DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Μακόλεϊ Κάλκιν, Αμερικανός ηθοποιός κι ένα από τα πιο διάσημα παιδιά του κινηματογράφου

Macaulay Culkin-1

Μακόλεϊ Κάλκιν
Ημ. γεν.: 26/8/1980

Macaulay Culkin-3Ο Μακόλεϊ Κάλκιν (Macaulay Culkin), ένα από τα πιο διάσημα παιδιά της Αμερικής, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1980, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και είναι το τρίτο από τα επτά παιδιά της Patricia Brentrup και του Christopher Culkin (επίσης ηθοποιός στην παιδική του ηλικία και πρώην manager του Macaulay). Έγινε πολύ γνωστός από την κινηματογραφική επιτυχία "Μόνος στο σπίτι".

Ο «Mack», όπως αυτός είναι γνωστός στους στενούς φίλους και την οικογένειά του, εμφανίστηκε στη showbiz από την ηλικία των 4, σε μια σειρά από off-Broadway παραστάσεις, όπως το New York City Ballet, Ο Καρυοθραύστης και στην ηλικία των 8 ετών πηρε μέρος στις ταινίες Rocket Gibraltar (1988) και See You in the Morning (1989), για τις οποίες έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το The New Yorker και The New York Times.

Στην ηλικία των 9 ετών, ο συγγραφέας John Hughes τον προτείνει στο σκηνοθέτη Chris Columbus ως πρωταγωνιστή για το Αlone (1990). Αν και Macaulay ήταν το πρώτο παιδί που είδε ο Columbus, πήρε την απόφαση να κάνει τουλάχιστον άλλα 200 κάστινγκ για να σιγουρευτεί στο τέλος ότι ο Macalay είναι ο ιδανικός του "Kevin McCallister".

Η ταινία απέφερε συνολικά περισσότερα από 285 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ, να γίνει μία από τις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών κάνοντας το Macaulay Culkin έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου της εποχής.

Επόμενο μεγάλο έργο του ήταν "Το κορίτσι μου" (1991) στην οποία υποδήθηκε τον "Thomas J. Sennett", ένα αγόρι που φαίνεται να είναι αλλεργικό στα πάντα. Παρά τις κάποιες διαφωνίες πάνω από το τέλος, η ταινία απελευθερώθηκε ούτως ή άλλως και αποδείχθηκε ότι είναι άλλη ταινία επιτυχία για τον Mack (και χαρακτήρισε πολύ το πρώτο φιλί του).

Macaulay Culkin-5

Το 1992 ήρθε το Home Alone 2: Lost in New York, η οποία απέφερε συνολικά περισσότερα από 172 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

Το 1993 ήρθε The Good Son, το οποίο ήταν η πρώτη του προσπάθεια να απομακρυνθεί από χαριτωμένες κωμωδίες. Έπαιξε ένα δολοφονικό δαιμονικό χαρακτήρα που ονομάζεται Henry. Πήρε το ρόλο όταν ο διαπραγματευτής/manager/πατέρας του Kit Culkin είπε ότι θα αποσύρει τον Mack από το Home Alone 2: Lost in New York (1992), αν δεν του δοθεί ο ρόλος στο The Good Son (1993). Η ταινία αυτή του απέφερε 5 εκατομμύρια δολάρια μισθό.

Το 1994, σε ηλικία 14 ετών, ήρθαν τρεις Macaulay Culkin-4ακόμα ταινίες: Pagemaster (1994),  Getting Even with Dad  (1994) και Richie Rich  (1994).

Ο μισθός του για τα 2 τελευταία ήταν $ 8 εκατ. ευρώ, ο υψηλότερος μισθός που έχει πάρει ποτέ ένα παιδί - σταρ.

Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ο Mack είχε χάσει την αίγλη του εφόσον δεν ήταν πια το χαριτωμένο μικρό παιδί που είδαν στο Home Alone (1990).

Το 1995 οι γονείς του, που ποτέ δεν ήταν παντρεμένοι, χωρίζουν και ξεκινά μία άπληστη νομική μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους και την περιουσία του Mack.

Το 1996, ο νεαρός ηθοποιός φέρεται να είχε πει ότι δεν θα δεχθεί κάνενα ρόλο εως ότου οι γονείς του λύσουν τη διαφωνία κηδεμονίας. Η υπόθεση δεν επιλύθηκε μέχρι τον Απρίλιο του 1997, όταν Kit Culkin εγκατέλειψε τον έλεγχο.

Το 1998, ο Macaulay παντρεύτηκε την ηθοποιό Rachel Miner, αλλά χώρισε το 2000, επειδή η Rachel ήθελε να κάνουν οικογένεια και ο Mack ήθελε να επιστρέψει στην ηθοποιία. Μετά από ένα κενό οκτώ ετών από την ταινία Richie Rich (1994), ο Mack επέστρεψε στη σκηνή το 2001, σε μια παραγωγή του Λονδίνου «Madame Melville» και υποδύοντας τον Michael Alig στο Party Monster (2003).

Σήμερα, με μία περιουσία που υπολογίζεται σε 17 εκατ. $, ο Macaulay δεν έχει ανάγκη να ξαναεργαστεί στη ζωή του αν ο κάθε ρόλος δεν ταιριάζει πλήρως στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.