DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στην Ιωάννα Μορένα, μια νέα και όμορφη κοπέλα που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας

 

Iwanna Morena13

Συνέντευξη στην Ιωάννα Μορένα
Από τον Βασίλη Χάγιο

Η Ιωάννα Μορένα είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας.
Σε συνέντευξη της στο diaskedasi.info, μίλησε για τα όνειρα της, τα επαγγελματικά της σχέδια και τις φιλοδοξίες της για το μέλλον.

Iwanna Morena14Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με το χώρο της μόδας;
Δεν υπήρχε συγκεκριμένη αφορμή. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να στήνομαι μπροστά στον καθρέφτη, να δοκιμάζω ρούχα, να βλέπω fashion shows στη τηλεόραση και να διαβάζω περιοδικά μόδας. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το ερέθισμα. Ίσως επειδή η μητέρα μου ήταν πάντα καλοντυμένη και μου άρεσε αυτό, ήθελα και εγώ να ντύνομαι έτσι. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που με οδήγησε στο χώρο της μόδας, απλά έβγαινε από μέσα μου.

Τι σας γοητεύει περισσότερο στο χώρο αυτό; Ποιες δυσκολίες συναντά ένα νέο μοντέλο;
Περισσότερο με γοητεύει το ότι η μόδα αλλάζει συνέχεια και μας μαγεύει, μας εντυπωσιάζει. Μπορεί να βγουν νέα πράγματα στη μόδα που ούτε καν τα φαντάζεσαι. Υπάρχει αλλαγή, η συνέχεια του καινούργιου, η αίσθηση ότι μπορεί να μην είσαι κάθε μέρα ο ίδιος. Μπορείς να αλλάζεις ρούχα και να αγοράζεις καινούργια και αυτό να ανεβάζει την ψυχολογία και τη διάθεση σου. Τέλος με γοητεύει πολύ και η δημιουργικότητα που υπάρχει στο χώρο. Όσον αφορά τις δυσκολίες, η αλήθεια είναι ότι είναι πολλές και ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης. Ένα νέο μοντέλο δηλαδή συναντά αρκετές δυσκολίες. Δεν υπάρχουν πολλές δουλειές, τρέχεις και μπορεί να απογοητευτείς από τις απορρίψεις λόγω ανταγωνισμού. Πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, αλλά με εντυπωσιάζει αυτός ο χώρος παρά τις δυσκολίες που έχει. Η μόδα είναι κάτι το μοναδικό.

Μιλήστε μας για την πορεία σας μέχρι τώρα στο χώρο της μόδας.
Έχω ξεκινήσει από τα δεκαπέντε μου, είχα πάει τότε στη Θεσσαλονίκη στο Top Class (Πρακτορείο Μοντέλων) και εκεί έκανα τα πρώτα μου δειλά βήματα με κάποιες φωτογραφήσεις και επιδείξεις μόδας. Αργότερα, όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές, μπήκα σε νέα πρακτορεία και ασχολήθηκα με περισσότερα πράγματα. Έκανα μαθήματα, όσον αφορά τη μόδα, δηλαδή κινησιολογία και συμπεριφορά μοντέλου. Οι μεγάλες συνεργασίες ξεκίνησαν όταν ήρθα στην Αθήνα. Συμμετείχα σε video clips, έκανα φωτογραφήσεις για διάφορες εταιρίες, όπως την εταιρία Cooligan του Γιάννη Σβίγγου, την εταιρία Lora and Elen, οι οποίες είναι σχεδιάστριες μόδας και είναι πολύ καλές. Έχω κάνει φωτογραφήσεις για τα Linea Beauty και τη Chanel, καθώς και για τα Charlie και ελπίζω να συνεχιστεί όλο αυτό. Πιστεύω ότι έχω κάνει καλές συνεργασίες μέχρι στιγμής και ελπίζω να έρθουν και άλλες.

Iwanna Morena11 Iwanna Morena6

Ποιους θεωρείτε πρότυπα στο χώρο της μόδας;
Όσον αφορά σχεδιαστή μόδας, το πρότυπο μου είναι ο Marc Jacobs, για μένα είναι ο καλύτερος, ο πιο δημιουργικός με μεγάλη φαντασία και πάντα εντυπωσιάζει με τις επιδείξεις του. Όσον αφορά μοντέλο, το πρότυπο μου είναι η Naomi Campbell.

Δίνονται ευκαιρίες στα νέα μοντέλα;
Δίνονται ευκαιρίες, αρκεί να ξέρεις να το κυνηγάς, να το προσπαθείς και να έχεις γερό στομάχι, γιατί δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν. Αν το κυνηγήσεις πιστεύω πώς πετυχαίνεις. Στην Ελλάδα οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές, στο Εξωτερικό ίσως είναι περισσότερες.

