DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Μαρίνα Λουκά, Το τραγούδι είναι ψυχή και πάλι ψυχή

Marina Louka-4

Η Μαρίνα Λουκά μία νέα όμορφη και πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια, μετά την κυκλοφορία του νέου της cover video, σε μία πολύ όμορφη συνέντευξη στο Diaskedasi.info και τον Σπύρο Καλαματιανό.

Marina LoukaΤι είναι για σένα μουσική-τραγούδι;
Music is my safe kind of high. Quote του Jimi Hendrix, που με εκφράζει απόλυτα. Μία μίξη ήχου, ρυθμού και πάθους, απόλυτα εθιστική. Το τραγούδι είναι ψυχή και πάλι ψυχή.

Πότε ανακάλυψες ότι ανήκεις στον καλλιτεχνικό χώρο;Marina Louka-2
Από την παιδική μου ηλικία δηλώνω ερωτευμένη με το τραγούδι. Στην αρχή πολύ διστακτικά, αργότερα όμως, αφού τέλειωσα το σχολείο, άρχισα μαθήματα φωνητικής και πίστεψα περισσότερο στις δυνατότητές μου. Με κάθε ευκαιρία, όπου και αν βρεθώ τραγουδάω. Είμαι της άποψης γενικότερα ότι ανήκουμε εκεί που αγαπάμε.

Τι είναι αυτό που θυμάσαι από την πρώτη σου επαφή με την μουσική;
Η πρώτη μου επαφή ήταν στα 3-4, όταν μου έβαζε ο πατέρας μου να ακούω Βοσκόπουλο, Βαρδή, Δάντη, και τραγουδάγαμε παρέα. Αργότερα στα 6, άρχισα μαθήματα πιάνου και συμμετείχα σε πολυφωνικές χορωδίες. Θυμάμαι, να διακόπτω το σχολικό μου διάβασμα, να ακούω μουσική και να τραγουδάω, χορεύοντας παράλληλα. Το μικρόβιο υπήρχε από την κούνια.

Μίλησε μου λίγο για εσένα, τον χαρακτήρα σου και τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι και αγαπάς τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.
Σε επαγγελματικό επίπεδο, είμαι μελετηρή, οργανωτική και πεισματάρα με τους στόχους μου. Στη σκηνή, είμαι πολύ fan άτομο, δε με ενοχλεί να 'τσαλακωθώ' και εκφράζομαι όπως νιώσω. Απολαμβάνω τις στιγμές on stage, επικοινωνώ με τον κόσμο, ανταλλάσσοντας συναισθήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, ακριβώς επειδή στη σκηνή είμαι ο εαυτός μου. Έχω, γενικότερα στη ζωή μου, πολύ θετική ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Απεχθάνομαι το 'ψεύτικο', το 'πρόχειρο', το 'μέτριο', το 'αχάριστο', σε όλα τα επίπεδα.

Έχεις στο ενεργητικό σου πολλές συνεργασίες μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;
Κάθε συνεργασία προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες, γνώσεις και εφόδια για τις επόμενες. Έχω συνεργαστεί με πολλές μπάντες, στα εισαγωγικά μου βήματα, όπου πειραματίστηκα σε διάφορα είδη μουσικής και προσπάθησα να βρω τη φωνή μου'. Η πρώτη μου σοβαρή συνεργασία, με το Χρήστο Δάντη, ήταν σχολείο. Πολλές ζωντανές εμφανίσεις, σε μεγάλο κοινό, σε μουσικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου. Πρωτόγνωρες εμπειρίες, ταξίδια, όμορφη χημεία, πολλές γνώσεις. Η επόμενη συνεργασία μου, στο Χάραμα Θερινό, το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε παραμυθένια γεύση. Μοναδικό μαγαζί εν Ελλάδι, εξαιρετικοί καλλιτέχνες και όμορφοι άνθρωποι με επίπεδο ψυχής. Η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γρηγόρης Πετράκος, η Βίκυ Καραντζόγλου, ο Γιώργος Μπίλιος, ο Σπύρος Κουτσοβασίλης, η Δήμητρα Θεοφανίδη και όλοι οι μουσικοί, έκαναν τη συνεργασία αυτή ανεπανάληπτη. Από το Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα, εμφανίζομαι με το μουσικό σχήμα Vertigo, κάθε Παρασκευή στο Bourbon, στη Γλυφάδα, όπου έχουμε επιμεληθεί ένα non-stop party για όλες τις ηλικίες. Το κλίμα της μπάντας είναι εκπληκτικό και περνάμε υπέροχα!

Marina Louka-3

Marina Louka-6Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου όνειρα-στόχοι;
Σκοπεύω να κάνω κι άλλα cover videos, διαφορετικού ύφους το καθένα, πάντα σε κομμάτια που αγαπώ και ταιριάζω. Στην πορεία των πραγμάτων ανακαλύπτω ότι με συγκινούν ποικίλα είδη μουσικής κι ερμηνευτές. Θα προσπαθήσω να τους προσεγγίσω, βάζοντας πάντα τη δική μου πινελιά. Παράλληλα, ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω να δουλεύω και original υλικό, γιατί θέλω πολύ να αποκτήσω και το δικό μου προσωπικό χαρακτήρα στη μουσική.

Βλέπουμε ένα νέο καταπληκτικό τραγούδι-βιντεοκλίπ μίλησε μου λίγο γι αυτή την δουλειά σου...
Είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, καθώς είναι το πρώτο μου cover, σε μορφή mashup από τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες 'Dangerous-David Guetta' και 'Αddicted to you-Avicii'. Tην παραγωγή επιμελήθηκε ο Marios Laz Ioannidis και το video o Jim Barbayiannis. Μια πολύ μικρή ομάδα 3 ατόμων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με πολύ μεράκι και επαγγελματισμό, minimal και ενδιαφέρουσα αισθητική, είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση αυτής της δουλειάς. Μέχρι στιγμής, έχει δυνατή ανταπόκριση, δημοσιεύεται σε πολλά sites/blogs, παίζεται σε on-line σταθμούς και fm και μου δίνει δύναμη για συνέχεια!

Marina Louka-5