DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Κώστας Χαριτοδιπλωμένος σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Kostas Xaritodiplomenos-3

Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, με τεράστιες επιτυχίες, μα πάνω απ΄όλα ένας πολύ καλός άνθρωπος. Σε μία από τις εμφανίσεις του, μου αφιέρωσε χρόνο και μου έδωσε μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που σίγουρα θα συζητηθεί. Απολαύστε τον μόνο στο site Diaskedasi.info.
Aπό τον Σπύρο Καλαματιανό

Kostas Xaritodiplomenos-2Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής: Έχετε γράψει και συνεχίζετε να γράφετε ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι. Ποιες είναι οι διαφορές του χθες και του σήμερα;
Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του χθες και του σήμερα, απλά αλλάζει η διάθεση των ανθρώπων ανάλογα με την εποχή που ζούμε. Δυστυχώς η εποχή που ζούμε σήμερα είναι δύσκολη, ενώ η εποχή του χθες ήταν πιο ανέμελη και υπήρχαν συναισθήματα. Μπορεί όμως και τη σημερινή εποχή να την κάνουμε καλύτερη, εστιάζοντας στο συναίσθημα και όχι στην ύλη.

Ποιους σημερινούς καλλιτέχνες ξεχωρίζετε;
Χωρίς να θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα, θεωρώ ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει πόσοι από αυτούς θα αντέξουν.

Έχετε πει φυσικά τεράστιες επιτυχίες. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα αγαπημένο μου κομμάτι το "Lost in the night" μία παγκόσμια επιτυχία. Πείτε μου δύο λόγια γι' αυτό το κομμάτι, πως το εμπνευστήκατε και εάν περιμένατε να γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία...Kostas Xaritodiplomenos-1
Το "Lost in the night" ήταν ένα κομμάτι που γράφτηκε με πολύ αγάπη και όχι για να εξυπηρετήσει εμπορικούς σκοπούς.
Είναι ένα κομμάτι βγαλμένο από την ψυχή μου το οποίο λάτρεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Δεν είχε γραφτεί με σκοπό να γίνει επιτυχία, είχε γραφτεί για να μοιραστώ αυτό που ένιωθα με όσους ένιωθαν το ίδιο. Σημειωτέων, τότε ήμουν ένας ερασιτέχνης που λάτρευε την μουσική και όχι ένας επαγγελματίας συνθέτης. Ήμουν, επίσης, μάνατζερ σε μία πολύ γνωστή πολυεθνική εταιρία, με εξασφαλισμένο μισθό και μέλλον, από την οποία παραιτήθηκα προκειμένου να ασχοληθώ με τη μουσική. Και να ‘μαστε!

Πολλοί τότε και σήμερα ακόμα λένε ότι είναι αντιγραφή ενός ξένου συγκροτήματος το συγκεκριμένο τραγούδι, διότι βγήκαν πολύ κοντά. Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;
Ένα κομμάτι δεν είναι αντιγραφή όταν έχει τον ίδιο ρυθμό ή κάποια ενορχηστρωτικά στοιχεία με ένα άλλο. Ένα κομμάτι είναι αντιγραφή όταν η μελωδική του γραμμή μοιάζει με κάποιου άλλου. Ακούγοντας την μελωδική γραμμή των δύο κομματιών, όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο, παρά μόνο έναν κοινό ρυθμό.

Ποια είναι η γνώμη σας για όλους εκείνους που κατακρίνουν τις δεκαετίες 80 & 90 ότι ήταν κιτς;
Θα τους προσκαλούσα να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, να ακούσουν ορισμένα κομμάτια της εποχής εκείνης και μετά να διαμορφώσουν άποψη.

Ποια θεωρείτε ότι ήταν η πιο πετυχημένη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρα σας;
Όταν με κάλεσαν να τραγουδήσω στην Κρατική τηλεόραση της Ισπανίας όπου πολλές χιλιάδες ανθρώπων τραγουδούσαν το τραγούδι μου και φώναζαν “Μπράβο Γκρέκο!!!”

Xaritodiplomenos Live

Ποιο όνειρό σας έχει μείνει ανεκπλήρωτο και θα κάνετε τα πάντα να το εκπληρώσετε στο άμεσο μέλλον;
Να γεμίσει ο κόσμος από αγάπη και συναίσθημα και να αποβάλλει το μίσος και τη ζήλια. Τι μπορώ να κάνω γι΄ αυτό το όνειρό μου; Μα να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να μετατρέπω τα όνειρα μου σε τραγούδια!

Xaritodiplomenos-kyttaro live2Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;
Τα βήματα μου τα χαρακτηρίζω λιγότερο ως επαγγελματικά και περισσότερο ως βήματα ψυχής, με την έννοια ότι αυτό που θέλω είναι να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με τον κόσμο, ο οποίος βιώνει μία τόσο δύσκολη εποχή και έχει ανάγκη από συναίσθημα όσο ποτέ.
Όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν προγραμματισμένες συναυλίες μου αλλά και πολλές μελλοντικές συνεργασίες με αγαπημένους καλλιτέχνες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο μου κομμάτι με τίτλο “The World Is In Your Eyes”, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο νέος μου δίσκος.

Τι θέλετε να πείτε κλείνοντας;
Εύχομαι όλοι μας να πιαστούμε χέρι χέρι και μέσα από τη μουσική και το συναίσθημα να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο.

 

Xaritodiplomenos-new track 2016

Costas Charitodiplomenos - The World is in Your Eyes

iTunes: https://itunes.apple.com/gr/album/world-is-in-your-eyes-single/id1112529503
AppleMusic: https://itun.es/gr/FP9tcb
GooglePlay: https://play.google.com/store/music/album/Costas_Charitodiplomenos_The_World_Is_in_Your_Eyes?id=Bzckryjh7fxrejadik25diaml6i
Deezer: http://www.deezer.com/album/12985172