DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ευγενία Παναγοπούλου, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Evgenia Panagopoulou-3

Πρόκειται για μια ταλαντούχα και πανέμορφη ηθοποιό που ακούει στο όνομα Ευγενία Παναγοπούλου, όπου και αν την έχω δει ξεχωρίζει, έχει αυτό που λέμε άστρο, ή λαϊκιστή το πακέτο. Πρόσφατα την συνάντησα και μου παραχώρησε με μεγάλη χαρά μια άκρως ενδιαφέρουσα και όμορφη συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info. Aπολαύστε την.

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Το υλικό που ντύνει την συνέντευξη είναι από το προσωπικό αρχείο της Ευγενίας Παναγοπούλου

Evgenia Panagopoulou-1Θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για τον ρόλο σου στην θεατρική παράσταση "Ο Κύκλος"...  
Υποδύομαι την Αφροδίτη, μετά από ένα δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός η οικογένεια της διαλύθηκε. Οι γονείς τις χώρισαν. Με την μητέρα της (Τέτα Καμπουρέλη) δεν έχει καλές σχέσεις και ο πατέρας της (Γιώργος Κοψιδάς) την απογοητεύει συνέχεια.

Τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στην Τουρκία όπου και σπουδάζει. Εκεί γνώρισε τον Burak (Burak Hakki) που τις έχει αλλάξει την ζωή. Αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι στην Αθήνα, για να γνωρίσει ο καλός της την οικογένεια της. Ότι θα επακολουθήσει είναι πραγματικά η μία έκπληξη πίσω απο την άλλη, στο τέλος του έργου θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Τουρκία.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Burak Hakki και τους υπόλοιπους συντελεστές;
Πρέπει να ευχαριστώ για μια ακόμα φορά τον Γιάννη Αιβάζη για αυτήν την δουλειά. Η συνεργασία με όλους είναι πολύ όμορφη, έχω μάθει πολλά από τον Γιώργο, τον Burak, την Κατερίνα, τον Νίκο, τον Κώστα, τον Δημήτρη (που δεν θα είναι πια μαζί μας για ιατρικούς λόγους, του εύχομαι περαστικά και σιδερένιος).

Ο Burak, χωρίς να είναι μια γλώσσα που ξέρει δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, λατρεύω την τόλμη του, που έχει σε ότι κάνει στην ζωή του. Συζητάμε πάντα για διάφορα θέματα, πραγματικά έχεις να μάθεις τόσα πράγματα και για την δουλειά μας και την ζωή. Το καμαρίνι μας είναι η Κατερίνα, ο Burak και εγώ γελάμε πολύ, μιλάμε πολύ, τους αγαπώ πολύ!

Βλέπουμε έντονα το τελευταίο διάστημα τα Τούρκικα σήριαλ να κερδίζουν έδαφος στην Ελληνική τηλεόραση. Κάποιοι τα θαυμάζουν κ.α τα κατακρίνουν. Ποια είναι η άποψη σου;
Τα τουρκικά, τα βραζιλιάνικα και από οποία άλλη χώρα αγοράζονται σειρές, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μία οικονομικά συμφέρουσα επιλογή για τα κανάλια. Προτείνουν να αγοράσουν το Kismet (γιατί αν δεν πούμε για το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει) με 50.000, λέω ένα τυχαίο νούμερο, όλη την σειρά και να γεμίσει το πρόγραμμα του με ένα ακόμα σίριαλ. Το αν αρέσει ή δεν αρέσει το αποτέλεσμα είναι γνώμη του καθενός! Λόγω του Μπουράκ είδα αρκετά σίριαλ που πραγματικά οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί, κάνουν γυρίσματα παντού και βλέπεις οτι όμορφο έχει η κάθε πόλη, το σενάριο τους-η πλοκή τους ειναι δυνατό και σε κρατάει. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πραγματικά γιατι πρέπει να τα σχολιάζουμε όλα...

Γιατί έχουμε μάθει να κοιτάμε τι κάνει ο γείτονας και οχι εμεις! Ο Φίνος, ο Δαλιανίδης είχαν πιο πολλά χρήματα και έκαναν μαγεία με το τίποτα; Στο χέρι μας είναι όλα, στα κανάλια και στις παραγωγές, στο κράτος να είναι πιο ευέλικτο για να μπορείς να έχεις εξωτερικούς χώρους για γύρισμα! Δεν θα σταματήσω να πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν όλα, όπως στην ζωή, το τι θα διαλέξεις όμως είναι επιλογή σου.

Evgenia Panagopoulou-2

Πως σου φαίνεται το Survivor; Θα πήγαινες εάν σου γινόταν πρόταση;
Θα σου απαντήσω όχι, αλλά προς Θεού δεν θέλω να μείνει η εντύπωση οτι το κατακρίνω ή ότι δεν μου αρέσει. Το βλέπω. Σίγουρα είναι μια φανταστική εμπειρία. Ονειρεύομαι διαφορετικές εμπειρίες για εμένα. Αν γίνει παιχνίδι να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο θέτω υποψηφιότητα. Αν γίνει παιχνίδι να φτιάχτουν όλα τα εγκαταλελλημένα κτίρια της Αθήνας για άστεγους ή για να γίνουν πλατείες με δέντρα θα πήγαινα.

Σε έχουμε δει να κάνεις επιτυχημένες δουλειές στην τηλεόραση και στο θέατρο. Τι σε εκφράζει καλύτερα;
Εκφράζομαι μέσα από την ηρωίδα που καλούμαι να κάνω κάθε φορά. Αλλιώς παίζουμε στην τηλεόραση και αλλιώς στο θέατρο. Δεν ξεχώριζω τίποτα. Προσπαθώ να τα υπηρετώ όσο πιο καλά γίνεται!

Evgenia Panagopoulou-4

Ποια συνεργασία θέλεις να κάνεις και δεν έχεις κάνει ακόμα;
Πολλές και με πολλούς! Μπορώ στο τέλος της ζωής μου να έχω παίξει σε όλα τα θέατρα, με όλους τους συναδέλφους και όλα τα έργα που υπάρχουν;

Ποιες λέξεις ή φράσεις σε χαρακτηρίζουν;
Κατα καιρούς ανανεώνω τα Μότο μου.  Σίγουρα ένα είναι αναλείωτο "Την αλήθεια δεν την μαθαίνεις ρωτώντας, την μαθαίνεις περιμένοντας και παρατηρώντας" μια φράση που μου έμαθε ο αγαπημένος μου Χρήστος Σιμαρδάνης.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;
Μέχρι 14 Μαΐου θα είμαστε στο Θέατρο Σταθμός και μετά τα δύο τελεύταια Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαΐου, θα είμαστε στο Αριστοτέλειο, Στην Θεσσαλονίκη. Νιώθω χαρά αλλά και πολύ άγχος που θα φιλοξενηθούμε σε αυτό το θέατρο.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;
Τίποτα άλλο, νομίζω είπαμε πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες ερωτήσεις σου! Καλή συνέχεια και με το καλό να ξαναβρεθούμε.