Μουσική (Πτυχίο ακορντεόν), Κομμωτική. Είναι τελειόφοιτος της δραματικής σχολής Ν.Ε.Θ. του Γιώργου Αρμένη. Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια υποκριτικής αρχαίου δράματος και κινηματογράφου. Συμμετείχε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στην ζούγκλα του Γ.Σκαραγκά -σκην. Φ.Μπαξεβάνη (βοηθός σκηνοθέτη και σε αντικατάσταση στο ρόλο του Σιρχάν). Συνεργάστηκε με το ΝΕΘ του Γ. Αρμένη στην μουσικοθεατρική παράσταση Βουβός κινηματογράφος – Αφιέρωμα στον Τσάρλυ Τσάπλιν, και Εφτά λογικές απαντήσεις, σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Λ. Αργυρόπουλου. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Σχεδόν Ποτέ (ΕΤ1) του Ν.Περάκη. Στην ταινία μικρού μήκους Πέρα και Πάνω της Α. Χαμηλού ως βοηθός σκηνοθέτη και έλαβε μέρος στις μεγάλου μήκους ταινίες: Wednesday της Μ.Καρβουνίδου και Η κόρη του Ρέμπραντ του Ν.Παναγιωτόπουλου. Επίσης για δέκα χρόνια έχει εργαστεί με την ιδιότητα του κομμωτή στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της μόδας.

Χάρης Θεοδωρίτσης, Βοηθός Σκηνογράφου

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε αρχιτεκτονική BSc (Hons) στο Portsmouth University και Prof. Dip. στο East London University έκανε μεταπτυχιακή μελέτη MSc στο Landscape Architecture και αποφοίτησε το 2011. Έχει εργασθεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία όπως Ζέππος - Γεωργιάδη αρχιτέκτονες, Νίκος Λυκούρεσης και συνεργάτες, Διονύσης Ζαφείρης μελέτη-κατασκευή. Από το 2013 συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Αμαλία Συμεωνίδου στο AS-DESIGN GROUP.  

Γιώτα Δενδρινού, Βοηθός Ενδυματολόγου

Η Γιώτα Δενδρινού εργάζεται ως βοηθός ενδυματολόγου από το καλοκαίρι του 2013. Έχει φοιτήσει με υποτροφία στο Fashion Workshop by Vicky Kaya, στο τμήμα του fashion styling. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική στο περιοδικό Marie Claire και συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες σε πολλά και ενδιαφέροντα projects, όπως κατασκευή βιτρινών για την TOMS Greece ως τη δημιουργία ενός κοσμήματος, σε συνεργασία με την ιστορική βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας Μέντης. Μετά την αποφοίτηση της ολοκλήρωσε την πρακτική της στην τηλεοπτική εκπομπή “ΠΕΔΕΣ” και από τότε συνεργάζεται με τον ενδυματολόγο Πάνο Αλμπάνη σε editorials, διαφημιστικές καμπάνιες, κτλ. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Οι ηθοποιοί

Κατερίνα Λέχου
Γεννημένη στην Αθήνα. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Στο θέατρο έχει δουλέψει στο Θέατρο Τέχνης, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο του Νότου, στο Δημοτικό Πάτρας κ.ά. σε παραστάσεις όπως Το πάρκο, Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι, Ιφιγένεια εν Ταύροις, Αγών, Το Καρναβάλι του Έρωτα, Αλίμονο στους Νέους, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Το τέλος μιας σχέσης, Τρωάδες, Κίτρινα γάντια, Τέλος Καρναβαλιού, Η ζήλεια σε τρία fax, Ο φυλακισμένος  της διπλανής πόρτας, Χάρτινα λουλούδια, Όλα για τη μητέρα μου. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους για τον κινηματογράφο. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση. Ενδεικτικά: Παράθυρο στον ήλιο, Χαμένη άνοιξη, Τζιβαέρι, Είσαι το Ταίρι μου, Ευτυχισμένοι μαζί, Το Νησί, κ.α. Έχει κάνει επίσης guest σε σειρές όπως Εκείνες κι εγώ, Εγκλήματα, Safe Sex, Εντιμότατοι Κερατάδες, 504 χλμ βόρεια της Αθήνας κ.ά.

