DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Πάνος Δαλαμαρίνης, Τα αγαπημένα λαϊκά

dalamarinis-laika-coverO Πάνος Δαλαμαρίνης μας παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο, Αγαπημένα Λαϊκά.
Εννέα πολυαγαπημένα λαϊκά τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, τα οποία ο Πάνος Δαλαμαρίνης επανεκτελεί με μοναδικό τρόπο.

Ο δίσκος αυτός ξεκίνησε όταν ο τότε συνάδελφος του στη Φαρμακοβιομηχανία και καρδιακός φίλος του, Νίκος Χατζηνικολάου, έγραφε το βιβλίο για τη ζωή του θείου του, Απόστολου Καλδάρα. Τότε γνώρισε το μεγαλείο του έργου του μεγάλου δημιουργού και αισθάνθηκε την ανάγκη να τραγουδήσει αυτά τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια ως φόρο τιμής στον άνθρωπο που χάραξε την πορεία του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.

Ευχαριστεί τον Κώστα Καλδάρα για την ευκαιρία που του έδωσε να ερμηνεύσει αυτά τα άσματα που μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες και θα αποτελέσουν τονοδότη για πολλές γενιές ακόμη.

Καλεί όλους να τα τραγουδήσουν για να δυναμώσει κι άλλο η φωνή του τραγουδιού της ψυχής του λαού, του λαϊκού τραγουδιού.

Το πρώτο κομμάτι το οποίο μας παρουσιάζει ο Πάνος Δαλαμαρίνης, σε στίχους και μουσική του Απόστολου Καλδάρα, είναι το πασίγνωστο, Τώρα κλαις, γιατί κλαις. Ένα κομμάτι, το οποίο αγαπήσαμε όλοι, και το οποίο ερμηνεύει ο Πάνος Δαλαμαρίνης με την αυθεντική λαϊκή φωνή του.

Η πρώτη εκτέλεση του κομματιού έγινε από τον Γιώργο Χατζηαντωνίου, και έχει γίνει επανεκτέλεση από το Γιώργο Νταλάρα και το Γιάννη Κότσιρα.

Το album «Τα αγαπημένα λαϊκά» κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία από τη Final Touch (distributed by Cobalt)

Λίγα λόγια για τον Πάνο Δαλαμαρίνη
Ο Πάνος Δαλαμαρίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας. Σπούδασε Βιολογία και έκανε τη διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες ως διευθυντής marketing και πωλήσεων μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους managers στον ευρύτερο χώρο της υγείας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Άρχισε να τραγουδά σε ηλικία 5 ετών, στα χωράφια που έκανε τα πρώτα του βήματα, τραγούδια λαϊκά που εξέφραζαν και υμνούσαν το μόχθο, τον πόνο του απλού ανθρώπου και την περηφάνια της ταπεινής καταγωγής. Το λαϊκό τραγούδι έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

FINAL TOUCH, η εταιρεία του Μίλτου Καρατζά. που στηρίζει νέους δημιουργούς και προτείνει νέους καλλιτέχνες!