DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Αμφιθέατρο θεατρική σκηνή, σας προσκαλούν να δείτε μια σύνθεση μονοπράκτων του Ζαν Κοκτώ, στο Θέατρο Λύχνος στο Γκάζι

Amfitheatro-Theatriki Skini Logo1

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» σας καλεί  
στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ-Τέχνης & Πολιτισμού,
Ιερά Οδός 59 & Χαλκιδικής 83, στο (Γκάζι),
Τηλ: 2110121686,για να δείτε φέτος :
Δυο θεατρικά έργα  &  μια σύνθεση μονοπράκτων του Ζαν Κοκτώ

α) "Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ"
β) "Η ΨΕΥΤΡΑ"
ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
1) Σάββατο, 2/7/2016 στις 8.30 το απόγευμα
3) Κυριακή, 3/7/2016 στις 8.30 το απόγευμα
ΕΙΣΟΔΟΣ:  5 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Παρακαλούμε να επικοινωνήστε εγκαίρως για την κράτηση θέσεων. Λόγω των περιορισμένων θέσεων του θεάτρου, μόνο τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων θα γίνονται δεκτές. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο: 6944386730

Η Θεατρική Σκηνή «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» δημιουργήθηκε το 2009 προκειμένου να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και συναισθηματικές ευαισθησίες. Αποτελεί δίαυλο εναλλακτικής επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από τη «πράξη-δράση» και αποζητά διαφυγή από τον περίπλοκο κόσμο στον οποίο ζούμε. Η Θεατρική Σκηνή «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική πρόταση για δημιουργική απασχόληση και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας.

Ο Σκοπός
Σκοπός της είναι η γνωριμία με την θεατρική τέχνη και τις αρχές που τη διέπουν όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωση διάφορων σταδίων ξεκινώντας από τη σύσταση ομοιογενών ομάδων (παιδικών, εφηβικών, ενήλικων), τη γνωριμία με το αντικείμενο, την εξοικείωση των μελών μεταξύ τους, την καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων (όπλων) που διαθέτει ο καθένας, τη διδασκαλία (τεχνικών έκφρασης και επικοινωνίας), για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο όπου επιλέγεται έργο από την κάθε ομάδα, ξεκινούν οι πρόβες και καταλήγουν στο επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η παράσταση κάθε Ιούνιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καραολή & Δημητρίου 83, (Έναντι Πανεπιστημίου Πειραιά) Πειραιάς, 185.34,
Τηλ.: 210 4114650,  210 4130996, 210 7212298
Bρυούλων 129, (Πλησίον Δημαρχείου Καισαριανής) Καισαριανή, 161.22
Τηλ.: 210 7212298, 210 4114650, 210 4130996                                                  
Κινητό: 6944386730

web site: www.amfitheatrikiskini.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FACEBOOK: http://www.facebook.com/amfitheatrotheatrikiskini             
 Προσωπικό προφίλ: http://www.facebook.com/george.kastrounisa

Anthropini foni kai Pseftra

Anthropini foni kai Pseftra-Afisa1Περίληψη & Σκηνοθετικό σημείωμα
Εκείνη μόνη. Αποξενωμένη, αδύναμη να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Απεγνωσμένα προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με εκείνον που έδιωξε από τη ζωή της. Με εκείνον για τον οποίο θυσίασε τη δική της αγάπη για να είναι αυτός ευτυχισμένος.

Το καλώδιο του τηλεφώνου γίνεται θηλιά στο λαιμό της που τη πνίγει σε κάθε άκουσμα του. Το δωμάτιο γίνεται λαβύρινθος αναμνήσεων χωρίς έξοδο. Κι όμως, τα καταφέρνει. Προσποιείται σε αυτόν  πως το αντέχει, πως μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς αυτόν ενώ πέντε χρόνια ζούσε μέσα από αυτόν.

Εκείνη στην ωριμότητά της κι εκείνος στη πλήρη νεότητά του. Εκείνος θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του, να ταξιδέψει μόνος σε βαθιά μονοπάτια της ψυχής του. Εκείνη ανακαλύπτει τον εαυτό της μέσα από αυτόν και δε θέλει να ταξιδέψει μόνη. Θέλει αυτόν για συνοδοιπόρο της.