Τάσος Ιορδανίδης
Γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στο Θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του σε σκην. Ζωής Ζάννα, στο Βρώμικες Ιστορίες σε σκην. Νίκου Δαφνή, Δάσος σε σκην. Γρηγόρη Καραντινάκη, Ο Συλλέκτης σε σκην. Γιάννη Βούρου, Συλλέκτης  σε σκην. Γιώργου Κιμούλη, Ιδιωτικές Ζωές σε σκην. Πέτρου Φιλιππίδη, Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά  σε σκην. Θάλειας Ματίκα, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην  σε σκην. Γιώργου Μιχαλακόπουλου. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Δύο γυναίκες χορεύουν, Το σπίτι του Φρανκεστάιν, Τερατώδη Προβλήματα. Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Β’ Σκηνής του Θεάτρου Άλμα από το 2009 μέχρι το 2012, ενώ έκτοτε κατέχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Άνεσις. Από το 2013, συνεργάζεται με την εταιρία παραγωγής TEATRO και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της θεατρικής σκηνής Ιλίσια-Βολανάκης.

Θοδωρής Κατσαφάδος
Γεννήθηκε στη Μάνη και είναι απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου Βεάκη. Ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο με τον Πλούτο του Αριστοφάνη το 1973, και μετά στον Θίασο Χατζίσκου–Νικηφοράκη, Το λιοντάρι το χειμώνα, Παπαφλέσσας, Ερωτόκριτος, Φορτουνάτος, Φοιτηταί, Τοπικός Παράγων, Η τύχη της Μαρούλας, Κατσούρμπος. Την περίοδο 1980-1982 κοντά στο Μάνο Κατράκη, Χ. Λέοναρντ «Ντα». Από το 1982 μέχρι το 2012 είναι βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου και έπαιξε στα έργα: Πλούτος, Αυλή των θαυμάτων, Ειρήνη, Αίας, Ληστές, Κρεατομηχανή, Αγριόπαπια, Βάκχες, Επικίνδυνο παιχνίδι, Κιλελέρ, Βάτραχοι, Οιδίπους Τύραννος, Πέρσες, Βρυκόλακες, Αντιγόνη, Αρσενικό – θηλυκό, Η τρέλα του Γεωργίου του Γ, Νεφέλες, Ο έμπορος της Βενετίας, Αχαρνείς, Εκκλησιάζουσες κ.ά. Στο θέατρο Πάτρας, Άμλετ, Νύχτα καρναβαλιού, Ιφιγένεια η Εν Ταύροις (Φεστιβάλ Αθηνών) Δαιμονισμένοι, Το Κλουβί με τις Τρελλές, Το δείπνο, Το Σπίτι, Ο Επιθεωρητής , La Nonna. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Κάρολος Κουν» για το 2001. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τ. Μουζενίδη, Αλ. Σολωμό, Γ. Σεβαστίκογλου, Κ. Μιχαηλίδη, Γ. Μιχαηλίδη, Αν. Βουτσινά, Ν. Χατζίσκο, Κ. Μπάκα, Δ. Χρονόπουλο, Στ. Φασουλή, Β. Παπαβασιλείου, Μ. Μπούχλη, Λ. Βογιατζή, Μ. Λυμπεροπούλου, Κ. Τσιάνο, Ν. Κοντούρη, Δ. Έξαρχο, Γ. Ρεμούνδο, Ν. Χαραλάμπους, Γ. Χριστοδουλάκη, Σ. Παπαδάκη, Κ. Αποστόλου, Χ. Ούβε Χάουζ, Ρ. Μουζενίδου, Κ. Αντωνιάδου, Γ. Χαραλαμπίδη, Λ. Κωστόπουλο, Αν. Θωμόπουλος, Ν. Διαμαντή, Κ. Δαμάτη, Γ. Ιορδανίδη, Β. Νικολαΐδη, Ασ. Τομπούλη, Π. Σκουρολιάκο, Αντ. Καλογρίδη, Ελ. Παπακωνσταντίνου κ.ά. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Ricordimi  (σκην. Στέλλα Θεοδωράκη), Μακαρισμοί  (Σκην. Αριστοτέλης Μαραγκός), Eyjafjallajokull  (Le Volcan) σκηνοθεσία Alexandre Coffre, Promakhos (σκην. Coerte & John Voorhees). Στην Τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Το νησί, Κλεμμένα όνειρα, Τρίτος νόμος, Μαύρα μεσάνυχτα, Τυφλόμυγα, 10η Εντολή, Οι μάγισσες της Σμύρνης, Ελισάβετ Μαρτινέγκου, Μη φοβάσαι τη φωτιά, Η σκιά του χρήματος, Ασημένιο δηνάριο, Αθώος ή ένοχος, Μπελάδες για δύο, Η μαύρη Χρυσαλίδα, Παράθυρο στον ήλιο, Η δίκη του μεσημεριού, κ.ά.

