DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Μαργαρίτα Ρίτζι, μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info

Marita Ritzi 04

Η Μαργαρίτα Ρίτζη, είναι μία γοητευτική γυναίκα, ένας υπέροχος άνθρωπος και μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός. Απολαύστε την στο Diaskedasi.info, μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό.

Marita Ritzi 05Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Στο θέατρο έπαιξα πρώτη μου φορά στην ηλικία των 6-7 ετών και συγκεκριμένα στο θεατρικό έργο που διασκεύασε η Ξένια Καλογεροπούλου "Ο Μιχαλάκης ο Σφυρίχτρας". Έπαιξα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μιχαλάκη. Γοητεύτηκα από τα φώτα και το χειροκρότημα. Αμέσως κατάλαβα πως ήθελα να γίνω ηθοποιός. Μετά από αυτό ήρθαν και άλλα θεατρικά έργα και άλλοι ρόλοι. Εγώ τότε ήμουν σχολείο, φροντιστήριο και θέατρο. Στο βιβλίο των μαθηματικών έκρυβα το θεατρικό κείμενο(γέλια).

Κάποια στιγμή είχες φύγει στο εξωτερικό και έκανες πολύ πετυχημένα πράγματα εκεί,τι ήταν αυτό που σε έκανε και επέστρεψες στην Ελλάδα;
Η αλήθεια είναι πως έφυγα στην Αυστραλία για διακοπές και έμεινα για δουλειά 3.5 χρόνια περίπου. Γύρισα στην Ελλάδα από νοσταλγία. Μου είχε λείψει το θέατρο, οι φίλοι μου, οι συνάδελφοι μου και φυσικά το κλίμα μας, διότι έχουμε το καλύτερο Marita Ritzi 03κλίμα στο κόσμο. Η Ελλάδα είναι μία και μοναδική και κανείς δεν φεύγει ευχάριστα. Ότι και να λέμε, ότι και να κάνουμε η Ελλάδα μας είναι η ωραιότερη χώρα.

Έχεις κάνει σπουδαίες συνεργασίες σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;
Είναι πολλές οι συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ το σανίδι και γενικά αυτόν τον χώρο. Στο θέατρο λοιπόν η καλύτερη συνεργασία μου αν θες ήταν με τον Νίκο Δαδινόπουλο και την Νέλη Γκίνη στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά με την επιθεώρηση "Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει" του Τάκη Μακρυγιάννη. Περάσαμε αξέχαστα. Δίναμε τις καρέκλες μας από τα καμαρίνια για να καθίσει ο κόσμος, θυμάμαι ουρές στο ταμείο.

Κεφάλαιο: Νίκος Φώσκολος...πες μου δύο λόγια για τον Νίκο Φώσκολο...
Νίκος Φώσκολος….Ένας άνθρωπος μία μεγάλη ιστορία. Ο Νίκος με έκανε πρωταγωνίστρια. Μου εμπιστεύτηκε ένα ρόλο αρκετά δύσκολο σε ψυχοσύνθεση και τα 10-12 επεισόδια που ήταν συμφωνημένα εξ αρχής έγιναν 47. Τραβούσε πολύ ο ρόλος και έγραφε η Ντέλα Φώσκολου συνέχεια για την Μαρίνα την δολοφόνο. Πήγα πολύ καλά κι άρεσε στον κόσμο αυτή η τρέλα που έβγαζα αλλά και στον Νίκο που δεν με άφηνε να φύγω από το σήριαλ.

Marita Ritzi 10Ποιο είναι το πιο όμορφο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει;
Κοπλιμέντα από άντρες γενικά ακούω καθημερινά. Μερικοί έχουν πλάκα. Όπως να ΄μουνα η σέλα της μηχανής σου. Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου; Πάω όπου πας κλπ(γέλια).

Ποιος σου έδωσε την σημαντικότερη συμβουλή στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
Θυμάμαι έκλαιγα στο καμαρίνι και έρχεται ο αγαπημένος μου και αξέχαστος Νίκος Δαδινόπουλος με πιάνει από τους ώμους και μου λέει μέσα από τον καθρέφτη στο καμαρίνι. "Μαριτάκι αν είσαι τόσο ευαίσθητη δεν κάνεις για το θέατρο. Πρέπει να αντέχει το στομάχι σου". Αυτό ήταν, απλά κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω.

Τι είναι αυτό που κρατάς και πετάς από την μέχρι τώρα πορεία σου;
Στην μέχρι τώρα πορεία μου στο θέατρο δεν πετάω τίποτα και τα κρατάω όλα με αγάπη. Ο κάθε ρόλος αλλά και η κάθε συνεργασία έχει καινούρια και άγνωστα θέματα που πρέπει να λύσεις και να καταλάβεις. Ότι έχω κάνει το έχω κάνει με αγάπη και αφοσίωση.

Πες μας δύο λόγια για την παράσταση Delete;Marita Ritzi 08
Το DELETE είναι ένα σύγχρονο έργο βγαλμένο μέσα από την καθημερινότητα και που θα μπορούσε ίσως να συμβεί στον κάθε έναν μας. Έρωτας μέσα από το Facebook. Πάθος και τρέλα. Ψέματα και υποκρισίες. Εντελώς καθημερινό και ανθρώπινο. Πιστεύω πως αγγίζει πολύ κόσμο και ο καθένας μας μπορεί να βρει στοιχεία του εαυτού του. Συγκινείται, λατρεύεται από τον κόσμο. Τι πιο όμορφο συναίσθημα για έναν δημιουργό.

Σου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, υπάρχουν σημεία του ρόλου σου με την πραγματική σου ζωή;
Όχι δεν μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλά άνετα θα μπορούσε να μου συμβεί αφού και εγώ έχω λογαριασμό στο Facebook και μιλάω με πολύ κόσμο καθημερινά. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι κάτι γιατί πίσω από ένα πληκτρολόγιο μπορούμε να γίνουμε αυτοί που θα θέλαμε να είμαστε. Προσοχή λοιπόν στους διαδικτυακούς έρωτες και Delete στους ενοχλητικούς (γέλια).

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας την συνέντευξη;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που παρότι ήταν αντίθετοι με την απόφαση μου να γίνω ηθοποιός μου στάθηκαν με βοήθησαν και με στήριξαν, αλλά και μέχρι τώρα είναι δίπλα μου. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, αλήθεια, ανθρωπιά. Ας είναι πλούσιο από συναισθήματα το 2016.

Delete 9 Delete 9-2

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Delete ΕΔΩ

Περισσότερες φωτογραφίες για την παράσταση Delete ΕΔΩ

 

 

 

Olympic Idea