DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Σόφη Ζαννίνου, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Sofi Zanninou-12

Η Σόφη Ζαννίνου μία πραγματική κυρία του Ελληνικού θεάτρου(και όχι μόνο), μία πραγματική σταρ, μα πάνω απ΄όλα ένας υπέροχος άνθρωπος που σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά που θα την γνωρίσεις, έχει μία σπάνια ομορφιά και ταλέντο και αυτό το έχουν αναγνωρίσει οι πάντες από τον πιο δύστροπο και δύσπιστο ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέχρι και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό θεατή. Πραγματικά ότι και να πεις είναι λίγο για την Σόφη Ζαννίνου. Είναι πολύ δοτική, απλή, μετριόφρον και υπηρετεί τον χώρο της υποκριτικής τέχνης τόσα χρόνια με πολύ αγάπη, σεβασμό και σοβαρότητα. Επίσης μετράει πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες και ακόμα έχει να δώσει πολλά. Όταν της ζήτησα να της πάρω μία συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Έτσι λοιπόν ακολούθησε μία υπέροχη συζήτηση που δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει. Απολαύστε την.
Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Σόφης Ζαννίνου.

Sofi Zanninou-11Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την παράσταση "Μόλις Χώρισα" και τον ρόλο σας σε αυτή την παράσταση…
Είναι ο ρόλος της μαμάς που προστατεύει και τους αγαπά όλους… Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένη που κάνω αυτό τον ρόλο με όλους αυτούς τους υπέροχους ηθοποιούς, είναι όλοι τους πολύ ταλαντούχοι και πολύ καλοί συνάδελφοι, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι ένας και ένας, είναι μια υπέροχη στιγμή στην καριέρα μου.

Εισπράττω όλο αυτό τον σεβασμό από τα νέα παιδιά και αυτό είναι ένα σπουδαίο συστατικό για να περνάς καλά σε μία παράσταση... Εκτός φυσικά του ότι είναι μία πολύ σπουδαία παράσταση και δόξα σι ο θεός πάει και πολύ καλά…

Έχω ακούσει κατά καιρούς και όχι άδικα φυσικά ότι η "Σόφη Ζαννίνου είναι μία σταρ". Πως νιώθετε όταν ακούτε αυτόν τον τίτλο;
Εγώ θα προτιμούσα θα προτιμούσα να λέγανε ότι η Σόφη Ζαννίνου είναι καλή στην δουλειά της και σαν άνθρωπος. Τα σταριλίκια και όλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν.

Πιστεύω ότι η τελευταία σταρ της Ελλάδας ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, γιατί το σταρ σημαίνει λάμψη, σημαίνει ότι έχεις κάποια ιδιαιτερότητα. Εγώ δεν έχω κάποια ιδιαιτερότητα θέλω να είμαι καλή σαν άνθρωπος, καλή στην δουλειά μου και καλή συνεργάτης. Αυτό είναι αλήθεια ότι το εισπράττω από τον κόσμο και από τους συναδέλφους μου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να σε αποδέχεται το συνάφι σου.

Είναι πολύ ωραίο να εισπράττεις την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου, των συναδέλφων και των δημοσιογράφων, δεν έχω κανένα παράπονο, γιατί δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα και ποτέ δεν έχω δημιουργήσει περίεργα θέματα . Αυτό με ενδιαφέρει, όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου να έχω την αγάπη και των σεβασμό όλων αυτών που σου προανέφερα.

Αυτό είναι αλήθεια όλοι σας αγαπούν και σας σέβονται. Ας αλλάξουμε θέμα τώρα. Από την μέχρι τώρα πορεία σας που είναι πάρα πολύ πετυχημένη. Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιες στιγμές;
Κάθε δουλειά και κάθε σεζόν έχει τις ομορφιές και τις πίκρες της… Τι να πρωτοπώ τώρα, την σεζόν που έζησα με τον Γιώργο Μαρίνο; Με τον Τόλη Βοσκόπουλο την Μαρινέλλα; την Χάρουλα Αλεξίου; τον Γιάννη Πάριο; τον Χάρη Κλιν κ.α… Έχω κάνει τόσες συνεργασίες που σίγουρα αδικώ κάποιους αυτή την στιγμή... Είναι πάρα πολλές και όλες μία και μία…

Sofi Zanninou-10

Τι είναι αυτό το οποίο πετάτε από την μέχρι καριέρα σας; Sofi Zanninou-03
Δεν πετάω τίποτα, όλα είναι εμπειρίες και από όλες τις στιγμές μαθαίνεις, από τις αποτυχίες, τα λάθη, μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος. Όλες οι στιγμές της ζωής μου είναι πολύ σημαντικές και δεν πετάω τίποτα απολύτως.

Θεωρείτε ότι ο χώρος της υποκριτικής περνάει κρίση;
Λόγο κρίσης υπάρχει κρίση. Πιστεύω το θέατρο, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, δεν θα πεθάνει ποτέ. Πάντα θα παλεύουμε γι΄αυτά και μην ξεχνάς ότι τα θέατρα σε περίοδο πολέμου ήταν πάντα γεμάτα, αυτό λέει πολλά.

Κάποιο νέο παιδί το οποίο θα μας διαβάσει και θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής τέχνης. Ποιες θα ήταν οι συμβουλές που θα έδινε η Σόφη Ζαννίνου;
Καταρχήν δεν είμαι άξια εγώ να δώσω συμβουλές σε κανέναν. Ωστόσο εάν κάποιος επέμενε θα του έλεγα να κάνει αυτή την δουλειά μόνον γιατί την αγαπάει και την ονειρεύεται. Δηλαδή να μην κοιτάξει εξώφυλλα περιοδικών, να μην κοιτάξει χρήματα, να μην κοιτάξει όλο αυτό το αστραφτερό περιτύλιγμα γιατί είναι ψεύτικο. Να του αρέσει πραγματική αυτή η τέχνη, να του αρέσει να παίζει και να κάνει ωραίες δουλειές, συνεργασίες και να σέβεται αυτή την τέχνη, γιατί όλα τα άλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να τα εισπράξει.

Έχετε εκπληρώσει όλα σας τα όνειρα ή έχετε κ.α όνειρα ανεκπλήρωτα που θα κάνετε τα πάντα για να εκπληρώσετε;
Δεν κάνω όνειρα, γιατί τα όνειρα πολλές φορές διαψεύδονται. Αφήνω την ζωή να μου δώσει τα δώρα της, έτσι όπως θέλει αυτή και δόξα τον θεό μου έχει δώσει πολλά και εξακολουθεί να μου δίνει. Το να ονειρεύομαι να παίξω στην Επίδαυρο δεν θα γίνει ποτέ, οπότε γιατί να το ονειρευτώ;. Η ζωή μέχρι σήμερα μου έχει δώσει ίσως και παραπάνω δώρα από αυτά που μου αναλογούν, είμαι πολύ ευχαριστημένη απ΄την ζωή.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, κουράγιο, γιατί έχουμε να διανύσουμε αρκετό χρόνο καταπίεσης και ταλαιπωρίας…Να αγαπιόμαστε μεταξύ μας και στους νεότερους να είναι πάντα ερωτευμένοι και να προσέχουν γιατί ο έρωτας είναι ένα πυροτέχνημα που μπορεί να σε ανεβάσει και να σε κατεβάσει με την ίδια άνεση που σε ανεβάζει…

Sofi Zanninou-04