DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Γεωργία Νταγάκη μία εξαιρετική λυράρισα, όσο και τραγουδίστρια

Georgia-Ntagaki 32

Η Γεωργία Νταγάκη μία εξαιρετική λυράρισα, όσο και τραγουδίστρια, σε μία όμορφη συνέντευξη για λογαριασμό του Diaskedasi.info, από τον Σπύρο Καλαματιανό.

Φωτογραφίες - Δέσποινα Ζητάκη

Georgia-Ntagaki 03Πως και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;
Σε πολύ μικρή ηλικία, μαθήτρια ακόμη, ζήτησα για δώρο Χριστουγέννων ένα αρμόνιο. Άρχισα λοιπόν να μελετάω και να βγάζω μόνη μου τραγούδια που αγαπούσα και τραγουδούσαμε τότε σαν παιδιά στο σχολείο. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα μουσικό όργανο και νομίζω πως εκεί κατάλαβα και οτι υπάρχει ένα "ταλέντο" μία "κλίση" και ότι η μουσική θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μου. Είτε ασχοληθώ επαγγελματικά είτε όχι.

Κρήτη και Λύρα όταν ακούς αυτές τις δύο λέξεις τι εικόνες σου έρχονται στο μυαλό;
Καλοκαίρια δίπλα στη θάλασσα, οικογένεια γύρω από το τραπέζι, γλέντια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχεις πάρει και δεν θα την ξεχάσεις ποτέ;
Είναι ένα απόφθεγμα του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη...
"Όπου αστοχήσεις γύρισε και όπου πετύχεις, φύγε"!

Πηγές έμπνευσης για την Γεωργία Νταγάκη;Georgia-Ntagaki 09
Όλα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ...
Κάτι που διάβασες και στάθηκες εκεί, ένα ζευγάρι περαστικό στο δρόμο, χειρονομίες-κινήσεις, οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου, μία κουβέντα, μια κατάσταση, ένα φιλί...
Αλλά αυτό που με γοητεύει περισσότερο και συνεχώς προσπαθώ ν ανακαλύψω αλλά και να ερμηνεύσω με όλους τους τρόπους, είναι ο ψυχισμός του κάθε ανθρώπου αλλά και του ίδιου μου του εαυτού. Γι αυτό άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια που γράφω ή επιλέγω κινούνται πολύ γύρω απο το υπαρξιακό θέμα.

Μετράς πολλές και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό σου. Ποιά συνεργασία θέλεις να κάνεις και δεν έχεις κάνει ακόμα;
Ευτυχώς πολλές ακόμα...! Όλες οι συνεργασίες όταν γίνονται κάτω απο το πνεύμα της μουσικής, είναι δώρο, και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Είναι όμορφα να μπορείς να μοιράζεσαι, να παίρνεις να δίνεις.

Μίλησε μου λίγο για τον εαυτό σου...  
Τα χειρότερα θα σου πω...(Γέλια)

Η Γεωργία Νταγάκη τι αγαπάει και τι απεχθάνεται τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό;
Αγαπάω την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, το ήθος των ανθρώπων, μισώ την διπροσωπία, την κακεντρέχεια, την αγένεια.

Georgia-Ntagaki 01

Georgia-Ntagaki 05Επόμενοι στόχοι και προκλήσεις;
Νέα τραγούδια, επόμενος δίσκος και η επόμενη περιοδεία μας στο εξωτερικό. Νέες και όμορφες συναντήσεις με σπουδαίους ανθρώπους τόσο στη μουσική όσο και στην προσωπική μου ζωή και καθημερινότητα.

Θα έγραφες η θα συνεργαζόσουν με κάποιο καλλιτέχνη που είναι σε άλλο είδος τραγουδιού;
Πολύ πιθανόν! Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και συνισταμένες βέβαια.
Αν υπάρχει χημεία και μουσικότητα μέσα σε αυτή τη συνεργασία και είναι αισθητικά κοντά μου, φυσικά. Ήδη έχω έχω στο βιογραφικό μου κάποιες απο αυτές, όπως για παράδειγμα αυτή με τον ERIC BURDOΝ και τους Animals.Δυο τελείως διαφορετικοί κόσμοι που όμως ενώθηκαν μαγικά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Πες μας για τα επόμενα σου επαγγελματικά βήματα...  
Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σίγουρα μας δυσκολεύει στο να μπορούμε να προγραμματίζουμε τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά την ζωή μας στο σημείο που θα θέλαμε. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε να αντλούμε δύναμη από αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και μας γεμίζουν. Και αυτό για μένα είναι η αγάπη του κόσμου στη μουσική μου, αλλά και η δίψα μου για όμορφες βραδιές γεμάτες συγκίνηση και χαρά. Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε μια περιοδεία καλοκαιρινή η οποία ήδη έχει ξεκινήσει, σε πολλούς σταθμούς στην Ελλάδα στην οποία παρουσιάζω τον δίσκο μου ''Φόβο'' καθώς και πολλά άλλα διασκευασμένα πάντα τραγούδια που αγαπώ.

URL: http://www.georgiadagaki.com/

Facebook: https://www.facebook.com/georgiadagaki