DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ανδρέας Στάμος, συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info

Antreas Stamos 3

Ο Ανδρέας Στάμος μία εξαιρετική λαϊκή φωνή του Ελληνικού πενταγράμμου με πολλές και αγαπημένες επιτυχίες, μα πάνω απ΄όλα ένας απλός άνθρωπος, δίχως επάρσεις και βεντετισμούς, μιλάει στον Σπύρο Καλαματιανό για λογαριασμό του site Diaskedasi.infο, με αφορμή της κυκλοφορίας του νέου του κομματιού "Σ Έχω Βάλει Στόχο", λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την καριέρα του, αλλά και για θέματα της επικαιρότητας. Απολαύστε τον.

Antreas Stamos 2Από τον Οκτώβριο εδώ στο North Live Stage(Πρώην Εμπατή)σε ένα πολύ πετυχημένο σχήμα, με τους Χάρη Κωστόπουλο, Νάνσυ Αλεξιάδη και τον Θανάση Βασιλάκο. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Κοίταξε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο συζητούσαμε να γίνει αυτό το σχήμα, με τους περισσότερους έχω ξανασυνεργαστεί, ήταν χαρά μου να ξανασυνεργαστώ, τελικά ξεκινήσαμε μέσα Οκτωβρίου, πραγματικά ο κόσμος κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας αγκαλιάζει και συνεχίζουμε δυναμικά.

Έχετε βγάλει ένα πολύ καλό κομμάτι που ακούει στο όνομα "Σ΄Έχω Βάλει Στόχο" πάει για σουξέ σίγουρα (καλοτάξιδο) όπως μας έχετε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια γι΄αυτό το κομμάτι;
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ναι μόλις κυκλοφόρησε, φρέσκο, σπαρταράει που λέμε (γέλια) το "Σ Έχω Βάλει Στόχο" είναι ένα ανεβαστικό τραγούδι, σε μουσική Κώστα Μποσνάκη και στίχους Γιάννη Λιόντου.

Το τραγούδι αυτό το αφιερώνετε κάπου συγκεκριμένα;
Όχι δεν το αφιερώνω κάπου συγκεκριμένα. Όλη μας έχουμε βάλει στόχο από κάτι, οπότε άμα το πετύχεις είναι και το καλύτερο. 

Τόσα χρόνια σπουδαίας πορείας, υπάρχει κάτι το οποίο θέλετε να πετάξετε;
Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε λάθη, γιατί δεν μαθαίνουμε χωρίς αυτά, πολλές φορές ξανακάνουμε τα ίδια. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα, η πορεία και οι στιγμές του καθενός είναι αυτές που πραγματικά μας κάνουν πιο δυνατούς.Antreas Stamos 1

Πριν ασχοληθείτε με το τραγούδι κάνατε άλλα επαγγέλματα, υπήρξαν δυσκολίες στα πρώτα σας βήματα;
Φυσικά και υπήρξαν δυσκολίες, αλλά τα πράγματα στο παρελθόν ήταν διαφορετικά, τα μαγαζιά δούλευαν 5-6 μέρες την εβδομάδα, οι δισκογραφικές εταιρείες έκαναν ολοκληρωμένες παραγωγές, δεν υπήρχε η πληθώρα και η ταχύτητα του διαδικτύου όπως υπάρχει τώρα, ήταν πιο καθαρά τα πράγματα. Η κάθε εποχή έχει τα δικά της. Εγώ ξεκίνησα σε μία εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα τα talent show, ότι το έκανες το έκανες πραγματικά μέσα από την δουλειά σου και την δισκογραφία σου.

