DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ελένη Κόντη σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info

Eleni Konti 1

Η Ελένη Κόντη μία σπουδαία συγγραφέας που λατρεύω και θαυμάζω το έργο της, μία μητέρα, μία πανέμορφη γυναίκα, μα πάνω απ΄όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με επίπεδο και ουσία σε ότι κάνει και λέει, μου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δεν ήθελα πραγματικά να τελειώσει. Κάτι το οποίο θα διαπιστώσετε και εσείς παρακάτω. Απολαύστε την στο site Diaskedasi.info δια χειρός Σπύρου Καλαματιανού.

Eleni Konti 7Ασχολείσαι με την συγγραφή βιβλίων, στίχων, σενάριο, σκηνοθεσία. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με όλα αυτά;
Μ΄αρέσει πάρα πολύ, να γράφω, μου αρέσει να γράφω παραμύθια(από εκεί ξεκίνησα άλλωστε, ως παιδαγωγός είχα καλή επαφή με τα παιδιά)έτσι ξεκίνησα να γράφω παραμύθια. Έγραψα κάποια παραμύθια που βοηθάνε θεραπευτικά τα παιδιά όταν τα διαβάζουν, όποτε με έβαλε στην σκέψη και την διαδικασία έτσι ώστε να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια πάνω σε όλα αυτά που ανέφερες και συνεχίζω να εξελίσσομαι.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης για εσένα;
Τα πάντα. Μου αρέσει να παρατηρώ πολύ τους ανθρώπους, κάθε άνθρωπος είναι μία πηγή έμπνευσης.

Περιέγραψε μου μία τυπική καθημερινή μέρα σου…Eleni Konti 3
Πολύ τρέξιμο…Το πρωί θα ξυπνήσω νωρίς, ετοιμάζω τα παιδιά μου, τα πάω σχολείο, μετά αφού γυρίσω θα κάνω προπόνηση σε πολεμικές τέχνες και στίβου, μετά διάφορες άλλες δουλειές του σπιτιού, θα κάτσω να γράψω, είτε κάποιο σενάριο, στίχους, μυθιστόρημα, κ.α, μετά θα πάω να πάρω τα παιδιά μου, μετά κάποια ραντεβού για δουλειά και μετά επιστροφή σπίτι.

Έχεις γράψει στίχους αρκετά πετυχημένους θα έλεγα. Τα συναισθήματα τα οποία έχεις όταν γράφεις στίχους ποια είναι;
Είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα. Είναι ένα μήνυμα το οποίο θέλω να περάσω μέσα από τους στίχους μου. Είναι  της αγάπης, της τρυφερότητας, θέλω να είναι γεμάτο συναίσθημα και με πολύ θετική ενέργεια. Θέλω να τους ταξιδεύω σε ωραία μέρη, παραμυθένια.

Η οικογένειά σου και τα παιδιά σου σε έχουν επηρεάσει στον τρόπο συγγραφής σου;
Τα πρώτα παραμύθια που έγραψα (πριν καν τα εκδόσω) τα διάβασα στα παιδιά μου, είδα πως τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε, κτλ μετά τα προσάρμοσα πάνω στην ηλικία των παιδιών μου. Εν μέρει σε αυτό το σημείο ναι, σε κάτι άλλο όχι.

