DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Χριστίνα Καζαντζή, Έλα και πάρε με

Xristina Kazantzi-6

Συνέντευξη στην Χριστίνα Καζαντζή
Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Xristina KazantziΗ Χριστίνα Καζαντζή μία νέα και όμορφη αρκετά ταλαντούχα Μουσικός-Τραγουδίστρια, με ουσιαστικές γνώσεις-βάσεις σε αυτό που λέμε Μουσική, με αγάπη και πάθος σε αυτό που κάνει, μου παραχώρησε μία πολύ όμορφη συνέντευξη στο Restaurant-Bar Pulitzer, (όπου εκεί εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο), λίγο πριν μας χαρίσει με την μελωδική της φωνή μερικά Ελληνικά και Ξένα κομμάτια που τόσο έχουμε αγαπήσει.
Απολαύστε την μόνο στο Diaskedasi.info

Πως και πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον χώρο της μουσικής;   
Άρχισα να μελετάω τη μουσική από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου περίπου 7 χρονών να μαθαίνω πιάνο. Δεν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που με κέρδισε η μουσική, παρά μόνο η συγκίνηση που τρέφω γι αυτή!
Δεν προέρχομαι από οικογένεια μουσικών, θα έλεγα όμως ότι λόγω καταγωγής μου από την Ήπειρο είχα στο μυαλό μου πάντα κάποια πολύ ιδιαίτερα ακούσματα για τα οποία πάντα συγκινούμαι. Στην εφηβική μου ηλικία αποφάσισα ότι θέλω να είμαι σε ένα Μουσικό Σχολείο και στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις για το Μουσικό Πανεπιστήμιο, όπου αυτό αποδείχθηκε στην πορεία μια πολύ καλή βάση στην προσπάθεια μου να σταθώ σε διαφορετικούς μουσικούς καλλιτεχνικούς δρόμους. Όπως συνηθίζω να λέω και το λέω επειδή έχω κάνει πάρα πολλές φορές αυτή τη Xristina Kazantzi-1συζήτηση  για την αξία των Σπουδών της Μουσικής "αν δε γνωρίζεις την ιστορία του αντικειμένου που καταπιάνεσαι δε μπορείς να γίνεις η συνέχεια της, γιατί η ολοκλήρωση του καλλιτέχνη δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν είναι κατακερματισμένη και μονομερής".

Όταν πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον χώρο της μουσική, βρήκες υποστήριξη από την οικογένειά σου και τους φίλους σου;                                               
Από τους φίλους μου κάποιοι έμειναν κοντά μου, κάποιοι έφυγαν από δίπλα μου χωρίς εμφανή λόγο, ο οποίος αποδείχτηκε λίγο αργότερα. Μ΄ αρέσει πάρα πολύ να δίνω, όμως θα ήθελα από τις φιλίες μου ανταπόκριση και πιστεύω όταν δεν υπάρχει αυτό, οι φιλίες διαλύονται. Παρ όλα αυτά υπάρχουν άτομα στη ζωή μου που παραμένουν δίπλα μου επιζητώντας μόνο την παρέα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό! Η οικογένειά μου ήταν και είναι πάντα δίπλα μου! Προέρχομαι από μεγάλη οικογένεια, έχω 3 αδέρφια και είναι θαυμάσιο σε κάθε βήμα σου να βλέπεις πάντα γύρω σου την αγάπη δικών σου ανθρώπων γιατί πολύ απλά αποτελούν τη βάση από την οποία ξεκίνησες και μάλιστα σε υποκίνησαν θετικά και αυτοί με τον τρόπο τους.

Xristina Kazantzi-2Ποιες είναι οι δυσκολίες οι οποίες αντιμετώπισες;
Δυσκολίες αντιμετώπισα πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με άλλα άτομα! Αν τα έχεις καλά με το είναι σου, τα έχεις και με τους άλλους! Αυτός είναι και ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος.

Αν και νέα στον χώρο έχεις κάνει σημαντικές συνεργασίες. Μπορείς να μου μιλήσεις γι΄αυτές και να ξεχωρίσεις κάποια;
Επειδή έχω κάνει κάποιες πολύ καλές συνεργασίες στο τραγούδι μέσα σε μικρό διάστημα με κάποια ιερά τέρατα του χώρου, όπως (Δάκης, Ζανέτ Καπούγια, Ελένη Ροδά, Μπέσσυ Αργυράκη, Μάκης Χριστοδουλόπουλος), μπορώ να πω πως πάντα τους θαύμαζα και τους σεβόμουν, γι΄αυτό που είναι ο καθένας ξεχωριστά και ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά άτομα που ήξερα ότι πατούσαν προφανώς καλύτερα από έμενα, αντιθέτως τους έβλεπα σαν σχολείο και αυτούς και τις εμπειρίες τους και τα λάθη τους και τα σωστά τους, προσπαθώντας να κρατήσω κάτι από την καλή τους αύρα και αυτό που τους έκανε να είναι αυτό που είναι. Πάντα τέτοιοι άνθρωποι είναι ένας λόγος για να θέλεις να βελτιώνεσαι.

Μίλησε μου για το τραγούδι Έλα και πάρε με και την συνεργασία σου με τον Μάνο Ψαλτάκη...
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Μάνος Ψαλτάκης με μια τέτοια πορεία στο χώρο με πίστεψε μέσα από αυτό το τραγούδι και μου το εμπιστεύτηκε! Πρόκειται για μία νοσταλγική θα έλεγα λαϊκή μπαλάντα με τίτλο "ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΕ", που μέσα της βρίσκω κομμάτια του χαρακτήρα μου! Το τραγούδι αυτό έγινε σε ενορχήστρωση του Δήμου Μπέκε και κυκλοφορεί από την εταιρία European Event του Κυριάκου Κερανόπουλου. Το πιστεύουμε όλοι και πάει θαυμάσια καθώς αρέσει ιδιαίτερα.

Tι είναι αυτό που απεχθάνεσαι και αγαπάς τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό.
Αυτό που απεχθάνομαι σε προσωπικό επίπεδο είναι η απόκρυψη αληθινών κίνητρων, κάποιων συμπεριφορών, καθώς προτιμώ όλα να είναι απλά και φανερά για εμένα. Δεν εγκρίνω επιφανειακές συμπεριφορές και πάντα ψάχνω το νόημα πίσω απ τις λέξεις!
Ότι αγαπώ πιο πολύ είναι ο ενθουσιασμός η ζωντάνια και άτομα που μου δίνουν όραμα και με εμπνέουν για κάποιο λόγο άγνωστο!
Σε επαγγελματικό θα έλεγα ότι δεν θα ενέκρινα οτιδήποτε θα προσπαθούσε να αλλάξει εμένα και αυτό που θέλω να δώσω προς τα έξω, δηλαδή το χαρακτήρα μου.. αυτό που μ΄ αρέσει είναι η απόρριψη ή η αποδοχή γι΄αυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Μίλησε μου για τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια.
Έχω στο μυαλό μου να κάνω κάποιες πολύ ωραίες συνεργασίες με αργά βήματα, λένε ότι αυτό που θέλουμε γίνεται, αρκεί να το πιστεύουμε και να εργαζόμαστε γι΄αυτό!
Αυτή τη στιγμή έχω ένα υπέροχο τραγούδι το οποίο αξίζει για να αναπτερώνει τις ελπίδες μου για το μέλλον.