DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

"Μετά την Βάρκιζα" του Μυρώδη Αδαμίδη γα 2ο χρόνο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη

Meta ti Varkiza

2ος χρόνος
"Μετά την Βάρκιζα"
του Μυρώδη Αδαμίδη

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Πρεμιέρα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Οι "Λόγων Έργα",  Θέατρο "ΣΥΝ ΚΑΤΙ" και Σύνολο Τέχνης, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το κοινωνικό πολιτικό δράμα του Μυρώδη Αδαμίδη "Μετά την Βάρκιζα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη στα Κάτω Πετράλωνα.

Λίγα λόγια για το έργο
Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα-χήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιών της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιό να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχθεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται.

Όμως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και τον φόβο σε συμφορά. Με ρεαλιστική, λιτή γραφή ο συγγραφέας αντλώντας υλικό από μια πραγματική ιστορία - μία από τις πολλές συγκλονιστικές καταστάσεις που βίωσε ο λαός μας - πλάθει ένα συγκινητικό, ανθρώπινο και ταυτόχρονα πολιτικό δράμα. Μία από τις πολλές συγκινητικές αληθινές ιστορίες του εμφυλίου πολέμου, που μπορεί σήμερα κάποιος να διηγηθεί στα παιδιά ή στα εγγόνια του.

Μια ιστορία από αυτές που διεκδικούν τον δικό τους χώρο, προσφέροντας ως αντίδωρο το αμυδρό φως της ελπίδας, μια ιστορία από αυτές που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στο «σώμα» της κοινωνικής και ιστορικής «μνήμης». Μια ιστορία που φωτίζει την αγωνία του ανθρώπου και όλες τις μεγάλες οδύνες του. Οι ήρωές του σε ένα διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου, με την ελπίδα να πεθαίνει και να ανασταίνεται.

Στο σημείωμά του στο πρόγραμμα της παράστασης ο συγγραφέας Μυρώδης Αδαμίδης γράφει: «Είναι αλήθεια: "Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί" (Σεφέρης), όμως «Βίγλα αψηλή στα φρένα μας η μνήμη» (Καζαντζάκης). Αυτές οι αλήθειες συνηγόρησαν στο να σας διηγηθώ μια ιστορία όπως την άκουγα παιδί, αντί για παραμύθια με μάγισσες, δράκους και ιππότες, πρίγκιπες και βασιλοπούλες.

Μια αληθινή ιστορία που στην μικρή κοινωνία του χωριού μου απέκτησε μεγάλη σημασία και 70 χρόνια μετά έρχεται στη θεατρική σκηνή, ως μάρτυρας των καιρών. Με το έργο αυτό επιχειρώ να καταθέσω απλώς αυτό που μου αναλογεί, αυτό που μέσα μου επιμένει να με συγκλονίζει. Πόνος, περηφάνια, μνήμη, προβληματισμός.

Η Ελλάδα και η πρόσφατη ιστορία της. Η δύναμη του καλού και οι "δαίμονες" του κακού. Οι αγωνιστές και οι πατριδοκάπηλοι διώκτες τους. Η ζωή και ο θάνατος».

Varkiza2-Siarkou Savvidakis

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης - Άννυ Ζερβού

Μουσική: Τάσος Σωτηράκης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη
Επιμέλεια κοστουμιών – σκηνικών: Ευθύμης Τζώρας

Παίζουν:
Θεοδώρα Σιάρκου
Τσαμπίκα Φεσάκη
Ειρήνη Πολυδώρου
Μάνος Κωστής
Σάββας Πογιατζής
Κωστής Σαββιδάκης

Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής:
"Λόγων Έργα"  -  Θέατρο "ΣΥΝ ΚΑΤΙ" - Σύνολο Τέχνης  
Σοφία Αδαμίδου - Κωστής Σαββιδάκης -  Άννυ Ζερβού

Πληροφορίες:
Σοφία Αδαμίδου τηλ. 6973737657
Κωστής Σαββιδάκης τηλ. 6978603947
e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9.30΄μμ

Κοινωνικό-πολιτικό δράμα
Διάρκεια: 100΄
Διάλειμμα: όχι
Τιμή: 14 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο

Θέατρο  ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8
Κάτω Πετράλωνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3428650 & 6978 603947

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.theatro.gr