DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Χρήστος Κυριαζής, ένας καλλιτέχνης με διαχρονικές επιτυχίες σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info

Xristos Kyriazis-13

Ο Χρήστος Κυριαζής ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, με πολλές και διαχρονικές επιτυχίες, σαν τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, που θέλει να μιλάει μόνο με την δουλειά του, ένας καλλιτέχνης που αναμφισβήτητα έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στο Ελληνικό τραγούδι, δίνει μία σπάνια και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στον Σπύρο Καλαματιανό. Σε ότι και εάν τον ρώτησε απάντησε με μεγάλη χαρά και με ειλικρίνεια, μίλησε για την καριέρα του, τα talent show και τα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά, για την επιλογή του να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, για τα νέα του επαγγελματικά βήματα κ.α πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Διάβαστε παρακάτω μία συνέντευξη από έναν καλλιτέχνη με κάπα κεφαλαίο, μία συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί για λογαριασμό του site Diaskedasi.info.
Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Το υλικό που ντύνει την συνέντευξη είναι από το προσωπικό αρχείο του Χρήστου Κυριαζή.

Xristos Kyriazis-01Θα σας πάω λίγο πίσω με αυτή την ερώτηση. Πότε και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι/μουσική και την Σύνθεση;
Ήμουν 12 χρονών όταν έπιασα για πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια μου και αφού έμαθα να παίζω έκανα το πρώτο μου συγκρότημα τις "Πρόκες" σε ηλικία 18 ετών. Είχα αρχίσει να γράφω στίχους και εν συνεχεία άρχισα να συνθέτω τραγούδια χωρίς να το καταλάβω . Έγινε μόνο του.

Πως αισθανθήκατε όταν ακούσατε το πρώτο σας τραγούδι στο ραδιόφωνο και πως βιώσατε την επιτυχία;
Το συναίσθημα ήταν υπέροχο αλλά η επιτυχία άργησε να 'ρθει!

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης για εσάς, όταν γράφετε ή ερμηνεύετε κάποιο τραγούδι;
Η έμπνευση μπορεί να έρθει από παντού. Δεν με ειδοποιεί. Από μια λέξη, από μια κατάσταση που ζω, από μια ανάμνηση, από μια εικόνα ή από ένα βιβλίο που διαβάζω. Η έμπνευση για μένα είναι η ανάσα της ψυχής. Αυτό που με ωθεί να τα πω!

Ποιες ήταν οι δυσκολίες στα πρώτα σας βήματα;
Ήταν πάρα πολλές. Δεν βρισκόταν εταιρία και παραγωγός να του αρέσουν τα τραγούδια μου ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισα να τα παρατήσω. Είπα όμως να προσπαθήσω άλλη μια φορά. Και έτσι η Λύρα κυκλοφόρησε το "Έλα μωράκι μου" που ήταν η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία.

Xristos Kyriazis-04

Γιατί σας έχουμε "χάσει"από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι κατ΄επιλογήν σας αυτό και πως αισθάνεστε που τα τραγούδια σας ακούγονται ακόμα και σήμερα και τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από τον απλό Xristos Kyriazis-10κόσμο, αλλά και από τον κόσμο της δουλειάς;
Ήταν επιλογή μου να αποσυρθώ και να συνεχίζω να γράφω στο στούντιο παρ' όλες τις προτάσεις που είχα για εμφανίσεις, γιατί δεν το ένιωθα! Όσο αφορά τα τραγούδια χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούγονται ακόμα και σήμερα.

Σήμερα συνεχίζετε να ασχολείστε με την μουσική;
Σήμερα εξακολουθώ να είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω ένα νέο δίσκο στην εταιρία MINOS με παραγωγό τον Νεκτάριο Κόκκινο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Υπήρξε στιγμή που αισθανθήκατε αδικημένος από τον καλλιτεχνικό χώρο ή τον χώρο των media;
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν. Αντιθέτως, θέλω να ευχαριστήσω τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν τα τραγούδια μου!

Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που λείπει σήμερα από την Ελληνική μουσική;
Δεν νομίζω ότι λείπει τίποτα. Πάντα θα υπάρχουν καλά τραγούδια!

Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent show, για τα παιδιά που πάνε εκεί;
Που αλλού να πάνε τα παιδιά να δείξουν τη δουλειά τους; και θεωρώ πολύ δύσκολο το έργο των κριτών. Πιστεύω κάποιο κανάλι να κάνει "Μουσικούς Αγώνες" που να αναδεικνύει ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!! Νέους Δημιουργούς, Στιχουργούς και Συνθέτες. ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Όπως έκανε ο Μάνος Χατζηδάκις στους "Αγώνες της Κέρκυρας" .  Και από τα 20 τραγούδια να ξεχωρίζουν τα 10 που θα γίνουν ένα άλμπουμ. Αυτό! Ένα κανάλι...

Xristos Kyriazis-05

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι;
Άλλο το τραγούδι και άλλο η δημιουργία (στίχοι, μουσική). Και στις δύο περιπτώσεις θα έλεγα να επιμένουν στο όνειρό τους!

Τα όχι ή τα ναι κάνουν τις πετυχημένες καριέρες;
 Αυτό είναι σχετικό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζετε κάποιο τραγούδι ή κάποιες εμφανίσεις σας;
Θα κυκλοφορήσουν από την MINOS τα νέα μου τραγούδια και τέλος Οκτωβρίου θα εμφανιστώ μαζί με τους ONIRAMA στο ANODOS LIVE STAGE στην οδό Πειραιώς με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ROCK τραγούδια , μπαλάντες και Λαϊκά.

Τι θέλετε να πείτε κλείνοντας;
Να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε έμπνευση σε ό, τι κάνουμε!
Ευχαριστώ Πολύ

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιτεχνική πορεία του Χρήστου Κυριαζή

Xristos Kyriazis-15

Xristos Kyriazis-07 Xristos Kyriazis-06 Xristos Kyriazis-12

Xristos Kyriazis-08