DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Πέρρο

Alexandros Perros1

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Πέρρο
Από τον Βασίλη Χάγιο

Ο Αλέξανδρος Πέρρος είναι ένας νέος και ταλαντούχος ηθοποιός. Σε συνέντευξη του στο diaskedasi.info μίλησε για τα όνειρα του, την πορεία του μέχρι σήμερα στο χώρο του θεάτρου αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

The Juicy Brothers

Ποιοι είστε οι, Juicy Brothers;
Είμαστε όπως λέει και το όνομα τα χυμώδη αγόρια. Είμαστε ο Βασίλης Φιλίππου και εγώ, δυο κολλητοί εδώ και αρκετά χρόνια και επιλέξαμε αυτή τη χρονιά, το χειμώνα δηλαδή που μας πέρασε, να κάνουμε τους «Juicy Brothers».Οι «Juicy Brothers» είναι ένα DJ Set, δηλαδή παίζουμε μουσική σε κάποια μαγαζιά και παίζουμε συγκεκριμένα είδη, όπως μουσική Χίπις, funk, soul, Rock n’ Roll, αλλά πιο πολύ από όλα juicy sounds, όπως Ρένα Βλαχοπούλου και όλα αυτά τα cult και τα retro που έχουν μια γοητεία συγχρόνως και πλάκα και αυτό φυσικά μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε και να «στάζουμε χυμούς», δηλαδή να γουστάρει ο κόσμος, να περνάει καλά, και να περνάμε και εμείς καλά.

Alexandros Perros6 Alexandros Perros6 1 Alexandros Perros6 2 Alexandros Perros6 3

Είστε ημίγυμνοι την ώρα του show;
Όχι δεν είμαστε. Έχουμε ένα dress code, δηλαδή φοράμε animal print, όπως zebra, leopard, φίδι κ.ο.κ

Σε ποια μαγαζιά εμφανίζονται οι, Juicy Brothers;
Αυτή τη χρονική περίοδο, παίζουμε στο Ten bar-restaurant κάθε Τρίτη στις 20:30 στο Κολωνάκι, στο συγκεκριμένο μαγαζί θα εμφανιζόμαστε για τρείς με τέσσερις εβδομάδες. Τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι το ΤΖΙΖ στη Ναυαρίνου, εκεί παίζουμε κάθε Πέμπτη στις 20:30, το Hoxton στις 20:30 κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 17:00 στο Γκάζι. Πάει πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να ζήσει αυτή τη Juicy εμπειρία.

Alexandros Perros

Το 2013 συμμετείχατε στην ταινία μικρού μήκους, Intravenus. Μιλήστε μας για την ταινία και την πορεία της.
Η ταινία αυτή είναι μια ταινία που την σκηνοθεσία την υπογράφει ο Αντώνης Στυλιανής, ένας πολύ καλός φίλος και ένας νέος κινηματογραφιστής με άποψη στα πράγματα. Είναι μια ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, μια ιστορία που είχε γίνει με έναν νεαρό ναρκομανή, ο οποίος προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του, εκπορνευόταν και ένα βράδυ δεν κύλισαν καλά τα πράγματα, όπως είχε προβλέψει και βρέθηκε νεκρός.

Είστε υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών;
Τα ναρκωτικά σαφώς χωρίζονται σε κατηγορίες, όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί πιθανόν να προσφέρει κάποια πράγματα, αλλά θεωρώ ότι σου παίρνει περισσότερα από αυτά που σου δίνει. Σαφώς και λέμε όχι στα ναρκωτικά και πρέπει όλοι να προσπαθούμε και να αποτρέπουμε από αυτήν την μάστιγα φίλους, συγγενείς και γενικά ανθρώπους που είναι δίπλα μας, που μας αγαπούν και τους αγαπάμε.

