DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Μικαέλα Δαρμάνη, μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό, για το Diaskedasi.info

Mikaela Dar

Mikaela Darmani 3Η Μικαέλα Δαρμάνη αναμφισβήτητα μία πολύ ταλαντούχα, όμορφη και πολυδιάστατη καλλιτέχνης από την Κέρκυρα την ιδιαίτερη πατρίδα της.
Μου παραχώρησε μία πολύ όμορφη συνέντευξη για λογαριασμό του site Diaskedasi.info.
Μία κουβέντα που δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει.
Απολαύστε την συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό.

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική και μετά να κάνεις την μετάβαση στο τραγούδι;
Μεγαλώνοντας αγαπώ πολύ το θέατρο και το σινεμά και αποφασίζω να φοιτήσω σε μια σχολή υποκριτικής. Εκεί όμως οι δάσκαλοι μου με παροτρύνουν, να ασχοληθώ με το τραγούδι και το μουσικό θέατρο. Ακολουθώ τις συμβουλές τους και σύντομα ξεκινάω, να τραγουδάω και από τότε δεν έχω σταματήσει.Mikaela Darmani 5

Οι γονείς σου σε στήριξαν στα πρώτα σου βήματα;
Με στήριξαν πολύ. Μου είπαν το πιο σημαντικό θεωρώ. Κανε αυτό που νομίζεις και αισθάνεσαι και δούλεψε γι΄ αυτό.

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη καλλιτέχνης;
Καλλιτέχνης για ΄μένα σημαίνει, αγάπη, αυθεντικότητα, δημιουργία, ελπίδα, πόνος, χαρά, δύναμη, φως, αντοχή, αλήθεια, διάρκεια, υπέρβαση. Είναι ένα κράμα μαγικών αντιθέσεων. Ένας αντικατοπτρισμός της καθημερινότητας μας, αυτού που ξέρουμε και αυτού που φανταζόμαστε. Είναι η πρόκληση να ξεπεράσουμε τα όρια μας, να προβληματιστούμε, να εξελιχθούμε, να ισορροπήσουμε.

Μίλησε μας λίγο για τον εαυτό σου…
Δε μου αρέσει να μιλάω πολύ για τον εαυτό μου, ίσως γιατί μου είναι πιο φυσικό να μιλάω μέσα από τη μουσική, τα τραγούδια, τους στίχους. Εάν θα έπρεπε να πω όμως κάτι για εμένα είναι ότι έχω προσπαθήσει, προσπαθώ και πάντα θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ για ότι αγαπώ και πιστεύω ότι έχει ουσία και αλήθεια.

Η Μικαέλα Δαρμάνη τι είναι αυτό που απεχθάνεται τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό;
Δε μου αρέσει η διπροσωπία, η ματαιοδοξία, η έπαρση και η έλλειψη ευγένειας.

Μετράς σπουδαίες συνεργασίες, πες μου τι έχεις πάρει από όλες τις συνεργασίες σου, καθώς και ποια συνεργασία θέλεις να κάνεις και δεν έχεις κάνει ακόμα;                                                   
Είμαι πολύ τυχερή γιατί μέχρι στιγμής,  έχω κάνει ιδιαίτερες συνεργασίες με πολύ ταλαντούχους και αξιόλογους καλλιτέχνες και ανθρώπους. Από όλες τις συνεργασίες αυτές, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις και θετικά συναισθήματα για όλες τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί τους και στο πατάρι και στα παρασκήνια. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω και θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής μαζί τους. Επιθυμώ στο μέλλον, να συνεχίσω να βρίσκομαι καλλιτεχνικά με ανθρώπους που επικοινωνώ υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση.

Mikaela Darmani 1

Darmani Mikaela 1Πες μου δύο λόγια για την δισκογραφική σου δουλειά που έγινε λίγο πριν φύγει το 2014…      
Είμαι πολύ περήφανη γι΄αυτό το δίσκο. Περιλαμβάνει 12 τραγούδια διαμάντια, μεγάλων, αξέχαστων και αξεπέραστων δημιουργών όπως οι Αττίκ, Γιαννίδης, Καλδάρας, Μουζάκης, Σακελάριος, Σουγιούλ, Τραϊφόρος, Χατζιδάκις κ.ά.! Κυκλοφορεί από την Polymusic με τίτλο "Αγαπώ Να Θυμάμαι" . Στη μουσική εκτέλεση ο Παναγιώτης Μάργαρης, στη μίξη και το mastering ο Μιχάλης Νικολούδης. Τραγούδια του χθες που Darmani Mikaela 2έχουν τόση δύναμη και τόση ευαισθησία. Είχα την ανάγκη να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη δουλειά από καρδιάς, με συναίσθημα, νοσταλγία, άρωμα από τα παλιά, αλλά ταυτόχρονα σημερινό και δροσερό σε ήχο και άκουσμα.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα καθώς και τα όνειρα σου που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα;
Αυτό που θέλω, είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω με σταθερά βήματα και πολλή όρεξη. Για όλους μας είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αυτό το διάστημα, η εποχή που διανύουμε είναι περίεργη και σκοτεινή. Δεν μπορείς εύκολα να κάνεις σχέδια. Σε αυτή τη φάση ετοιμάζω κάποιες πολύ όμορφες συνεργασίες, πολλές ζωντανές εμφανίσεις που θα είναι σύντομα ανακοινώσιμες (όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο facebook). Κάθε Σάββατο θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο μποέμικο και φιλόξενο Θέσις 7.

Τώρα θα ήθελα να κλείσουμε ως εξής:Με μία εικόνα από τα παιδικά σου χρόνια που σου έρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα σου την Κέρκυρα...
Τις καντάδες του παππού στην γιαγιά. Γέμιζε ο τόπος με όμορφα τραγούδια, χαρά, γέλιο.

Περισσότερες πληροφορίες και video για την Μικαέλα Δαρμάνη.