DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ευσταθία, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Efstathia1

Η Ευσταθία είναι αναμφισβήτητα μία εξαιρετική τραγουδοποιός, που επί χρόνια τώρα έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει την αγάπη του κόσμου, των ανθρώπων του καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο. Επίσης είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος που σε κερδίζει από την πρώτη ματιά, την πρώτη κουβέντα, το ζεστό της χαμόγελο. Χρόνια τώρα την άκουγα και την θαύμαζα, τώρα όμως την γνώρισα για λογαριασμό του Diaskedasi.info με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της κομματιού "I want you", πρόκειται για μία διασκευή ενός επίσης εξαιρετικού τραγουδοποιού του Elvis Costello που σίγουρα αξίζει να ακούσετε. Με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση μου για να γίνει μία συνέντευξη και απάντησε σε ότι και εάν την ρώτησα, με απλότητα, σεμνότητα και σοβαρότητα, κάτι το οποίο την διακρίνει εδώ και χρόνια. Απολαύστε παρακάτω μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Efstathia5Πριν λίγες μέρες έλαβα στο email μου ένα Δελτίο Τύπου και ένα ηχητικό αρχείο με το νέο σου κομμάτι, που μόλις το άκουσα έμεινα με το στόμα ανοιχτό και είπα μία λέξη "Έξαιρετικό".
Πες μου δύο λόγια για το νέο σου κομμάτι...
Είναι μια διασκευή ενός πολύ αγαπημένου μου τραγουδιού ,του «I want you” ενός επίσης πολύ αγαπημένου μου τραγουδοποιού του  Elvis Costello. Σκέφτηκα να το περάσω από το δικό μου φίλτρο αισθητικής αντίληψης και να του δώσω μια άλλη διάσταση. Σ ‘ αυτό με βοήθησε Efstathia4η ηθοποιός Μαρίκα Κίτσου που «μπλέχτηκε» με την παρουσία της ως Μαρία Πολυδούρη πολύ δυναμικά και καταλυτικά μέσα στην εξέλιξη του κομματιού. Επίσης ο συνεργάτης μου ,ο Μανόλης Λιανής το βασάνισε πολύ το κομμάτι για να το φέρει εκεί που το φανταζόμαστε.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεις κάποιες εμφανίσεις;
Ναι, θα συνεχίσω μια σειρά εμφανίσεων που ξεκίνησα το Σεπτέμβρη με τη βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής. Στις 4 Νοεμβρίου θα εμφανιστούμε σε έναν χώρο στα Ιλίσια στο Giocondart, μετά πηγαίνουμε Κύπρο και μετά στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου.

Θα ήθελα να μου πεις πως βλέπεις το Ελληνικό τραγούδι και εάν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον νέο καλλιτέχνη...
Το ελληνικό τραγούδι πάντα θα έχει να επιδείξει αξιόλογες περιπτώσεις καλλιτεχνών και με χαρά διαπιστώνω νέα παιδιά στο χώρο που έχουν να δώσουν πράγματα. Είναι η Μαρίζα Ρίζου, η Πένυ Μπαλτατζή, η Μάρω Μαρκέλλου, ο Δημήτρης Σαμόλης, ο Γιώργος Περρής  κ.α.

Τα talent show νομίζεις ότι βοηθάνε στο να βγουν καλά τραγούδια και φωνές;
Τα talent show βοηθάνε τα κανάλια να έχουν υψηλή τηλεθέαση με χαμηλό κόστος, να πουλάνε τις διαφημίσεις τους  και να κινείται όλο το «πράγμα», να δουλεύουν άνθρωποι σ αυτό και εντός και εκτός στούντιο και να ασχολούμαστε για λίγο ξεφεύγοντας απ’ τη μιζέρια της καθημερινότητας και ξεχνώντας λίγο  το δικό μας θάνατο. Μέχρι να κλείσει ο ένας κύκλος του show και να ανοίξει ένας καινούργιος.

eustathia-mantzoufa1

Efstathia2Ας αλλάξουμε θέμα τώρα. Πρόσφατα η εκπληκτική αυτή κυρία του Ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα δήλωσε ότι δεν της αρέσει που ξεβρακώνονται όλες στην πίστα, ότι δεν δίνουν βάση στην φωνή και τα τραγούδια και ότι έχουν βγει κάποιοι δήθεν μάνατζερ που χαλάνε και προσβάλουν την Ελληνική μουσική. Εσύ πόσο συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτές τις δηλώσεις;
Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο «κώλος» πούλαγε από την αρχαιότητα... Ο καθένας δίνει ό,τι έχει και μπορεί. Δεν με απασχολεί καθόλου.

Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι και αγαπάς τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό;
Απεχθάνομαι την ανικανότητα και την τεμπελιά. Αγαπώ την εντιμότητα, την εργατικότητα  και τη συνέπεια . Και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μετράς πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και πολλά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Με ποιον θες να συνεργαστείς που δεν έχεις συνεργαστεί ακόμα;   
Η αλήθεια είναι ότι στάθηκα τυχερή με τις συνεργασίες μου. Θα ήθελα βέβαια  να συνεργαστώ και με αρκετούς άλλους συναδέλφους αλλά δεν μου κάθονται. Αν η ζωή σου απεικονιζόταν σε έναν στίχο τραγουδιού ποιος θα ήταν αυτός; "τα ρούχα που δεν έμαθα να πλένω, τα βάζω στη σακούλα και στα φέρνω…".

Ποιες λέξεις ή φράσεις σε χαρακτηρίζουν;  
Singulas dies singulas vitas puta  Σενέκας: Να θεωρείς την κάθε μέρα σαν μια ολόκληρη ζωή.

Έχεις ανεκπλήρωτα όνειρα που θες να κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;  
Το μόνο που θέλω είναι να είμαι καλά  και να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ όσο πιο καλά επίσης γίνεται.     

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;  
Ότι το ταλέντο είναι θέμα ανθεκτικότητας και ότι η επιμονή και η αγάπη οδηγούν στην απόκτηση των πάντων.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Ευσταθίας

Efstathia3