DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

  • TTGW ATHENS 2019 banner Kalokairi stin poli banner Burger Fest 2019 banner Afieroma ston Stelio Kazantzidi Evripideio Theatro banner

    Kazarma Music Festival banner

Γιάννης Βογιατζής, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Giannis Vogiatzis

Γιάννης Βογιατζής

Ο Γιάννης Βογιατζής, είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό στις 12 Ιουνίου 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, "Ο έμπορος της Βενετίας" στο θέατρο Διονυσία.

Giannis Vogiatzis-1Έγινε γνωστός ως κινηματογραφικός "Μικές" (από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Ο Μικές παντρεύεται) καθώς και ως ραδιοφωνικός και στη συνέχεια κινηματογραφικός "Λαλάκης". Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του, τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (Η Γειτονιά μας, Ο Ονειροπαρμένος).

Μέχρι σήμερα έχει κάνει 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες. Χαρακτηριστικές του στιγμές: Η γυναίκα μου τρελλάθηκε, Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη, Δεσποινίς Διευθυντής, Ένα κορίτσι για δύο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός, Θα σε κάνω βασίλισσα, Νύχτα γάμου, Το Παιδί της Μαμάς, Ο Μικές παντρεύεται κ.α.

Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή. Έχει δηλώσει πως ήταν συμμαθητής με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Φιλμογραφία
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)... γιατρός, γυναικολόγος
Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (1958)
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959)... παλαβιάρης, δικηγόρος
Οικογένεια Παπαδοπούλου - Βοήθεια... με παντρεύουνε (1960)...Στέλιος
Αγαπούλα μου (1960)
Η Λίζα και η άλλη (1961) .... Γιώργος
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός (1961)... Λάζαρος, υπάλληλος ξενοδοχείου
Ζήτω η τρέλα (1962) .... Τηλέμαχος
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962) .... υπάλληλος χρηματιστικού γραφείου
Ο βασιλιάς της γκάφας (1962)... Θρασύβουλος
Η Αθήνα τη νύχτα (1962) .... ένας γλεντζές
Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962) .... Θόδωρος
Η κυρία του κυρίου (1962)... υπάλληλος σε μαγαζί που πουλάει γούνες
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)... κουφός πελάτης εστιατορίου
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Αμόκ (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963)
Ένα κορίτσι για δύο (1963) .... Προκόπης, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου
Η βίλα των οργίων (1964)... Αντώνης, ενωματάρχης
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) .... Γεράσιμος, αριστερός υπάλληλος
Ο παράς κι ο φουκαράς (1964) .... Μιχάλης, υπάλληλος χτηματιστικού γραφείου
Λόλα (1964)... σερβιτόρος σε καμπαρέ της Τρούμπας
Μπορούμε και κάτω απ' τα θρανία (1964)
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Κάτι να καίει (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Οι φτωχοδιάβολοι (1964)
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964) .... Βασίλης, ο κλητήρας της εταιρίας
Το βλακόμουτρο (1965) .... Μανώλης
Κορίτσια για φίλημα (1965) .... Τζιμ Πάπας
Μια τρελή, τρελή οικογένεια (1965)
Μερικές το προτιμούν χακί (1965)
Αδίστακτοι (1965)... Όθων Λάπας, ιδιωτικός αστυνομικός
Ραντεβού στον αέρα (1966) ....Βαγγέλης Γρίμπας, επισμηνίας
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) .... Νίκος Παπαστάμου, αξιωματικός πολεμικού ναυτικού
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) .... Γιώργος, ψυχίατρος
5.000 ψέμματα (1966)... αστυνομικός
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967) .... Μεμάς Γαρδούμπας, ταβερνιάρης
Μίνι φούστα και καράτε (1967)
Νύχτα γάμου (1967) .... Ανέστης Τριανταφύλλου, δικηγόρος, παρά Αρείω Πάγω
Ο Μικές παντρεύεται (1968) .... Μικές Παρδάλογλου
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968) .... Θανάσης Μασούρος, μπουζουξής
Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη (1968) .... Πολυκράτης Σπανός, βιομήχανος
Γοργόνες και μάγκες (1968) .... Παναγής, ταβερνιάρης
Ο κίτσος και τα αδέλφια του (1968)
Φοβάται ο Γιάννας το θεριό (1969).... Περικλής Σαλταπίδας
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
Ο Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)... Γιάννης
Το παιδί της μαμάς (1970)... Τηλέμαχος
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) .... Θεοχάρης
Οι άντρες ξέρουν ν' αγαπούν (1971) .... Αποστόλης
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972)
Ερωτιάρης του γλυκού νερού (1972)
Ένας τρελός, τρελός αεροπειρατής (1973) .... Λακάκης
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Ο σεξοκυνηγός (1981)... πρόεδρος δικαστηρίου
Είσαι στην ΕΟΚ; Πάθε για την ΕΟΚ! (1981)... Λεωνίδας, ο γραμματέας της κοινότητας
Θα σε κλεψω μ' ακούς (1982)
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 (1983) ..... Δαμιανός
Μπορούμε και κάτω απ' τα θρανία (1983)... Λυκειάρχης
Δάσκαλε τι δίδασκες; (1983) .... πρόεδρος δικαστηρίου
Άγριες πλάκες στα θρανία (1983)... καθηγητής γυμνασίου
Σερίφης ο "Μηχανοφάγος" (1983)
Παπαδίστικη κομπανία (1983)
Τρελός είμαι, ό,τι θέλω κάνω (1984) .... Αναξίμανδρος
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 3 (1984)... Δαμιανός
Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα (1984)
Αν ήταν το βιολί πουλί (1984)
Εθνική παπάδων (1984) .... ηγούμενος
Μπορούμε και κάτω απ' τα θρανία (2) (1985)... Λυκειάρχης
Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω (1985)
Η γυναικάρα απ' το Κιλκίς (1985)... Τέλης
Ένας πρωτάρης στο κολέγιο (1985)

