DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ο Κώστας Αγέρης σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το Diaskedasi.info, ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα βήμα από τον τελικό του The Voice

Kostas Ageris-2

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΕΡΗΣ
Με την ψήφο του κόσμου στον ημιτελικό του
The Voice!

Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή ήταν ο κόσμος που έδωσε το εισιτήριο στον Κώστα Αγέρη, τον ταλαντούχο ερμηνευτή ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα βήμα από τον τελικό του The Voice.
«Σον Θεό εφτάγω τάμα» μας τραγούδησε χθες ταξιδεύοντας μας στον Πόντο με μια εξαιρετική ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα, που συγκίνησε κοινό και κριτές.

Ο Κώστας Αγέρης ερμηνεύει, "Σον Θεό εφτάγω τάμα"

Ας θυμηθούμε τις δυο προηγούμενες ερμηνείες του στα Live όπου πήρε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου.

Ο Κώστας Αγέρης ερμηνεύει
"Αν είσαι ένα αστέρι
"
 
Ο Κώστας Αγέρης ερμηνεύει
"Για πού το ’βαλες καρδιά μου"

 

Ποιός είναι ο Κώστας Αγέρης

Kostas Ageris-4Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής.
Με το ταλέντο, το ζήλο και τη διάθεσή του για μάθηση, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση, ξεκίνησε να παίζει λύρα και κρουστά. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες.

Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές στη Kostas Ageris-6δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Π. Παπαδοπούλου, Γ. Νέγκα, Μαίρη Λίντα, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Λ. Πανταζής, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Ν. Καραγιάννη, Π. Βαγιόπουλος, Λ. Καρελάς, Λ. Καλημέρη κ.α.    

Ταυτόχρονα συμμετείχε στη μουσική επένδυση τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών: «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Τύχη βουνό», «Χωρίς όρια», «Είναι στιγμές», «I love Καρδίτσα» και επιμελήθηκε το Sound design της ταινίας «Λάρισα Εμπιστευτικό».

Η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του Κώστα Αγέρη γίνεται μαζί με τον δίσκο «Έντεχνα Στράτας», μια «έντεχνη» προσέγγιση του «κλασικού» με ευρηματικότητα, καλαισθησία και αρτιότητα.

Το επόμενο βήμα στη δισκογραφία έρχεται με τη συμμετοχή του στο δίσκο – αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή» , όπου συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής και λαϊκής σκηνής.

Το τρίτο και σημαντικότερό του πέρασμα από τον χώρο της δισκογραφίας γίνεται με την συμμετοχή του στο δίσκο «Ξεριζωμός», πλάι σε καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη είναι αφιερωμένος στην Σμύρνη και γίνεται αφορμή να ενωθούν το Παραδοσιακό, το Έντεχνο και το Λαϊκό τραγούδι.

Το 2014  ενορχηστρώνει τον δίσκο «Ξενιτεμέντσα Πανα’ί’α» και συμμετέχει στο ομότιτλο βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, δίπλα στους καταξιωμένους πόντιους ερμηνευτές Α. Παρχαρίδη, Σ. Νικολαίδη και Δ. Καρασαββίδη.

Συνέντευξη στον Κώστα Αγέρη από τον Σπύρο Καλαματιανό,
για το Diaskedasi.info

Kostas Ageris-8

Μια συνέντευξη στον Κώστα Αγέρη, τον ταλαντούχο ερμηνευτή ο οποίος βρίσκεται μόλις ένα βήμα από τον τελικό του The Voice, από τον Σπύρο Καλαματιανό, για το παιχνίδι, τις σημαντικές συνεργασίες που έχει κάνει, αλλά και τους στόχους του,
αποκλειστικά στο Diaskedasi.info.

1) Πως αισθάνεσαι τώρα που έφτασες στον ημιτελικό;Kostas Ageris-5
Δεν περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι εδώ. Νοιώθω πολύ όμορφα που κατάφερα να μεταφέρω στον κόσμο τα συναισθήματα μου και έτσι με έφτασε μέχρι τον ημιτελικό της Κυριακής.

2) Έχεις άγχος, τι κλίμα επικρατεί στα παρασκήνια;
Έχω άγχος αλλά είναι δημιουργικό τελικά από ότι έχω καταλάβει , γιατί με κάνει αυστηρό με τον εαυτό μου και έτσι προσπαθώ ακόμα περισσότερο.

3) Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Αντώνη Ρέμο;
Οι συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο μοιάζει με σχολείο , έχω πάρει πολλά πράγματα από αυτόν και θέλω να τον βγάζω ασπροπρόσωπο σε ότι κάνω.  

4) Θα μας αποκαλύψεις τι θα μας παρουσιάσεις στον ημιτελικό;
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά θα τραγουδήσουμε περισσότερο , θα κάνω ένα ντουέτο με έναν από τους τραγουδιστές που έχω μελετήσει πολύ τα γυρίσματα της φωνής του και θαυμάζω από μικρός, τον Σταμάτη Γονίδη .

5) Πιστεύεις ότι θα είσαι ο νικητής;
Προς ο παρόν σκέφτομαι τον ημιτελικό, μείναμε στην ομάδα του Αντώνη Ρέμου εγώ και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που είναι εξαιρετικά ταλαντούχος για την ηλικία του και πιστεύω πως θα είναι πολύ δύσκολο να βγει νικητής.

6) Πιστεύεις ότι αυτό το παιχνίδι θα σου ανοίξει νέες πόρτες και μουσικούς Kostas Ageris-7ορίζοντες;
Μου έχει ανοίξει ήδη και δεν μετάνιωσα στιγμή για την συμμετοχή μου σε αυτό.

7) Τι απαντάς σε αυτούς που κατακρίνουν το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Ότι ο κάθε ένας μπορεί να έχει την άποψη του και αυτή είναι σεβαστή.

8) Πως και πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το τραγούδι και την μουσική;
Από πολύ μικρός ασχολούμαι λόγο του πατέρα μου που είναι επαγγελματίας μουσικός και μου μετέδωσε το μικρόβιο .

9) Έχεις σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό σου. Με ποιον-α θα ήθελες να ξανασυνεργαστείς και ποιον-α θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν έχεις συνεργαστεί ακόμα;
Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες μου ξεχωρίζω εκείνη με τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή, μια νέα συνεργασία θα ήθελα να κάνω με τον Γιάννη Πάριο.

10) Είσαι ένα νέο παιδί που αγωνίζεται και έχει πάθος για την παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα με την ποντιακή, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις και τι θα έλεγες σε νέα παιδιά που θέλουν να εντρυφήσουν σε αυτό το είδος;
Θα έλεγα σε όλους να κυνηγούν τα όνειρα τους, εμένα πιστεύω ότι μου δίνει δύναμη η αγάπη μου για την μουσική και φυσικά η θετική ενέργεια του κόσμου.

11) Ποια συμβουλή σου έδωσε κάποιος και την κρατάς μέχρι σήμερα;
Ο παππούς μου, μου λέει συνέχεια  «Να ακούς ότι κι αν σου λένε, ακόμα και αρνητικό να είναι θα έχει κάτι καλό να σου προσφέρει»

12) Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;
Μια ολοκληρωμένη δισκογραφία με το προσωπικό μου στυλ , λαϊκό τραγούδι με παραδοσιακά στοιχειά ολόκληρης της χώρας .

13) Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα.

Kostas Ageris-3