DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Φάρα Φόσετ, ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, έγινε περισσότερο γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι"

Farrah Fawcett-5

Φάρα Φόσετ

Η Φάρα Φόσετ, ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Έγινε περισσότερο γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι". (Farrah Fawcett, 2 Φεβρουαρίου 1947 - 25 Ιουνίου 2009)

Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1947 στο Τέξας. Ήταν η μικρότερη από τις δύο κόρες μιας πλούσιας οικογένειας με γαλλικές, αγγλικές και ινδιάνικες ρίζες. Ο πατέρας της ήταν πετρελαιοπαραγωγός και η μητέρα της νοικοκυρά.

Farrah Fawcett-3Η ζωή της Φάρα Φόσετ κινδύνευε απ’ τη στιγμή που γεννήθηκε. Νεογέννητη ακόμη εντοπίστηκε όγκος στο στομάχι της και έπρεπε να υποβληθεί σε άμεση επέμβαση. Οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες, αλλά το κοριτσάκι κατάφερε να ζήσει και να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ξανθιά, γαλανομάτα και χαμογελαστή, δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν γοητευόταν από το αγγελικό πρόσωπο της μικρής Φάρα.

Μαζί με θαυμαστές όμως, το κορίτσι προσέλκυσε και επικίνδυνους χαρακτήρες. Σε ηλικία επτά ετών, της επιτέθηκε ένας άγνωστος άντρας, της έσκισε την μπλούζα και επιχείρησε να τη βιάσει. Έδωσε μάχη, κατάφερε να ξεφύγει και έφτασε τρέχοντας μέχρι το σπίτι της. Για χρόνια, η Φάρα έβλεπε εφιάλτες με πρωταγωνιστή πάντα τον συγκεκριμένο δράστη....

Σπούδασε σε καθολικό σχολείο και στα 17 της ανακηρύχθηκε Μις Τέξας έχοντας εν το μεταξύ αλλάξει το όνομά της από Φέραχ σε Φάρα(χ).
Στο σχολείο, την «ψήφιζαν» κάθε χρόνο ως την πιο όμορφη μαθήτρια. Στο πανεπιστήμιο, όπου σπούδαζε μικροβιολογία, η κατάσταση δεν άλλαξε. Και εκεί ψηφίστηκε ως μία από τις 10 πιο ωραίες φοιτήτριες. Η ομορφιά ήταν αυτή που της άνοιξε την πόρτα του Χόλιγουντ. Ο ατζέντης Ντέιβιντ Μίρις είδε φωτογραφίες της και την κάλεσε στο Λος Άντζελες.

Το 1968, όταν ολοκλήρωσε το τρίτο έτος, κατάφερε να πάρει άδεια απ’ τους γονείς της, για να ταξιδέψει στην Καλιφόρνια. Από το ξεκίνημά της, οι επαγγελματικές  προτάσεις ήταν αναρίθμητες. Η συμφωνία που είχε κάνει με τους γονείς της ήταν να περάσει το καλοκαίρι στο Λος Άντζελες και το φθινόπωρο έπρεπε να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο. Όταν όμως έφτασε το Σεπτέμβριος, η Φάρα αποφάσισε να μείνει στο Χόλιγουντ. Τα χρήματα που έβγαζε από τις διαφημίσεις και το μόντελινγκ ήταν τόσα πολλά, που μπορούσε να συντηρήσει τον εαυτό της.

Έτσι έγινε το Νo1 sex symbol τη δεκαετία του 1970. Ξεκίνησε με διαφημιστικά και το 1968 έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση, σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «I Dream of Jeannie» («Το Τζίνι και η Τζίνυ» στα ελληνικά).

Ο άλλος λόγος που την κρατούσε στην Καλιφόρνια ήταν οFarrah Fawcett-4 ηθοποιός Λι Μέιτζορς (γεν. 1939), αστέρας της τηλεόρασης, που είδε μια φωτογραφία της Φόσετ και απαίτησε να την γνωρίσει. Ερωτεύθηκαν αμέσως. Συγκατοίκησαν λίγο καιρό μετά τη γνωριμία τους και παντρεύτηκαν το 1973, ύστερα από συνεχείς πιέσεις τον γονιών της Φόσετ να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Πλέον η Φόσετ ήταν μία σωστή νοικοκυρά, φρόντιζε τον άντρα της και στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολούνταν με τη σόου μπιζ.

