DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Νικόλα Μπράβο

 

Nikos Bravos4

Συνέντευξη στον Νικόλα Μπράβο
Από τον Νεκτάριο – Γεώργιο Κωνσταντινίδη

Ο νέος ηθοποιός Νικόλας Μπράβος, ο Πέτρος από τη, Μοντέρνα οικογένεια, μιλάει για τον ρόλο του στη σειρά, τις φετινές θεατρικές και τηλεοπτικές του συμμετοχές και την μεγάλη αγάπη του για τη μουσική.

Nikos Bravos1 5Η Μοντέρνα οικογένεια, είναι η τρίτη σας εμφάνιση στην τηλεόραση. Συμμετείχατε και στις σειρές, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα και Δια ταύτα. Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;
Η συμμετοχή στο Δια ταύτα, ήρθε μέσω της συνεργασίας εκείνη την περίοδο με τον κ. Λαζόπουλο, στο, Sorry, I'm Greek. Στο Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, ψάχνανε έναν νεαρό γύρω στα 19 κι έτσι προέκυψε η συμμετοχή σε ένα guest ρόλο. Τώρα στη Μοντέρνα Οικογένεια, είδα την ακρόαση στο διαδίκτυο, μπήκα στη διαδικασία του casting και πέρασα τις διάφορες φάσεις μέχρι να επιλεγώ στο τελικό καστ.

Πώς βρίσκετε τη διασκευή και το σενάριο της σειράς, Μοντέρνα οικογένεια; Αντιπροσωπεύει την ελληνική πραγματικότητα;Nikos Bravos2
Έχει γίνει μια επιτυχημένη μεταφορά για την ελληνική τηλεόραση της αντίστοιχης αμερικάνικης σειράς, διατηρώντας όμως την ιδιαιτερότητα του χιούμορ και το ύφος της. Η αλήθεια είναι πως ο τύπος της οικογένειας στο σήριαλ δεν είναι η αντιπροσωπευτική μέση ελληνική οικογένεια, όμως αναφέρεται σε θέματα και σχέσεις που ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί, να βρει πράγματα που τον αφορούν και να διασκεδάσει με την κωμικότητα οικείων -και για τον ίδιο- καταστάσεων. Εξάλλου στόχος της κάθε μυθοπλασίας είναι να μας παρουσιάζει πράγματα λίγο διαφορετικά από ό, τι μας είναι γνώριμο, να μας προκαλεί και να μας ιντριγκάρει.

Ποιο χαρακτηριστικό του Πέτρου σας αρέσει και ποιο όχι;
Δεν υπάρχει κάτι που να μην μου αρέσει στον Πέτρο. Έχω αγαπήσει αυτόν το χαρακτήρα για όλες του τις πλευρές. Ως Πέτρος, μ’ αρέσει η εφηβική μου αφέλεια, το ότι σε πρώτη φάση φαίνεται πως είμαι το «κακό παιδί», αλλά στην πραγματικότητα είμαι ένα ευαίσθητο αγόρι, ερωτευμένο με τη μουσική, την κιθάρα μου και τη Δανάη.  

Από ποιές δοκιμασίες θα περάσει η σχέση του Πέτρου και της Δανάης;
Εννοείτε πέρα από τον δισταγμό και την άρνηση της Φαίης και του Φίλιππου να βγαίνω με την κόρη τους; Είναι σίγουρο ότι θα περάσει πολλά πάνω-κάτω η σχέση τους, όπως κάθε σχέση και ειδικά σε μια τέτοια ηλικία, όμως περιμένω κι εγώ να τα ανακαλύψω μαζί σας στα επόμενα επεισόδια.  

Πώς θα εξελιχτεί η στάση του Φίλιππου απέναντι στον Πέτρο;
Νομίζω έχει ήδη φανεί ότι ο «κακός αστυνομικός» της υπόθεσης είναι η Φαίη! Βλέπει στον Πέτρο τη δικιά της άτακτη εφηβική ζωή και δεν θέλει η κόρη της να κάνει τα ίδια. Ο Φίλιππος θέλει μάλλον να είμαστε φιλαράκια. Βέβαια, σιγά σιγά με αποδέχονται και μ’ αφήνουν να μπαινοβγαίνω πιο άνετα στο σπίτι τους. Εκτός κι αν όλα αυτά είναι σχέδιο... για να μας ελέγχουν καλύτερα... Ποιός ξέρει;

Πιστεύετε ότι οι γονείς πρέπει ν’ ανακατεύονται στα προσωπικά των παιδιών;
Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν ξέρω εγώ πως θα φερόμουν αν ήμουν πατέρας, ούτε έχω κάποια ειδική γνώση για να απαντήσω σ’ αυτό. Σ' ένα πρώτο επίπεδο θα έλεγα όχι στο να «ανακατεύονται», αλλά να έχουν γνώση του τι συμβαίνει και να συμβουλεύουν. Εμπιστοσύνη κι αγάπη λοιπόν...

