DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Naya, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Naya-8

Η Naya είναι μία εξαιρετική καλλιτέχνης, μία πανέμορφη παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο, μα πάνω απ΄ όλα ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Συνεχώς οι μετοχές της ανεβαίνουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα και να είστε σίγουροι, ότι το μέλλον της ανήκει. Ο Σπύρος Καλαματιανός θέλησε να την γνωρίσει καλύτερα και του παραχώρησε μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info. Απολαύστε την.

Το υλικό της συνέντευξης είναι από το προσωπικό αρχείο της Naya.

NayaΤι είναι αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;
H καλλιτεχνική μου πορεία ξεκίνησε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μεγάλα danceclubs. Έχω κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Oriental  ατομικού χορού κι έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Με ανακάλυψε η σωστή ομάδα η οποία και μου έκανε μια ολοκληρωμένη πρόταση ν’ ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Δέχτηκα την …πρόκληση με χαρά καθώς απαιτείται από μέρους μου περισσότερη προσπάθεια στην αλλαγή ...level και πιστεύω πως με τα εφόδια που διαθέτω, ανεβάζω τον πήχη στην προσωπική μου εξέλιξη.

Αν και κοινοί χώροι κατά κάποιον τρόπο. Ποιος χώρος είναι πιο δύσκολος του τραγουδιού ή του χορού;
Θα έλεγα ότι ο χώρος του τραγουδιού είναι μάλλον πολυπληθής!
Το τραγούδι έχει σπουδαία αμεσότητα στον κόσμο (ίσως στην Ελλάδα να ισχύει περισσότερο κιόλας αυτό και φυσικά από πολύ παλιά) και συγκινεί ας πούμε, πιο γρήγορα την καρδιά, μέχρι να προλάβει ο χορός να το κάνει αυτό.
Και οι δυο χώροι είναι εξίσου απαιτητικοί και μάλιστα πολύ. Χρειάζονται δουλειά πιστού εργάτη για να καταφέρεις να κάνεις τη διαφορά, είτε στον έναν είτε στον άλλον χώρο.  

Πως νιώσατε όταν ακούσατε το πρώτο σας τραγούδι στο ραδιόφωνο;
Που να βρω τα λόγια να το περιγράψω! Η ευτυχία, η πληρότητα που νιώθεις ότι τα κατάφερες! Κατάφερες να κάνεις ένα τολμηρό βήμα, δούλεψες πολύ, πάλεψες και τώρα να! Είναι ελεύθερο να πετάξει και ν ακουστεί παντού. Κι αμέσως μόλις νιώσεις έτσι, έρχεται και το συναίσθημα της ευθύνης και λες όπα! Μην ξεμυαλίζεσαι! Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψεις περισσότερο.

Naya-7

Θεωρείτε ότι στην μέχρι τώρα πορεία σας έχετε αδικηθεί;Naya-5
Σε καμία περίπτωση! Υπήρξα πολύ τυχερή και είμαι πολύ newkidontheblock στο χώρο του τραγουδιού για να μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά και στον χορό, οι διακρίσεις που κατέκτησα δεν άφησαν περιθώρια ώστε να γευτώ αδικίες!

Περιγράψτε μου μία στιγμή ακραίου θαυμασμού...
Η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει συμβεί κάποια ακραία συμπεριφορά θαυμασμού προς το πρόσωπό μου ή κάτι που να μ’ έχει πειράξει και να με κάνει να νιώσω άβολα ή δύσκολα. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται με σεβασμό πιστεύω. Φυσικά ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά γι αυτό αντίστοιχα οφείλεις κι εσύ από την πλευρά σου να τον σεβαστείς. Πιστεύω ότι είναι αμφίδρομη η σχέση αυτή.

Πείτε ποιες λέξεις ή φράσεις περιγράφουν τον εαυτό σας...
Είμαι τελειομανής με την έννοια ότι είμαι εχθρός της προχειρότητας, όπου κι αν συμβαίνει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα φτάσω να γίνω μανιακή με το τέλειο και να χάσω τελικά τον στόχο. Γι αυτό και η επόμενη λέξη που θα με χαρακτήριζε εξίσου καλά, είναι η προσαρμοστικότητα. Θα γίνω ευέλικτη και δεν θα πελαγώσω στις δυσκολίες για ένα καλό αποτέλεσμα, χωρίς όμως -και το τονίζω-  δεν θα «πειράξω» τις αρχές και τις αξίες μου.

Έχετε ανεκπλήρωτα όνειρα που θέλετε να τα κάνετε πραγματικότητα...
Εάν πάψεις να ονειρεύεσαι, παύεις και να ζεις! Είναι νόμος αυτό. Οπότε σίγουρα έχω όνειρα που ευελπιστώ να γίνουν πραγματικότητα, και μάλιστα σύντομα, αλλά κι όταν αυτά πραγματοποιηθούν, και για την υγεία της ψυχής μου, δεν θα σταματήσω να κάνω κι άλλα κι ας είμαι 80 χρονών!

Naya-4

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα…
Βρίσκομαι ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού- ένα φανταστικό ντουέτο με γυναίκα τραγουδίστρια, τι γυναίκα δηλαδή;! Γυναικάρα !
Και μόλις τελειώσαμε τα γυρίσματα για το videoclip του τραγουδιού που έγιναν εκτός Ελλάδος! Παράλληλα κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίσει τα τραγούδια μου και να έρθω κι εγώ σε επαφή μαζί του.  

Τι θέλετε να πείτε κλείνοντας;
Να χαίρεσαι κάθε στιγμή της ζωής σου γιατί η ζωή είναι μία και η πραγματική ευτυχία, στιγμές!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Naya
Ιστοσελίδα: http://nayaofficial.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/nayaofficialfanpage/

 

Naya-2