DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Θεοδώρα Σιάρκου, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για λογαρισμό του site Diaskedasi.info

Theodora Siarkou

Η Θεοδώρα Σιάρκου μια εξαιρετική ηθοποιός, μια γοητευτική γυναίκα, μια πολύ καλή μητέρα/σύζυγος, μα πάνω απ΄όλα ένας υπέροχος άνθρωπος, μου παραχώρησε μια πάρα πολύ όμορφη, αληθινή και συγκινιτική συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info. Απολαύστε την.

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Θεοδώρας Σιάρκου και από το site Diaskedasi.info

Theodora Siarkou-Thanasis Kourlampas-3Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας, λέγοντας μου δύο λόγια για τις νέες σας επαγγελματικές δραστηριότητες.
Από τις 20 Ιανουαρίου βρίσκομαι στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στην παράσταση "Μετά τη Βάρκιζα". Το πρώτο θεατρικό έργο του Μυρώδη Αδαμίδη που αφορά στον Εμφύλιο Πολεμο. Την σκηνοθεσία την παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και τον ευχαριστώ από καρδιάς που με πίστεψε και μου εμπιστεύτηκε τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο!

Παράλληλα, κάθε Σάββατο απόγευμα και Κυριακή βράδυ υποδύομαι την Ann στο έργο του σπουδαίου Edward Albee,"At home at the zoo".
Είναι ο γνωστός σε όλους "Ζωολογικός Κήπος"του, στην καινούργια του μορφή και παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη.
Την παράσταση σκηνοθέτησε η Κωνσταντίνα Νικολαίδη και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάστηκα μαζί της.

Τι ήταν αυτό που σας είχε κάνει να ασχοληθείτε με τον χώρο της υποκριτικής;
Από μικρό κορίτσι ήθελα να "παίζω"!
Αργότερα, στα μαθητικά μου χρόνια, είχα την υποστήριξη των καθηγητών μου, που απ'οτι φαίνεται, κάτι είχαν διαγνώσει σε εμένα και με ενθάρρυναν να ασχοληθώ με την υποκριτική τέχνη...

Πέρα από την ανάγκη της προσωπικής μου έκφρασης, πάντα με γοήτευε η "έκθεση"και η επικοινωνία με τους άλλους, είτε συναδέλφους, ειτε κοινό! Αυτή η διαδικασία του " δούναι και λαβείν", είναι για ΄μένα ζωτικής σημασίας! Είναι μια διαδρομή επίπονη, δύσκολη και απατητική...Ωστόσο θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή από το να μοιράζεσαι και να δίνεις!

Υπήρξαν δυσκολίες στα πρώτα σας βήματα;
Ευτυχώς... ελάχιστες! Μπορώ να πω, πως είχα την τύχη...στο πλευρό μου!

Theodora Siarkou-Thanasis Kourlampas-1

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που είχατε ακούσει και από ποιον;
Αργά...σταθερά και με αγάπη!

Έχετε κάνει πολλά και σημαντικά πράγματα στην μέχρι τώρα καριερα σας. Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια συνεργασία σας;
 Όλες μου οι συνεργασίες υπήρξαν αξιόλογες και πολύτιμες! Η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους... Όλες έχουν συντελέσει, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό στο να αποκτήσω την "περιουσία" που έχω σήμερα και είμαι ευγνώμων!

Η οικογένεια για εσάς πότε ήρθε;
Νομίζω πως ήρθε στη σωστή στιγμή! Όταν το ήθελα πραγματικά και αισθανόμουν έτοιμη και ώριμη γι ΄αυτό. Είμαι 9 χρόνια παντρεμένη με τον άνθρωπο μου και έχουμε αποκτήσει ένα πανέξυπνο γιό και μια αξιολάτρευτη κόρη! Αναμετριέμαι με τους ρόλους της μητέρας και της συζύγου καθημερινά, δεν είναι πάντα εύκολο αλλά είναι η ύψιστη μου δημιουργία!

Thanasis Kourlampas-Alexandros Perros-1 Thanasis Kourlampas-Alexandros Perros-2

Ποιες οι συμβουλές που δίνετε στα παιδιά σας και πως θα αντιδρούσατε εαν κάποια απ'αυτά θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής;
" Να μην κάνετε στους άλλους αυτά που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι σε εσάς "Αυτή η φράση μου έχει γίνει καραμέλα!!! (γέλια). Γενικότερα παροτρύνω τα παιδιά μου να είναι ευγενικά και να μοιράζονται… (πχ τα παιχνίδια τους), να υποστηρίζουν το ένα το άλλο και να μην βλάπτουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους. Σαφώς θα σταθώ σύμμαχος στις επιλογές των παιδιών μου να ακολουθήσουν αυτό που τους λέει η καρδιά τους, ακόμα κι αν αυτό είναι να γίνουν ηθοποιοί! Σ' αυτή την περίπτωση όμως, θα τα παροτρύνω να σπουδάσουν ή να καταπιαστούν και με κάτι ακόμα, μόνο και μόνο για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να γίνει το όνειρο τους ... εφιάλτης!

Εκτός απ' το θέατρο έχετε παίξει αρκετούς ρόλους και στην τηλεόραση. Σας λείπει καθόλου;
Έχω μια δεκαετία να κάνω τηλεόραση...Ωστόσο με τις συχνές επαναλήψεις των σειρών που είχα συμμετασχει εξακολουθώ να "επισκεπτομαι" τα σπίτια των τηλεθεατών. Με ένα τρόπο λοιπόν, θεωρούμαι ακόμα ενεργή, μιας και ο κόσμος με βλέπει... Χωρίς όμως να είμαι στην πραγματικότητα! Στα χρόνια της κρίσης οι τηλεοπτικές παραγωγές λιγόστεψαν αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη 10ετια. Οι ηθοποιοί παραμένουμε πολλοί και οι σειρές λιγες! Η προσφορά είναι πολλή μεγαλύτερη της ζήτησης! Φυσικό επόμενο λοιπόν, πολλοί συνάδελφοι να μένουμε εκτός των τηλεοπτικών πλατώ... Δεν ξέρω αν  η τηλεόραση μου λείπει...! Ειλικρινά… Είναι τόση η χαρά που παίρνω απ΄ το σανίδι που δεν αισθάνομαι την έλλειψη της...
Παρόλα αυτά... αν ερχόταν τώρα μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική πρόταση... σίγουρα δεν θα με άφηνε αδιάφορη!

Theodora Siarkou-Thanasis Kourlampas-4

Ποιες είναι οι φράσεις ή λέξεις που σας χαρακτηρίζουν;
"Μέρα χωρίς χαμόγελο... είναι χαμένη μέρα".

Ποιοι είναι τα επόμενα όνειρα/στόχοι σας;
Αποφεύγω να βάζω μακροπρόθεσμους στοχους! Προτιμώ να επαναπροσδιορίζομαι μέρα με την μέρα ώστε οι στόχοι μου να μοιάζουν  και να είναι αρκετές φορές εφικτοί! Εξάλλου, πιστεύω πως η ζωή είναι πιο σοφή από εμένα και της έχω εμπιστοσύνη!

Τώρα θα ήθελα να κλείσουμε ως εξής:Θέλω να μου πείτε ποια εικόνα  έχει στιγματίσει την ζωή σας...
Η απώλεια των γονιών μου...

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεατρική παράσταση "At home at the zoo"

Περισσότερες φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση "At home at the zoo"

Theodora Siarkou-Thanasis Kourlampas-2

At home at the zoo