DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Μαυρίκιο Μαυρικίου

Mavrikios

Συνέντευξη στον Μαυρίκιο Μαυρικίου
Από τον Νεκτάριο – Γεώργιο Κωνσταντινίδη

Mavrikios 1Μιλήστε μου για την παράσταση, Ένα μύθο θα σας πω, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Χυτήριο.
Μετά την θερμή υποδοχή της πρώτης παράστασης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και σε μια δεύτερη παράσταση με την φιλική συμμετοχή της μοναδικής Σίας Κοσκινά που ανέλαβε και την σκηνοθετική επιμέλεια. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με τα διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι να παρουσιάζονται σε δικές μου ενορχηστρώσεις από μια ταλαντούχα ομάδα νέων μουσικών κι εμένα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή, στον κήπο του Χυτηρίου στις 10 το βράδυ. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συντελεστές, χορηγούς και υποστηρικτές μας αλλά και το κοινό που την αγκάλιασε τόσο θερμά.

Προσεχή καλλιτεχνικά σχέδια;
Έχω πολλά στο πρόγραμμα! Ελπίζω ότι θα τα εκπληρώσω όλα με επιτυχία. Θα ήθελα  κατ' αρχάς να ολοκληρώσω με επιτυχία φέτος τις σπουδές μου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα άλλα, πολλά καλοκαιρινά LIVE και συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ετοιμάζομαι να ξαναμπώ άμεσα στο στούντιο και να ηχογραφήσω κάποια καινούργια τραγούδια. Είμαι σε συζητήσεις για συνεργασία με κάποιους μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες και αν όλα πάνε καλά θα τις μάθετε σύντομα.

Πού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα Λεμεσό της Κύπρου. Νομίζω πως αυτό από μόνο του λέει πολλά καθώς οι Κύπριοι καλλιτέχνες φημίζονται για το ταλέντο και την μουσική παιδεία τους. Είμαι σε αυτά τα τυχερά παιδιά που οι γονείς τους αντιλαμβάνονται από νωρίς το ταλέντο τους και τα πηγαίνουν από πολύ μικρή ηλικία σε ωδεία.

Τι σας έσπρωξε ν’ ασχοληθείτε με τη μουσική και ποιους θεωρείτε δασκάλους σας;
Απ' όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο το αποφάσισα. Ξυπνούσα με μουσική, κοιμόμουν με μουσική και όταν δεν είχα τι άλλο να κάνω άκουγα μουσική. Η ανάγκη μου να αρχίσω μαθήματα ήρθε σε ηλικία μόλις 5 ετών. Πολλές φορές νιώθω ότι γεννήθηκα για να κάνω αυτό και μόνο αυτό. Οι πρώτοι μου δάσκαλοι ήταν οι γονείς μου. Αυτοί με δίδαξαν το ήθος και τον σεβασμό, στοιχεία απαραίτητα για να κάνεις σωστά αυτή την δουλειά και να είσαι "καθαρός". Πέρασα και από πολλούς καθηγητές μουσικής όλα αυτά τα χρόνια. Από όλους πήρα και έμαθα πολλά πράγματα.

Mavrikios 3Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σας όνειρα;Mavrikios 5
Το βασικό είναι να κάνω πάντα καλά την δουλειά μου και να νιώθω πρώτα εγώ εντάξει με αυτήν. Ελπίζω να κάνω μια καριέρα όπως την ονειρεύομαι και να χτίσω σιγά-σιγά το δικό μου κοινό που θα με ακολουθεί και θα με πιστεύει. Τον τελευταίο καιρό πρόσεξα ότι αυτό άρχισε να γίνεται με μεγάλη επιτυχία και ευχαριστώ πραγματικά όλους όσους με στηρίζουν να συνεχίσω.

Τι γεύση σας άφησε το, The Voice;
Γλυκιά! Δεν έχω μετανιώσει που πήγα και θα συμβούλευα και άλλα παιδιά να πάνε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί τρόποι για να αναδειχθεί ένας νέος καλλιτέχνης. Επιπλέον, έχω κερδίσει πολλές καινούργιες εμπειρίες, φιλίες και συνεργασίες.