Σκέφτεστε να φύγετε στο εξωτερικό για να κάνετε καριέρα;
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, είναι ένα κομμάτι αρκετά δύσκολο, έχω πάει βέβαια και στο Παρίσι σε κάποια πρακτορεία μόδας, απλά χρειάζεται να μείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί για να το κυνηγήσεις και μέχρι στιγμής δεν μπορούσα να το κάνω. Σκέφτομαι το καλοκαίρι να πάω στην Κωνσταντινούπολη, να δώσω τις δουλειές που έχω κάνει σε κάποια πρακτορεία και ότι προκύψει.

Iwanna Morena2 Iwanna Morena4 Iwanna Morena12

Ποια είναι η άποψη σας για το γυμνό στο χώρο της μόδας;
Άλλοι το χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν, άλλοι για τέχνη. Δεν μου αρέσει το γυμνό, δεν θα το έκανα ποτέ, δεν με αφορά. Δεν είμαι μοντέλο για να κάνω γυμνό με σκοπό να προκαλώ. Αν το έβλεπα στο θέατρο ή στον κινηματογράφο που το κάνουν περισσότερο για τέχνη δεν θα με ενοχλούσε, αρκεί να μην με προσβάλλει και να μην κακοποιεί την αισθητική μου. Δεν θα το έκανα, αλλά δεν κατηγορώ και αυτούς που το κάνουν.

Τι σπουδές έχετε κάνει πάνω στη μόδα;
Στα πρακτορεία που ήμουν έχω κάνει κινησιολογία, μαθήματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένα μοντέλο, πώς να περπατάει, πώς να στέκεται και πώς να φωτογραφίζεται. Στα πρακτορεία μοντέλων κάνουν καλή εκπαίδευση και το έκανα από μικρή αυτό, όταν ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Την εμπειρία την αποκτάς με τις φωτογραφήσεις, με τις επιδείξεις και γενικά με τις δουλειές που κάνεις. Θεωρώ ότι όσο περισσότερα κάνεις τόσο περισσότερο μαθαίνεις.

Είχατε άλλο προσανατολισμό πριν αποφασίσετε να γίνετε μοντέλο;
Από μικρή ήθελα να γίνω μοντέλο και να ασχοληθώ με το χώρο της μόδας, ήξερα τις δυσκολίες που υπήρχαν στο χώρο και βέβαια οι γονείς μου δεν ήταν από την αρχή θετικοί, λόγω του ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα δημιουργεί ανασφάλεια και δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Φυσικά είχα και άλλους προσανατολισμούς πριν γίνω μοντέλο. Αρχικά ήθελα να ασχοληθώ με την γυμναστική και την διατροφολογία, αλλά κατέληξα στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί πήρα κατεύθυνση λογοτεχνία και μου έδωσε ώθηση να ασχοληθώ με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Σπούδασα θέατρο και κινηματογράφο, δηλαδή έκανα σεμινάρια στο θέατρο των αλλαγών. Θα με ενδιέφερε όμως  να συνεχίσω και να κάνω πράγματα στη διαιτολογία – διατροφολογία, μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση.

 

Iwanna Morena5Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Μου αρέσει να γυμνάζομαι, να παίζω τέννις, να πηγαίνω για ψώνια, πηγαίνω για καφέ, μου αρέσει πολύ να κάνω ταξίδια, να περνάω το χρόνο με άτομα που αγαπώ και να αφιερώνω χρόνο στους φίλους μου και το αγόρι μου. Τέλος μου αρέσει να πηγαίνω στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

 

Τι προϋποθέσεις έχει αυτό το επάγγελμα; Τι πρέπει να διαθέτει κάποιος ή κάποια που θέλει να γίνει μοντέλο;
Γερό στομάχι πάνω από όλα, να μπορεί να αντέχει γιατί είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος. Πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, θέληση, επιμονή, υπομονή και να πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Επίσης, μια καλή εμφάνιση πάντα βοηθάει, αλλά έχουμε δει και μοντέλα που δεν είναι καθόλου ωραία και να έχουν κάνει τεράστια καριέρα. Θεωρώ ότι χρειάζεται να έχεις καλό παρουσιαστικό, να ξέρεις να στέκεσαι όμορφα, να περπατάς ωραία, να ντύνεσαι καλά, να ξεχωρίζεις γενικότερα και φυσικά να είσαι γυμνασμένος.

 

 

Κάνετε δίαιτες, γυμνάζεστε;
Γυμνάζομαι πολύ. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό, τα τελευταία χρόνια παίζω τέννις και μου αρέσει πολύ, έχω εθιστεί σε αυτό. Πηγαίνω γυμναστήριο συνέχεια, αν μπορούσα να πηγαίνω κάθε μέρα θα το έκανα, αλλά δεν προλαβαίνω. Το τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τον χορό. Θεωρώ ότι πρέπει να γυμνάζεσαι για να έχεις ένα ωραίο σώμα, αλλά και να κάνεις σωστή διατροφή. Δεν είμαι από τα άτομα που θα σου πουν ότι δεν κάνω δίαιτα, κάνω πολύ σκληρή διατροφή κάτι που έχω συνηθίσει πλέον και έχω γίνει λάτρης της υγιεινής διατροφής. Μου αρέσει να τρώω υγιεινά και να χρησιμοποιώ βιολογικά προϊόντα. Μου αρέσει πολύ η νοοτροπία της υγιεινής διατροφής και πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής για μένα και το συνιστώ σε όλους, γιατί όταν τρως υγιεινά νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά.

