DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 15 μόνο παραστάσεις, το "Τέλος του καλοκαιριού" του Γιώργου Ηλιόπουλου, στο Θέατρο Χυτήριο στο Γκάζι.

TO TELOS TOU KALOKAIRIOUΤο «Τέλος του Καλοκαιριού» είναι ένα έργο σκληρό, προκλητικό, βίαια ποιητικό, με γλώσσα κοφτερή και σοκαριστική… και ταυτόχρονα τρυφερή και αληθινή, με κυνικό και αφοπλιστικό χιούμορ. Πραγματεύεται την ανάγκη μας να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, την ανάγκη αγάπης και της αποδοχής κάθε ανθρώπου, της φυγής από την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα αγγίζει το θέμα του ρατσισμού σε όλες του τις μορφές (κοινωνικού, ταξικού, εικόνας , φυλής, προέλευσης). Καθοριστικός άξονας της παράστασης είναι η διαπίστωση πως όλοι είμαστε ικανοί για όλα όταν περάσουμε τα όρια των αντοχών μας. Ξεκινώντας τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012, η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου θα παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ TOY EΡΓΟΥ Στο δάσος μιας επαρχιακής πόλης μια ιδιαίτερη παρέα φίλων που μεγάλωσαν μαζί έχουν ένα καταφύγιο: την «Κιβωτό». Πρόκειται για μια ξύλινη παράγκα πάνω σε ένα δέντρο. Για το Χρήστο, την αδελφή του Αγγελική - που όνειρό της είναι να γίνει τραγουδίστρια, τη Μαρία - μια Ρωσοπόντια κομμώτρια, τον Αλέκο - ένα παρατημένο παιδί (γι’ αυτό και όλοι τον λένε Κοπρίλο), και τη Γιάννα - μια προκλητικά επιθετική κοπέλα, η Κιβωτός είναι κάτι παραπάνω από μια παράγκα. Είναι ένα μέρος αποκομμένο από τη ζωή της πόλης τους όπου μπορούν να είναι ελεύθεροι. Μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Η αποψινή βράδια είναι ιδιαίτερη. Ο Χρήστος – ένας μαθητής που έχει μείνει πολλές φορές στην ίδια τάξη - κατορθώνει το ακατόρθωτο: περνά στην Ιατρική. Την άλλη μέρα αυτός και η αδελφή του θα πάνε στην Αθήνα. Γι’ αυτό η παρέα τού έχει ετοιμάσει μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Ο Χρήστος πιστεύοντας πως πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς του πριν φύγει, βρίσκει το θάρρος και εξομολογείται στη Χαρά – τον παιδικό του έρωτα - πώς νιώθει για αυτήν. Παλαιοτέρα η Χαρά ήταν μέλος της παρέας, αλλά μεγαλώνοντας καταλαβαίνει την δύναμη της ομορφιάς της, τους παρατάει και κάνει δεσμό με το Νίκο - το νταή της πόλης. Η Χαρά επισκέπτεται την παρέα στην Κιβωτό για να αποκαλύψει στο Χρήστο πως και αυτή τόσα χρόνια τον αγαπούσε. Εκείνη τη στιγμή κάνει την εμφάνιση του ο Νίκος, έχοντας μαζί του το όπλο του πατέρα του… Η κατάσταση γρήγορα γίνεται ανεξέλεγκτη και τα όρια ξεπερνιούνται όλο και πιο πολύ. Αυτή θα είναι η βραδιά που ο καθένας τους θα περπατήσει μαζί με τους πιο μεγάλους του φόβους. Θα πει ό,τι από καιρό μάζευε, και θα ξύσει πληγές που χρόνια μάτωναν… Σκηνοθεσία: Γιώργος Ηλιόπουλος Πρωτότυπη
Μουσική
: Γιώργος Βόλικας Το τραγούδι “Το Τέλος Του Καλοκαιριού” ερμηνεύει η Σοφία Αλαμπάνου
Μουσική Επιμέλεια
: Μιχάλης Ζέης Photos & Illustrations: Γιώργος Ηλιόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη
: Κωνσταντίνα Καραΐσκου
Σκηνικά– Κοστούμια
: PBTSF
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
: Γιώτα Δημάκη, Άγγελος Θεοφίλου, Δημήτρης Μαγκλάρας, Μάρδη Μηλιαρά, Βιολέτα Ματράκα, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου & Εύα Πετρίδη.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «XYTHΡΙΟ» THEATRE & ART CAFÉ
www . polixorosxitirio.blogspot.gr
Ιερά Οδός 44 (5 λεπτά από το Μετρό του Κεραμεικού)
Τηλέφωνο 210-3412313 Διαθέσιμο δωρεάν parking
Τιμές εισιτηρίων Γενική είσοδος 10 ευρώ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ατέλειες 5 ευρώ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης– 90 λεπτά.