Όπως σε όλη της τη ζωή, κατάφερε να γίνει διάσημη σε όλη την Αμερική, χωρίς καν να προσπαθήσει. Το 1976, την προσέλαβε η εταιρεία Pro Arts για μια φωτογράφιση που θα γινόταν αφίσα. Η 29χρονη Φόσετ έφτιαξε μόνη της τα μαλλιά της, μακιγιαρίστηκε και φόρεσε ένα κόκκινο, ολόσωμο μαγιό.

Μετά τη φωτογράφιση, επέλεξε τις έξι καλύτερες πόζες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εικόνα που απογείωσε την καριέρα της. Το χαμόγελο, τα λαμπερά μαλλιά και το προκλητικό ντεκολτέ έκαναν το πόστερ ανάρπαστο. Πουλήθηκαν 20 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι σήμερα είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στον κόσμο.

Λίγους μήνες αργότερα, της έδωσαν ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά “Οι Άγγελοι του Τσάρλι”. Πλέον η Φόσετ είχε γίνει είδωλο. Ήταν η φαντασίωση των αντρών, αλλά και των γυναικών, που ζητούσαν απ’ τους κομμωτές του να μιμηθούν το χαρακτηριστικό κούρεμα της ηθοποιού.

Παρά τη αγάπη του κοινού, η Φόσετ πληρωνόταν πολύ λιγότερο από ότι οι συμπρωταγωνίστριές της στη σειρά. Αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο για πολυετή συνεργασία, παραιτήθηκε όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν. Ο παραγωγός Άαρον Σπέλινγκ την απείλησε ότι αν έφευγε, δεν θα την προσλάμβανε κανένα άλλο στούντιο στο Χόλιγουντ. Η υπόθεση έληξε, όταν η Φόσετ δέχτηκε να εμφανιστεί ως guest σταρ σε μελλοντικά επεισόδια.

Οι άντρες στη ζωή της Φάρα Φόσετ
Η επιτυχία της Φόσετ δεν χαροποίησε τον σύζυγό της. Ο Μέιτζορς ήταν ένας παραδοσιακός άντρας, που ήθελε να έχει τη σύζυγό του στο σπίτι, το τραπέζι στρωμένο, όταν γύριζε απ’ τη δουλειά και κάποιον να τον ηρεμεί, όταν ήταν κουρασμένος. Υπήρχαν πολλές μέρες που η Φόσετ γυρνούσε σπίτι πιο αργά από αυτόν και o Μέιτζορς δεν ήταν καθόλου χαρούμενος. Την πίεζε να αφήσει τη δουλειά και η Φόσετ τελικά υπέκυψε. Η παραίτησή της όμως δεν άλλαξε την κατάσταση και χώρισαν το 1979.

Η Φόσετ είχε ήδη βρει έναν άλλο μεγάλο έρωτα, τον αστέρα του κινηματογράφου Ράιαν Ο’Νίλ. Ήταν ο ίδιος ο Μέιτζορς που οδήγησε την σύζυγό του στην αγκαλιά του Ο’Νιλ, όταν του ζήτησε να της κάνει συντροφιά ένα βράδυ, που έλειπε. Η Φόσετ περιέγραψε τη γνωριμία της με τον Ο’Νιλ σε συνέντευξή της: “Στο πρώτο ραντεβού φιληθήκαμε μέχρι που μάτωσαν τα χείλια μας. Στο δεύτερο ραντεβού, δεν είχα πια σύζυγο”.

Farrah Fawcett-2

Ο Ράιν Ο’Νιλ ήταν ένας απ’ τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές του Χόλιγουντ. Όμορφος, διάσημος και με συγκλονιστική αυτοπεποίθηση, πίστευε ότι μπορούσε να έχει όποια γυναίκα ήθελε. Οι φήμες  επιβεβαίωναν ότι καμία δεν του είχε αντισταθεί. Επίσης έλεγαν, ότι δεν είχε μείνει ποτέ πιστός σε μία γυναίκα. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισε τη Φόσετ.

Έμειναν μαζί για 18 χρόνια, απέκτησαν ένα γιο, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Ο Ο’Νιλ της είχε κάνει πρόταση πολλές φορές, αλλά η Φόσετ αρνούνταν γιατί, όπως έλεγε, “χάνεις ορισμένα δικαιώματα όταν γίνεσαι η γυναίκα κάποιου”. Το σύμβολο του σεξ που έγινε καταξιωμένη ηθοποιός.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Φάρα Φόσετ είχε κατακτήσει το Χόλιγουντ με την ομορφιά της. Η ίδια όμως δεν ένιωθε ικανοποιημένη. Έψαχνε μια ευκαιρία να δείξει στον κόσμο ότι το πρόσωπό της δεν ήταν το μοναδικό της ταλέντο, αλλά κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά τις προτάσεις της. Τελικά το 1982, κυνήγησε η ίδια τον ρόλο που πίστευε ότι θα άλλαζε τη ζωή της.

Ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και έκανε οντισιόν για την θεατρική παράσταση “Extremities”, που παρουσίαζε την ιστορία μια γυναίκας που φτάνει να δολοφονήσει τον βίαιο σύζυγό της.

Η Φόσετ όχι μόνο κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της. Όταν επέστρεψε στο Λος Άντζελες, είχε αποδείξει ότι το ταλέντο της ξεπερνούσε την αψεγάδιαστη εξωτερική της εμφάνιση.

Τα επόμενα χρόνια, η Φόσετ υποδύθηκε πολλές γυναίκες που θυματοποιούνταν από άντρες και κάθε φορά, οι ερμηνείες της έβγαζαν ρεαλισμό, ευαισθησία αλλά και εσωτερική δύναμη.

Το 1986 ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, για την κινηματογραφική μεταφορά του “Extremities”. Το σύμβολο του σεξ είχε γίνει μια καταξιωμένη ηθοποιός. Το εξώφυλλο του Playboy.

Farrah Fawcett-1

Τη δεκαετία του ’90, η Φόσετ άρχισε νααυτοκαταστρέφεται. Η σχέση της με τον σύντροφό της, Ράιν Ο’Νιλ, κατέρρεε και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν η Φόσετ τον βρήκε στο κρεβάτι με μια 20χρονη ηθοποιό. Λίγο καιρό αργότερα, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά ημίγυμνη για το Playboy και το τεύχος του Δεκεμβρίου 1995 πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δύο χρόνια αργότερα, η 50χρονη Φόσετ πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο του Playboy. Τις γυμνές εμφανίσεις συνόδευσε μια εμφάνιση στο talk show του Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου μιλούσε χωρίς συνοχή, έχανε τον ειρμό της σκέψης της, κοιτούσε τρίγυρω της σαν χαμένη.

Τα media σχολίασαν ότι η συμπεριφορά της θύμιζε άνθρωπο υπό την επήρεια ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον Ο’Νιλ, η Φόσετ δεν είχε πάρει ποτέ ναρκωτικά, αρνούνταν ακόμα και να καπνίσει μαριχουάνα. Αντιθέτως, ο Ο’Νιλ έκανε μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών και ο γιος της, Ρέντμοντ, μπαινόβγαινε στις κλινικές απεξάρτησης από πολύ μικρή ηλικία.

Ο ξυλοδαρμός απ’ τον σύντροφό της Μετά τον χώρισμό της απ’ τον Ο’Νίλ η Φόσετ συνδέθηκε με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Ορ. Η σχέση τους κράτησε μόλις ένα χρόνο, γιατί το 1998 τον κατηγόρησε ότι την ξυλοκόπησε ύστερα από έναν καβγά. Έφτασαν μέχρι το δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκαν δύο τελείως διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων. Σύμφωνα με τον Ορ, η Φόσετ πίστευε ότι την απατούσε και άρχισε να σπάει διάφορα πράγματα στο σπίτι με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Ο Ορ τη χτύπησε για να αμυνθεί, όταν στράφηκε εναντίον του.

Η Φόσετ απ’ την άλλη υποστήριζε ότι ο Ορ την ξυλοκόπησε και ύστερα εκείνη άρπαξε το ρόπαλο, για να προστατευθεί. Τελικά ο Ορ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό, αλλά η ποινή του ήταν πολύ ελαφριά. Μόλις 100 ώρες κοινωνικής εργασίας. Η Φόσετ εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο το 2006, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας, τραβούσε με κάμερα τις συναντήσεις με τους γιατρούς, τις εξετάσεις, αλλά και τις δύσκολες ώρες της χημιοθεραπείας. Μετά από δύο χρόνια, η κατάσταση της επιδεινώθηκε και η ανάρρωση ήταν πλέον αδύνατη.

Στις 15 Μαΐου του 2009, προβλήθηκε το δίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Farrah’s Story” το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ και εξιστορούσε τη μάχη της με τον καρκίνο. Το παρακολούθησαν σχεδόν 9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Ράιαν Ο’Νιλ ήταν μαζί της μέχρι το τέλος, στις 25 Ιουνίου του 2009. Ήταν 62 ετών.

Πληροφορίες: mixanitouxronou.gr & wikipedia.org