Σοφία Φαραζή
Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις, Παρωδύσσεια και Μικρός Πρίγκιπας σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, Υψιπύλη, Τα Τέσσερα Πόδια του Τραπεζιού, Ο Θρήνος, Εκάβη και Ο Χάσης σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου, 3 Φορές Γυναίκα, Το Τρέντυ θα Χτυπήσει 3 Φορές, Το Κλουβί με τις Τρελές και Όθων και Ποθούλα σε σκηνοθεσία Σ. Φασυλής), Το Κελεπούρι (σκην. Π. Φιλιππίδη), Ωχ! Τι Κόσμος Γιαγιά (σκην. Θάλεια Ματίκα), Το Σπίτι του Φρανκενστάιν (σκην. Τ. Ιορδανίδης). Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές Μη Μου Λες Αντίο, Δυο Μέρες Μόνο, 7 Θανάσιμες Πεθερές, Big Bang και Λίτσα.Com. Συμμετείχε στην κιν/φική ταινία «180 Μοίρες» του Ν. Δημητρόπουλου. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα Μια Φορά και Ένα Λεπτό (σκην. Μ. Κουγιουμτζή) και Το Τέλος του Παιχνιδιού (σκην. Ν. Δημητρόπουλου).
Αντίνοος Αλμπάνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Σπούδασε, επίσης, κλασική μουσική στο ΕυβοΪκό Ωδείο Χαλκίδος από το 1989 ως το 2000. Έπαιξε στις παραστάσεις: Θέατρο Τέχνης: Μια φορά κι ένα… λεπτό, σκην. Μ.Κουγιουμτζής, Ο Ύμνος στους Θεούς ας πάει, σκην. Α.Καραγιαννοπούλου, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, σκην. Δ.Δεγαϊτης. Εθνικό Θέατρο: Το Βλέμμα του Μελαψού Άντρα, σκην. Σ.Λιβαθινός, Το Τρίτο Στεφάνι, σκην. Σ.Φασουλής. Στο Ελεύθερο Θέατρο: Μια Νύχτα με τον Σαίξπηρ, σκην. Α.Καλογρίδης, Ως το Τέλος, σκην. Χ. Θεοδωρίδης, I Will Survive, σκην. Γ. Σαρακατσάνης, Αυτό το Παιδί, σκην. Φ.Λύτρα, Ο Γυάλινος Κόσμος, σκην. Κ. Ευαγγελάτου, Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, σκην. Γ. Κακλέας, Τρωικός πόλεμος, σκην. Σ. Σπυράτου. Κιν/φος: Νήsos, σκην. Χ.Δήμας, 45 m², σκην. Σ.Τζίτζης, Κανένας, σκην. Χ. Νικολέρης, Το Τανγκό των Χριστουγέννων, σκην. Ν. Κουτελιδάκης. Τηλεόραση: Δυο Μέρες Μόνο, Λούφα και Παραλλαγή, Άγρια παιδιά, Ο 3ος Νόμος κ.α.