Ετοιμάζεστε για μια παράσταση στο Φεστιβάλ Ομάδων του Θεάτρου Επί Κολωνώ στις 11 και στις 12 Ιουνίου. Μιλήστε μας για αυτό.
Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που μαζί με δύο φίλους, τον Δημήτρη Δεγαΐτη και τον Νίκο Τσέκο, λέγαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, αλλά είχαμε την άποψη ότι για να δημιουργηθεί μια ομάδα πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης και σκοπό. Μας πήρε πολύ καιρό να αποφασίσουμε και να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλαμε και να έχουμε κάτι να πούμε. Φυσικά το βρήκαμε, η ομάδα λέγεται «επιplay» και θα κάνουμε μια παράσταση στο θέατρο Επί Κολωνώ στο off off festival. Η παράσταση θα λέγεται «Οι ακαταμάχητοι λεβέντες, η τελική αναμέτρηση μέρος Α’». Το κείμενο το έχει γράψει όλη η ομάδα, το έχουμε φτιάξει όλοι μαζί και συνεργαζόμαστε με άλλους δυο ηθοποιούς τον Αυγουστίνο Κούμουλο και την Λία Τσάνα. Σε αυτήν την παράσταση είμαστε τρία άτομα και η μεγάλη διαφοροποίηση από άλλες παραστάσεις είναι ότι δεν υπάρχει σκηνικό, αλλά ένα βασικό κοστούμι, δεν υπάρχουν λόγια, έχουμε μόνο ήχους και μουσική και όλα γίνονται παντομιμικά και βασίζονται στη τεχνική του Μαρσέλ Μαρσό, αν θέλετε με λιγότερη λυρικότητα και ποίηση, αυτοσχεδιασμού και παντομίμας. Είναι τρεις ήρωες υπέρμαχοι του καλού, οι οποίοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον τόπο στον οποίο δρουν.

Alexandros Perros1 1 Alexandros Perros1 2

Πιστεύετε στις πρωτοβουλίες αυτές, όπως του θεάτρου Επί Κολωνώ για το Φεστιβάλ;
Βεβαίως. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί και πολλές ομάδες που δημιουργούνται και θέλουν να εκφραστούν. Είναι ωραίο να υπάρχουν Φεστιβάλ, τα οποία θα στηρίξουν χωρίς να έχουν ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να σου δίνεται η ευκαιρία να πεις κάτι, έστω και αν αυτό που θα πεις να μην αφορά κάποιον. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η ταμπέλα «πειραματικό». Δηλαδή το πείραμα δεν είναι μόνο γι’ αυτούς που το βλέπουν αλλά και γι’ αυτούς που το κάνουν. Πρέπει ό, τι κάνουμε ν’ αφορά τον θεατή. Ο ηθοποιός που θεωρεί ότι θα κάνει κάτι και ότι είναι υποχρεωμένος ο θεατής από μόνος του να το καταλάβει, έχει πάρει λάθος δρόμο.Alexandros Perros9

Αν και δεν γίνονται πολλές δουλειές, από επιλογή δεν έχετε κάνει ακόμη τηλεόραση; Θα σας ενδιέφερε στο μέλλον;
Είχα κάποιες προτάσεις, όχι πολλές. Είχα πει όχι γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνω καλύτερος επί της ουσίας, ένας καλύτερος ηθοποιός και πάνω απ’ όλα ένας καλύτερος άνθρωπος. Εννοείται πως θα ήθελα να κάνω τηλεόραση, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλώς θα ήθελα το βάπτισμα του πυρός να το πάρω από έναν σκηνοθέτη αλλά και από μια δουλειά που θα είναι καλή και θα με αντιμετωπίσει ως ηθοποιό.

Πόσο σας βοήθησε η εξωτερική σας εμφάνιση στην καριέρα σας;
Δεν ξέρω, γιατί από τους ρόλους που έχω κάνει μπορώ να εντοπίσω έναν ή δυο που βασίστηκαν πολύ στην εξωτερική μου εμφάνιση.

Είστε από καλλιτεχνική οικογένεια. Σας βοήθησε αυτό ή σας δυσκόλεψε; Σας άνοιξε πόρτες;
Είμαι από καλλιτεχνική οικογένεια, αυτό ισχύει. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, γιατί η αντιμετώπιση που είχα ήταν πολύ πιο σκληρή από των υπολοίπων παιδιών, ακριβώς για να μην θεωρηθεί το οτιδήποτε, δηλαδή ότι δουλεύω επειδή είμαι ανιψιός κάποιου. Υπήρξαν πολύ δύσκολα χρόνια, αλλά με σωστή αντιμετώπιση τα κατάφερα και όλα βαίνουν καλώς. Ο χρόνος βέβαια θα δείξει. Έχω κάνει κάποιες δουλειές, οι οποίες δεν βασίστηκαν στη συγγένεια, αλλά σε αυτό που δούλεψα και προσπάθησα να προσφέρω.

