DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Γιώργος Καμπανέλλης συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό, για το Diaskedasi.info

Kampanelis Giorgos 5

O Γιώργος Καμπανέλλης ένας ταλαντούχος τραγουδιστής με εξαιρετικές συνεργασίες, ένας άνθρωπος με σπουδαία κληρονομιά πίσω του, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του δίσκου "Άστο να μείνουμε φίλοι" μου παραχώρησε μία συνέντευξη (σε μία ανάπαυλα λίγο από το πρόγραμμα του, αφού εμφανίζεται στο κέντρο Έκφραση live), ειλικρινή, ανθρώπινη που σίγουρα θα σας αγγίξει. Απολαύστε την μόνο στο site Diaskedasi.info.
Aπό τον Σπύρο Καλαματιανό

Kampanelis Giorgos 2Πες μου δύο λόγια για την νέα σου δουλειά με τίτλο "Άστο να μείνουμε φίλοι"…
Πρόσφατα παρουσίασα την νέα μου δισκογραφική δουλειά στον ιστορικό αυτό χώρο του Μαγεμένου Αυλού στο Παγκράτι, λίγο πιο πάνω από εδώ, πραγματικά ήταν μία συγκινητική βραδιά για εμένα και ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που ήρθε, με αγκάλιασε και με ακολουθεί τόσα χρόνια σε κάθε μου βήμα. Με τίτλο ΄΄Άστο να μείνουμε φίλοι΄΄το γνωστό παλιό τραγούδι που έκανε επιτυχία την δεκαετία του 80 ο ανεπανάληπτος Γιωργος Καμπουρίδης, το κάναμε επανεκτέλεση, όπου πάει καλά και έχει ακόμα άλλα υπέροχα 8 τραγούδια από εξαίρετους συντελεστές και κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Volume…

Καλοτάξιδο. Πως αισθάνεσαι που κάνεις επανεκτέλεση αυτό το κομμάτι από έναν άνθρωπο τον Γιώργο Καμπουρίδη που έχει γράψει την δική του ιστορία στην νυχτερινή διασκέδαση…
Τόλμησα μετά το προηγούμενο cd (μία εκ των τεσσάρων δισκογραφικών δουλειών που έχω κάνει)γιατί όταν έχω να πω κάτι, το κάνω, όταν δεν έχω κάτι να πω δεν κάνω τίποτα. Το προηγούμενο λοιπόν ήταν επανεκτέλεση τραγουδιού του ανεπανάληπτου Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος στο πρώτο cd μου είχε δώσει δύο τραγούδια και αυτή ήταν η αφορμή που έβγαλα το πρώτο cd,(το Και΄γω, ήταν για όσους δεν γνωρίζουν σε πρώτη επανεκτέλεση)και τώρα έρχεται η δεύτερη επανεκτέλεση η οποία δόξα το θεό καλά και είμαι πολύ περήφανος που και ο Γιώργος Καμπουρίδης  ένας πολύ καλός ερμηνευτής μου εμπιστεύτηκε ένα δικό του κομμάτι.

Είσαι εδώ στην Έκφραση live για δεύτερη συνεχή χρονιά…
Ναι ξεκίνησα πέρυσι κάθε Τετάρτη με τον Γιώργο Καμπουρίδη σαν guest και φέτος είμαι κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο. Τις Τετάρτες με τον Γιώργο Καμπουρίδη και την Αδαμαντία Γεωργοπούλου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο με guest τον πολύ αξιόλογο τραγουδιστή Κωστή Χρήστου και την Ελένη Ρίζου. Επίσης ξεκινάω και τις εμφανίσεις μου σε όλη την Ελλάδα.

Είσαι τόσα χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο, με πολύ όμορφη φωνή, με ωραία τραγούδια και πολύ αξιόλογες συνεργασίες. Υπάρχει κάτι το οποίο πετάς;
Πετάω Σπύρο μου όλες τις κακές στιγμές, κρατάω μόνο τις καλές. Γιατί στην ζωή μας υπάρχουν και τα δύο, είναι αναπόφεκτο.

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην ζωή σου;
Όταν ήταν να επιλέξω μεταξύ του θεάτρου και του τραγουδιού. Γιατί το θέατρο το λατρεύω αλλά το τραγούδι έχει την αμεσότητα την χρηματική, τουλάχιστον όταν μπήκα στο τραγούδι, είχε λεφτά, απ΄ότι το θέατρο που δεν ήταν ποτέ εκεί τα πράγματα καλά. Αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στη ζωή μου.

Kampanelis Giorgos 4

Κουβαλάς βαρύ όνομα διότι είσαι ανηψιός του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη και του ηθοποιού Γιώργου Καμπανέλλη…
Ναι ήταν σεμνοί και ταπεινοί άνθρωποι, ο ανεπανάληπτος Ιάκωβος Καμπανέλλης με Διεθνή αναγνώριση ως θεατρικός συγγραφέας και ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ Γιώργος Καμπανέλλης, με τεράστια ιστορία και οι δύο, τους ευγνωμονώ που ανήκω στην οικογένεια αυτή και προσπαθώ πάντα να κρατάω με φάρο αυτό το έργο τους και την δική τους πορεία.