 

Iwanna Morena15

 

Τι καλλυντικά χρησιμοποιείτε ως μοντέλο;
Καταρχάς δεν βάφομαι πολύ, είμαι όσο πιο φυσική γίνεται. Δεν μου αρέσει το έντονο βάψιμο. Παρόλα αυτά όταν βαφτώ σίγουρα θα βάλω μια βάση μέϊκαπ και θα τονίσω τα μάτια με μαύρη σκιά κα τα χείλη με ένα κόκκινο κραγιόν. Πιστεύω ότι το κόκκινο κραγιόν πηγαίνει σε κάθε γυναίκα, σε κάθε τύπο δέρματος. Τέλος πολύ βασικό είναι το ντέμακιγιαζ, καλό είναι να χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά προϊόντα που είναι αντιαλλεργικά για να ξεβαφόμαστε και όχι προϊόντα του εμπορίου.

Εκτός από ηθοποιούς έχουμε δει και μοντέλα σε διαφημίσεις. Θα θέλατε να ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι;
Η διαφήμιση αυτό που προσφέρει είναι τα χρήματα. Διαφημίσεις για έναν μεγάλο οίκο μόδας θα έκανα ευχαρίστως. Διαφημίσεις για να βγάλω μόνο λεφτά δεν θα έκανα, πιστεύω πώς δεν με αφορά αυτό το κομμάτι.

Θα σας ενδιέφερε ο χώρος της υποκριτικής;
Έχω κάνει κάποια σεμινάρια στο θέατρο των αλλαγών. Στην Αγγλική Φιλολογία, ασχολιόμουν τα δύο πρώτα χρόνια πολύ με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε μπει το μικρόβιο, απλά αν ασχοληθώ με την υποκριτική, το όνειρο μου θα ήταν να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο.

Iwanna Morena8 Iwanna Morena9 Iwanna Morena

Τι πρέπει να διαθέτει ένας άντρας για να σας προσελκύσει;
Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, μου αρέσει να είναι γυμνασμένος, να ασχολείται με το σώμα του και με την εμφάνιση του όσο πρέπει. Δεν με πειράζει να είναι τόσο ωραίος. Μου αρέσουν κατά βάση οι μελαχρινοί και με τραβάει πολύ το βλέμμα σε έναν άντρα. Όσον αφορά τον χαρακτήρα, μου αρέσει να είναι δυναμικός, να είναι ένα βήμα μπροστά από μένα σε όλα, να τον θαυμάζω, να είναι ήρεμος και να έχει χιούμορ. Θεωρώ ότι είναι πολύ σέξι να διαθέτει ο άντρας χιούμορ.

Είστε ερωτευμένη αυτή την περίοδο;
Είμαι πολύ ερωτευμένη και αυτό φαίνεται.
Ποιες συμπεριφορές σας έχουν ενοχλήσει στο χώρο; Έχετε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση;
Η συμπεριφορά που με ενοχλεί περισσότερο είναι η αγένεια, δεν έχω μάθει να είμαι αγενής στη ζωή μου και με ενοχλεί πάρα πολύ όταν κάποιος είναι αγενής, όταν δεν σε σέβεται και επίσης με ενοχλεί όταν κάποιος δεν είναι τυπικός. Τέλος, η ευγένεια είναι πολύ σημαντική, θέλω οι άλλοι να είναι ευγενικοί είτε στο χώρο της δουλειάς μου είτε στον φιλικό μου περίγυρο. Όσον αφορά την σεξουαλική παρενόχληση, θα πω ότι δεν με έχουν παρενοχλήσει ποτέ και αυτό γιατί δεν μου αρέσει γενικά να προκαλώ, οπότε δεν μου έχει συμβεί στο χώρο της μόδας.

Μιλήστε μας για τα νέα σας επαγγελματικά σχέδια.
Στο άμεσο μέλλον ετοιμάζουμε μια φωτογράφηση με δυο πολύ καλές σχεδιάστριες, τη Lora και την Elen και ετοιμάζουμε την collection την καλοκαιρινή. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραία ρούχα, πολύ νεανικά και ξεχωριστά και επίσης υπάρχουν κάποιες προτάσεις για φωτογραφήσεις και υπάρχει και μια πρόταση για μια τηλεοπτική εκπομπή και περιμένουμε να πάρει έγκριση από το κανάλι και να βγει στον αέρα.

Iwanna Morena1 Iwanna Morena3 Iwanna Morena7