DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Jollina σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Jollina-10

Η Jollina που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι συνάδελφος (λόγο σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) όμως η μεγάλη της αγάπη, η μουσική, το τραγούδι, τελικά την κέρδισε. Ύστερα από τις κατάλληλες σπουδές πάνω στην μουσική, ύστερα από το πέρασμα της σε διάφορες μπάντες, κατέληξε να κάνει μία πολύ όμορφη καριέρα, μετρώντας ήδη σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της. Εκτός από μία γοητευτική παρουσία, είναι και μία πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια, που καθημερινά κερδίζει έδαφος στην Ελληνική μουσική σκηνή. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της κομματιού "Άκουσα πως", Στίχους-Μουσική: Dj Βαγγέλη Σερίφη, ο Δημοσιογράφος μας Σπύρος Καλαματιανός αποφάσισε να της πάρει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να την ντύσει με ένα πολύ όμορφο και πρωτότυπο concept φωτογράφισης στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Σε όλα αυτά βοήθησε ο φακός της Δήμητρας Κανάκη. Απολαύστε τους λοιπόν. Μόνο στο site Diaskedasi.info.

Jollina-02Λέξεις που χρησιμοποιούμε πάρα πολύ συχνά στην δουλειά μας, που είναι οι εξής: Μουσική και Τραγούδι. Τι εικόνες κάνεις στο μυαλό σου όταν τις ακούς;
Απεικονίζεται η ψυχή μου. Γιατί η θέληση να τραγουδάω και να ακούω μουσική ξεκίνησε από τότε που ήμουν πολύ μικρή. Ήταν κάτι που έβγαινε πολύ αυθόρμητα από μέσα μου και γι΄αυτό σου λέω ότι απεικονίζεται η ψυχή μου.

Πες μου δύο λόγια για το νέο σου κομμάτι;
Το καινούργιο κομμάτι λέγεται "Άκουσα πως" σε Στίχους-Μουσική: Dj Βαγγέλης Σερίφης που έχει μετράει πολλές επιτυχίες στην δουλειά του. Με το που τον γνώρισα κατάλαβα ότι μπορώ να συνεργαστώ αμέσως μαζί του, είχαμε απίστευτη χημεία και όταν άκουσα το συγκεκριμένο κομμάτι μου άρεσε πάρα πολύ, επίσης μου ταίριαζε πάρα πολύ και αποφασίσαμε να το γράψουμε, κυκλοφόρησε και πάει πάρα πολύ καλά.

Θα πήγαινες ποτέ σε talent show;
Όχι. Δεν είμαι κατά, ούτε στα παιδιά που πηγαίνουν(ίσα, ίσα που ο καθένας κάνει τις δικές του επιλογές). Απλώς θεωρώ ότι αυτή η υπερβολική δημοσιότητα, σε τόσο χρονικό διάστημα, σπάνια καταλήγει σε κάτι πιο ουσιώδες. Τα παραδείγματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια το έχουν δείξει αυτό.

Πρόσφατα στο X-Factor είδαμε την Νωαίνα να "δείχνει" το μουστάκι της στον Σάκη Ρουβά. Πως το είδες αυτό;
Αδιάφορο. Τόσα χρόνια στην τηλεόραση έχουμε δει πάρα πολλά. Γιατί αυτό δεν το βλέπουμε και στις πίστες; Οι περισσότερες τραγουδίστριες έτσι δεν εμφανίζονται; Μου πέρασε αδιάφορο και νομίζω ότι έγινε καθαρά για τηλεθέαση.

Jollina-06

Θα συνεργαζόσουν με Λαϊκό τραγουδιστή;Jollina-12
Ναι θα έκανα. Δεν ξέρω βέβαια εάν θα μπορούσα να ανταποκριθώ 100%, αλλά θα το δοκίμαζα. Θα δοκίμαζα όμως με έναν τραγουδιστή που θα μπορούσα να ταιριάζω, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Λαϊκοί τραγουδιστές.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Θα ήθελα να γίνουν τα τραγούδια μου γνωστά, να έρχεται ο κόσμος να με βλέπει στα μαγαζιά που θα εμφανίζομαι και δεν το λέω από οικονομικής απόψεως, το λέω γιατί αυτό που θεωρώ σε έναν καλλιτέχνη, είναι οι καλλιτεχνικές του δραστηριότητες να έχουν απηχήσει στον κόσμο, να έχουν διαχρονικότητα και όχι τα πολλά λεφτά.

Ποιες συνεργασίες θέλεις να κάνεις και δεν έχεις κάνει ακόμα;
Πάντα μου άρεσε η Έλενα Παπαρίζου, σίγουρα με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη κ.α πολλούς.

