DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΝΩΣΟΣ για την θεατρική σεζόν 2017 – 2018

Knosos Theatro-Logo

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΝΩΣΟΣ
για την θεατρική σεζόν 2017 – 2018

Το Θέατρο Κνωσός με αφορμή τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του, εισέρχεται στη νέα σεζόν με επτά ποιοτικές παραστάσεις. Σκοπός αυτής της δυναμικής εισόδου του, στα θεατρικά δρώμενα, είναι η αναβάθμιση της πολιτισμικής του προσφοράς προς το φιλοθεάμον  κοινό, ιδιαίτερα εκείνο που ζει στην υποβαθμισμένη περιοχή της Πατησίων. Όλοι οι άνθρωποι και οι συντελεστές του Θεάτρου Κνωσός, ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια όαση στον χώρο του θεάματος, με έργα που στοχεύουν στην ψυχαγωγία αλλά και τον προβληματισμό των θεατών.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες, αρχής γενομένης με το Παιδικό και Εφηβικό Θέατρο, όπως επί χρόνια έχουμε δημιουργήσει ως παράδοση. Ακολουθούν οι παραστάσεις ενηλίκων με ευρύ ρεπερτόριο, γιατί πιστεύουμε ότι η Τέχνη ιδιαίτερα του Θεάτρου διαμορφώνει συνειδήσεις, διευρύνει τους ορίζοντες και συμπυκνώνει υψηλά νοήματα.

Επί πλέον το Θέατρο συνυπάρχει και με όλες τις άλλες μορφές της Τέχνης, όπως η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, τα εικαστικά, αλλά και κάθε άλλη δημιουργική έκφραση.
Με εισιτήρια οικονομικά και πολλές εκπτωτικές προσφορές, επιθυμούμε να διευκολύνουμε τους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας, σεβόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότης της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή λοιπόν είναι η δική μας απάντηση στην οικονομική και κοινωνική κρίση που επί χρόνια μαστίζει τον τόπο μας.
Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε μαζί τις νέες μας επιλογές!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΝΩΣΟΣ 2017 – 2018

Pithikos

Ο ΠΙΘΗΚΟΣ

Μια σύνθεση εμπνευσμένη από διηγήματα του Φρανς Κάφκα και κυρίως από το διήγημα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», όπου μέσα από την εναλλαγή γέλιου και προβληματισμού προβάλλεται η εξελικτική πορεία του Πιθήκου και αναδεικνύονται τα διαχρονικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα του Ανθρώπου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Κίνηση: Σίμων Πάτροκλος
Κατασκευή Μάσκας: Αφοί Αλαφούζου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δανάη Καλαχώρα

Ερμηνεία: Λάμπρος Τσάγκας

Kosmas o Aitolos

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
 "Φτιάξτε σχολειά – φτιάξτε σχολειά"

Η ζωή του Κοσμά του Αιτωλού [Πατροκοσμά], αποτυπώνεται σκηνοθετικά μέσα από τη συγκινητική συνεργασία των δυο αδελφών που ίδρυσαν το Θέατρο Κνωσός: του εν ζωή Λάμπρου Τσάγκα και του εν ουρανοίς [ηχογραφημένη η φωνή του ως συνείδηση] Χρίστου Τσάγκα. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Κνωσός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δανάη Καλαχώρα
Ηχογραφημένη φωνή: Χρίστος Τσάγκας

Ερμηνεία: Λάμπρος Τσάγκας

Danai

ΔΑΝΑΗ

Η ενδιαφέρουσα  ζωή της σπουδαίας Δανάης Στρατηγοπούλου, της γυναίκας που τραγούδησε  Αττίκ και άλλους σπουδαίους συνθέτες, έγραψε στίχους, ποίηση, μετέφρασε το Κάντο Χενεράλ, του Πάμπλο Νερούδα και αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ζωντανεύει μέσα από  μια μουσικοθεατρική παράσταση με τα πλέον δυνατά βιογραφικά στοιχεία της αξέχαστης Δανάης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια: Νίκος Χατζηπαπάς
Στο πιάνο: Κώστας Χαδούλης

Ερμηνεία: Κατερίνα Βαρδακαστάνη

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Eleni

ΕΛΕΝΗ

Η «Ελένη» του Ευριπίδη, που παίζεται επί χρόνια με ξεχωριστή επιτυχία στο Θέατρο Κνωσός, συνεχίζει και στη νέα σεζόν να αποτελεί εξαιρετική πρόταση για εφήβους μέσα από οργανωμένες σχολικές παραστάσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Τάσος Λέρτας

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Τσάγκας
Σκηνικά: Κοστούμια: Βεστιάριο  L. Tsangas
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ερμηνεύουν: Η Δανάη Καλαχώρα [Ελένη], ο Ηλίας Γκογιάννος [Μενέλαος] κι ένας Θίασος επί Σκηνής, 14ων ηθοποιών.

Egoistis Gigantas

ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Η τρυφερή ιστορία «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του  Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από το θίασο «Θέατρο του Παιδιού», παρουσιάζεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρό μας. Η παράσταση  έχει λάβει μέρος σε δεκάδες Φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, τα Φεστιβάλ της Κρήτης, το Φεστιβάλ Οίτης, το Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας κ.α.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κόκκινος
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Φωτισμοί: Θοδωρής Κόκκινος
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος                                                                                        

Ερμηνεύουν: Βασιλεία Πούπαλου , Άσμη Ανδριανοπούλου,  Μαρία  Τάλο,  Μιχάλης Κόκκινος, Μαριέττα Βασιλάκη, Γιώργος Παπανδρέου

To taxidi tou Fereintoun-2

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΥΝΤΟΥΝ

Το επιτυχημένο βιβλίο «Το ταξίδι του Φερεϋντούν» που κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, προτάθηκε για το Κρατικό Βιβλίο και αγαπήθηκε από 40.000  μαθητές, ανεβαίνει διασκευασμένο από τον συγγραφέα στην Παιδική και Εφηβική Σκηνή του θεάτρου μας. Με βάση τη ζωή του μεγάλου Πέρση ποιητή και μεταφραστή Φερεϋντούν Φαριάντ, το έργο περνά μηνύματα σχετικά με τον πόλεμο, την προσφυγιά, την αλληλεγγύη, την ομορφιά και τη γνώση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
Χορογραφίες: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Video Art: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μυρτώ Σταματοπούλου
Κοστούμια: Βεστιάριο  L. Tsangas
Κατασκευές: Φίλις  Μέμου

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Τσάτσης, Κωστής Σαββιδάκης, Μαρία Δρακοπούλου, Σπύρος Κοντορίζος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κάλλια Θεοδοσιάδ

O kipos me tis 11 gates

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11  ΓΑΤΕΣ

Το 2004 για πρώτη φορά, ο Θίασος «Το Θέατρο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον τομέα πρόληψης Κ.Ε.Θ.ΕΑ παρουσίασαν το παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι,  «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες». Πρόκειται για μία εκπληκτική και διδακτική ιστορία, ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο έργο, που ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου μας, με μηνύματα και διδάγματα που βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν φοβίες, άγχος,  μοναξιά και την αδυναμία να δεχθούν μια ήττα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κόκκινος
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Κατασκευή Μάσκας: Αφοί Αλαφούζου
Φωτισμοί: Θοδωρής Κόκκινος

Ερμηνεύουν: Βασιλεία Πούπαλου, Βασίλης Μαστρογιάννης, Γιώργος Παπανδρέου, Άσμη Ανδριανοπούλου, Μαρία Τάλο, Μαριέττα Βασιλάκη, Μιχάλης  Κόκκινος