DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Άδα Σεραϊδάρη από τους Domenica, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Domenica 3

Η Άδα Σεραϊδάρη μία εξαιρετική ερμηνεύτρια που την ακούμε από το θρυλικό συγκρότημα των Domenica παραχωρεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για λογαριασμό του site Diaskedasi.info.
Aπολαύστε την.

Καλησπέρα. Μια νέα εποχή για τους Domenica ξεκινάει;                                    
Μία νέα εποχή διανύουμε όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες και η ομάδα έχει δύναμη γι'αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να συνεργαστούμε όπως παλιά.

Domenica 1Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ύπαρξη της μπάντας και των μελών της από το ξεκίνημά σας εώς και σήμερα;
2001 και στο Όνομα του Ρόδου στη Καλλιθέα γνώρισα τους Domenica. Κάναμε πολλές ζωντανές εμφανίσεις εκεί με μεγάλη επιτυχία και έτσι το 2002 ήρθε το cd "Μέσα στη βουή του δρόμου", με την επιμέλεια του Δημήτρη Κανελλόπουλου και της εταιρείας Lyra, που άνοιξε το δρόμο για περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Κομμάτια όπως το "Μέσα στη βουή", "Αγκάθι στο κορμί μου", "Σαν κάτι να ξέρω" κ.α, γνώρισαν μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και αγαπήθηκαν απ΄ τον κόσμο.

Ο χώρος της μουσικής είναι αναμφισβήτητα ένας χώρος μαγικός. Πολλές φορές δύσκολος και σκληρός, σίγουρα όμως υπάρχουν στιγμές που αξίζει να θυμάται κανείς και πράγματα που τον γεμίζουν. Από την πορεία σας μέχρι σήμερα, τι έχετε να θυμάστε πιο έντονα και από που αντλείτε όλο αυτό το πάθος και το μεράκι;
Η μουσική γεμίζει τη ζωή μου, από την ώρα που θυμάμαι τον εαυτό μου. Σπούδασα χορό από 8 χρονών και ξεκίνησα το τραγούδι σε ηλικία 18 και αυτό να μην είχε συμβεί θα έβρισκα άλλον τρόπο να είμαι κοντά στη μαγεία της μουσικής. Στιγμές αξιομνημόνευτες είναι αυτές ενός καλού live, ή ακόμα και μίας συναυλίας στην οποία είμαι ακροατής,όπως π.χ. η συναυλία του Roger Waters στο ΟΑΚΑ πριν 3 χρόνια.

Άδα νέο τραγούδι και για σένα με τίτλο "Με σημαδεύεις" πες μας δύο λόγια.
Το "Με σημαδεύεις" είναι ένα "μπιτάτο" ροκ κομμάτι σε μουσική Δημήτρη Καννελόπουλου και σε στίχους Μαρίας Μαρκάτου. Πραγματεύεται τον έρωτα και τις σχέσεις, τις υποσχέσεις που δίνουμε και αθετούμε. Έχει ήδη παιχτεί στα ραδιόφωνα και αρέσει.

Υπάρχει έτοιμο υλικό με το οποίο δουλεύετε στο στούντιο, για να αποτελέσει μια μελλοντική συλλογική δισκογραφική δουλειά; Κάτι ψήνεται...(γέλια);
Υπάρχει χώρος για νέους καλλιτέχνες στην κρίσιμη εποχή που ζούμε; Οι συνθήκες ευνοούν για κάτι τέτοιο;
Η εποχή δεν στερείται νέων ιδεών, νέων ταλέντων, νέων προτάσεων. Στερείται πόρων για την συντήρηση και την ανάπτυξη αυτών των νέων καλλιτεχνών, αλλά και των ήδη καταξιωμένων. Τα talent shows είναι αυτά που κυριαρχούν αυτή την εποχή, είναι ένας πιο άμεσος τρόπος για ανάδειξη και διάκριση στον καλλιτεχνικό κλάδο.

Πριν λίγες μέρες ο κόσμος είχε την ευκαιρία να σας απολαύσει σε μια εξαιρετική εμφάνισή σας στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες στο άμεσο μέλλον;
Το ευχόμαστε! Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι και ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο.

Domenica 2

Τελειώνοντας, θα ήθελα να μου πείτε πώς θα ευχόσασταν να είναι το μέλλον της ελληνικής μουσικής.
Εύχομαι η Ελληνική μουσική να μπει στη Διεθνή αγορά. Με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο και στην Ελληνική επικράτεια να υπάρχουν σκηνές που να θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές. Γεμάτες κόσμο απροβλημάτιστο και κεφάτο, μακριά απο συνταγές και στημένες καταστάσεις. Αυτό βεβαίως απαιτεί την αναβάθμιση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Η θέληση και η έμπνευση διασώζεται μέχρι τότε; Ελπίζω πως ναι!

https://www.facebook.com/DomenicaBand.gr
https://www.youtube.com/watch?v=EnWlx8IWb1E
https://www.youtube.com/watch?v=PZRzRkVt-4c

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο των Domenica.