Θεωρείς ότι το είδος μουσικής που υπηρετείς περνάει κρίση στην Έλλάδα;
Πάντα περνούσε κρίση η Ποπ μουσική στην Ελλάδα και γενικά αυτό το κάτι διαφορετικό από το Λαϊκό τραγούδι. Η Ποπ μουσική της Ελλάδας ήταν το Λαϊκό τραγούδι. Ανέκαθεν οι πιο ξενόφερτοι ήχοι είχαν μία "δυσκολία" ή μία "κρίση", αλλά θεωρώ ότι όλα χρειάζονται και για όλα υπάρχει ο χώρος. Όπως επίσης θεωρώ ότι όταν κάποιος είναι σωστός, στο οποιοδήποτε είδος μουσικής, τότε μόνο πετυχαίνει και μένει στον χρόνο.

Περιέγραψε μου τον εαυτό σου με λέξεις οι φράσεις…
Δραστήρια, πεισματάρα, αισιόδοξη. Επίσης μία φράση η οποία με εκφράζει είναι αυτή που λέει "Κάθε εμπόδιο σε καλό".Κάτι που το έχω δει στην ζωή μου να γίνεται.

Jollina-13

Jollina-03Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι και αγαπάς τόσο επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό;
Σε επαγγελματικό επίπεδο απεχθάνομαι ότι δεν είμαι εγώ. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι που δεν θέλω, κάτι που μου το επιβάλουν, απλά για να κάνω επιτυχία κτλ. Τώρα αγαπώ πολύ όταν βρίσκω ανθρώπους που τους αρέσει να δουλεύουν, σωστά και επαγγελματικά, όπως και εγώ. Δεν μπορώ με τίποτα η πρόχειρη δουλειά και το "άντε να γίνει να τελειώνουμε", προτιμώ να αργήσει κάτι και να βγει σωστά και επαγγελματικά, ειδάλλως να μην γίνει καθόλου. Σε προσωπικό επίπεδο απεχθάνομαι το ψέμα και αγαπάω την αγάπη, την αλληλεγγύη, δίχως ο άλλος να περιμένει αντάλλαγμα. Όταν γίνεται αυτό μου αρέσει πολύ.

Πρότυπα είχε ποτέ στην ζωή σου;
Ναι. Είναι η τραγουδίστρια Jennifer Hanson που είχε κερδίσει το Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Dream Girls". Την λατρεύω πάρα πολύ, είναι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια και πάντα την θαύμαζα.

Εάν χτύπαγε το τηλέφωνο και σου έλεγαν ότι θα συνεργαστείς, στην Eurovizion με τραγουδίστριες όπως την Κατερίνα Στικούδη, την Τάμτα, την Demy. Θα πήγαινες;
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα ονόματα, δεν έχω ανταγωνισμό, εάν μπορούσαμε να ταιριάξουμε και να βγει ένα πολύ καλό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Ναι θα πήγαινα, αν και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μου…
Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες μου; Να κάνω τα ήδη προγραμματισμένα live μου, να συνεχίσει να πηγαίνει καλά το κομμάτι μου  και επίσης να ετοιμάσουμε ένα εξίσου καλό κομμάτι που θα βγει τους επόμενους μήνες.

Jollina-09 Jollina-11

Η φωτογράφιση που κάναμε για να ντυθεί η συνέντευξη μας ήταν σε πάρκο. Οπότε για να κλείσουμε έτσι όμορφα, θέλω να σε πάω λίγο πίσω και να μου πεις, στην παιδική σου ηλικία, τις αναμνήσεις που είχες από ένα πάρκο, τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν σε ένα πάρκο;
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την ωραία κουβέντα που είχαμε, για την ωραία ιδέα που είχες να κάνουμε αυτή την φωτογράφιση και επίσης το site Diaskedasi.info για την φιλοξενία. Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σου, έχω πολύ όμορφες, γλυκές, παιδικές αναμνήσεις από ένα πάρκο… Η πιο έντονη εικόνα που έχω από ένα πάρκο είναι, ότι σαν παιδάκι, οι γονείς μου έπαιρναν μαλλί της γριάς. Επίσης μου άρεσε πολύ να παίζω με τα υπόλοιπα παιδάκια και το πιο σημαντικό μου άρεσε αυτή η παιδική ελευθερία μέσα στο πάρκο… Γενικώς μου αρέσει αυτή η λέξη "Ελευθερία"… Θα μου επιτρέψεις να πω κλείνοντας ότι δεν πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε ελεύθεροι, όπως ήμασταν σε ένα πάρκο…και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε (γέλια) να ακούμε το νέο μου κομμάτι με τίτλο "Άκουσα πως".

Συνέντευξη-Αrt Director: Σπύρος Καλαματιανός
Φωτογραφίες: Δήμητρα Κανάκη
Παραγωγή: Diaskedasi.info
Η φωτογράφιση έγινε στο Άλσος Νέας Σμύρνης