DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Γιώργης Κοντοπόδης και Νίτσα Μαμουζέλου σε μια συνέντυξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info

To-elefthero-zevgari 2015-16

Elefthero-Zevgari KalamatianosΗ Νίτσα Μαμουζέλου  και ο Γιώργης Κοντοπόδης δύο νέα πολύ ταλαντούχα και αξιόλογα παιδιά, που είχα την χαρά και την τιμή να τους γνωρίσω και να τους απολαύσω στην θεατρική σκηνή του πολυχώρου Τσάι στην Σαχάρα. Λίγο πριν ξεκινήσουν την παράσταση "Το Ελεύθερο Ζευγάρι" σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου κάναμε μία πολύ ωραία συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info. Τους κάθισα και τους δύο στην σκηνή για να νιώθουν άνετα(ενώ ο φωτογράφος του site Δευκαλίωνας μας απαθανάτισε με μία πολύ ωραία φωτογραφία, παρεμφερή με αυτή της παράστασης) και ξεκίνησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με πολύ χιούμορ, αλλά γεμάτη αλήθειες, σεμνότητα και ταπεινότητα από τα δύο παιδιά. Απολαύστε την.

Θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για τους ρόλους σας στο έργο;                      
Νίτσα: Εγώ κάνω την Αντωνία, είναι μία γυναίκα αρκετά καταπιεσμένη στην συζυγική της ζωή, παρατημένη αλλά κάποια στιγμή να αντιδράσει. Θεωρώ ότι είναι στην καθεμία από εμάς, δεν θεωρώ ότι είναι τόσο αδύναμη όσο δείχνει στην πρώτη ματιά. Πιστεύω ότι καθένας μέσα του κρύβει μία δύναμη όπου την κατάλληλη στιγμή την ανακαλεί.
Γιώργης: Πλέον μετά από τόσες παραστάσεις συνειδητοποιώ ότι δεν είναι τίποτα άλλο από τον κλασσικό άνδρα παγκοσμίως, που θέλει την σύντροφό του στο σπίτι και εκείνον να γυρίζει δεξιά αριστερά, τσιλιμπουρδίζοντας, πηγαίνοντας με άλλες, αλλά η σύζυγος πάντα στο σπίτι και όταν μαθαίνει ότι η σύζυγος κάνει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα με τις δικές του ευλογίες και εκεί αντιστρέφονται οι όροι. Κλασικός άνδρας. Τα δικά σου, δικά μου και τα δικά μου δικά μου. Αυτό είναι και η υπόθεση του έργου μας και αυτό πραγματεύεται. Ενώ ξεκινάει με έναν σύζυγο που απατάει την σύζυγό του και την φέρνει σε ακραίες καταστάσεις, στην μέση του έργου έχουμε την ανατροπή αυτής της συνθήκης.
Νίτσα: Εάν απατάει….
Γιώργης: Ναι σωστά έτσι όπως το έχουμε ανεβάσει πλανιέται και αυτό στον αέρα και έτσι βλέπουμε τις αντιδράσεις του συζύγου πλέον. Πιστεύω ο κάθε άνδρας τις καταλαβαίνει χωρίς να τις πω καν.

Έχετε πάρει πολύ αξιόλογες κριτικές και πάτε και πολύ καλά. Πως αντιμετωπίζετε τις κριτικές και την αποδοχή του κόσμου;
Νίτσα: Καταρχάς είναι ευχάριστο. Ποιος θα ήθελε να λένε αρνητικά πράγματα για εκείνον; Προσωπικά εγώ εάν αισθάνομαι καλά και τίμια σε αυτό που κάνω, με αφορά και η εκάστοτε καλή κριτική, όσον αφορά τον κόσμο με αφορά πάντα εάν άρεσε η δεν άρεσε. Όσον αφορά τις κριτικές είναι και το πώς αισθάνομαι και εγώ δηλαδή μπορεί να μου πει κάτι κάποιος πάρα πολύ καλό και εγώ να μην νιώθω καλά ή το αντίθετο.
Γιώργης: Όπως μου είπε χθες ένας φίλος μου οι κριτικές είναι για να χαιρόμαστε εμείς και να ζηλεύουν οι εχθροί μας(γέλια). Ειδικά φέτος είμαστε γεμάτοι, δόξα το θεό, χθες να φανταστείς μας πήραν τις καρέκλες από τα καμαρίνια. Νίτσα είχες χθες καρέκλα στο καμαρίνι σου;
Νίτσα: Όχι από κάποια στιγμή και μετά δεν είχα.
Γιώργης: Αυτό είναι ότι ωραιότερο, η αγάπη του κόσμου, βλέπεις την συμμετοχή του σε όλη την παράσταση γιατί έχει το στοιχείο της διάδρασης, αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση ... ο κόσμος. Σαφώς όμως σχετικά με τις κριτικές χαιρόμαστε και είναι και αυτό που είπα παραπάνω. Ορίστε μίλα που με διακόπτεις και εδώ(γέλια).
Νίτσα: Δεν κατάλαβα…(γέλια). Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η επιτυχία της παράστασης είναι αυτό, επειδή δεν είμαστε και τόσο γνωστοί ηθοποιοί, αυτή είναι η επιτυχία όλης της ομάδας.