Άγγελος Μπούρας
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης (1999). Στο Θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Θ. Μοσχόπολο, Στ. Παυλίδη, Ε. Τσολακίδη, Μ. Κωνσταντάρου, Λ. Βογιατζή, Μ. Λυμπεροπούλου, Γ. Μπέζο, Κ. Τσιάνο, Θ. Γκόνη, Θ. Μουμουλίδη, Π. Φιλιππίδη, Σπ. Παπαδόπουλο, Ν. Μαστοράκη, Σπ. Ευαγγελάτο, Β. Παπαβασιλείου, σε έργα των Λ. Αναγνωστάκη, K. Kambell, Γκ. Μπύχνερ, Άκη Δήμου, Γρ. Ξενόπουλου, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Γ. Ξανθούλη, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Μπ. Μπρεχτ, Φ. Ντοστογιέφσκι, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Γκολντόνι, Α.Ρ. Ραγκαβή, Γκογκόλ. Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τους Π. Κοκκινόπουλο, Α. Μορφονιό, Γρ. Πετρινιώτη, Β. Τσελεμέγκο, Δ. Αρβανίτη. Το 2011-12 εμφανίστηκε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Cabaret Βερολίνο Παρίσι, να θυμάσαι τι ξεχνάς, σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη. Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει δουλέψει με τους Μ. Κωνσταντάτου, Γ. Μπέζου και Π. Φιλιππίδη.

Παναγιώτης Παναγόπουλος  
Απόφοιτος του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας και το ελεύθερο θέατρο. Έχει παίξει παραστάσεις των Θύμιου Καρακατσάνη, Μίνου Βολανάκη, Θωμά Μοσχόπουλου, Μίμη Κουγιουμτζή, Κώστα Τσιάνου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Δημήτρη Οικονόμου, Νίκου Μαστοράκη, Γεωργίας Μαυραγάνη, Νικαίτης Κοντούρη, Δημήτρη Δεγαΐτη, Κυριάκου Κατζουράκη, Νίκου Χατζόπουλου, Θανάση Σαράντου, Θοδωρή Γκόνη, Δημοσθένη Παπαδόπουλου, Στάθη Λιβαθινού. Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις στην Ερασιτεχνική ομάδα Άνοιξης και στο Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου “Το Σπίρτο”. Έχει εμφανιστεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Έχει γράψει τα εξής έργα που έχουν ανέβει σε Αθηναϊκές σκηνές:  Ζητούνται νέοι και νέες, 314, Να πιούμε άλλο ένα ή να φύγουμε;, Του δρόμου, Ένα μάτσο βιόλες. Διασκεύασε και σκηνοθέτησε το Σε φιλώ Χέρμπερτ του Χέρμπερτ Άχτερνμπους. Το 2013 στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του ΥΠΠΟ, κέρδισε το πρώτο Κρατικό βραβείο με το έργο Η ντουλάπα.

Ευθύμης Ζησάκης
Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1986 στην Αθήνα. Για χάρη της υποκριτικής, εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της L'Aquila της Ιταλίας, και επιστρέφοντας στην Αθήνα εισήχθη στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στις εξής θεατρικές παραστάσεις: Κόλαση (σκην. Romeo Castellucci - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2009), Άμλετ (σκην. Marcel Top), Κρήτες του Ευριπίδη (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος), Μέδουσα (σκην. Θωμά Μοσχόπουλου - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011), Πάττυ Χύμα (σκην. Αντώνη Καλογρίδη - 3ο Low Budget Festival), Audition (σκην. Αλέξανδρου Ρήγα), Το σπίτι του Φρανκενστάιν (σκην. Τάσου Ιορδανίδη), Λεωφορείον ο Πόθος (σκην. Γιώργου Γαλλιά). Το 2013 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα Το Αμάρτημα της Μητρός μου.

