DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Ηρώ, σε μια συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό για το site Diaskedasi.info

Hro-3

Η Ηρώ είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, μια πραγματική καλλιτέχνης, που όλοι σεβόμαστε και αγαπάμε τις επιτυχίες της, αλλά και την προσωπικότητα της, την ταυτότητα της, διότι σίγουρα έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει το στίγμα της, στην μουσική σκηνή του τόπου. Σαν άνθρωπος όπως είπα πριν έχει πολλά να δώσει και να πει, καθώς έχει στοιχεία που λείπουν από την σημερινή μας κοινωνία. Όλα αυτά που σας είπα με έκαναν να θελήσω να της πάρω την παρακάτω συνέντευξη. Μια συνέντευξη που δόθηκε για λογαριασμό του site Diaskedasi.info, η οποία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει. Απολαύστε την.
Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Το υλικό που ντύνει την συνέντευξη είναι από το προσωπικό αρχείο της Ηρούς (Ηρώ).

Hro-7Πείτε μου δύο λόγια για την νέα σας δισκογραφική δουλειά...
Η Αrtista” όπως είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής περιπέτειας, «περιγράφει» με έναν δικό της τρόπο τη διαδρομή μου μέσα στα χρόνια. Έχω πει αμέτρητα τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής, από πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες που αγαπώ και σέβομαι, σε πολλές γλώσσες και ήρθε η στιγμή να αποτυπωθούν όπως ακριβώς τα αγαπήσαμε μαζί, με ένα πιάνο και μερικά όργανα συνοδευτικά. Ένα αποτέλεσμα ακουστικό, τρυφερό, ερωτικό μα και φιλικό. Πιστεύω ότι είναι τραγούδια που τα ακούει κανείς στο αυτοκίνητο του, στις ουρές της αναμονής, το βράδυ στο σπίτι αντί για τηλεόραση, το πρωί πίνοντας τον καφέ του ή στα ακουστικά του κάνοντας τζόκινγκ. Έχει ποικιλομορφία αλλά και ένταση συναισθηματική.  
Όπως ακριβώς είναι μια Artista πάνω στην σκηνή…
Παραθέτω λοιπόν με αυτή την δουλειά, την «ταυτοτητά μου» με την οποία πέρασα τα σύνορα της «φιλοδοξίας» και ταξίδεψα με την ψυχή μου,  στα ατέλειωτα μονοπάτια της τέχνης, με βαθιά αγάπη και αφοσίωση, πολλά χρόνια τώρα.

Τι πρόκειται να δει κάποιος ερχόμενος στις 18/5 στον Φιλολογικό Σύλλογο  Παρνασσού; 
Όλα αυτά που ανέφερα πριν εάν τα κάνεις εικόνα και ήχο, αυτό ακριβώς θα είναι. Μια αποτύπωση της μουσικής ζωής μου πάνω στην σκηνή.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά ριάλιτι show;Hro-4
Η γνώμη μου ήταν πάντα πως ένας Μουσικός πρέπει να περνάει το στάδιο της γνώσης και της ενημέρωσης όπως σε κάθε επάγγελμα άλλωστε προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αρένα της "καριέρας". Αλλά η ζωή και οι εποχές και η ταχύτητα που κινούνται τα πράγματα επιτάσσει διαρκώς την επιβολή της "εικόνας" . Όμως η εικόνα θα φτιάξει πολύ γρήγορα ένα όνομα αναγνωρίσιμο . Όχι όμως και μια αξία πραγματική ρεαλιστική και κυρίως διαχρονική. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η γνώση και η συνείδηση των επιλογών. Εάν λοιπόν ήμουν ποτέ σε μια τέτοια επιτροπή "άποψης" θα μάθαινα στους νεότερους μου, πόσο σημαντικό είναι να χτίσουν την προσωπικότητα τους, μέσα από την γνώση του αντικειμένου της δουλειάς μας και πως τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς πολύ κόπο και πολλές θυσίες.

Εσείς θα πηγαίνατε ως κριτής σε κάποιο τέτοιο παιχνίδι;
Στο παρελθόν μου έγιναν προτάσεις πολλές και αρνήθηκα. Πίστευα πως αυτά τα παιδιά ξεκινούν ανάποδα. Από το πιο ψηλό σκαλί μέσα σε μια νύχτα και καταλήγουν να μην τους θυμάται κανείς.  Σήμερα ίσως και να πήγαινα θέλοντας να πω όσα σας είπα παραπάνω. Να τους εξηγήσω πόσο δύσκολο είναι όχι να βρεθείς, αλλά να παραμείνεις και να εξελίσσεσαι πόσο συναίσθημα πόση ευαισθησία αλλά και πόση σκληρότητα χρειάζεται...

Θεωρείτε ότι περνάει κρίση το σημερινό Ελληνικό τραγούδι;
Τη σημαίνει κρίση; η τέχνη εκφράζει μια πραγματικότητα. Καλή, κακή, ισοπεδωτική ή  αναγεννητική. Η τέχνη δεν μπορεί να περνάει κρίση, μπορεί όμως να την αφουγκράζεται και να εκφράζει την εικόνα της κοινωνίας τη δεδομένη στιγμή.

Έχετε κάνει πολλές και σπουδαίες συνεργασίες-επιτυχίες. Ποιον/ους θεωρείτε σταθμούς στην καριέρα σας;
Πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν σταθμός, όχι στην πορεία μου, αλλά στην ζωή μου. Μέσα από την καθηλωτική απλότητα του ταλέντου του, μέχρι την πολυπλοκότητα της αγωνίας, που βιώνει ένας άρτιος καλλιτέχνης, όχι  για το πόσο καλός είναι αλλά για το πόσο καλύτερος θα μπορούσε να είναι!

Hro-2Ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που έχετε ακούσει και την θυμάστε με νοσταλγία;
"Να είσαι ο εαυτός σου" είναι ότι πολυτιμότερο έμαθα.
Παίρνω πολύ αγάπη και δίνω πολύ αγάπη, γιατί η αγάπη δεν είναι κτήμα, είναι νερό που τρέχει ανάμεσα μας και μας γεμίζει ζωή, δύναμη και αντοχή.  Έμαθα λοιπόν να αγαπώ τον εαυτό μου και μέσα από αυτό, έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι, όλους τους γύρω μου, ακόμα και εάν δεν συμφωνώ μαζί τους.

Έχετε ανεκπλήρωτα όνειρα που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα;
Έχω όνειρα. Αλλά ποιος δεν έχει; Τελικά δεν έχει σημασία εάν θα γίνουν πραγματικότητα ή όχι. Σημασία έχει να μην πάψεις να πιστεύεις σε αυτά και να αγωνίζεσαι. Να προσπαθείς. Γιατί "ο δρόμος" είναι  η ζωή.

Ποιο είναι το μότο σας;
Ένα Kawasaki 500.! (γέλια).

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;
Ψυχραιμία, γνώση, επίγνωση, αποφασιστικότητα και δύναμη. Ο καθένας για την ζωή του και όλοι μαζί για τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας. Ας δούμε την εποχή μας σαν ευκαιρία συνειδητοποίησης και όχι σαν τέλμα. Σας ευχαριστώ.