Nikos Bravos5 Nikos Bravos6

Οι δικοί σας γονείς το έκαναν όταν ήσασταν έφηβος;
Ανακατεύονταν τόσο όσο. Αλλά γενικά ήμουν αρκετά ελεύθερος κι είμαι μάλλον χαρούμενος γι’ αυτό.  

Τι θα συμβουλεύατε έναν έφηβο που κάνει την πρώτη του σχέση;
Να το απολαύσει στο έπακρον, να ζήσει την κάθε στιγμή, γιατί η πρώτη σχέση, το πρώτο φιλί είναι ωραίες εμπειρίες που τις κουβαλάμε σαν κάτι πολύτιμο. Και να μην ντραπεί. Προφυλακτικά έχει σε περίπτερα και φαρμακεία.

Δώστε μου τον ορισμό μιας ιδανικής μοντέρνας οικογένειας.
Σίγουρα για τον καθένα το ιδανικό είναι διαφορετικό. Για μένα, «οικογένεια» σε όποια μορφή της σημαίνει σεβασμός, αποδοχή στη διαφορετικότητα και αγάπη.  

Ονειρεύεστε οικογένεια και παιδιά;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι λίγο μακριά από αυτό σε σχέση με τους στόχους μου και τον τρόπο ζωής μου. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που μου έχει περάσει απ’ το μυαλό... στιγμιαία...

Sorry I am Greek

Στο θέατρο σας είδαμε φέτος σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Ας ξεκινήσουμε με το, Sorry, I’m Greek. Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Λάκη Λαζόπουλο;
Μεγάλη τύχη και μεγάλη χαρά. Ο κ. Λαζόπουλος είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος κι ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Η συνεργασία μου μαζί του ήταν μια εμπειρία πολύ σημαντική και πιστεύω ένα καθοριστικό βήμα για την εξέλιξη και την μετέπειτα πορεία μου.

Μιλήστε μου για τη μουσική παράσταση, Ξημερώνει Κυριακή.
Ξημερώνει Κυριακή, ένα δραματικό μιούζικαλ, σε κείμενο του Παναγιώτη Μπρατάκου και της Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.  Βασισμένο σε τραγούδια των Πλέσσα-Παπαδόπουλου, από τους δίσκους, Δρόμος και Μίλα μου για τη Λευτεριά, που ερμηνεύουν ο Δ. Μπάσης και η Δ. Σταθοπούλου, μαζί με ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, μουσικών, τραγουδιστών. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν την ιδιαίτερη δουλειά, όπου γνώρισα ωραίους ανθρώπους και πολύ αξιόλογους συνεργάτες και έμαθα πολλά. Μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, θα υπάρξει καλοκαιρινή περιοδεία σε θέατρα της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Nikos Bravos1 2

Nikos BravosΚάνατε και παιδικό θέατρο. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Ήταν υπέροχη. Ευχαριστώ τα παιδιά για αυτήν την εμπειρία που μου πρόσφεραν. Που πήρα κάτι από τη ζωντάνια τους, από αυτή την ασφυκτική ενέργεια που τα κατακλύζει. Τα παιδιά είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής. Όπως και να ξυπνούσα κάθε πρωί, μετά την παράσταση έφευγα πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, γεμάτος θετική ενέργεια. Φυσικά σε αυτό συνέβαλε και το ίδιο το έργο «Ως την άκρη του ονείρου» της Κέλλυς Σταμουλάκη, σε σκηνοθεσία της ίδιας, μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Βασίλη Λέκκα σε ρόλο αφηγητή-τραγουδιστή, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και όλοι οι υπέροχοι συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης, που έκλεισε πρόσφατα τον κύκλο της με πολλή συγκίνηση, μετά από εννιά μήνες.

Ελεύθερος χρόνος για χόμπι και προσωπική ζωή υπήρξε αυτή τη χρονιά;
Υπήρξε όσος χρειαζόταν. Πέρασα πολύ όμορφα αυτή τη χρονιά. Είχα κοντά μου ωραίους ανθρώπους και έκανα πολύ ωραία πράγματα. Νομίζω πως αυτός ο χειμώνας ήταν καλύτερος από κάθε άλλον.

Ας περάσουμε στον Νικόλα. Πού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;Nikos Bravos1 3
Στο Ξυλόκαστρο μεγάλωσα. Έζησα πολύ γεμάτα παιδικά χρόνια εκεί και νοιώθω πολύ τυχερός γι’ αυτό, που μεγάλωσα στην επαρχία, κοντά στη θάλασσα και το βουνό, κοντά στη φύση, με απλές συνήθειες και απλούς ανθρώπους.