Πόσο βοήθησε την εξέλιξή σας η συμμετοχή σε εκπομπές ταλέντων;
Τα shows αυτά προσφέρουν σημαντικές εμπειρίες που βοηθούν ένα νέο καλλιτέχνη να συνεχίσει την πορεία του. Απλά πιστεύω πως πρέπει να έχει βάλει στο μυαλό του ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία δε σημαίνει το τέλος του κόσμου. Πάντως η ιστορία έχει δείξει πως ο "εύκολος" δρόμος αυτών των talent shows προσφέρει τις περισσότερες φορές μια εφήμερη δημοσιότητα που έχει ημερομηνία λήξης. Οι περιπτώσεις τραγουδιστών που βγήκαν από αυτά και έχουν ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με πολλούς...! Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσα Μποφίλιου, η Ελεονόρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Έχετε σκεφτεί να φύγετε στο εξωτερικό για δουλειά ή επιπλέον σπουδές;
Βεβαίως και το σκέφτηκα αλλά για την ώρα προσπαθώ να το αποφύγω. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και την Κύπρο. Πιστεύω ότι κι εδώ μπορούμε να σπουδάσουμε σε υψηλό επίπεδο και να ολοκληρωθούμε με επιτυχία ως καλλιτέχνες.

Διακοπές φέτος;
Είναι τόσο αυστηρό το πρόγραμμα μου που ο μόνος τρόπος να κάνω διακοπές είναι να τις συνδυάσω με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Για παράδειγμα αυτό τον καιρό τραγουδάω στις κρουαζιέρες της Louis Cruises στο Αιγαίο. Έτσι κάνω τα ταξίδια μου και εξασκώ και το επάγγελμα που αγαπάω.  

Αγαπημένοι προορισμοί;
Η αλήθεια είναι ότι το Καλοκαίρι είμαι άνθρωπος της θάλασσας και τον Χειμώνα γίνομαι άνθρωπος του βουνού. Οπότε αυτή την περίοδο τα όμορφα Ελληνικά  νησάκια έχουν την τιμητική τους.

    Mavrikios 4 Mavrikios 2

Τι σημαίνει για εσάς διασκέδαση;
Διασκέδαση είναι μια στιγμή που την απολαμβάνεις. Εγώ περισσότερο από όλα απολαμβάνω την δουλειά μου. Και έτσι όσο έχω δουλειά... διασκεδάζω!!! Γι' αυτό φροντίζω να μην κάθομαι ποτέ και να ετοιμάζω διάφορα.

Που σας αρέσει να διασκεδάζετε;
Όταν βρίσκω λίγο χρόνο μ' αρέσει να παρακολουθώ ωραίες συναυλίες και LIVE καλλιτεχνών που έχουν κάτι να πουν και κάτι να προτείνουν. Βαριέμαι απίστευτα τις επαναλήψεις και τις παλιατζούρες.  

Η σχέση σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Εξαιρετική! Όχι απλά έχω τους προσωπικούς μου λογαριασμούς και σελίδες αλλά συμμετέχω και ενεργά. Μ' αρέσει να μιλάω και να απαντάω σε όλο τον κόσμο που μου στέλνει μηνύματα και σχόλια. Όποιος μπαίνει στον κόπο να αφιερώσει έστω και λίγο από τον χρόνο του για να μου πει κάτι νιώθω υπόχρεος να τον ακούσω και να του απαντήσω. Οι παρατηρήσεις με κάνουν καλύτερο και τα θετικά σχόλια μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

Δώστε μου τον δικό σας ορισμό των λέξεων «ευτυχία» και «επιτυχία».
"Ευτυχία" για μένα είναι να κάνω πάντα αυτό που αγαπάω. "Επιτυχία" είναι να το κάνω καλά!

Ποιο σύνθημα θα γράφατε σε έναν τοίχο;
Υπομονή - Επιμονή - Πάθος - Αγάπη - Αλήθεια