Τώρα που είπατε Talent Show στον Σκάϊ ξεκινάει και το X-Factor με συναδέλφους σας στην κριτική επιτροπή. Ποια είναι οι γνώμη σας γενικότερα για τα Talent Show καθώς και για τα παιδιά που βγαίνουν από αυτά;
Κοίταξε εφόσον έχουν πολλά χρόνια που ξεκίνησαν τα talent show δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και να κάνουν πράγματα. Τώρα εάν και εγώ ήμουν 20 χρονών θα πήγαινα γιατί όχι; Απλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν αρκετά αυστηρά κριτήρια ώστε ένα ταλέντο να φανεί πραγματικά. Τώρα οι συνάδελφοι που πάνε στην κριτική επιτροπή ή για να τραγουδήσουν τις επιτυχίες τους ή για να τραγουδήσουν κάποιο ντουέτο με κάποιο παιδί μέσα από το παιχνίδι, δεν είναι καθόλου κακό. 

Αν κάποιο νέο παιδί που θέλει να ξεκινήσει στον χώρο σας ζήταγε κάποια συμβουλή τι θα του λέγατε;
Αγάπη, υπομονή και πολύ δουλειά τίποτα άλλο.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ντόρος με τα σύμφωνα συμβίωσης, δηλώσεις επωνύμων για το εάν έχουν πάει με ανθρώπους του ιδίου φύλου κτλ. Εσείς τι γνώμη έχετε;
Όπως αισθάνεται ο καθένας μπορεί να πράξει πλέον. Απλά δεν είμαι θετικός στην άποψη ότι πρέπει να υιοθετούνται παιδιά από μία τέτοια περίπτωση. Ένα νέο παιδί πρέπει να μεγαλώνει από μία γυναίκα και έναν άνδρα, κατ΄ τα άλλα εάν θέλουν δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου, να συνεχίσουν την πορεία τους, ότι αισθάνεται ο καθένας ας κάνει. Τώρα όσον αφορά τις δηλώσεις που λες, εγώ δεν θα σχολιάσω κάτι.

Antreas Stamos 4

Αναμφισβήτητα έχετε πει πολλές και μεγάλες επιτυχίες, φυσικά όλα τα κομμάτια σας είναι παιδιά σας. Υπάρχει κάποιο κομμάτι όμως που το ξεχωρίσατε;Stamos-Kalamatianos
Σίγουρα το πρώτο μου τραγούδι, το "Είσαι Στην Ζωή Μου Ουρανός" μετά από αυτό το κομμάτι μου έκαναν πρόταση για να κατέβω στην Αθήνα, αυτό το τραγούδι με στιγμάτισε διότι ήταν πολύ σημαντικός σταθμός στην ζωή μου.

Εάν σας έλεγε κάποιος να περιγράψετε τον εαυτό σας με κάποιες λέξεις ή φράσεις ποιες θα ήταν αυτές;
Είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα δώσω δικαίωμα, δεν θα είμαι αυτός που θα προκαλέσω, είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, είμαι της παρέας, της οικογένειας. Κρατάω παιδικούς φίλους, είμαι άνθρωπος ευαίσθητος σε μερικά θέματα, γενικά δεν μπορώ να πειράξω συνάνθρωπο μου, να του κάνω κακό, προσπαθώ να αποχωρήσω σε μία περίεργη κατάσταση παρά να επέμβω.

Έχετε κάποιο όνειρο ανεκπλήρωτο το οποίο θα κάνετε τα πάντα για να το εκπληρώσετε;
Όχι τέτοια μακρινά όνειρα δεν έχω, προσπαθώ όσο γίνεται να ζω το παρών.

Θα ήθελα να κλείσουμε την συνέντευξη με εικόνες που σας έρχονται στο μυαλό από τα παιδικά σας χρόνια…
Στα εφηβικά μου χρόνια ήταν πάρτι που μαζευόμασταν τα Σαββατόβραδα, ήταν για εμάς γιορτή σε κάποια Ντισκοτέκ, με τους πρώτους έρωτες που έπρεπε να χορέψουμε, ήταν πραγματικά ωραία χρόνια.

Φωτογραφίες: Σοφία Τζιράρκα

https://www.facebook.com/north.livestage/?ref=ts&fref=ts

Empati-Stamos