Δυο ψυχές που βιώνουν  αυτό που ονομάζουμε ανώτερη αγάπη. Αυτή την αγάπη που είναι σπάνια και για λίγους, ίσως σε λάθος χρόνο, αλλά υπάρχει. Εκείνος φοβάται. Εκείνη λέει ψέματα. Εκείνη θυσιάζεται. Η θυσία της γίνεται αιτία να χάσει κομμάτια του εαυτού της, να χάσει τα συναισθήματά της. Εκείνη, καταλήγει ανάπηρη συναισθηματικά. Αναζητά απεγνωσμένα τα κομμάτια του εαυτού της που θυσίασε στο όνομα της ανώτερης αγάπης. Τα αναζητεί. Μα θα τα ξαναβρεί;…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

Σκηνοθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΣΚΑ

Παίρνουν μέρος (κατά αλφαβητική σειρά) τα μέλη της
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ»:
Βουιδάσκη Ειρήνη
Γώγου Χριστίνα
Ιριμία Κάρμεν
Κωνσταντοπούλου Καλλιόπη
Μπαρμπαρή Λένα
Πέππα Μαρία
Ράπτης Βασίλης
Τέγου Αργυρώ
Τσώκου Αναστασία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ, Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Giorgos KastrounisΟ Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες. Με το θέατρο έχει ασχοληθεί και ως θεατρικός συγγραφέας αλλά και ως σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έργα του έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Ως ηθοποιός/σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει σε διαφορές θεατρικές παραστάσεις, και ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatron.gr & σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/amfitheatroxenesglosses) με παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σκηνή «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatrikiskini.gr & σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/amfitheatrotheatrikiskini) για παιδιά και ενήλικες, επίσης στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Τέλος, το 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/georgekastrounissygrafeasekdotis).
Τα «Μυστικά Γυναικών - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΣΚΑ, Σκηνοθεσία
Katerina XaskaΓεννήθηκε στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας το 1988 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση στην σκηνοθεσία-υποκριτική.

Έχει σπουδάσει στην ανώτατη δραματική σχολή της Μάλαγγας (Ισπανία) με υποτροφία (ERASMUS) ενός χρόνου για σπουδές και πρακτική άσκηση όπου εργάστηκε στο θέατρο ΕSAD και το CORPUS Theatre. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σκηνοθεσίας με καθηγήτρια την Ann Bogart στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέα Υόρκης στο MFA Program, όπου παρουσίασε  τον μονόλογο της Κλυταιμνήστρας από τη ματιά του Φ. Γ. Λόρκα. Ήταν μια διασκευή δικιά της πάνω στο αρχαίο δράμα «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, με την ποίηση του Λόρκα και μουσική σύνθεση από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, Schapiro Theatre of Columbia University, New York City.

Έχει σκηνοθετήσει, γράψει και παίξει σε διάφορα θεατρικά έργα στο ελληνικό θέατρο. Έχει ιδρύσει την θεατρική ομάδα «ART LINE» με την οποία ανεβάζει δικές τις παραγωγές.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και την ψυχολογία. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά φεστιβάλ και συνέδρια με θεατρικά δρώμενα.

Αυτήν την περίοδο εκπονεί τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»  στη σχολή καλών τεχνών, τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Επιπρόσθετα διδάσκει υποκριτική στο «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-Θεατρική Σκηνή» του Γιώργου Καστρουνή. Το 2015-16 έχει αναλάβει ως δημιουργός και εμψυχώτρια δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό.

Για το ίδιο πρόγραμμα έχει ολοκληρώσει ένα εγχειρίδιο με θεατροπαιδαγωγικό υλικό για εκπαιδευτικούς το οποίο έχει συγγράψει κι επιμεληθεί η ίδια. Το άλλο πρόγραμμα διαχειρίζεται η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και αφορά το bullying στα σχολεία και την εξάλειψη του μέσα από μουσικοθεατρικές-εικαστικές δράσεις με τίτλο: «Το μουσικό καράβι».

Θα θέλαμε προσωπικά να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Θεατρικής Σκηνής «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» που συμμετείχαν ακούραστα σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης, την σκηνοθέτριά μας Κατερίνα Χάσκα για το μεράκι  και το πάθος της, καθώς και τους υπευθύνους του Θεάτρου Λύχνος, Μάκη Αρβανιτάκη και Στέφη Κόνιαρη των οποίων η προσφορά στην πραγμάτωση αυτής της παράστασης υπήρξε καθοριστική. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Λιμνιό για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Καλό σας καλοκαίρι!...

Και όσοι από εσάς-μικροί και μεγάλοι- θέλετε να δοκιμάσετε τις υποκριτικές σας  ικανότητες,
μην το σκέφτεστε!... ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! Σας περιμένουμε!

Γιώργος Καστρουνής, Καλλιτεχνική Διεύθυνση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Παρακαλούμε να επικοινωνήστε εγκαίρως για την κράτηση θέσεων. Λόγω των περιορισμένων θέσεων του θεάτρου, μόνο τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων θα γίνονται δεκτές. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο: 6944386730

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» σας καλεί  στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ-Τέχνης & Πολιτισμού,
 Ιερά Οδός 59 & Χαλκιδικής 83, στο (Γκάζι), τηλ: 2110121686,για να δείτε φέτος :
Δυο θεατρικά έργα  &  μια σύνθεση μονοπράκτων του Ζαν Κοκτώ