Δημήτρης Διακοσάββας
Γεννήθηκε στη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ το 1998. Συμμετείχε σε περισσότερες από 40 παραστάσεις στο θέατρο συνεργαζόμενος με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και στο ελεύθερο, έχοντας πάρει μέρος πολλές φορές στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχει παίξει στα έργα : Ιππής, Στη Ντενεκεδούπολη, Ο Γύρος του Θανάτου, Ο Μορμόλης, Μικρά Διονύσια, Βασιλιάς Ληρ, Το Όνειρο του Χάιμε, ο Μόγλης, Βαβυλωνία, Ο Προεστώς του χωριού, Δράκος, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Ράφτης κυριών, Ο Φιλάργυρος, Τρωάδες, Το χαμένο πρόσωπο της Φλώρας Νισίμ, Το κιβώτιο, Ο Φάτσερ στις πόλεις, Κεκλεισμένων των θυρών, Αντιγόνη, Αχαρνής, Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν, Ο οίκος του Μπάτλερ, Τα ελάφια και οι κατάρες, Ο Αρχοντοχωριάτης, Η ωραία Ταϊλάνδη, Ειρήνη, Ιβάνοφ, Ντόλλυ!, Μας συγχωρείτε κύριε Σαίξπηρ, Ο Επιθεωρητής, Λυσιστράτη, Το αθάνατο νερό, Μια κωμωδία, ΑριστοFUNης, Η Ισαβέλλα, Τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Σ. Φασουλή, Σ. Λιβαθινό, Γ. Καραντινάκη, Φ. Μπαξεβάνη, Γ. Ρήγα, Δ. Αβδελιώδη, Γ. Κιουρτσίδη, Ν. Μαστοράκη, Γ. ιορδανίδη, Π. Μιχαηλίδη, Μ. Άβκιραν, Γ. Καλαϊτζή, Τ. Ράτζο, Π. Ζηβανό, Γ. Αρμένη, Γ. Καραχισαρίδη, Γ. Κιμούλη, Π. Δανελλάτο, Γ. Ρήγα, Κ. Σπανού, Κ. Νταλιάνη, Γ. Διαμαντόπουλο, Β. Νικολαΐδη, Γ. Ρεμούνδο, Ν. Διαμαντή, Σ. Χατζάκη. Στη τηλεόραση έπαιξε στο Δις μαδιάμ (Αnt1), στο Κομισθή ειδήσεων και στα Θεατρικά μονόπρακτα (ΕΤ-1).

Τερέζα Γριμάνη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη στη Δραματική Σχολή του Lee Strasberg και συμμετείχε στο Master Class (LAByrinth Theater). Συμμετείχε στις εξής παραστάσεις: Βάκχες (Νίκος Παροίκος), Carmilla's Kiss (Underwater Theater), Lysistrata Hundred (B. Einhorn), Medea (M. Rau), Prime Numbers (Φωτεινή Μπαξεβάνη), The Shuts (LAByrinth Theater), The Trees Die Standing (G.C.P. Theater), Iphigenia (Symphony Space), Trojan Women (G.C.P. Theater), 12 Little Indians (E. Alexiou), Lysistrata (M. Zira), The Line (13 Repertory Theater), Orpheus Descending (Cherry Lane Theater), Το Μυστικό του Βασιλιά (Θ. Ματίκα- Θέατρο Άνεσις), Το Δέρμα (Ελ. Παπακωνσταντίνου- Βυρσοδεψείο), Ωχ Τι Κόσμος Γιαγιά (Θ. Ματίκα- Θέατρο Λαμπέτη) και Αλμανάκ (Π. Δεντάκης- Θέατρο Τέχνης).