Βιντεοταινίες
Γης μαδιάμ (1990)
Ιπτάμενα μανούλια (1989)
Ο βιολιστής της φάπας (1989)
Ανδρέα προχώρα (1988)
Ντον Λινάτσα, ο άνθωπος από τη μαφία (1988)
Οι νηστικοί πράκτορες και το τζίνι (1988)
Το τίμημα της αγάπης (1988)
Παπα-Ράμπο (1988)
Ένα αστέρι γεννιέται.... με καισαρική (1987)
ΦΠΑ και τέζα όλοι (1987)
Γκόμενα υψηλού κινδύνου (1987)
Ολέ ολέ γειάσου Ελλάδα κουρελέ (1987)
Και καψούρια και μπακούρια (1987)
Και πολύ μπήχτης ο δικός σου (1987)
Η κόμπρα του σούπερ μάρκετ (1986)
Σχολή θηλυκών καμακιών (1986)
Ο μάγκας με τα πράσινα (1986)
Ματάκιας και βρωμόστομος (1986)
Γυμνά σκάνδαλα (1985)
Ο κουδουνίστρας (1985)
Ο Ράμπο απ' τα Τρίκαλα (1985)
Ο θείος μου ο ατσίδας (1985)
Ο παπαφαγάνας (1986)
Ο ταξιτζής και τα μανούλια (1985)
Οι ατσίδες και η κούκλα (1985)

Ελεύθερο θέατρο
Μια απάτη για τίμιους (1989)
Απριλιανά μπαλέτα (1975)
Ένας κόσμος άνω κάτω (1974)
Η γυναίκα του '69 (1969)
Το 24ωρο ενός Αθηναίου (1969)
Άλλος για κούρεμα (1968)
Τόπο στα νιάτα (1959)
Τηλεοπτικό θέατρο
Το νου σου στην Αμέλια (1995) ΑΝΤ1
Πόρνες και πόρνες (1994) ΑΝΤ1
Έχετε γεια βρυσούλες (1990) ΕΤ1
Μπράβο Κολλονέλο (1986) ΕΡΤ2
Η κυρία εκυκλοφόρησε (1984)
Τηλεοπτικές σειρές
Η Λάμψη (1991...)... Μπέμπης
Η Οικογένεια Βλάπτει (2009-2010)... Φιλώτας
Οι εργένηδες (1991) ΑΝΤ1
Ένα αστέρι γεννιέται (1990) Mega
Κλέφτες και αστυνόμοι εν δράση (1985)
Βραδυά επιθεώρησης (1984) ΕΡΤ
Ορκιστείται παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
Το ημερολόγιο ενός θυρωρού (1979) ΥΕΝΕΔ
Η γειτονιά μας (1972) ΥΕΝΕΔ
Ο κύριος η κυρία και η μαμά (1971) ΥΕΝΕΔ