Σε αντίθεση με τον Πέτρο, εσείς ήσασταν καλός μαθητής. Σπουδάζετε ιατρική…
Δεν ξέρω αν υπάρχει «καλός» και «κακός» μαθητής. Ναι, σπουδάζω στην Ιατρική αυτή τη στιγμή. Είναι μια πολύ σπουδαία επιστήμη και πραγματικά θαυμάζω όσους γιατρούς έχουν μέσα τους μια φλόγα και αληθινή αγάπη για αυτό που κάνουν και δε σε βλέπουν απλά σαν «μια επίσκεψη».

Και πώς προέκυψε στη ζωή σας η υποκριτική;
Όταν ήμουν στο σχολείο, είχα πάρει μέρος σε δύο θεατρικές παραστάσεις, μία στην ΣΤ΄ δημοτικού και άλλη μία στη Β΄ γυμνασίου. Και στις δύο, είχα νιώσει ένα πρωτόγνωρο μείγμα συναισθημάτων που με είχε συνεπάρει και με είχε κάνει να πετάξω κάπου πολύ μακριά. Σε έναν άλλον κόσμο, σε ένα άλλο επίπεδο. Είχα ταξιδέψει και είχα βρεθεί σε ένα μέρος που μου άρεσε πολύ. Βέβαια, στο Ξυλόκαστρο δεν υπήρχαν κάποιες άλλες υποδομές για θέατρο. Μετά από κάποιες πρώτες συμμετοχές μου, λοιπόν, σε παραστάσεις ως ηθοποιός και πιανίστας και αφού ήρθα στην Αθήνα, διαπίστωσα ότι το να «παίζω» ήταν, εκτός των άλλων, κάτι μέσω του οποίου μπορούσα να περνάω καλά και να κερδίζω και κάποια χρήματα. Κι έτσι προέκυψε μια πιο έντονη ενασχόληση με την υποκριτική, μέσα από την οποία πορεύομαι και εξελίσσομαι.

Nikos Bravos9

Έχετε και σπουδές στη μουσική. Ως μουσικό σας γνώριζα…
Δεν έχω πολλές σπουδές. Είχα ξεκινήσει να παίζω πιάνο από μικρός κι αυτό είναι όλο. Δεν έχω κάνει σπουδαία πράγματα. Αγαπώ πολύ τη μουσική. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τη μουσική. Και αγαπώ πολύ το πιάνο. Είναι κάτι που με χαρακτηρίζει νομίζω. Πάμε πακέτο.

Αν δε γινόσασταν ηθοποιός, ποιο δρόμο θα ακολουθούσατε;
Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο του Μάικλ Κέιν, στο οποίο απευθύνεται στον ηθοποιό και λέει ότι: «εάν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο, ξέχνα το!» Αυτό φαίνεται σωστό. Αν δεν αφιερωθείς σε κάτι, δεν θα μεγαλώσεις μέσα σ’ αυτό. Αν φανταζόμουν, όμως, τον εαυτό μου σε έναν άλλον δρόμο θα ήταν σίγουρα σε ένα δρόμο με  πολλά ταξίδια και έντονες συγκινήσεις, σε ένα δρόμο που θα έκανε τον γύρο της γης.    

Η εμπειρία σας από τον κινηματογράφο;
Έχω παίξει στο, Red City, μια ταινία του Μάνου Τσίζεκ, που ταξίδεψε και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του '12 και στην ταινία, Όταν μιλάει ο δρόμος παύει η λογική, του Andi Grabocka, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο του duplaz για να ολοκληρωθεί. Με ενδιαφέρει πολύ ο κινηματογράφος κι ελπίζω στο μέλλον να έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό το είδος τέχνης.

Nikos Bravos3 Nikos Bravos7 Nikos Bravos1 4

Η μεγαλύτερη σας αδυναμία;
Η σοκολάτα.

Πού χαρίζετε γενναιόδωρα το χαμόγελό σας;
Σ' αυτόν που το έχει ανάγκη...

Τι σας μελαγχολεί;
Ο χειμώνας. Ο καιρός με επηρεάζει πολύ. Μια συννεφιασμένη μέρα. Η βροχή. Επίσης, σκέψεις και εικόνες που τις φέρνω στο μυαλό μου από το παρελθόν.

Το σύνθημά σας για τη ζωή;
Η ζωή είναι ωραία!

Ο έρωτας στη ζωή σας;
Ο έρωτας είναι η ζωή μου και η ζωή μου είναι ένας έρωτας.

Nikos Bravos1