DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ταξιδεύω, βλέπω, μαθαίνω, μέσω των εκδρομών πολιτιστικού χαρακτήρα του βιβλιοπωλείου Αιγηίς στον Πειραιά

Aigihs

Ταξιδεύω, βλέπω, μαθαίνω, μέσω των εκδρομών ή περιπάτων, πολιτιστικού χαρακτήρα του βιβλιοπωλείου Αιγηίς, στο κέντρο του Πειραιά.

Στα πλαίσια των διαπολιτισμικών τάσεων της εποχής μας, το βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ καινοτομεί και διοργανώνει εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρος, ημερήσιες και πολυήμερες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδος. Εκδρομές άψογα οργανωμένες, με την καλύτερη επιλογή ξενοδοχείων και εστιατορίων, αλλά και με επισκέψεις σε χώρους και μέρη μεγάλης ιστορικής σημασίας, που συνήθως δεν γνωρίζουμε, με συνοδούς και ξεναγούς πάντοτε εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι εκδρομείς, ενήλικές, νέοι και παιδικά, επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οργάνωση και από την φιλική και ευχάριστη παρέα!

Ταξιδεύω - βλέπω - μαθαίνω
Με τη νέα περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Αιγηίς, ξεκινάμε ένα καινούργιο πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά και τους γονείς τους, το οποίο θα γίνεται την τελευταία ΚΥΡΙΑΚΗ κάθε μήνα.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η μάθηση της ιστορίας της πόλης που ζούμε και της Αττικής ευρύτερα με τις τόσες πανέμορφες αλλά συγχρόνως και άγνωστες για πολλούς τοποθεσίες της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις για τα παιδιά σε ιστορικές τοποθεσίες της Αττικής, περιπάτους στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας και του Πειραιά, μονοήμερες εκδρομές στη φύση, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν,μαθαίνοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της Αττικής, με την φύση που στερούνται.

Το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, ώστε τα παιδιά, έχοντας επενδύσει πνευματικά,  να λάβουν τις σωστές γνώσεις και τελειώνοντας να έχουν αναμνήσεις απ’ ό,τι είδαν και έμαθαν ταξιδεύοντας στην Αττική.

Δηλώσεις συμμετοχής στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς
URL: http://aegeeis.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Aegeeis.Books/timeline
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Lykeio Aristotelous

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, πρωϊνός περίπατος στο Λύκειο του Αριστοτέλους, στο κέντρο της Αθήνας.

Μία από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας είναι το Λύκειο του Αριστοτέλους, στην οδό Ρηγίλλης και θα ευωδιάζουν οι κήποι που έβλεπαν οι μαθητές του στο πάρκο που διαμορφώνεται πέριξ του Βυζαντινού Μουσείου (Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας).που πρίν χιλιάδες χρόνια ήταν ένα προάστειο της αρχαίας πόλης.

Το Λύκειο ήταν ένα από τα τρία αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης, μαζί με αυτό της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κυνοσάργους.Το 335 π.Χ. ιδρύθηκε η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη.
Στον χώρο αυτό περπάτησε και δίδαξε ο Αριστοτέλης το 335 π.χ.

Στην περιοχή βρίσκονταν επίσης δύο ναοί, του Ηρακλή Παγκράτους και το ιερό του Λυκείου Απόλλωνος, από το οποίο ονομάστηκε και η Σχολή και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί.

Άς γνωρίσομε λοιπόν από κοντά τον χώρο αυτό και άς ζήσουμε την μαγεία που ασκούσε με την διδασκαλία του στους μαθητές του ο μεγάλος αυτός Φιλόσοφος, που δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο .

Θα ξεναγήσει η Αρχαιολόγος κ. Αλκηστη Παπαγρηγοράκη και εκ΄μέρους της Αιγηίδος θα συνοδεύσει
η Αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή.

Βιβλιοπωλείο Αιγηίς
Βασιλέως Γεωργίου Α΄11
Πειραιάς, (κέντρο έναντι πλατείας Κοραή)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 41 00 286
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.