Alexandros Perros5Τι δυσκολίες συναντά ένας νέος ηθοποιός στο χώρο του θεάτρου;
Συναντά πολλές δυσκολίες. Καταρχήν τον δυσκολεύει το γεγονός ότι βγαίνουν τουλάχιστον 1000 ηθοποιοί το χρόνο, έχει να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο αριθμό ηθοποιών. Όμως διανύουμε την χρυσή εποχή των αφεντικών, του επιχειρηματία και του σκηνοθέτη. Μπορούν να σου ζητήσουν τα πάντα και να μην σου δώσουν σχεδόν τίποτα. Οι νέοι ηθοποιοί θα πρέπει να σφίξουν τα δόντια και να πάνε κόντρα σε όλο αυτό.

Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο σας χρόνο και που σας αρέσει να διασκεδάζετε;
Μου αρέσει πολύ η μουσική. Πολλές φορές πηγαίνω για ποτό ή για διασκέδαση σε κάποια μαγαζιά. Σαφώς πηγαίνω σινεμά και θέατρο, αλλά πάνω από όλα η μουσική. Θεωρώ ότι η μουσική για μένα είναι θρησκεία. Μου αρέσει  να πηγαίνω στο Hoxton στο Γκάζι, στο Τσιν Τσιν, στη Δραχμή, πραγματικά είναι πολύ ωραία μέρη.

Έχετε σπουδάσει μουσική;
Έχω  σπουδάσει μουσική, παίζω σαξόφωνο. Βέβαια έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ, αλλά παίζουμε πάρα πολύ μουσική με αφορμή τους, Juicy Brothers και πάμε πολύ καλά.

Alexandros Perros4 1 Alexandros Perros4 2

Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το θέατρο; Είχατε άλλο προσανατολισμό πριν γίνετε ηθοποιός;
Θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, όπως να ασχοληθώ με τον χορό. Έχω κάνει μαθήματα, διδάσκω λάτιν χορούς, οπότε θα ήθελα να γίνω δάσκαλος χορού ή να γίνω και χορευτής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Τέχνης θα αναλάβει η Μαριάννα Κάλμπαρη. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει κλίμα ανανέωσης;
Ελπίζω. Η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι εξαιρετική σκηνοθέτης, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος. Με την Μαριάννα Κάλμπαρη έκανα τη δεύτερη δουλειά μου στο θέατρο, τις Τρεις αδελφές, μια παράσταση όπου με εμπιστεύτηκε και μου έμαθε πολλά ως καθηγήτρια μου. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος γεμάτος όρεξη, ιδέες και εξαιρετικές σπουδές. Της έχω κάνει και μια πρόταση για του χρόνου το χειμώνα και εύχομαι να γίνει αυτή η δουλειά.

Θα σας ενδιέφερε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο εξωτερικό και να κάνετε καριέρα εκεί;
Ναι. Παλαιότερα είχα προσπαθήσει να φύγω στο εξωτερικό και έκανα διάφορες δουλειές για να το πετύχω, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα.

Alexandros Perros10 Alexandros Perros8 img1

Είστε ερωτευμένος αυτήν την περίοδο;
Είμαι ερωτευμένος καθημερινά, αλλά την συγκεκριμένη περίοδο και κυρίως πριν το Πάσχα ήρθε στη ζωή μου ένα πλάσμα μαγικό, πανέμορφο και περνάμε πολύ καλά μαζί.

Σας έχουν κάνει ποτέ σεξουαλική παρενόχληση και αν ναι πώς έχετε αντιδράσει;
Ναι μου έχουν κάνει, στα πλαίσια όμως τα επιτρεπτά είτε από έναν άνδρα είτε από μια γυναίκα. Δεν με έχει φέρει κανείς σε δύσκολη θέση, γιατί είμαι πολύ χαλαρός και το αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Με ποιους ηθοποιούς θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον; Ποιους θεωρείτε πρότυπα στο χώρο του θεάτρου;
Όνειρο μου και ευτυχώς το πέτυχα, ήταν να συνεργαστώ με τον Γιάννη Φέρτη. Ο τρόπος με τον οποίο αγκάλιασε τους νέους ηθοποιούς είναι μοναδικός. Για μένα είναι εξαιρετικός ηθοποιός, είναι ένας άνθρωπος χορτασμένος και τον ενδιαφέρει να ζει όμορφα και ωραία.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος; Φοβάστε τη μοναξιά; Το χρόνο που περνάει;
Τη μοναξιά δεν τη φοβάμαι, γιατί θεωρώ ότι μέσα από τη μοναξιά σου δίνεται η ευκαιρία να καλυτερεύσεις και να ελέγξεις τις αδυναμίες σου. Αυτό που φοβάμαι είναι η παρακμή, δεν μπορώ να νιώθω ότι παρακμάζω, δεν μου αρέσει να μένω στάσιμος, θέλω όσο μπορώ, έστω και ελάχιστα, να νιώθω ότι έχω προσφέρει κάτι και έχω κερδίσει. Τον χρόνο πάλι δεν τον φοβάμαι, κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της.