Eleni Konti 6Έχεις τύχει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο της δουλειάς, αλλά και τον απλό κόσμο. Πως νιώθεις όταν σου λένε ωραία πράγματα για εσένα και την δουλειά σου;
Πιστεύω ότι είναι το Α και το Ω για έναν άνθρωπο που γράφει, να έρχεται και να σου λέει ότι αυτό που έγραψες με βοήθησε κτλ. Σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, είναι πολύ σημαντικό. Ας πούμε το τελευταίο τραγούδι που γράψαμε με τους Nisigma, ήρθε μία μαμά που το παιδάκι της πάσχει από καρκίνο και μου είπε ότι οι στίχοι αυτοί είναι ακριβώς αυτό που περνάνε, ήταν πολύ συγκλονηστικό όταν το άκουσα μαζί με τις ευχαριστίες κτλ. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συγγραφέας την σήμερον ημέρα;
Το βιβλίο περνάει κρίση γιατί υπάρχει η κρίση, όταν δεν υπάρχουν χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα, πως θα αγοράσει κάποιος ένα βιβλίο; Για εμένα όμως θα προτιμούσα να μην είχα γάλα να πιω και να δώσω κάποια λεφτά να πάρω για ένα βιβλίο, γιατί έτσι θα μπορούσα να βοηθηθώ, να εξελιχθώ. Τώρα έτσι το βλέπω εγώ, δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι ή ότι είναι το σωστό. Αλλά η κρίση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όχι στις ιδέες κτλ, αλλά οικονομικής φύσεως.

ΕΝΑ ΣΠΛΑΤΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ θεραπευτικές ιστορίες για παιδιά

Αν σου έλεγα να περιγράψεις τον εαυτό σου με λέξεις οι φράσεις ποιες θα ήταν αυτές;
Μου βάζεις δύσκολα τώρα…Είμαι ευαίσθητη, δυναμική και έχω φοβερή συναίσθηση. Προσπαθώ να κοντρολάρω όλα αυτά που σου είπα, γιατί κάνουν κακό σε εμένα. Αυτά θα πω διότι δεν μ΄αρέσει να μιλάω πολύ για εμένα…

Eleni Konti 5

Eleni Konti 2Τι είναι αυτό που αγαπάς και απεχθάνεσαι τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό;
Απεχθάνομαι τους διπρόσωπους ανθρώπους και τους ανθρώπους που δεν έχουν εντιμότητα και ηθικές αξίες. Αντιθέτως αγαπάω τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, έχουν αξίες και φραγμούς και πιστεύουν στον άνθρωπο.

Υπάρχουν κάποια όνειρα τα οποία έχουν μείνει ανεκπλήρωτα και θα κάνεις τα πάντα να τα εκπληρώσεις;
Δεν πιστεύω ότι μπορείς να πεις…τα πάντα…δεν πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα πραγματικά…είναι λίγο παγίδα αυτό…λειτουργείς με τον δεδομένο σταθμό και στιγμή που είσαι. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής μου έχει φερθεί πολύ καλά η ζωή, Δόξα το Θεό, θέλω να κάνω πράγματα, θέλω να μείνω στον κόσμο, θέλω να βοηθήσω την νέα γενιά να τους εξελίσσω και να τους κάνω καλύτερους ανθρώπους. Αυτό εάν μπορέσω να το κάνω θα είμαι ευχαριστημένη.

Πες μου δύο λόγια για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;
Έχω κάνει μία συνεργασία με ένα συγκρότημα που λέγεται Νisigma, γράψαμε ένα τραγούδι για τον Σύλλογο Φλόγα που λέγεται "Σαν Φλόγα" και θέλουμε να δείξουμε ότι τίποτα δεν πρέπει να σε βάζει κάτω. Μετά έκανα μία ταινία μικρού μήκους πάλι για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο που λέγεται "Πιάσε μου το χέρι" το έκανα μαζί με την Δώρα Μανταρού, πήγε στο Φεστιβάλ Κύπρου και στο Φεστιβάλ Αθηνών και πήρε ένα Βραβείο Σεναρίου και τώρα ετοιμάζω μία ταινία μικρού μήκους πάλι με κοινωνικό μήνυμα που έχει σχέση με την κακοποίηση της γυναίκας.
"Όνειρο Καθαρού"

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;
Θα χρησιμοποιήσω μία ατάκα που χρησιμοποιώ συνέχεια είναι από την ταινία Nemo της Disney που λέει:Tι κάνουμε στα δύσκολα; Κολυμπάμε…

Οι φωτογραφίες και το υλικό είναι από το προσωπικό αρχείο της Ελένης Κόντη.