Τι νομίζεις ότι είναι αυτό που λείπει από την σημερινή νυχτερινή διασκέδαση;
Η ψυχολογία και το χρήμα και τίποτα άλλο.

Ποια συνεργασία δεν έχεις κάνει και θέλεις να κάνεις ακόμα;
Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον έχω δύο αδυναμίες τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Λευτέρη Πανταζή. Έχω συνεργαστεί με τον Σταμάτη Γονίδη, την Κατερίνα Στανίση, τον Θέμη Αδαμαντίδη, κ.α που τους σέβομαι και τους εκτιμώ πάρα πολύ και σαν ανθρώπους αλλά και σαν καλλιτέχνες. Δεν έχω συνεργαστεί με τον Τόλη Βοσκόπουλο (θέλω πρώτα ο θεός να τον έχει καλά, διότι είχε κάτι περιπέτειες με την υγεία του)με τον Λευτέρη Πανταζή που κάνουμε παρέα και με συμβουλεύει, έχω πάρει πολλά από τον Λευτέρη, φυσικά είναι κ.α νεότεροι που δεν θέλω να ονοματίσω αυτή την στιγμή, διότι σίγουρα θα αδικήσω κάποιους.Kampanelis Giorgos 3

Επίσης είχες την τύχη να συνεργαστεί με τον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Μαίρη Λίντα, τον Μιχάλη Βιολάρη, τον Γιώργο Αλκαίο τον Γιώργο Μαργαρίτη κ.α. Τι είναι αυτό που θυμάσαι από όλους αυτούς που έχεις συνεργαστεί;
Μόνο συγκίνηση και μεγάλες ανεπανάληπτες στιγμές. Επίσης στιγμές τρέλας(εντός και εκτός πίστας)έντασης, χαράς και ιδιαίτερης τιμής. Σέβομαι και πάντα σεβόμουν το κάθε καλλιτέχνη που προηγούταν έστω και ένα δευτερόλεπτο στον χώρο πριν από εμένα. Κάτι το οποίο λείπει από τα σημερινά παιδιά και δεν φταίνε αυτά, φταεί το σύστημα που τα παίρνει από το σπίτι και τα κάνει εφήμερα σουξέ, τους δίνει φτερά αλλά είναι μες στο κλουβί, δεν μπορούν να πετάξουν ελεύθερα και κακά τα ψέμματα εάν ένας καλλιτέχνης δεν έχει ψυχή, δεν έχει ψηθεί στην δουλειά(διότι η νύχτα είναι μεγάλος δάσκαλος, την νύχτα φαίνονται όλα, την μέρα κρύβουμαι πράγματα)δεν θα μπορέσει να σταθεί στον χώρο.

Πιστεύεις δηλαδή ότι είναι στημμένα τα talent show;
Ναι είναι στημμένα, πιστύεω ότι είναι όλα καθοδηγούμενα από κάποιες άλλες βιομηχανίες. Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά αλλά δεν είναι όπως παλιά. Το "Να η Ευκαιρία" ήταν κάτι αγνό και ξεμύτησαν πολλοί καλλιτέχνες που κάνανε καριέρα, υπήρχαν και αξιόλογοι άνθρωποι στην κριτική επιτροπή. Όχι ότι τώρα δεν υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι σε κριτικές επιτροπές, απλά είναι λίγοι και είναι αυτό που σου είπα προηγούμενος με τα παιδιά. Αλλά επίσης πιστεύω ότι η μουσική και το τραγούδι δεν είναι βιομηχανία είναι ψυχή και εμπειρίες.

Περιέγραψε μου τον εαυτό σου…
Δεν πατάω στην γη τις περισσότερες φορές, δεν σημαίνει ότι είμαι επιπόλαιος, απλά ζω στον δικό μου κόσμο, έχω κάνει πολλά λάθη σαν άνθρωπος και δεν μετανιώνω γι΄αυτά, δεν κρατάω κακίες, αλλά πάντα έχω πολύ λίγους φίλους και ένα βασικό μου γνωρισμα είναι ότι δεν συναύω καθόλου με την αχαριστία.

Ποιο όνειρο σου έχει μείνει ανεκπλήρωτο και θα κάνεις τα πάντα για να το εκπληρώσεις;
Να κάνω θέατρο κάποια στιγμή.

Κάποιος ο οποίος θέλει να μάθει περισσότερα για τις δραστηριότητες σου που μπορεί να απευθυνθεί;
Απευθύνεται στην επίσημη σελίδα μου, όπως επίσης και στα social media, μιλάω απευθείας με τον κόσμο, δεν έχω μεσάζοντες, συνεργάτες έχω.

Τι θέλεις να πεις κλείνοντας;
Να ξεχάσει ο κόσμος τα προβλήματα του και να αποδράσουμε από τα προβλήματα μας. Να αγαπήσει ο κόσμος, να βγει έξω, να διασκεδάσει, να γίνουμε όλη μία παρέα και να ξεπεράσουμε μαζί τα προβλήματα μας, πρέπει να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον. Επίσης ένας παράγοντας που έχει μπει στην ζωή μας είναι οι πρόσφυγες να μην ξεχνάμε ότι και εμείς υπήρξαμε πρόσφυγες και πρέπει να σκύψουμε πάνω σε αυτό τα πρόβλημα με ουσία μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.