Alexandros Perros7

Ποιες συμπεριφορές σας έχουν ενοχλήσει στο χώρο;
Επειδή πιο πολύ συναναστρέφομαι με νέους ηθοποιούς της ηλικίας μου, με εκνευρίζει το γεγονός ότι πολλοί νέοι ηθοποιοί έχουν άποψη για τα πάντα και κρίνουν πολύ εύκολα, χωρίς να έχουν μπει στη διαδικασία να δουν τα δικά τους λάθη και να τα διορθώσουν.

Που χαρίζετε γενναιόδωρα το χαμόγελο σας;Alexandros Perros 8
Μπορώ να το χαρίσω παντού και σε οποιονδήποτε, διότι θεωρώ ότι μέσα από το χαμόγελο και μέσα από την αγάπη μπορεί αυτός ο κόσμος να αλλάξει και να γίνει καλύτερος.

Έχετε μετανιώσει για πράγματα που έχετε κάνει;
Όχι. Δεν έχω μετανιώσει από την άποψη ότι είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να βλέπω τη ζωή θετικά. Θεωρώ ότι σε ότι έχω κάνει μέχρι στιγμής έχω κερδίσει πράγματα. Σαφώς δεν θα ήθελα να είχα στεναχωρήσει κάποιους ανθρώπους.

Ποιος στίχος έχει χαραχτεί στη μνήμη σας;
Πήραμε τη ζωή μας λάθος και αλλάξαμε ζωή.

Ποια αρχή δεν θα παραβιάζατε για κανέναν και για τίποτα;
Η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας θεατρικό έργο;
Ο βροχοποιός του Ρίτσαρντ Νας.

Τελευταία φορά που κλάψατε και γιατί;
Τελευταία φορά που έκλαψα ήταν περίπου πριν ένα χρόνο, όταν χάθηκε από τη ζωή ο Ηλίας από το Βλαχιότι. Ένα μοναδικό πλάσμα, ένα παιδί που είχαμε γνωρίσει στη περιοδεία της παράστασης «Αλαντίν». Το παιδί αυτό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας από τότε που γεννήθηκε και είχα κλάψει όχι γιατί πέθανε, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όποιος ταλαιπωρείται πρέπει να «φεύγει» για να γαληνέψει η ψυχή του.

Alexandros Perros3Αν βρισκόσασταν σε ένα ερημικό νησί, τι θα θέλατε να είχατε μαζί σας;
Την μουσική μου. Δεν μπορώ να ζήσω πουθενά χωρίς μουσική. Θα ήθελα να είχα μαζί μου τα cd μου.

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές;
Το χωριό μου η Άμφισσα.

Πώς αντιμετωπίζετε μια απογοήτευση;
Με χαμόγελο.

Τι είναι αυτό που σας εκνευρίζει και τις σας μελαγχολεί στη σύγχρονη καθημερινότητα;
Το πώς οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία των άλλων ανθρώπων γύρω τους.

Τι θεωρείτε σωστό και τι λάθος πάνω στη σκηνή;
Πρέπει να σέβεσαι τη σκηνή που πατάς, διότι από εκεί μπορεί να έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου.

Ποιες παραστάσεις σας αρέσει να βλέπετε ως θεατής;
Μου αρέσουν όλες οι παραστάσεις από κάθε είδος, αρκεί να έχουν λόγο ύπαρξης και να αφορούν τον κόσμο.

Πολλοί σκηνοθέτες έχουν εκκεντρικό προφίλ και ζητούν προκλητικά πράγματα από τους ηθοποιούς. Σε ποιες περιπτώσεις θα λέγατε όχι σε έναν σκηνοθέτη;
Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα όχι σε έναν σκηνοθέτη, όπως και έχω κάνει. Όταν αυτό που ζητάει έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που θεωρώ ηθικά ή με αυτά που είναι μέρος του επαγγέλματος μου. Ο ηθοποιός δεν είναι εδώ για να κάνει τα πάντα, ούτε είναι εδώ για να κάνει ό, τι του λέει ο σκηνοθέτης. Μαζί με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές παίρνουν κάτι και δημιουργούν κάτι άλλο.