DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Κορονοϊός Covid-19 συνέχεια, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, με 35 νέα κρούσματα και 1 νεκρό ακόμη

Koronoios 18 3 2020

Κορονοϊός Covid-19 συνέχεια
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020
με 35 νέα κρούσματα και 1 νεκρό ακόμη

Διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη για κορωνοϊό: "Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό αλλά όχι ανίκητο"
"Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος".
Αν πετύχουμε να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας, είπε ο πρωθυπουργός.

35 νέα κρούσματα και 1 νεκρός ανεβάζουν τον αριθμό εδώ στην Ελλάδα στους 387 ασθενείς και 5 νεκρούς.
Οι νεκροί από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν σε 5 και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 68 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.
Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόρισης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Κορονοϊός: Επιβιώνει για ώρες στον αέρα, μεταδίδεται εύκολα απο άτομα χωρίς συμπτώματα.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων LEROY MERLIN στην Ελλάδα.

Ποτέ η ανάγκη για αίμα δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ο κορωνοϊός μας ανάγκασε να μένουμε σπίτι, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει.
Το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Περιφέρεια Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με τους Δήμους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Σημειώνεται ότι τηρείται αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο και όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Βγαίνουμε από το σπίτι για έναν μεγάλο σκοπό.
Δίνουμε αίμα.
Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Χαράλαμπος Μόσχος: Στις σοβαρότερες μορφές οι πνεύμονες αντί για αέρα γεμίζουν με "υγρό".
"Οι πνεύμονες προσβάλλονται απευθείας από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, αλλά και από την υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση που προκαλεί φλεγμονή και καταστροφή των φυσιολογικών δομών του. Στις σοβαρότερες μορφές συμβαίνει αυτό που ιατρικά ονομάζεται Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας των ενηλίκων (ARDS). Με τον συγκεκριμένο ιό αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά και αποτελεί στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων την αιτία θανάτου, με δεύτερη αιτία την προσβολή της καρδιάς". Τα παραπάνω εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μόσχος, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Επιμελητής Α' στο Νοσοκομείο "Η Σωτηρία".
Στο ARDS «οι πνεύμονες αντί για αέρα γεμίζουν με "υγρό", περίπου σαν ο ασθενής να έχει πνιγεί στο νερό, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα υψηλότατα μείγματα οξυγόνου και συνήθως διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής».

Νέο μήνυμα από το 112 για τον κορωνοϊό: Οι στιγμές είναι κρίσιμες
Με νέο μήνυμα στα κινητά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι. 
"Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγεται μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες. Όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά", ανέφερε το μήνυμα. 

Πενήντα καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ, από την "Παπαστράτος".
Παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας. Οι αναπνευστήρες θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.
Οι αναπνευστήρες αυτοί είναι το πρώτο μέρος, δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron, προεξέχοντος του προέδρου και επιστημονικού διευθυντή της, Γιώργου Γιανκόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.
Ένας Έλληνας είναι πιθανό να δώσει τη λύση και να μας απαλλάξει από τον κορονοϊό. Πριν από περίπου 1,5 μήνα οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναθέσουν στην φαρμακευτική εταιρεία Regeneron, η οποία βρισκόταν πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του Έμπολα, τη μελέτη για τη δημιουργία ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το "cnbc.com", η Regeneron αναπτύσσει τη θεραπεία με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησε το φάρμακο για τον Έμπολα, το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση από την FDA.
Χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα ποντίκια (ώστε να έχουν ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα), τα οποία εκτίθενται σε μια πρωτεΐνη με στόχο να παράγουν ανθρώπινα αντισώματα σε απόκριση. Αυτά τα αντισώματα χρησιμοποιούνται ήδη σε φάρμακα εγκεκριμένα για τη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα, η υψηλή χοληστερόλη, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο καρκίνος.
Αυτή η προσέγγιση θεωρείται ως η πιο ελπιδοφόρα και το πιθανότερο είναι, αν όλα κυλήσουν ομαλά, πως θα εφαρμοστεί σε ασθενείς το προσεχές φθινόπωρο, όταν θα μπορούσε να υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Η Regeneron ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες έχουν απομονώσει εκατοντάδες αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό και τα διαχωρίζουν - καθώς και αντισώματα που απομονώνονται από ανθρώπους που έχουν ανανήψει από το COVID-19 - για να βρουν τα καλύτερα δύο με τα οποία θα δημιουργήσουν ένα "κοκτέιλ" θεραπείας.

Ιταλία: 345 νεκροί και 3.526 νέα κρούσματα σε μια ημέρα
Tα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

Οκτώ νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία.

Κίνα: 11 νέοι θάνατοι, 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα (Εθνική Επιτροπή Υγείας). Συνολικά 80.894 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3.237 νεκροί.

Ιαπωνία-χρηματιστήριο: Άνοδος των δεικτών στο αρχικό στάδιο των συναλλαγών.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δίνει «εντολή» στους υπηκόους της χώρας «να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό» (πρωθυπουργός).

Πρώτο κρούσμα στην Γκάμπια.

6 πλέον οι νεκροί, 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αίγυπτο.

Την άμεση εφαρμογή της απόφασης της ΕΕ να απαγορευθεί η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών στη Γερμανία ανακοίνωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφθασαν τους 100.
Έπειτα από ημέρες σύγχυσης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί σε ενότητα κατά του κορονοϊού.
ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος μετά τα μέτρα Λευκού Οίκου και Fed.

Ισπανία-Covid-19: Τουλάχιστον 70 υπερήλικες προσβλήθηκαν σε οίκο ευγηρίας και οι 15 από αυτούς πέθαναν.

Ιράκ: Τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

Πακιστάν-Covid-19: Αν αποκλείσουμε τις πόλεις, θα σώσουμε τον κόσμο από την επιδημία αλλά θα πεθάνει από την πείνα, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Γαλλία-Βρετανία-κορονοϊός: Η Γαλλία θα μπορούσε να απαγορεύσει στο έδαφός της Βρετανούς υπηκόους, εφόσον οι βρετανικές αρχές δεν υιοθετούν μέτρα καραντίνας.

Ολλανδία-Covid-19: Η Ολλανδία κλείνει τα σύνορα σε μη Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Κολομβία: Την κατ’ οίκον απομόνωση των γηραιότερων πολιτών από την 20ή Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει στη χώρα ο πρόεδρος της Κολομβίας.

Επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους από 18 Μαρτίου 2020‬.

Σε εφαρμογή από σήμερα τα μέτρα για την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης στη χώρα, λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο δεν θα κλείσουν τα πάντα! Θα λειτουργούν φυσικά τα σούπερ μάρκετ, τα οποία στο εξής θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Πέρα από τα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να λειτουργούν τα εξής μαγαζιά: ΕΔΩ