Τι κλίμα επικρατεί εκτός παράστασης;                                                                                               
Νίτσα: Είναι πάρα πολύ καλή, είναι πολύ καλός συνάδελφος, πολύ καλό παιδί, έχει πολύ χιούμορ με δυσκολεύει αρκετές φορές, είναι λίγο τρελός(λόγο το ότι είναι κρητικός), αλλά αυτό εμένα με εξιτάρει (γέλια).
Γιώργης: Σκέψου ότι στην αρχή (γέλια) ύστερα από αυτό το άγχος, υπάρχει καλή χημεία, είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλή συνάδελφος. Βέβαια το τι τραβάει όταν έχω κέφια δεν λέγεται (γέλια).
Τι θα λέγατε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…                                                                            
Νίτσα: Έχω τελειώσει την σχολή του Γιώργου Αρμένη και έχω συμμετάσχει και σε άλλες πολύ αξιόλογες δουλειές. Τώρα αυτή την στιγμή έχω γράψει ένα δικό μου έργο που θα το ανεβάσω εδώ στο Τσάι στην Σαχάρα, θα το σκηνοθετήσω και θα παίξω μαζί με την Ελίνα Τζίτζι και τον Μανώλη Κρητικό και έναν μουσικό.

Ο Γιώργης θα΄ναι;              
Νίτσα: Όχι δεν θα ΄ναι, πρέπει να αποτοξινωθώ (γέλια).
Γιώργης: Γιατί εμένα με ρώτησες εάν σε θέλω άλλο(γέλια). Έχω ξεκινήσει παραστάσεις και με το άλλο έργο που παίζω εδώ σε αυτόν τον χώρο, "Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα" σε σκηνοθεσία κ.Πολυχρονοπούλου Κατερίνα,  Ελένη Φιλίπα και τον Θωμά Βούλγαρη που είναι ένα έργο βασισμένο πάνω στην ιστορία της κλοπής της Τζοκόντα από το Λούβρο που είχε γίνει το 1911. Παράλληλα με το "Ελεύθερο Ζευγάρι". Τώρα και εγώ έχω κάνει πολλά και διάφορα πράγματα, αλλά ας μην τους φορτώνουμε τους αναγνώστες σου με πολλές πληροφορίες για εμάς. Εάν ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να μας αναζητήσει στο διαδίκτυο και να μάθουν κάποια πράγματα για εμάς. Προτιμάμε να μιλάμε μέσα από την δουλειά μας.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
Νίτσα: Εύχομαι πραγματικά, γιατί εμείς αγαπάμε αυτό που κάνουμε πάρα πολύ, εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να περνάει καλά ο κόσμος, τον αγαπάμε, μακάρι να έρχεται να μας βλέπει και να περνάει καλά μαζί μας, όπως περνάμε και εμείς καλά μαζί του.
Γιώργης: Θέλω να πω τα ελεύθερα ζευγάρια είναι για την σκηνή να ξεκινήσουμε από αυτό(γέλια)ας έρθουν να δουν το ελεύθερο ζευγάρι, για να δουν τι τα περιμένει εάν αποφασίσουν να διαλέξουν αυτόν τον δρόμο(γέλια)για να περάσουν όμορφα και εάν έρθουν θα περνάμε και εμείς όμορφα μαζί τους.

Περισσότερες φωτογραφίες και  πληροφορίες για τη θεατρική παράσταση Το Ελεύθερο Ζευγάρι

Συνέντευξη του Σπύρου Καλαματιανού στους Νίτσα Μαμουζέλου και Γιώργη Κοντοπόδη